Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek EU ne bo sodila dejanj komunističnih sistemov

Strani: 1 2 3 4 5

anon-127452 sporočil: 2.567
[#1037342] 23.12.10 15:07 · odgovor na: (#1037335)
Odgovori   +    0
Glej, ne seri. Ne vlači se ven s floskulami, trdil si, da hočeš vsenacionalno državo na CELOTNEM globalnem prostoru. Kitajska je, kolikor vemo, država kitajskega naroda z jasno določenimi mejami. In nič ne vem o tem, da bi državljani Mehike lahko kar tako zakonito hodili po mili volji v Zda delat.

Skratka, ne bljuzi.
čarli sporočil: 13.178
[#1037352] 23.12.10 15:14 · odgovor na: anon-127452 (#1037333)
Odgovori   +    0
[Valuk]
> [čarli]
> > [mataj]
> > > [čarli]
> > > A praviš, da se je dolanc slučajno ukvarjal s tem? Od kje tebi to? Pacepa je tudi pisal o ugrabitvi Dapčevića v rdečem horizontu. Celo mladina je o tem pisala:
> > > www.mladina.si/tedni...anek/udba/
> >
> > Namen raznih Cij, Ohran, KGBjev, Udb, MIx-ov, Mossadov ipd je, da za nas, davkoplačevalce, opravljajo umazane posle, zato da jih nam ni treba in da nam ni treba o tem nič vedeti. Dolančevi umazani posli niso umazani čisto nič bolj in čisto nič manj od umazanih poslov kogarkoli drugega.
>
> Lej če ti podpiraš takšne stvari je to tvoj problem. Ne mene notri vlačit, v smislu da oni meni delajo uslugo;) Če jo delajo tebi potem to povej v 1. os ednine;) Meni namreč ne delajo nobene usluge in niti ne želim, da to počnejo.
>
> PS: Je pa zanimivo, da podpiraš likvidacije ljudi, ki niso storili nobenega zločina;)

Ti si lahko želiš, kar hočeš, nasprotuješ, kolikor hočeš, Cia bo še vedno pridno likvidirala ljudi, ki ji bodo stali na poti.
Jah jaz jim saj ne ploskam kakor mataj a ne;) To kar dela cia, se pa lahko najbolj pritožujejo američani, saj jih oni financirajo.
[#1037390] 23.12.10 15:30 · odgovor na: (#1037347)
Odgovori   +    0
[NavadniNimda]
Med Mehiko in ZDA je državna meja, če še ne veš. Torej ti ne seri, ker nismo na Partijskem sestanku pod točko "Razno".
Skratka zabljuzil si. Toliko o tvojem zavzemanju za "vsenacionalno državo na celotnem globalnem prostoru".

Američani imajo pravico do svoje državne meje, mi pa ne? Zakaj že?
anon-202104 sporočil: 4.404
[#1037392] 23.12.10 15:31 · odgovor na: purinoli (#1036920)
Odgovori   +    4
[purinoli]
Jani, tole zahteva precizen odgovor. Jaz nisem proti religijam, jih tudi spoštujem kot miselni eksperiment, vendar izključno do takrat, ko ostanejo med ušesi. Čim se organizirajo, so zame isto, kot ideologija ( kar tudi so). Večkrat nam očitajo "žaljenje verskih čustev". Pri 6000+ religij bi moral človek biti genij, da bi za vsako besedo vedel, koga žali. In enako velja za pripadnike teh religij, ki se ne zavedajo, da morda koga ( mene ne) užalijo že s tem, ko ob tla butajo z glavo na preprogi v smeri Meke.

Vatikan. Tehnično gledano je to teokratska diktatura v mejah EU. Tam suveren izbira tipe, ki volijo njegovega naslednika, ki je hkrati tudi vrhovni poveljnik vatikanske vojske ( resnici na ljubo, tistih našemljenih pajacev s helebardami se nihče več ne boji). Do 19. stoletja so papeži nosili osebno orožje(!) in se vojskovali do onemoglosti, dokler jih niso stisnili v tiste 3 ulice v Rimu. Njihova zlata osebna oprava bi nahranila tisoče ust, njihovi bančni depoziti in nepremičninski velefevdi pa vsaj milijardo. Mnenje Jezusa o tovrstni perverznosti :

"Lažje kamela skozi šivankino uho, kot bogatun v nebesa".

Vatikanski politični sistem je zasnovan na verski in spolni segregaciji. In Vatikan je država ! Celo v sistemu EMU z € kot valuto !!

Opravičevanje zaradi "napak" ( zveni znano? oranžno?) NI DOVOLJ. Nekaj sto tisočev sežganih, mučenih v srednjem veku je zločin, ki ne zastara. Firma, ki je izvajala ta grozodejstva, vleče kontinuiteto od takrat, torej imajo sorodniki žrtev vso pravico do procesuiranja in odškodnina za razne na grmadah sežgane Agate, Marije, Ane, Giordane...in seveda do vračila zaplenjenega premoženja. In iz zgodovine vemo, da se je ta verska sekta iz Rima razširila po Evropi izključno Z OGNJEM IN MEČEM, če parafraziram drugega Poljaka Sienkiewicza.

Woytila, Ratzinger in še kdo bi morali izročiti policiji lopove s področja pedofilije in bančništva. Premoženje pa razdeliti med revne. To bi bil korak, ki bi mu pa tudi jaz zaploskal. Namesto tega jih pa žal ščitijo in se izgovarjajo na teokratsko pravo. Na ta način bi lahko recimo jaz, ki sem pingvin po veroizpovedi, DURSU in policiji rekel, da v skladu s pingvinskim pravom ne morem plačevati davkov.

A deo rex, a rege lex je nekaj, kar se mi res gabi. Zakaj? ker legalizira tudi nacizem, fašizem in komunizem.

a jebi ga purinoli,religija je že po naravi takšna da ne more ostat med uhlji:)in seveda,vsekakor je ideologija,ravno tako kot ateizem ki ,kot je dano videti iz priloženega,je tudi religija,ne samo ideologija. in to predvsem evropska ideologija-religija. po večini znanega sveta namreč ljudem ateizem ni jasn,spoh ne morejo dojet kaj je to. žaljenje verskih čustev,ja...kako bi se počutil če bi te javo napadal..butl,kako moreš verjet v neboga,sej ja vemo da je bog vseprisoten, za nameček pa bi ti nabijal o strukturi in grehih ateističnih držav? govor je o državah v razsvetljenem 20. stoletju,ne srednjeveških,da bo jasno. ker preklet dobr veš da v velikem delu sveta z ateizmom ne bi prišel daleč,marsikje pa bi celo občutil rabljev meč. in z rušenjem domače ideologije,ki jo poznamo in obvladamo, daješ priložnost in zalet ravno tej varianti...ja?
cerkev nahrani več lačnih ust kot ti sploh sanjaš,že tu ,v domovini...kaj šele po svetu,to ni ZN kjer gre večina keša bohvekam,čeprav se vodstvo in uradniki kitijo z armanijem

napake..skoz poslušam nabijanje o teh čarovnicah pa indijanih(baje jih je cerkev poklala 300 milijonov kar je večkratnik vsega domorodskega prebivalstva v ameriki),po drugi strani pa vem da je to zgolj nabijanje...ker mi še nihče ni dokazal da je bilo v tistih časih kjerkoli na svetu bolje,samo vzroki so bili drugačni..kitajska je sploh znan primer...ko se je dinastija ali cesar zamenjala so se začele hišne in ulične zabave v velikem obsegu..v indiji še dandanes sežigajo vdove, pa smo v 21.stoletju.
pa da ne pozabim,tist sežiganje na grmadah,spolh ni bila izključno katoliška zadeva,dogajalo se je po vsej evropi,kar pove samo eno..izvajala jih je posvetna oblast in malokdo ve da je prva žrtev obtožena čarovništva na slovenskem bila oproščena..,poznamo jo pa vsi,veroniko deseniško,kajne?odškodnine?dejmo najprej poplačat odškodnine žrtvam ateizma,te so znane in nekatere še živijo,al kako?a to pa ne,davkoplačevalci pa ne bomo plačeval norij ateizma..:)
kako bi pa ti polplačal na milijone ljudi pa ne vem,sej bi se poklal zarad tega kdo je bolj upravičen..mimgrede,pa še pošlji račun v turčijo(al pa v meko,jebe se men) za vse poklane,zasužnjene ljudi in njihovo premoženje...

ne vem katero zgodovino ti poznaš,ampak ta ogenj in meč v glavnem ne drži..res so bile neke frankovske štorije s sasi,ki so redno žrtvoval ljudi in so ta humani običaj hotl obdržat na vsak način,tudi naši predniki so se šli nekaj podobnega,pa vendar že iz rimskih časov vemo da je bilo žrtvovanje ljudi nekaj ogabnega(kartagina press) in po zakonu pregonljivega
dejstvo je naslednje,ne sledeče...krščanstvo se je po evropi širilo predvsem po misijonarjih in zaradi lokalnega plemstva ki je spoznalo da jim organizacijski ustroj cerkve(knowhow) ustreza za boljše vodeneje države. to je dokazljivo!
lahko pa mi seveda dokažeš z viri o križarskih pohodih nad normane,irce,gote,vikinge,ruse,poljake,huh,slovenc e..seveda so bili določeni upori dela elite ki se je bala da bo izgubila privilegije..večinoma pa ne..
lej,v šoli so nas skoz posiljeval z resnico kako so katare poklal..seveda je bil to del resnice,namreč to da so jih poklal..razmišljajoč um pa se vpraša..kako to da so sploh obstal tri stoletja,če je bila cerkev tako zajebana,in še več,iz balkana so se razširil v italijo in francijo..wau,pa ne da ni res da so bili judje edino verstvo(to sem lih včer poslušu na his story channel) ki ga je cerkev nekako tolerirala?potem poslušamo kako so temeljil na revščini in čistosti..kwa?kaj pa tist zlato ki so ga potem križarji pobral katarom?a je kar iz neba prletu?dejstvo pa ja da so katari v svoji verski vnemi skoz napadal,pobijal vse kar ni bilo v skladu z njihovimi prepričanji ,dokler ni prekipelo
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1037454] 23.12.10 16:12 · odgovor na: čarli (#1037301)
Odgovori   +    1
[čarli]
> [mataj]
> > [čarli]
> > A praviš, da se je dolanc slučajno ukvarjal s tem? Od kje tebi to? Pacepa je tudi pisal o ugrabitvi Dapčevića v rdečem horizontu. Celo mladina je o tem pisala:
> > www.mladina.si/tedni...anek/udba/
>
> Namen raznih Cij, Ohran, KGBjev, Udb, MIx-ov, Mossadov ipd je, da za nas, davkoplačevalce, opravljajo umazane posle, zato da jih nam ni treba in da nam ni treba o tem nič vedeti. Dolančevi umazani posli niso umazani čisto nič bolj in čisto nič manj od umazanih poslov kogarkoli drugega.

Lej če ti podpiraš takšne stvari je to tvoj problem. Ne mene notri vlačit, v smislu da oni meni delajo uslugo;) Če jo delajo tebi potem to povej v 1. os ednine;) Meni namreč ne delajo nobene usluge in niti ne želim, da to počnejo.

PS: Je pa zanimivo, da podpiraš likvidacije ljudi, ki niso storili nobenega zločina;)
Tvoj davkoplačevalski denar gre za te zadeve ravno tako kot moj. O podpori ne debatiram. Tako mene, kot tebe glede tega nihče nič ne vpraša in je popolnoma vseeno kaj kdo podpira in kaj ne.

Z umazanimi obveščevalnimi operacijami je tako kot z vojsko. Če tvoja država v tvojem imenu tega ne počne, bodo počeli drugi.
[#1037478] 23.12.10 16:26 · odgovor na: (#1037405)
Odgovori   +    6
[NavadniNimda]
> [Valuk]
> > [NavadniNimda]
> > Med Mehiko in ZDA je državna meja, če še ne veš. Torej ti ne seri, ker nismo na Partijskem sestanku pod točko "Razno".
>
> Skratka zabljuzil si. Toliko o tvojem zavzemanju za "vsenacionalno državo na celotnem globalnem prostoru".
>
> Američani imajo pravico do svoje državne meje, mi pa ne? Zakaj že?

Mi imamo Schengensko mejo, točno tako, kot jo ima California z Mehiko. Med Zagrebom in LJ je meja točno tam, kjer je vedno bila. Ne bom pa trpel, da mi spet postavljate mejo na poti do Villacha ali Triesteja, to pa ne. Pa tudi do Zagreba jo bomo enkrat ukinili, ko se uni v red spravijo.

Torej ti ne bluzi.
še malo pa boš trpel in nihče te ne bo vprašal..
meja med cro in slo nikkor ni tam kjer je vedno bila...meja se skoz spreminja,predvsem v našo škodo..
purinoli sporočil: 8.690
[#1037487] 23.12.10 16:33 · odgovor na: (#1036391)
Odgovori   +    4
[rava]
ne gre mi iz glave tale raven civilizacije in stopnje razvoja.
ali se bodo ljudje drug drugega lotili s helebardami ali se bodo znukali je postranskega pomena. zato o civilizaciji lahko govorimo ko ugotavljamo tehnološki napredek, medtem ko sta etika in dejanja enaka praktično celo znano zgodovino, ki več ali manj govori zgolj o tem kdo bo koga.
Jaz na to gledam drugače. Tehnologija, R&D...gre naprej, sociologija pa nazaj. Včasih smo si bili ljudje bližje. Orožje je imelo krajši domet.

Čez 109,75(+/- 0,11) let pričakujem, da bo mutant, izvoljen za poglavarja Dementiostana, tiaro, krono ali žezlo prejel(a) na veji Naravske lipe in podložnike nagovoril(a) preko miselnega oddajnika/kontrolerja. Prva dama mu bo pa čohala hrbet in obirala bolhe.
[#1037586] 23.12.10 17:44 · odgovor na: anon-35163 (#1037454)
Odgovori   +    0
[mataj]
Z umazanimi obveščevalnimi operacijami je tako kot z vojsko. Če tvoja država v tvojem imenu tega ne počne, bodo počeli drugi.
Oziroma, če tole malo bolje formuliram- to je ena od tistih stvari, za katere velja inverzno zlato pravilo: Delaj jih drugim če nočeš, da jih drugi delajo tebi.
[#1037594] 23.12.10 17:48 · odgovor na: anon-35163 (#1037586)
Odgovori   +    4
[mataj]
> [mataj]
> Z umazanimi obveščevalnimi operacijami je tako kot z vojsko. Če tvoja država v tvojem imenu tega ne počne, bodo počeli drugi.

Oziroma, če tole malo bolje formuliram- to je ena od tistih stvari, za katere velja inverzno zlato pravilo: Delaj jih drugim če nočeš, da jih drugi delajo tebi.
pravzaprav,počni jih če hočeš vsaj mal vedet kaj drugi počno teb..in kje bi ti ga radi uvalil..
[#1037779] 23.12.10 20:42 · odgovor na: (#1037484)
Odgovori   +    0
Nehaj se smešit, trdil si, da hočeš vsenacionalno državo na globalnem prostoru. Zdaj trdiš nekaj tretjega.
[#1037807] 23.12.10 21:04 · odgovor na: čarli (#1037042)
Odgovori   +    4
[čarli]
> [XRESP]
> EU ne, bo pa zgodovina! In kot je rekel George de Santayana
> "Ljudje, ki si ne zapomnijo preteklosti, so obsojeni, da jo ponavljajo. "
> Ali si to želimo?

George Bernard Shaw je rekel pa tole:
"We learn from history that we learn nothing from history."

In kakor vidimo je to res;)

a to tale model?

www.youtube.com/watc...re=related

pojma nima,pravilno je : nekateri se nič ne naučijo iz zgodovine ker so navadni neotesani buksli!

drgač pa.... burn in hell,george!!
[#1037823] 23.12.10 21:13 · odgovor na: anon-35163 (#1036931)
Odgovori   +    4
[mataj]
> [NavadniNimda]
> Glej, nacionalne države so dejstvo, ki ga ne negiram. Ker pa so nacionalne države bile skozi celo zgodovino edini vzrok vseh vojn, izkoriščanja in tupoglavja, sem za to, da se jih čimprej razpusti, ker so škodljive.

Ne skoz celo zgodovino, ampak od leta 1648 dalje. Razlog, da so jih uvedli je bila totalna pizdarija, do katere je pripeljala Tridesetletna vojna. Evropa je takrat še najbolj spominjala na kako Somalijo. Najbolj prizadete pokrajine v današnji Nemčiji so izgubile celo od 50-75% prebivalstva.

Nacionalna država izkazala za daleč najučinkovitejšo ureditev in je relativno hitro izpodrinila vse ostale (plemensko, fevdalno ipd), tako da se dandanašnji zdi nekaj samo po sebi umevnega. A ni. Da se jo sesut in tisto, kar pride po njej, je všeč samo takimle stricom:

en.wikipedia.org/wik...ercenaries
en.wikipedia.org/wik..._Worldwide
img.webme.com/pic/c/...kan-sm.jpg
commons.wikimedia.or...hnical.jpg

Tudi povojni poboji pri nas spadajo v rubriko "kaj se zgodi, ko države ni".
torej ti ne priznavaš tistih morilcev iz jajca in ajdovščine?..sej veš..FLRJ pa LRS

mogoče pa le nis tak komufašo..:)
[#1037827] 23.12.10 21:16 · odgovor na: anon-35163 (#1037172)
Odgovori   +    4
[mataj]
Takih kot Arkan je veliko. Strokovni izraz zanje je "asset", "koristni idiot", "patsy", "študent", ipd. Kmetje na šahovnici, ki jih tajne službe tako ali drugače zmanipulirajo da opravljajo zanje umazano delo, nato pa zavržejo. Običajne svinjarije, s katerimi se ukvarjajo tajne službe niso zaradi tega, ker se je z njimi pač slučajno ukvarjal Dolanc, prav nič večje ali manjše. Režimi ne odgovarjajo zaradi svojih zločinov, ampak zaradi svojih napak. In to, da tajna služba dopusti, da ji njeni "asseti" uidejo izpod kontrole, je zelo huda napaka. Milošević je to naredil zanalašč. Assete, ki jih je podedoval od prejšnjega režima je pripeljal nazaj v Srbijo in izkoristil pri svojem pohodu na oblast. Pod Miloševićem so potem dobili proste roke in celo svoj šov na državni televiziji.

in sral z ultra nacionalizmom,izzival po nepotrebnem(rođen sam u srbskim Brežicama),vmes pa žural s šiptarsko mafijo po njihovih porokah..
čarli sporočil: 13.178
[#1037829] 23.12.10 21:18 · odgovor na: anon-202104 (#1037807)
Odgovori   +    1
[jani639]
> [čarli]
> > [XRESP]
> > EU ne, bo pa zgodovina! In kot je rekel George de Santayana
> > "Ljudje, ki si ne zapomnijo preteklosti, so obsojeni, da jo ponavljajo. "
> > Ali si to želimo?
>
> George Bernard Shaw je rekel pa tole:
> "We learn from history that we learn nothing from history."
>
> In kakor vidimo je to res;)

a to tale model?

pojma nima,pravilno je : nekateri se nič ne naučijo iz zgodovine ker so navadni neotesani buksli!

drgač pa.... burn in hell,george!!
Tranquilo:) Nisem nikjer zapisal, da se strinjam z vsem kar je on govoril;) Pač s tem citatom se pa strinjam. Poglej samo npr kajse dogaja v Sloveniji ali pa v EU;)
[#1037849] 23.12.10 21:31 · odgovor na: anon-24706 (#1037220)
Odgovori   +    5
[sappo]
torej ne gre enačiti nacizma, fašizma in kolaboracije s komunizmom...
v bistvu ne,komunizem je bil velik hujši,naj te spomnim,genocid(hooldomor),preseljevanje celih narodov(množina!),napadanje veliko slabših držav(finska,latvija, itd)

lepo da si kolaboracijo omenil,vredna je vse obsodbe!!

Po podatkih celjskega gestapa je bil celo vodja Slovenske straže v Mariboru. Pred nemškim napadom je obiskoval vasi in župnišča vzdolž avstrijske meje od Dravograda do Lendave in opozarjal Imel je tudi zaupne sestanke z uglednimi ljudmi (župani, župniki, učitelji

na nevarnost pete kolone (nacistov in komunistov)!!!!!!!!!!!!!!!!

users.volja.net/mari...i-c52.html

če general jugovojske brez sramu piše po resnici smo korak naprej...sicer samo korak,pa vendarle
[#1037871] 23.12.10 21:54 · odgovor na: anon-202104 (#1037823)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 23.12.2010 21:57
[jani639]
torej ti ne priznavaš tistih morilcev iz jajca in ajdovščine?..sej veš..FLRJ pa LRS

mogoče pa le nis tak komufašo..:)
Le zakaj neki pri vsem klanju, do katerega je prišlo med 2.sv.vojno obkladaš z morilci ravno tipe iz jajca in ajdovščine? Naj ugibam: Zato, ker niso pobijali v imenu Jezusa Kristusa in tako niso imeli pravega opravičila? Ker se niso šli pravične vojne, casus belli ni bil taprav?

Eh, brez veze. Vedno bolj se mi zdi, da je tole nabijanje okoli polpretekle zgodovine samo nekakšno bernajslanje, proizvajanje nekih brezveznih asociacij med zahtevami za višje plače in kupi mrtvaških glav.
[#1037903] 23.12.10 22:37 · odgovor na: anon-35163 (#1037871)
Odgovori   +    5
[mataj]
> [jani639]
> torej ti ne priznavaš tistih morilcev iz jajca in ajdovščine?..sej veš..FLRJ pa LRS
>
> mogoče pa le nis tak komufašo..:)

Le zakaj neki pri vsem klanju, do katerega je prišlo med 2.sv.vojno obkladaš z morilci ravno tipe iz jajca in ajdovščine? Naj ugibam: Zato, ker niso pobijali v imenu Jezusa Kristusa in tako niso imeli pravega opravičila? Ker se niso šli pravične vojne, casus belli ni bil taprav?

Eh, brez veze. Vedno bolj se mi zdi, da je tole nabijanje okoli polpretekle zgodovine samo nekakšno bernajslanje, proizvajanje nekih brezveznih asociacij med zahtevami za višje plače in kupi mrtvaških glav.
iz preprostega razloga:ker so pač morilci!
nihče ne bi ubijal v imenu kristusa če ne bi ravno ti morlici ubijal nedolžne ljudi..masovno!
in ker vem kam ciljaš..domobranstvo je bilo daleč od homogene katoliške vojske,v njem je bilo poleg večine katolikov tudi velik del liberalcev,pravoslavcev,pa še kdo bi se našel...
vprašanje:v imenu česa so pobijal po slovenskih deželah slovenski soldati v uniformi wermachta ki so bili daleč najbolj izurjeni in uspešni v pobijanju?
[#1037967] 23.12.10 23:15 · odgovor na: anon-202104 (#1037903)
Odgovori   +    5
[jani639]
iz preprostega razloga:ker so pač morilci!
Ne se delat neumnega. Sem te čisto lepo vprašal.

[jani639]
nihče ne bi ubijal v imenu kristusa če ne bi ravno ti morlici ubijal nedolžne ljudi..masovno!
Ne seri. Med vojno so vsi pobiti po nedolžnem. Temu so vojne namenjene. No vsaj moja malenkost tako pravi, a se malokdo strinja z njo. Medtem pa moralne avtoritete trdijo drugače: Kdo je mučenik, kdo je heroj in kdo je morilec se določi post festum, glede na izid, predvsem pa glede na to, pod katero zaščitno znamko je kdo ubijal oziroma bil ubit.

in ker vem kam ciljaš..domobranstvo je bilo daleč od homogene katoliške vojske,v njem je bilo poleg večine katolikov tudi velik del liberalcev,pravoslavcev,pa še kdo bi se našel...
Tako, kot je bilo partizanstvo daleč od homogene komunistične vojske.

vprašanje:v imenu česa so pobijal po slovenskih deželah slovenski soldati v uniformi wermachta ki so bili daleč najbolj izurjeni in uspešni v pobijanju?
Tovrstni nameni so vedno plemeniti in visoko moralni.
[#1037990] 23.12.10 23:38 · odgovor na: anon-35163 (#1037967)
Odgovori   +    5
[mataj]
> [jani639]
> iz preprostega razloga:ker so pač morilci!

Ne se delat neumnega. Sem te čisto lepo vprašal.

> [jani639]
> nihče ne bi ubijal v imenu kristusa če ne bi ravno ti morlici ubijal nedolžne ljudi..masovno!

Ne seri. Med vojno so vsi pobiti po nedolžnem. Temu so vojne namenjene. No vsaj moja malenkost tako pravi, a se malokdo strinja z njo. Medtem pa moralne avtoritete trdijo drugače: Kdo je mučenik, kdo je heroj in kdo je morilec se določi post festum, glede na izid, predvsem pa glede na to, pod katero zaščitno znamko je kdo ubijal oziroma bil ubit.

> in ker vem kam ciljaš..domobranstvo je bilo daleč od homogene katoliške vojske,v njem je bilo poleg večine katolikov tudi velik del liberalcev,pravoslavcev,pa še kdo bi se našel...

Tako, kot je bilo partizanstvo daleč od homogene komunistične vojske.

> vprašanje:v imenu česa so pobijal po slovenskih deželah slovenski soldati v uniformi wermachta ki so bili daleč najbolj izurjeni in uspešni v pobijanju?

Tovrstni nameni so vedno plemeniti in visoko moralni.
sploh ni nič neumnega...ubijanje so imeli odkrito in javno že v programu in kot vzor.

aha,torej so samo tisti ki se jih pobije v miru krivi,česarkoli že..hvala za poduk
doselj sem mislil da so oborožene skupine legitimna tarča,kogarkoli že..

res,v partizanstvu je bila močna anarhistična struja,zato so komunisti z dolomitsko izjavo(in izključno z njo,13. bataljon je bil za interne potrebe) zatrli to smer..
[#1038004] 24.12.10 00:02 · odgovor na: anon-202104 (#1037990)
Odgovori   +    3
[jani639]
sploh ni nič neumnega...ubijanje so imeli odkrito in javno že v programu in kot vzor.
Zdaj pa že resno serješ klamfe.
[#1038009] 24.12.10 00:09 · odgovor na: anon-35163 (#1038004)
Odgovori   +    6
[mataj]
> [jani639]
> sploh ni nič neumnega...ubijanje so imeli odkrito in javno že v programu in kot vzor.

Zdaj pa že resno serješ klamfe.

jebemusunac!

če ne zmoreš prenašat resnice se pač ne igraj z ognjem!

a zdaj boš pa unmu kapitalistu engelsu oponiru?kako si drzneš?!

[#1038012] 24.12.10 00:21 · odgovor na: anon-202104 (#1038009)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 24.12.2010 00:22
[jani639]
> [mataj]
> > [jani639]
> > sploh ni nič neumnega...ubijanje so imeli odkrito in javno že v programu in kot vzor.
>
> Zdaj pa že resno serješ klamfe.

jebemusunac!

če ne zmoreš prenašat resnice se pač ne igraj z ognjem!

a zdaj boš pa unmu kapitalistu engelsu oponiru?kako si drzneš?!

Bulšit. Marx in Engels nikjer ne omenjata "revolutionary holocaust":

www.google.com/searc...oq=&as_eq=

Takimle dokumentarcem, ki nas z globokimi, pretresljivimi glasovi prepričujejo, kako nevarne so lahko ideje in da se moramo nujno cenzurirat, pač ni za verjet.
[#1038031] 24.12.10 01:11 · odgovor na: anon-35163 (#1038012)
Odgovori   +    8
[mataj]
> [jani639]
> > [mataj]
> > > [jani639]
> > > sploh ni nič neumnega...ubijanje so imeli odkrito in javno že v programu in kot vzor.
> >
> > Zdaj pa že resno serješ klamfe.
>
>
> jebemusunac!
>
> če ne zmoreš prenašat resnice se pač ne igraj z ognjem!
>
> a zdaj boš pa unmu kapitalistu engelsu oponiru?kako si drzneš?!
>
> www.youtube.com/watc...re=related

Bulšit. Marx in Engels nikjer ne omenjata "revolutionary holocaust":

www.google.com/searc...oq=&as_eq=

Takimle dokumentarcem, ki nas z globokimi, pretresljivimi glasovi prepričujejo, kako nevarne so lahko ideje in da se moramo nujno cenzurirat, pač ni za verjet.
sem ti reku da ne boš prenesel resnice...dej tisto črepinjo dol iz zapestja!

marxwords.blogspot.com/ evo,z viri vred

MARX SUPPORTED BLACK SLAVERY IN AMERICA

Letter from Marx to Pavel Vasilyevich Annenkov, 1846: "As for slavery, there is no need for me to speak of its bad aspects. The only thing requiring explanation is the good side of slavery. I do not mean indirect slavery, the slavery of proletariat; I mean direct slavery, the slavery of the Blacks in Surinam, in Brazil, in the southern regions of North America.

Direct slavery is as much the pivot upon which our present-day industrialism turns as are machinery, credit, etc. Without slavery there would be no cotton, without cotton there would be no modern industry. It is slavery which has given value to the colonies, it is the colonies which have created world trade, and world trade is the necessary condition for large-scale machine industry. Consequently, prior to the slave trade, the colonies sent very few products to the Old World, and did not noticeably change the face of the world. Slavery is therefore an economic category of paramount importance. Without slavery, North America, the most progressive nation, would he transformed into a patriarchal country. Only wipe North America off the map and you will get anarchy, the complete decay of trade and modern civilisation. But to do away with slavery would be to wipe America off the map. Being an economic category, slavery has existed in all nations since the beginning of the world. All that modern nations have achieved is to disguise slavery at home and import it openly into the New World"

ajd,uživaj:)
anon-103406 sporočil: 9
[#1038143] 24.12.10 08:26
Odgovori   +    2
Evropska komisija je res zavrnila predlog vseh nekdanjih komunističnih držav, razen Slovenije, naj sprejme akt, s katerim bo enotno za vso EU kriminalizirano zanikanje komunističnih zločinov. Komisija tega predloga ni sprejela, ker je menila, da je to stvar vsake države posebej zlasti pa zato, ker držav Stare Evrope petnajsterice ne obremenjujejo zločini komunizma, s fašisti in nacisti pa so že opravile. V obrazložitvah je Komisija nekajkrat poudarila, naj se zločini nacizma, fašizma in komunizma obravnavajo enako, vendar je to odgovornost vsake države, kjer so se takšni zločini pojavljali. Ker je eliminacija ostankov fašizma in nacizma že končana, je razumljivo, da so zdaj na vrsti za očiščenje komunistični zločinci v državah, ki z njimi še niso opravile.

Slovenija je v tej zvezi spet nastopila kot zadnji relikt komunizma, ki še ni opravila tranzicije. Vseeno pa je že pripoznana kot država, kjer je komunizem, gledano specifično glede na razumerje med številom žrtve komunizma in skupnim štvilom prebivalstva, bil daleč najbolj morilski. V maju in juniju 1945 je bilo na slovenskih tleh pobitih več kot 200.000 vojnih ujetnikov in beguncev pred komunizmom. Zločini še čakajo na razčiščenje. Evropa nas gleda.
[#1038206] 24.12.10 08:59 · odgovor na: anon-202104 (#1038031)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-35163 24.12.2010 09:07
[jani639]

sem ti reku da ne boš prenesel resnice...dej tisto črepinjo dol iz zapestja!

marxwords.blogspot.com/ evo,z viri vred
Viri so že nekaj časa na internetu in sicer tule

marxists.org/archive.../index.htm

Google že spet ni našel nič. No, ni ti treba zaradi tega skakat čez okno. Verjetno bo to kaka tehnična napaka, saj vsi vemo, da tisti brezvezniki pri Googlu pojma nimajo.

Mimogrede: Komunistični manifest sem prvič v življenju prebral pred nekaj leti. Pri tistem zloglasnem STMju so namreč imeli en tak precej religiozen, eksegetičen pristop k stvari. Na dolgo in široko so nam razlagali, kaj je Marx mislil, ampak bog ne daj, da bi kaj od tega sami pogledali. Razlog, da sem šel googlat in brat Komunistični manifest je nek tebi podoben blefer iz tega foruma, ki me je prepričeval, da je Marx tam napisal, da je treba cerkve požgat in farje poklat. Od takrat naprej preverjem vse vire.

MARX SUPPORTED BLACK SLAVERY IN AMERICA
Ja, pa avtorji COINTELPRO so tudi dobili idejo od njega :))

www.icdc.com/~paulwo...rtIIIc.htm
[#1038258] 24.12.10 09:35 · odgovor na: anon-103406 (#1038143)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 24.12.2010 09:38
[markostrovs]
Evropa nas gleda.
Evropa nima kaj gledat, ker je to vojno začela in prinesla k nam.
anon-19054 sporočil: 365
[#1038276] 24.12.10 09:43 · odgovor na: anon-35163 (#1038258)
Odgovori   +    1
[mataj]
> [markostrovs]
> Evropa nas gleda.

Evropa nima kaj gledat, ker je to vojno začela in prinesla k nam.
Ja in na ta račun se mnogi še vedno drogirajo in popivajo. In ti zadrogiranci nam krojijo usodo.
[#1038466] 24.12.10 11:09 · odgovor na: anon-19054 (#1038276)
Odgovori   +    3
[0124Pa2]
> [mataj]
> > [markostrovs]
> > Evropa nas gleda.
>
> Evropa nima kaj gledat, ker je to vojno začela in prinesla k nam.

Ja in na ta račun se mnogi še vedno drogirajo in popivajo. In ti zadrogiranci nam krojijo usodo.
Tudi za to bi se nam morala Evropa opravičiti.
[#1038595] 24.12.10 12:05 · odgovor na: anon-35163 (#1038466)
Odgovori   +    3
He he, točno tako.
[#1038854] 24.12.10 15:13 · odgovor na: anon-35163 (#1038206)
Odgovori   +    6
[mataj]
> [jani639]
>
> sem ti reku da ne boš prenesel resnice...dej tisto črepinjo dol iz zapestja!
>
> marxwords.blogspot.com/ evo,z viri vred

Viri so že nekaj časa na internetu in sicer tule

marxists.org/archive.../index.htm

Google že spet ni našel nič. No, ni ti treba zaradi tega skakat čez okno. Verjetno bo to kaka tehnična napaka, saj vsi vemo, da tisti brezvezniki pri Googlu pojma nimajo.

Mimogrede: Komunistični manifest sem prvič v življenju prebral pred nekaj leti. Pri tistem zloglasnem STMju so namreč imeli en tak precej religiozen, eksegetičen pristop k stvari. Na dolgo in široko so nam razlagali, kaj je Marx mislil, ampak bog ne daj, da bi kaj od tega sami pogledali. Razlog, da sem šel googlat in brat Komunistični manifest je nek tebi podoben blefer iz tega foruma, ki me je prepričeval, da je Marx tam napisal, da je treba cerkve požgat in farje poklat. Od takrat naprej preverjem vse vire.

> MARX SUPPORTED BLACK SLAVERY IN AMERICA

Ja, pa avtorji COINTELPRO so tudi dobili idejo od njega :))

www.icdc.com/~paulwo...rtIIIc.htm
ne mi s cenzuriranimi stranmi..

"They are peoples who were either already under foreign rule when they entered into the first primitive phase of civilisation or who were actually forced into earliest phase of civilisation by their foreign masters." In the true spirit of Pan-Germanism, Marx and Engels considered the Czechoslovakian peoples and the South Slavs to be "ethnic trash."

"In January 1849, months before he migrated to London, Karl Marx published an article by Friedrich Engels in Die Neue Rheinische Zeitung announcing that in Central Europe only Germans, Hungarians and Poles counted as bearers of progress. The rest must go. "The chief mission of all other races and peoples, large and small, is to perish in the revolutionary holocaust."

Genocide arose out of Marx's master-theory of history -- feudalism giving place inevitably to capitalism, capitalism to socialism. The lesser races of Europe -- Basques, Serbs, Bretons and others -- being sunk in feudalism, were counter-revolutionary; having failed to develop a bourgeoisie, they would be two steps behind in the historical process. Engels dismissed them as left-overs and ethnic trash (Voelkerabfall), and called for their extinction.

So genocide was born as a doctrine in the German Rhineland in January 1849, in a Europe still reeling from the revolutions of 1848. It was to become the beacon light of socialism, proudly held and proudly proclaimed."

The above is a quote from the latest article by George Watson -- a literary historian specializing in the early history of socialism (I have an earlier article of his posted here and there is a review of his major book here). The quote is taken from an article in the December 2004 issue of Quadrant, Australia's premier intellectual conservative magazine. The article will not be online for a month or so yet but I have temporarily posted here a PDF of the first page.

I have of course for some time been pointing out that eugenics was a great Leftist cause right up until Hitler thoroughly discredited the idea with his atrocities. Documenting the Leftist infatuation with eugenics in the first half of the 20th century is all too easy. But the fact that the idea largely originated with Marx and Engels themselves has been hidden from public awareness with almost total success. There are many avid scholars of Marx's every word but some things are just too embarrassing to mention. I earnestly hope that the Marxian origin of Hitler's doctrines will become increasingly well-known

pa vesel božič,Voelkerabfall

Strani: 1 2 3 4 5