Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Razpustimo Slovenijo

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

anon-243287 sporočil: 624
[#1003449] 26.11.10 08:34
Odgovori   +    1
Predlog: Ukinimo slodišča!!! Še največ izgube bi imeli odvetniki, ki bi postali 'neuporabni' (kot da sedaj so...)....davkoplačevalci pa se več ne bi sekirali in še en kup denarja bi privarčevali....
anon-243287 sporočil: 624
[#1003450] 26.11.10 08:34
Odgovori   +    1
Pardon...tipkarska napaka...SODIŠČA....
anon-124452 sporočil: 6.934
[#1003466] 26.11.10 08:43
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-124452 26.11.2010 08:47
Ljubljana - Po dolgotrajnem usklajevanju sta Slovenija in Hrvaška včeraj le izmenjali noti o ratifikaciji arbitražnega sporazuma o reševanju mejnega vprašanja med državama. Sporazum, ki sta ga vladi podpisali v Stockholmu pred dobrim letom dni, bo začel veljati v ponedeljek.

Uradni govorec zunanjega ministrstva Milan Balažic je včeraj povedal, da "gre za običajno izmenjavo diplomatskih not in zgolj diplomatskih not, s katerima sta državi druga drugo obvestili, da sta končali notranje pravne postopke in da odslej arbitražni sporazum velja ter je za obe državi zavezujoč. Ničesar ni poleg tega."

Poročali smo, da je do zapleta oziroma odlašanja z izmenjavo not prišlo, ker je hrvaška stran vztrajala, da je sestavni del diplomatske note tudi enostranska izjava hrvaškega sabora, v kateri Hrvaška Sloveniji odreka pravico do teritorialnega stika z mednarodnimi vodami. Slovenija je na hrvaško enostransko izjavo odgovorila s svojo enostransko izjavo, v kateri je zapisala, da se s hrvaško izjavo in z njeno vsebino ne strinja, vendar pa bi priložitev enostranskih izjav noti po mnenju nekaterih strokovnjakov vendarle lahko vplivala na potek arbitraže.

Na vprašanje, kaj je odločilo, da je hrvaška stran pristala, da noti ne bo priložila enostranske izjave, je Balažic dejal, da sta se državi ves čas pogajali, dogovarjali o vseh tehničnih podrobnostih, dokler ni na koncu prišlo do končne uskladitve not.

Neuradno pa je v diplomatskih krogih mogoče slišati, da naj bi Slovenija Hrvaški resno zagrozila, da v pogajanjih z EU ne bo podprla zaprtja poglavja o zunanji, varnostni in obrambni politiki, ki vključuje tudi vprašanje dobrososedskih odnosov. Pomembno vlogo pri hrvaškem pristanku naj bi odigrale tudi nekatere vplivne članice EU in ZDA.

Bravo Borut Pahor, bravo, še ena tvoja napoved se je uresničila.
anon-148038 sporočil: 50
[#1003470] 26.11.10 08:44
Odgovori   +    4
V Sloveniji je itak tako, da pošteni brez vrhunskih odvetnikov na sodišču vedno popušijo ali zaradi kake proceduralne napake ali ker zamudijo kak rok za karkoli že... Saj če te kamera posname ko si kradel, dokaz itak ne velja, če ni bilo dovoljenja za snemanje. Bruhanje....
anon-124452 sporočil: 6.934
[#1003521] 26.11.10 08:59 · odgovor na: (#1003492)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: anon-124452 26.11.2010 09:03
Vse to je prazno laprdanje.

Človek uporablja več nickov in prepisuje sam od sebe in se potem malo kurči.

Potem se sam s sabo pogovarja, kot češ, lejte kaj mi delajo.

Navidezno si dviga ceno, tako kot IJJ.

Bedaki pa nasedajo.

Ha, ha, ha.....
bronhi7 sporočil: 346
[#1003556] 26.11.10 09:15
Odgovori   +    4
Na kratko, odličen članek, pohvale avtorju. Rešitev si predstavljam, kot novo gibanje sedanji koaliciji in opoziciji.
Na kratko cilje te nove alternative.
-sprememba volilne zakonodaje (neposredno voljene poslance)
-sprejem zakonov, ki omogočajo odvzem nezakonito pridobljenega premoženja (dokaz izvora premoženja)
-sprememba zakonov, ki so namenjeni okoriščanju posameznih interesnih skupin na škodo večine državljanov
-ljudje, ki so in še zasedajo javne funkcije in svoje delo opravljajo slabo in škodljivo za javni interes je potrebno prepovedati opravljanje javnih funkcij
Potem pa sodišča opravijo svoje delo.
anon-166322 sporočil: 510
[#1003565] 26.11.10 09:18
Odgovori   +    1
Podpišem!!!
mimoidoci sporočil: 6.474
[#1003567] 26.11.10 09:19 · odgovor na: (#1003492)
Odgovori   +    3
[dob]
> [denac]
> > [dob]
> > > [tician]
> > > Množinska oblika besede etika je prevlada: oblast močnejšega in bolj nesramnega.
> > > Odlično napisano! Vso mutibarenje, ki ga je leta in leta vzpodbujala slovenska politično-pravna-gospodarska "elita" je imelo namen, da v kalni vodi lahko lovijo le posvečeni (z insajderskimi informacijami). In s tem so uničili temelje Slovenije in moralo. Sedaj, ko v kalni mlaki rib ni več, ali pa so crknjene, pa ni osovraženih tujcev, ki bi prinesli nov rod mladic. Posvečeni pa jih nimajo od kje vzeti. In kaj zdaj ? Nič. Počakati bo treba, še dve leti - da mlaka totalno presahne. Mogoče bomo - če bomo to le spoznali - izvolili drugo oblast, ki bo na gnilih temeljih ustvarila zdrav tolmun.
> >
> > Ti, tician si pa velik gobec, da se sploh še upaš pojaviti tu na Forumu in bralstvu razlagati o etiki in podobnem.
>
> Po linkih v rikverc sem prišel do tvojega posta o "kontekstih". Do zdaj ga še nisem prebral. Bravo! Zato so tele besede o etiki na pravem mestu.

denac, da ne bom slepomišil:

Tician je objavil post: forum.finance.si/?m=...182&single

Prepisal je en moj leto pa pol star post, in sicer tako, da je prekopiral odstavke 2., 3., 4., 5., 18., in 17., iz tegale mojega prispevka z datumom 09.06.2009:

forum.finance.si/?m=...940&single

Jebiga, morda je to komu cool ali smešno, meni ni.

Ne vem, ne znam si predstavljati, zakaj nekdo to dela. Razen seveda, če je prfuknjen in mu je vseeno. Ali pa če misli, da se nahaja v moji glavi in itak on piše tisto, kar jaz pišem in je on(a) resnični avtor in ne jaz. Klinični primer, torej.

Zato mi je zvečine vseeno, ko nekdo uporablja besedo "etika". Türk jo ima stalno po zobeh. Meni nič ne pomeni njihova ali njegova etika, ker si jo drugače predstavljam. Enako velja tudi za besedo Ljubezen. Kar se mene tiče, lahko vsako svojo besedo opišem tako, da jo bo drugi razumel po moje, in to je zame smisel pisanja in komunikacije. Bleferji pa besede uporabljajo kot žonglerji žogice in je pravzaprav vseeno kaj počnejo, ker se vse vrti v zaprtem krogu, in je to dogajanje samo sebi namen.

Zdaj niso časi za takšne neumnosti. Zdaj so časi za snemanje mask in vzpostavljanje zaupanja, to pa je nekaj, kar politiki ne bodo počeli, ker jih je strah.

Strah je vse ljudi, in to zelo! Tudi ko tega ne priznajo jih je strah, kar je videti po njihovih dejanjih in potezah, ki jih vlečejo, Redko kdaj, če sploh, pa na njihovih obrazih opazimo, da je kaj narobe. Človek skozi življenje strenira mišice na obrazu in to imenujemo maska. Toda prikriti strah politikov, ki vodijo ta narod, se materializira v brezupu celotnega naroda! S tem potem politiki manipulirajo kot s svojimi obraznimi mišicami.

Radi bi, da narod kaže veselje in brezbrižnost, enako kot vse to kaže Pahorjev obraz ali Türkov! Narod pa tega ne razume in kaže tisto, kar je resnični obraz teh dveh imbecilov. Zato se zjutraj počutita kot bedaka, ko vstaneta iz postelje.

Nekomu je vseeno kaj ljudje čutijo, ko so sami doma in se morajo preriniti skozi lastni brezup dneva. Vendar pa svet ni narejen zato, da pozablja posameznike, ki v sebi ne najdejo stika z realnostjo mimo lastne realnosti. Njihova realnost posameznika je še bolj obupna in sama, kot je naša skupna.

Ni torej namen takšen, da so nekateri reveži kontejner za naše zablode in bodo izginili s sveta skupaj z našimi smetmi, odpadki in radioaktivnimi mislimi, če jih bomo s tem opremili in nas pustili v čistem okolju naše brezbrižnosti - to se ne bo zgodilo!!!

Zato ne maram, da nekdo prodaja moje besede, niti da jih predstavlja za svoje, ker jaz nič ne prodajam! Ne prodajam ne svojih besed in ne svojega Boga, pa čeprav tričetrt sveta živi prav od takšnega prodajanja svojih sladkih besed, kot so: Bog, Ljubezen, bratstvo, enakost, Nebesa, Pekel, demokracija itd.itd.itd. Ko slišim Papeža, me stisne pri srcu vsakokrat, ko omeni besedo Ljubezen! Glava me boli od ozkosti njegove predstave kaj Ljubezen sploh je!

Ne maram, da nekdo prepisuje kar sem rekel in to predstavlja predstavlja za svoje, ker ne ve od kod prihaja in kako je nastalo. Moje besede so moje besede in z njimi ne bo nihče manipuliral. Moj Bog je moj Bog in ta ni tisti, ki ga moli Vatikan. Lahko vzameš mojega Boga, če ti je všeč ali če ga čutiš za svojega, ne moreš ga pa kupiti. Jaz svojega Boga ne prodajam.

Če bi kdo rad kaj kupil in s tem potem manipuliral, naj gre v Cerkev ali pa naravnost k Papežu. Pri meni to ne gre tako. Naj njihov Bog odgovori na vprašanja, ki jih ni več mogoče skriti, če si upa. Naj oni odgovorijo na vprašanja, ki zdaj bruihajo iz množic, ki svoje nezadovoljstvo in gnev sproščajo na ulicah z zažiganjem smeti in avtomobilov, ker ne morejo več brez odgovorov na svoja vprašanja.

Ena od teh mnogih vprašanj so: Kaj smo mi?! Čigavi smo? Smo smeti, collateral damage pri vsaki vaši pokvarjeni manipulaciji? Kaj koji kurac smo?!?

Jaz sem se smejal izključno tvoji prvotni cool reakciji, ko mu daješ zvezdice in ga dodatno poimenuješ z Giotto in Da Vinci namesto z Veronese in Tintoretto he, he.

V mislih me je pa odneslo celo v domnevo, da si počaščen, ker te glumac imitira. Sorry.
RobinHood sporočil: 230
[#1003578] 26.11.10 09:25
Odgovori   +    6
Razpustimo Slovenijo ?

Ne. Raje organizirajmo akcijo:
"Očistimo Slovenijo v enem dnevu!"

PS: Verjetno bo en dan premalo, za ves drek in smeti, ki so se nabrale okrog nas in se zajedle v vse pore naše države - tako da si rezervirajte malo več časa!
anon-119197 sporočil: 9.214
[#1003586] 26.11.10 09:27 · odgovor na: (#1003105)
Odgovori   +    1
[minuteman]
hehe, kaj si s tem mislil, da je velik člankov z jamranjem
To. In samo jamranje je zadostno (ni pa zazeleno, da pri tem ostane) mogoce nam, bralcem foruma, novinarji pa morajo predstaviti kaksne konkretne dokaze in ugotovitve, ki dvignejo obrvi v pravosodju, ce ne slovenskem, pa evropskem.
anon-243579 sporočil: 810
[#1003587] 26.11.10 09:27
Odgovori   +    1
Kljub takemu članku vse to nič ne velja, saj ljudje na volitvah VOLIJO ta sistem. Želijo ga, seveda ga ne potrebujejo. Prav nam je. Ko pa na tem mestu napišeš, da se je treba dvigniti in upreti, ti prepovedo pisati komentarje.
anon-197754 sporočil: 435
[#1003602] 26.11.10 09:37
Odgovori   +    4
Zlati naši novinarji;
vi ste še edini ostali,ki to državo rešujete pred potopom.Kaj bo Slovenska oblast,ki si je vsa v sorodstvu in zato ne izvršuje prava,storila s Slovenijo,pa samo bog,ali kdorkoli pač je, ve.Mislim,da je čas,da ljudje organiziramo protest zoper nepravno vedenje oblasti.Vseh vej oblasti.
Nepojmljivo je,da protikorupcijska komisija ne more privesti ene babe na odgovor,ali pa,da županov sin ne odgovarja iskreno,po resnici, na vprašanja v državnem zboru Republike Slovenije.
Jaz resnično več ne morem tega gledat,kar se dogaja.
MEDNARODNA SKUPNOST,na pomoč,mafija potaplja Slovenijo!!!!!!!
Pa lep pozdrav
Mija,32
[#1003604] 26.11.10 09:38
Odgovori   +    5
Zlati naši novinarji;
vi ste še edini ostali,ki to državo rešujete pred potopom.Kaj bo Slovenska oblast,ki si je vsa v sorodstvu in zato ne izvršuje prava,storila s Slovenijo,pa samo bog,ali kdorkoli pač je, ve.Mislim,da je čas,da ljudje organiziramo protest zoper nepravno vedenje oblasti.Vseh vej oblasti.
Nepojmljivo je,da protikorupcijska komisija ne more privesti ene babe na odgovor,ali pa,da županov sin ne odgovarja iskreno,po resnici, na vprašanja v državnem zboru Republike Slovenije.
Pa lep pozdrav
Mija,32
anon-230691 sporočil: 1.445
[#1003610] 26.11.10 09:41
Odgovori   +    3
mircimi [ 09:38 ]

Odlično napisano!
[#1003614] 26.11.10 09:41
Odgovori   +    5
hvala Toni.

Pa lep pozdrav
Mija,32
[#1003619] 26.11.10 09:43
Odgovori   +    2
Pozor,
MEDNARODNA SKUPNOST,na pomoč!!!!!!!!!mafija potaplja Slovenijo!!!!!!!
anon-178479 sporočil: 18.832
[#1003621] 26.11.10 09:44 · odgovor na: anon-124452 (#1003011)
Odgovori   +    6
[yuslocan]
Belouška, poklical te bom čez pet let. In vprašal, kaj si nakladal po Financah novembra 2010.

SAME NEUMNOSTI

yu zlo
[#1003633] 26.11.10 09:49
Odgovori   +    0
Belokranjc [ 07:13 ]
No ta članek pove vse ampak to je tudi vse kar se zmore v tej mafijski državi.

SE STRINJAM,Belokranjc.
turkda sporočil: 1.906
[#1003635] 26.11.10 09:50
Odgovori   +    2
Žalostno.
Res žalostno je v Sloveniji.
[#1003639] 26.11.10 09:51
Odgovori   +    3
Upam, da bodo ta komentar, ki je res ODLIČEN predstavili vsi SLO mediji, da bo dostopen najširšemu SLO občinstvu in da se bomo, bodo zamislili, kaj nam počne trenutna struja - kako nam legalno kradejo in nas uničujejo....

Upam tudi, da se bo našel kakšen JOC Pečečnik( v oddaji Pogledi je dejal, da bi razbil vsa omrežja in prekinil mreženje pokvarjenih elit - skratka REFORMIRAL DRŽAVO)

Mislim, da bi se v tako stranko takoj včlanilo na 10 000 ljudi, ki bi stali za sodobnim Robinom Hoodom
[#1003642] 26.11.10 09:54
Odgovori   +    1
PREDSEDNIK Tuerk!!!!
UKREPAJ!!!!!! Slovenija se utaplja v klientelizmu.
[#1003644] 26.11.10 09:55 · odgovor na: anon-241945 (#1003031)
Odgovori   +    11
[ddavy21]
sem ponosen , da sem balkanc, rad jem čevape in uživam gledati tekme na novem stadionu. ne skrivam od kod sem. ostali k se mate za neke evropejce ,nemške ritoliznike pa pejte v nemčijo .

Zakaj bi mi šli v Nemčijo? Ali zato, ker si se ti k nam priplazil? Ko se bomo mi priplazili k tebi domov tja od kjer si prišel, nas lahko pošiljaš v Nemčijo. Trenutno pa če ti nismo všeč, pa lahko greš tja od koder si pribežal. Ker tam kjer si ti doma, je takih kot si sam več in se boste imeli lepo. Ne vem, zakaj si še tu?
[#1003652] 26.11.10 09:57 · odgovor na: anon-124452 (#1003037)
Odgovori   +    7
[yuslocan]
> [najobj]
> > [sopranos]
> > "Tudi v Sloveniji se bo iz rdeče buržoazne elite kmalu našel junak, ki bo ljudstvu dal to, kar si želi: stadione, fuzbal in zastonj čevapčiče."
> >
> > Tukaj se bo pa spet Zoki prepoznal. Le zakaj? :)
> >
> > Drugače se pa strinjam z zapisanim.
>
>
> ... eh, kurc ... jaz pa se ne strinjam z zapisanim ...
>
>
> ... khmm, manjkajo še pir in dobre pičke ... ja, potem pa bi bilo življenje res popolno ...
>
>
>
> P.S.: upam, da je ta forum res anonimen ...

Jaz sem s teboj, podpišem takoj.

Grem po pir ti pa zrihtaj drugo.

Potem obrneva na 68-ti športni kanal.....

In mi bo čisto vseeno kaj pravijo Janša, Grims, Tanko, Pahor, Golobič, Zalar in druge podobne politične kreature....

Ko govoriš o kreaturah, bodi prepričan, da govoriš o sebi.
[#1003660] 26.11.10 09:58 · odgovor na: anon-9939 (#1003046)
Odgovori   +    5
[0219K21]
> [XTAXA]
> Darko, ne mislim na IQ. Mislim na tvoje bolano zagovarjanje bjondota in njegovih dejanj. In če sam ne vidiš, da delaš neumnosti, te moramo prijatelji tu na forumu na to opozorit. Mej se.
>
> l.p.
> Robert

Za razliko od velike večine tukaj, ki se gredo nek "witch hunting" je meni pač potrebno o morebitnih nečednostih pokazati dokaze. Pri tem se ve kaj je dokaz. Babje čenče to niso in nikoli ne bodo.

Saj so ti dokaze posneli in predvajali, pa nisi nič opazil. Kako to?
[#1003664] 26.11.10 10:02
Odgovori   +    6
PREDSEDNIK Tuerk ne bo ukrepal, ker je ravno včeraj izjavil(kljub temu, da je bil malo kritičen) da vseeno podpira trenutno vlado in posledično tudi to elito, ki so še hujši kot TAJKUNI!!!
anon-9939 sporočil: 17.846
[#1003675] 26.11.10 10:08 · odgovor na: anon-197754 (#1003602)
Odgovori   +    1
[mircimi]
Zlati naši novinarji;
Pa lep pozdrav
Mija,32
Jaz pa mislim, da je, nasprotno, skrajnji čas, da tki. "navaden folk" dojame, da sosedov problem ni njegov problem.

Naj vsak dela v lastnem interesu in to tako, da upošteva zakone, pa bo za vse dobro.

Če pa ne upošteva zakone, naj ga za to pristojne institucije v za to predpisanem postopku vzamejo v drobnogled, pa bo za vse dobro.

Ni pa dobro, če se z vemi ukvarjajo vsi.
[#1003683] 26.11.10 10:11 · odgovor na: anon-35163 (#1003158)
Odgovori   +    8
[mataj]
Kaj, ko bi mimogrede razpustili še EU, če smo že pri stvari?

www.youtube.com/watc...yq7WRr_GPg

Nekako, nisi pri pravi stvari.
[#1003688] 26.11.10 10:13 · odgovor na: (#1003163)
Odgovori   +    9
[dorki22]
Edi, moj namen je definirati liberalca. Tvoj razširjen odgovor je odličen. Pazi zdaj to:

A liberalec lahko podpira rešitev mejnega spora dveh držav s pomočjo mednarodne pravne institucije?

A lahko to stori ne glede na dejstvo, da deklerativno bolj liberalna politična stranka temu načinu reševanja nasprotuje, in ji je status quo, torej stanje spora bližje?

Tvoj namen je isti kot matajev, to pa je razvodeniti in speljati pogovor od bistva k razplojevanju muh.
anon-102514 sporočil: 6.114
[#1003695] 26.11.10 10:17 · odgovor na: anon-44718 (#1003412)
Odgovori   +    5
[alfa55]
Ko so ljudje lačni kruha noben stadion, fuzbal ali čevapčič ne pomaga.
Ko sem jest lačen mi čevapčiči zelo pomagajo, da sem sit.
[#1003736] 26.11.10 10:34 · odgovor na: anon-44718 (#1003412)
Odgovori   +    10
[alfa55]
>Tudi v Sloveniji se bo iz rdeče buržoazne elite kmalu našel junak, ki bo ljudstvu dal to, kar si želi: stadione, fuzbal in zastonj čevapčiče.

Ne verjamem! V nobeni buržoaziji še ni bilo takega junaka. Prej bi verjel da bo po 70 letih komunistične represije leta 2011 na obletnico ustanovitve OF (osvobodilne fronte) nekomu iz brezpravne zatirane raje počil film in bo pričel pobijati enega po enega rdeče barone in njihove oprode. Če bo državni represivni aparat skušal s silo zatreti tak obupni poskus se bodo junaku gotovo pridružili sotrpini in oblikovali Novo Osvobodilno Fronto.

Ko so ljudje lačni kruha noben stadion, fuzbal ali čevapčič ne pomaga.
Nikoli se ni začelo pobijanje tako. Spomni se Nemčije, Rusije, Kitajske. Za pobijanjem je vedno stal močan politični in tankovski aparat. Lepo bi bilo, da se zbudiš in prebereš kako knjigo. Na primer o francoski buržuazni revoluciji branje ti ne bi škodilo.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

vm-kiva