Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Simič opozarja: Furs navalil na mizarje, za vgradne omare jim zaračunava višji DDV
Strani: 1
sporočil: 2.176
Očitno bi moral potem jaz plačati 22% tudi za okna in vrata?
Imam montažno hišo. Nič ni vzidano. Okna in vrata so samo privita, tako kot vgradna omara.
Če odvijem 4 vijake, gre okno ali vrata ven.
V bistvu je to še lažje odmontirati kot omaro, saj je omara po meri (od tal do stropa in od stene do stene) in se je brez popolnega razstavljanja ne more odstraniti.
Me je pa že takrat mizar opozarjal, ker sem zaradi prahu hotel imeti hrbtišče pri omari, da bo potem višja davčna stopnja, ker stena ne bo kao del (ena stranica) omare.
V glavnem. So lahko enkrat v naši državi pravila jasna in trajna? Sicer ni mogoče normalno poslovati.
Imam montažno hišo. Nič ni vzidano. Okna in vrata so samo privita, tako kot vgradna omara.
Če odvijem 4 vijake, gre okno ali vrata ven.
V bistvu je to še lažje odmontirati kot omaro, saj je omara po meri (od tal do stropa in od stene do stene) in se je brez popolnega razstavljanja ne more odstraniti.
Me je pa že takrat mizar opozarjal, ker sem zaradi prahu hotel imeti hrbtišče pri omari, da bo potem višja davčna stopnja, ker stena ne bo kao del (ena stranica) omare.
V glavnem. So lahko enkrat v naši državi pravila jasna in trajna? Sicer ni mogoče normalno poslovati.
sporočil: 976
[0430ABAKU]
Se popolnoma strinjam. Kot podjetnik ne mores konkurirati na trgu, ce racunas 12,5% vec kot konkurenca. In ce je zadeva veljala 27 let, dacarji do danes niso nasprotovali nizjemu DDV-ju.
Ce dacarji mislijo, da DDV ni pravilen, naj to povedo, opozorijo podjetnike in od danes naprej naj bo drugace. Ni pa posteno, da podjetnike kaznujejo za nazaj. S taksnimi ukrepi bodo marsikaterega postenega in delovnega podjetnika, potopili.
sporočil: 6.463
Tudi morilec ni obsojen dokler mu krivda ni dokazana, med tem ti
furs sodi in obsodi hkrati , plačaj rabimo denar tako so sindikati
javnega sektorja presodil.....
Strani: 1