Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako je EU postala tudi oblastnik medijev?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

alpha7B5sn sporočil: 979
[Glavni forum] Tema: Kako je EU postala tudi oblastnik medijev?
[#3018760] 01.04.23 20:06 · odgovor na: crt (#3018745)
Odgovori   +    5
Glede RT International je 'sprejem' odvisen od operaterja (ti večinoma ta medij blokirajo, vsaj za splošno ljudstvo, za 'rajo' ...), bi rekel, oziroma od 'prepustnosti' vaših službenih povezav in 'filtrov'.

Za tiste, ki imamo na mobilcih aplikacijo RT (News), z blokadami (začuda) nimamo težav, niti jih ni bilo. So pa omenjeno aplikacijo (žal in pričakovano) umaknili iz mobilnih prodajaln, kar je seveda eden od prvih korakov propagande, ampak neke druge ... (Vendar, če se ne motim, se že nameščene aplikacije, vsaj na iOS, Android ne spremljam več toliko, občasno še vedno posodabljajo.)

Kdor želi prek spleta 'loviti' RT, naj si namesti na 'pametni' telefon neko VPN aplikacijo, po želji. Te so ponavadi plačljive, recimo za ~30€ na leto. Potem izbereš še nek Rusiji prijazen strežnik, sam kar neposredno ruskega, in rt.com, pa sputnik.com in podobni portali se bodo čisto normalno odpirali, seveda. Mimogrede, jaz uporabljam kar opremo od Kasperskega. (Ja, je kar treba oholeže in zblojence v EU vsaj malo dražiti ...)

Drugače pa - RT je zame bil, zadnjih 15 let daleč najboljši informativni program sploh. Njihov TV kanal sem spremljal dnevno in je tovrstne potrebe pri meni pokrival vsaj 80%-no! Se ti pa potem razne TV Slovenije, Odmevi in podobno, pa tudi zahodni medijski (mainstream) lipicanci zdijo prav smešni (...). Še to - na RT nisem nikoli občutil kakršne koli propagande! Zelo daleč od tega. Je nekaj tipičnega ruskega 'melosa' in nemotečih posebnosti (sploh, če človek ve, čemu tako). Tiste prave propagande pa je enormno veliko v resnici vsepovsod naokoli, torej drugje. Ruska propaganda, če že, je precej nedolžna, in običajno skoraj vedno le posledica neke druge, tuje propagande. To je moje osebno videnje in izkušnja. (Z drugimi besedami - jebe se jim, dokler jih nekdo ne drezne premočno.)