Zasebnost
3 min
V petek vendarle objava razpisa za naložbe podjetij iz premogovnih regij
24 min
Neuradno o davčnih spremembah: višjih neto plač za vse ne bo, nekaj bo popravkov pri nagrajevanju delavcev
36 min
ECB: Finančna stabilnost je boljša, šibki člen so poslovne nepremičnine
1 ura
ASML in TSMC bi v primeru napada Kitajske na Tajvan lahko onesposobila stroje za čipe 1
2 uri
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
2 uri
Tako so člani sveta agencije za energijo na seji zagovarjali zaračunavanje omrežnin po novem
2 uri
Kako izbrati tehnološki trend, ki mu je vredno slediti (Oglas)
2 uri
Vlada na dopisni seji o tretji medicinski fakulteti, za projekt za zdaj predvidenih 18 milijonov evrov 1
2 uri
Delo: Javna najemna stanovanja naj bi gradil tudi državni DSU
3 ure
JEK 2: nova nuklearka bo stala od 9,3 do 15,4 milijarde evrov, odvisno od moči; kakšna bo cena elektrike? 5
4 ure
NLB najavlja novo refinanciranje obveznic 1
4 ure
Kako do dobre ponudbe za nakup montažne hiše?
4 ure
Zavarovalnica Triglav: Letos bomo dosegli načrte
5 ur
Ryanair objavil dobre rezultate in napovedal, da naj bi bile cene poleti enake kot lani
6 ur
Bliža se 14. festival modre frankinje na sevniškem gradu
7 ur
Preverili smo, kako je Renault spomin na svoje čase letalstva iz zraka prenesel na cesto
7 ur
Mestni križanec z dosegom zunaj urbanih okolij
9 ur
Cassette Tapes Are Getting a Boost From an Unexpected Source
9 ur
London Still Europe’s Share Sale Capital Even With Few IPOs
11 ur
Podkast Finance: Nespečnost – prezrta pandemija

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-207617 sporočil: 6.899
[vickibedi]
> [kren]
> > [vickibedi]
> > Sicer pa se je v času socializma Vegeta baje odlično prodajala na Češkem, govorilo se je celo, da si lahko tam preživel par dni takorekoč brez denarja, praktično samo z Vegeto :))
>
> Čehi (pa tudi Nemci recimo) imajo to smolo, da njihova tradicionalna hrana ni dovolj okusna (za razliko od italijanske in francoske).

Češki cmoki in golaž je še kar ok hrana, zaliješ s parimi dobrimi piri in si zmagal :)

Sicer pa kar se hrane tiče so v Evropi gotovo najbolj obupni Angleži.
(zato mi je še toliko bolj hecno ko se razni J.Oliverji in podobni prodajajo kot neki hudi kuharski mojstri... :)
Mah, nimate pojma slovenci. Tam mate italijane, kjer se je kot je treba. Pol malo juznije in tuznije rastejo pa cevapi, vesalice, kajmak i ovo ono.

Pa kdo za vraga v sloveniji golta te kurceve klobase in zelje in zgance? Nobody. Pa kdo v angliji zre porridge in black pudding in fishandchips? Tut nihce.

V angliji so si uvozili pol sveta, taka kulinarika in tako smesno poceni kot je v birminghamu - tega ni skoraj nikjer.

Celo wikipedija ve o duhoviti kuhinji na tem pustem otoku:

en.m.wikipedia.org/w...i_Triangle

Balty curry je nastal tukaj, med imigranti v birminghamu.

Ce bi rad jedel po francosko za 200 eur na osebo, ima en francoski ocak restoran v londonu, kuhal je pa ze tudi za astronavte: en.m.wikipedia.org/w...Dorchester

Jaz pa mam najrajsi karibske jointe; mocno zacinjena koza, pa riz za podlago.

en.m.wikipedia.org/w...an_cuisine

Glede Jaimeja smo lihkar meli skandal, ker je po svoje skuhal karibske zadeve, in ni dovolj trmnopolt da bi to lahko pocel :-)))

www.bbc.co.uk/news/n...t-45246009

Da ne omenjam signala s katerim krjavlji merijo izgubo nacionalne identitete: razmerje med fish and chips luknjami in kebab luknjami.

Potem imas pa se cel fuk neindijskih/nepakistanskih azijcev. Od japonske do libanona; libanonci imajo celo verigo restavracij (kar sicer nikol ni glih kulinaricna izkusnja)

Skratka to da anglezi ne znajo kuhat je veckratno poravnano z uvazanjem narodov ki ne znajo streljat ali delat, so pa geniji za stedilnikom.

------

Pa to vedno od slovencev slisim sicer. In mi ni jasno; a greste prav v jebeni pret a mangrr jest, pol pa hitro v ljubljano na dunajc in pomfri al kaj?

Na eni ulici v birminghamu je najbrz vec kuharske domisljije kot od vardara pa do triglava. Je pa res da sem ponavadi edini belec brez tattojev in uhanov tam :-)))