Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovencev je vse manj. Pa kaj?
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 20
sporočil: 144
Ne vem zakaj moramo biti ravno Slovenci poskusni zajčki za razne
dvomljive ekonomske modele. Vse napredne države so spoznale, da je
državna pomoč revnim (otrokom) pomembna. Še več, na dolgi rok je
najkoristenjša za bogate. Namesto črede potencialnih kriminalcev in
revolucionarjev tako vzgojijo čredo bolj ali manj pridnih in
lojalnih državljanov, ki skrbijo za nadaljnjo dobrobit države in
ostarelih.
sporočil: 10.178
darko, po mailu ti pošljem moj bančni račun. ker me otroka staneta
okoli 1.300 evrov na mesec, od države pa ne dobim nič, pričakujem,
da boste vsi, ki pričakujete, da bosta moja otroka plačevali vašo
penzijo, moja otroka tudi štipendirali.
najlepša hvala za vse prispevke.
p.s. bi prosil nakazilo v evrih, ker ščitenje pred valutnim tveganjem ni zastonj.
najlepša hvala za vse prispevke.
p.s. bi prosil nakazilo v evrih, ker ščitenje pred valutnim tveganjem ni zastonj.
sporočil: 27.956
x0 je napisal(a):pridruzujem se tem lepim pozdravom in zelim prijetno potovanje. zdaj moram "samo" se razmisliti, kako preziveti tisti v bistvu neizogibni cas, ko bodo catchthecasherji protestirali pred (poljubnim) parlamentom, da je svinjarija, da se je sesulo in da je treba sezgati tistega, ki je to povzrocil (torej njih same, ampak to dopovedati...).
In tisti, ki se usajate nad radotovim clankom spadate tocno v kategorijo igralcev catch the cash, in tudi vasa mentaliteta (zakrivanje oci do bridkega konca) je podobna. S to razliko, da not ni samo vas denar, ampak tudi moj, zato vas sladko posiljam (z lepimi pozdravi) v pm, ker kot je znano, se udelezencem v ponzijevih shemah oci nikoli ne odprejo do bridkega konca.
sporočil: 10
Dragi Pezdir,
Odločitev koliko otrok bo oz. je v družini je stvar posameznika. Če imate v glavi samo to, kako so vam 'Strojanovi' in njim podobni poplenili kakšen kos pogače, ki cvam jo prav lepo polnimo mi ostali, od katerih si nas, kar nekaj verjetno želi veliko otrok( pač človek si želi okoli sebe veliko družino), potem verjamem da otrok nimate, ker vam je, verjetno največja želja denar.
Potem tudi ne veste, da en otrok v srednji šoli starše stane cca 5000eur na leto in ker ni vsak zaposlen v državni službi, je verjetno enim težko nahranit že enega, kaj šele več otrok.
Če je vam potreba po otroku preveč in si ga ob sebi ne morete zamisliti, pišite čez to. Nikakor pa ne morete blatiti Matere Slovenske, da vam puli oz. bo pulila denar iz rok!
Nekaj je ljubezen do otrok, svojih potomcev, nekaj pa obirati slovensko blagajno z njimi.
Ponosni bi morali biti na Mater Slovensko, razen če to pač vaša ni...
Mislim pa da nobena mati nebi trpela brez pravega vzroka, Olajšave pa tudi niso tako visoke, da bi tisti ki so že tako brez denarja, z dotičnimi olajšavami začeli namesto kruha in mleka, jesti piščanca.
Če pa kdo gre zaradi olajšav v to, bo prej na izgubi kot na dobrem.
Ponosen bodoči oče velike slovenske družine;-)
Odločitev koliko otrok bo oz. je v družini je stvar posameznika. Če imate v glavi samo to, kako so vam 'Strojanovi' in njim podobni poplenili kakšen kos pogače, ki cvam jo prav lepo polnimo mi ostali, od katerih si nas, kar nekaj verjetno želi veliko otrok( pač človek si želi okoli sebe veliko družino), potem verjamem da otrok nimate, ker vam je, verjetno največja želja denar.
Potem tudi ne veste, da en otrok v srednji šoli starše stane cca 5000eur na leto in ker ni vsak zaposlen v državni službi, je verjetno enim težko nahranit že enega, kaj šele več otrok.
Če je vam potreba po otroku preveč in si ga ob sebi ne morete zamisliti, pišite čez to. Nikakor pa ne morete blatiti Matere Slovenske, da vam puli oz. bo pulila denar iz rok!
Nekaj je ljubezen do otrok, svojih potomcev, nekaj pa obirati slovensko blagajno z njimi.
Ponosni bi morali biti na Mater Slovensko, razen če to pač vaša ni...
Mislim pa da nobena mati nebi trpela brez pravega vzroka, Olajšave pa tudi niso tako visoke, da bi tisti ki so že tako brez denarja, z dotičnimi olajšavami začeli namesto kruha in mleka, jesti piščanca.
Če pa kdo gre zaradi olajšav v to, bo prej na izgubi kot na dobrem.
Ponosen bodoči oče velike slovenske družine;-)
sporočil: 356
V odstavku "Plodite se za svoj denar" je sledeč stavek
: "Odločitev za otroke je vaša osebna stvar in jo zato plačajte
s svojim denarjem, in ne z denarjem drugih." in misel
"Predvsem pa so poceni vir kupovanja volilnih glasov "
Ljudje svoje življenje investrirajo v vrednote , ki so mu pri srcu,
neglede na družbo, v kateri živijo. Nekomu so vrednota otroci,
drugemu recimo dobri avtomobili . Vsakdo pač v stopnji ljubezni do
teh verdno žrtvuje svoje premoženje. Torej do tu nobene razlike.
Razliko avtor naredi pri kupovanju poceni volinih glasov. Očita jo
samo enim. Dočim je recimo veliko bolj očitna pri ljubiteljih
avtomobilov. Da parafriziram "Avtomobilisti gradite si parkirne
prostore, pa drage ceste za svoj denar". Ves diskurs ljubljanskih
volitev se je vrtel na zadovoljiti te vrednote. Skratka ta
mehanizem posluha družbe do inividualnih vrendot posameznika se
pojavla povsed in vedno. Različen je samo "posluh" družbe gelde na
verdnote psoemeznika. Ker je ta mehanizem tudi bazična vez med
posameznikom in družbo, je frontani napad na te mehanizem nevaren,
ker razkraja družbo. No na strečo liberalnci niso konsistentni,
kajti za svoje "ljubezni" so še vedno prvovstrni sucker-ji družbe.
tako nekako kot marsovci. "Isto sranje , drugo pakovanje" , kot bi
rekli Srbi. Tako družba ne bo razpladla , dobila bo samo drugo
devijacijo.
sporočil: 2.011
s56a je napisal(a):
Sstromar, bolj natancne stevilke bi pricakoval od tebe: 62 let in 82% place! Sreca imas bolj zdrave poglede na Rome...
LP MMM
Ata, saj inzenirji racunamo vse priblizno, in to tako, da se potem napake iznicijo, a ne? :)
Drugace pa, tista cifra o 55 je se kako primerna, saj sranje v slovenskem sistemu delajo predvsem zgodnji upokojenci, ki jih je drzava "resevala" s prezgodnjim upokojevanjem.
sporočil: 2.011
damic je napisal(a):Seveda je pomembna pomoc revnim otrokom. Zaradi tega, ker si niso nic krivi da so se rodili nekomu, ki ne zna racunati ali uporabljati kontracepcije.
Ne vem zakaj moramo biti ravno Slovenci poskusni zajčki za razne dvomljive ekonomske modele. Vse napredne države so spoznale, da je državna pomoč revnim (otrokom) pomembna.
A pa je treba taksno delanje otrok vzpodbujati? Ne.
sporočil: 3.657
Rado je samo libertarne ideje izpeljal do absurda. To smo
velikokrat ze videli pri MM.
LP MMM n
LP MMM n
po moje so visoki davki edina res absurdna stvar v sloveniji. jaz
sem takoj za to, da brez kondoma seksajoči mojci, plačujemo 5.000
evrov na mesec, kot profesionalni mamici, če bi bili davki namesto
trenutnih 70%, recimo 35%.
sporočil: 31
Hehe, kot clovek, ki trdno verjame v evolucijo in to, da je clovek
predvsem biolosko bitje, sem vesel, da ljudstvo (oz. tisti njegov
del), ki je doseglo tako visoko stopnjo degeneracije, da producira
taksne clanke, izumre. Planet Zemlja taksnih spak ne tolerira.
Narava pac na dolgi rok pri zivljenju pusti samo zdrave linije
genov. In prav je tako :)
sporočil: 7.339
Zdaj pa še en (upam da) konstruktiven komentar z moje strani (moji
prejšnji so bili bolj hitri odzivi):
Strinjam se, da so otroški dodatki in gojenje otrok stvar primitivne preteklosti. Ampak avtor bi se lahko zavedal tudi, da je njegova enostavna rešitev z uvozom ljudi ravno tako precej hud primitivizem.
Po drugi strani se pritožuje nad funkcionalno nepismenostjo slovenskih državljanov, pomankanjem inovativnosti, podjetnosti ipd. Dragi g. Pezdir, kot rečeno je vaša "rešitev" skrajno neinovativna, je vse tisto, kar očitate nasprotnikom. A so uvoženi fizikalci, ki imajo že zaradi navad iz svoje domovine parkrat več otrok od Slovencev, tista prava stvar? Če se na različne načine omeji dostop do izobraževanja ljudem, ki imajo manj denarja, a mislite, da se bodo otroci teh ljudi na veliko vpisovali na fakultete itd.?
Zakaj ne bi enkrat vsi malce razmislili in se stvari lotili s pametjo in k starševstvu stimulirali ljudi na način, ki ne bo žaljivo podoben kmetijskim subvencijam?
Država naj ukine otroške dodatke in vso tovrstno šaro (naj velja kratko prehodno obdobje), nato pa naj država podjetju, ki zaposli žensko, ki se vrne s porodniškega dopusta, določeno obdobje priznava davčno olajšavo za vsako takšno žensko. Naj država torej pomaga pri tem, da za določeno obdobje materinstvo postane konkurenčna prednost na trgu delovne sile.
Rezultati takšnega pristopa bi bili:
1. Višja ko je izobrazba in plača, višja je davčna olajšava, torej bi se tudi ženske z visoko izobrazbo lahko brez strahu za svoje kariere odločale za materinstvo
2. Nobenega denarja za "poklicne matere" - v naši kulturi je to passe in ne vidim razloga, da bi promovirali razvoj morebitnih bodočih konfliktov - tisti priseljenci (in tudi maloštevilni Slovenci), ki bi želeli gojiti svoj srednjeveški način življenja (ženska naj bo doma stroj za rojevanje otrok, kuhanje in pospravljanje), naj Slovenijo kar lepo preskočijo tudi v bodoče in gredo rajši npr. v Francijo.
3. Iz točke 2 sledi, da se v državi na ta način vzpodbuja odgovornost in zavest, da je treba denar zaslužiti in da nič ne pade z neba. Pa smo tam, kjer bi morda tudi avtor želel biti.
Strinjam se, da so otroški dodatki in gojenje otrok stvar primitivne preteklosti. Ampak avtor bi se lahko zavedal tudi, da je njegova enostavna rešitev z uvozom ljudi ravno tako precej hud primitivizem.
Po drugi strani se pritožuje nad funkcionalno nepismenostjo slovenskih državljanov, pomankanjem inovativnosti, podjetnosti ipd. Dragi g. Pezdir, kot rečeno je vaša "rešitev" skrajno neinovativna, je vse tisto, kar očitate nasprotnikom. A so uvoženi fizikalci, ki imajo že zaradi navad iz svoje domovine parkrat več otrok od Slovencev, tista prava stvar? Če se na različne načine omeji dostop do izobraževanja ljudem, ki imajo manj denarja, a mislite, da se bodo otroci teh ljudi na veliko vpisovali na fakultete itd.?
Zakaj ne bi enkrat vsi malce razmislili in se stvari lotili s pametjo in k starševstvu stimulirali ljudi na način, ki ne bo žaljivo podoben kmetijskim subvencijam?
Država naj ukine otroške dodatke in vso tovrstno šaro (naj velja kratko prehodno obdobje), nato pa naj država podjetju, ki zaposli žensko, ki se vrne s porodniškega dopusta, določeno obdobje priznava davčno olajšavo za vsako takšno žensko. Naj država torej pomaga pri tem, da za določeno obdobje materinstvo postane konkurenčna prednost na trgu delovne sile.
Rezultati takšnega pristopa bi bili:
1. Višja ko je izobrazba in plača, višja je davčna olajšava, torej bi se tudi ženske z visoko izobrazbo lahko brez strahu za svoje kariere odločale za materinstvo
2. Nobenega denarja za "poklicne matere" - v naši kulturi je to passe in ne vidim razloga, da bi promovirali razvoj morebitnih bodočih konfliktov - tisti priseljenci (in tudi maloštevilni Slovenci), ki bi želeli gojiti svoj srednjeveški način življenja (ženska naj bo doma stroj za rojevanje otrok, kuhanje in pospravljanje), naj Slovenijo kar lepo preskočijo tudi v bodoče in gredo rajši npr. v Francijo.
3. Iz točke 2 sledi, da se v državi na ta način vzpodbuja odgovornost in zavest, da je treba denar zaslužiti in da nič ne pade z neba. Pa smo tam, kjer bi morda tudi avtor želel biti.
sporočil: 144
x0 je napisal(a):
A pa je treba taksno delanje otrok vzpodbujati? Ne.
Večjo rodnost je treba vzpodbujati dokler je nevarnost, da se zaradi zmanjšanja aktivne populacije sesuje ekonomski sistem. Tudi jaz pa sem za to, da se vzpodbuja večja rodnost pri ljudeh, ki otroke lahko vzdržujejo. Z ugodno zaposlitveno zakonodajo, sistemom varstva ipd. Sem proti direknemu dajanju denarja, razen v izjemnih primerih. Toda tudi taki ukrepi bodo državo nujno nekaj stali. Seveda pa mora biti učinek, stabilna ekonomija, upravičen teh stroškov.
Skupna točka Pezdirja in Drobniča je v tem, da bi oba rada dosegla učinke brez stroškov za državo. Janez s prepovedjo splava, Rado pa z uvozom poceni delovne sile.
sporočil: 19
Mrkaića pač probajte razumeti. On v člankih Financ sprošča svoj
stres in psihične težave. Če bi mu preiskali stanovanje, bi po vsej
verjetnosti odkrili veliko obskurnosti, kakšen animal sex,
pedofilija, ubijanje živali, žrtvovanje ljudi in podobno. Zato kar
naj ostane tam kjer je.
Glede članka: nekaj dejstev je pravih, nekaj zgrešenih. Preveč Mrkaićev stil, da bi kdo od tega kaj odnesel.
Glede članka: nekaj dejstev je pravih, nekaj zgrešenih. Preveč Mrkaićev stil, da bi kdo od tega kaj odnesel.
sporočil: 17.846
bmahnic je napisal(a):
Mrkaića pač probajte razumeti. On v člankih Financ sprošča svoj stres in psihične težave. Če bi mu preiskali stanovanje, bi po vsej verjetnosti odkrili veliko obskurnosti, kakšen animal sex, pedofilija, ubijanje živali, žrtvovanje ljudi in podobno. Zato kar naj ostane tam kjer je. Glede članka: nekaj dejstev je pravih, nekaj zgrešenih. Preveč Mrkaićev stil, da bi kdo od tega kaj odnesel.
Fak, tole kar si napisal je pa hudo zrelo za kazensko ovadbo!
sporočil: 6.084
Bob je napisal(a):Na to, da ima tale mojca doma enega takšnega Boba, kot si ti, ki zraven svojih plačuje še nekaj drugih otrok nisi pomislil ?
po moje so visoki davki edina res absurdna stvar v sloveniji. jaz sem takoj za to, da brez kondoma seksajoči mojci, plačujemo 5.000 evrov na mesec, kot profesionalni mamici, če bi bili davki namesto trenutnih 70%, recimo 35%.
lp.mR />
sporočil: 6.084
Paii ti, na slepo znam tudi boldat, tega nisem znal niti ko je
delalo.
Lepo napredujem.
lp.m
Lepo napredujem.
lp.m
sporočil: 1.205
He, he, he...,odlično povedano Črt, dregnil si v pravo bistvo
problema...
Pa je kdo pri nas v Sloveniji izračunal, kakšno je razmerje med dejansko razdeljenimi socialnimi transferji in darili iz proračuna vseh iskalcev rent na eni strani ter transakcijski stroški tega prerazdeljevanja (stroški birokratskaega aparata, ki cel sistem fura).
Pa je kdo pri nas v Sloveniji izračunal, kakšno je razmerje med dejansko razdeljenimi socialnimi transferji in darili iz proračuna vseh iskalcev rent na eni strani ter transakcijski stroški tega prerazdeljevanja (stroški birokratskaega aparata, ki cel sistem fura).
saj veš, da sem celo mladost preživel v šiški in vem, komu
nastavljajo take mojce. v oš še dobijo kakšnega normalnega, nato pa
gre zadeva samo še navzdol.
sporočil: 24
hehe. pomankanje prebivalstva ni težava?? ta avtor pa ni resen. en
pogled v statistiko.... za naslednjih 20,50 let te zmrazi. kaj pa
pokojnine....aktivno/neaktivno prebivalstvo....
potem je še ogromno drugih stvari ki so povezane s tem problemom. kaj pa osnovne šole, srednje šole.... ogromno ljudi povezanih z otroki, najstniki bo izgubilo službe.
itd itd itd
pa ni treba pretiravat. danes so heroji že tisti ki imajo 3 otroke.
v glavnem brezvezen članek res...avtor hoče postat MM2 hehe
potem je še ogromno drugih stvari ki so povezane s tem problemom. kaj pa osnovne šole, srednje šole.... ogromno ljudi povezanih z otroki, najstniki bo izgubilo službe.
itd itd itd
pa ni treba pretiravat. danes so heroji že tisti ki imajo 3 otroke.
v glavnem brezvezen članek res...avtor hoče postat MM2 hehe
pokojnin takšnih kot danes ne bo, pa če rojevamo kot nori. pa tudi
zdravstvenega zavarovanja takšnega kot imamo danes, ne bo. edino,
če uvedemo obvezno evtanazijo pri 72. ker tega verjetno ne bomo
naredili, bi predlagal, da si namesto kakšnega otroka raje
privarčujete kakšen tolar.
p: imam 2 otroka, pa bom verjetno imel še kakšnega. a sigurno ne za to, da bi mu slovenski vampirčki popili kri. če boste vztrajali pri finaciranju seksajočih mojc, bom pač otroke preselili v bolj prijazno okolje.
p: imam 2 otroka, pa bom verjetno imel še kakšnega. a sigurno ne za to, da bi mu slovenski vampirčki popili kri. če boste vztrajali pri finaciranju seksajočih mojc, bom pač otroke preselili v bolj prijazno okolje.
sporočil: 51
Ne glede na brekompromisen stil - vse zapisano je res! Pa če se kdo
na glavo postavi - JE RES! Problem ni v tem, da ljudje nočejo imeti
otrok, problem je, da si jih ne morejo privoščiti! Tako vsaj
pravijo tisti, ki razumejo koncept odgovornosti. Pa bi lahko z
nadaljevanjem tega razmišljanja sicer prišli v debato o tem kaj je
bilo prej - jajce ali kura, ampak ni potrebno. Dejstvo je, da so
generacije, ki so se že ali se še umikajo iz aktivnega dela
prebivalstva imele in imajo preveč socialnih pravic, aktivno
prebivalstvo pa jih ne more dovolj dobro izpolnjevati. In potem
zmanjka za lastne (današnje) otroke. Zelo preprosto! Kot 1+1=2
sporočil: 51
Najboljši komentar! Najbolj konstruktiven! In prekleto resničen!
Bobu je treba reči bob!
sporočil: 17.846
Tisti, ki si jih menda "ne morejo privoščiti" so zgolj strahopetni,
da bi sploh poskusili in s tem razvrednotili ugodje lastnega
luftarskega življenja.
seveda se postavlja vprašanje ali je bolj strahopetno odločiti se
za enega ali nobenega otroka ali pa jih narediti 5 v imenu
ljubezni, pa čeprav je jasno, da sam ne boš mogel poskrbeti niti za
enega.
sporočil: 67
Bravo Rado, še enkrat si zadel bistvo tega naroda in (njemu
prilagojene) vlade! To kažejo tudi ocene - skoraj same 5 ali 1! Eni
so za, druge si zadel v srčico! Upam, da bo to prečital tudi kdo iz
vlade...tistim, ki so temu članku prisodili oceno 1 pa tako lahko
samo še Bog pomaga. In tistim bi morda rekel še tole: Ali se iz
pretekle zgodovine spominjajo, koliko Slovencev je kdaj živelo?
Bolj verjetno se pa spominjajo VELIKANOV kot so Trubar, Vega,
Prešeren, Cankar, Gregorčič, Plečnik, Plemelj, M. Vidmar, Jakec,
Kajuh, Veber, ....! Sedanja vlada ni orientirana k velikanom, bolj
podpira "vaške revolucionarje" tipa Ambrus....v skladu z Omanovo
kadrovsko politiko (samo da so "naši")! In če bi nam res bilo
toliko do ljudi, zakaj potem toliko sramotnega dogajanja z
"izbrisanimi"???? Tako kot konj, ki se skoti v Lipici, še ni nujno
Lipicanec, tako tudi otrok, ki se rodi v Sloveniji, še ni nujno
"čudo" tega sveta! Statistično bomo pridobili le še enega
funkcionalno nepismenega državljana...in še bolj padli na svetovnih
lestvicah! In kaj storijo Zupan in Zver in Janša? NIČ! Ker vedo, da
so to njihovi najboljši volilci, za Slovenijo pa tako nobenemu ni
resnično mar!
sporočil: 4
Sramota! To pomeni, da Kurenti niso le plod domišljije ampak še
danes izdajajo svoj narod za denar!
par s srednjo izobrazbo, brez stanovanja in plačo okoli 700 evrov
ima zelo malo možnosti, da bo kadarkoli lahko skrbel za več otrok.
z zastonj vrtcem, otroškim dodatkom in kakšnim fušom se seveda
nekako da preživeti. a zato plačujemo nekateri svinjske davke, ti
starši pa tudi nimajo nič od življenja. sploh pa ne razumem,
zakaj bi bil glavni cilj v življenju, čim večje število otrok?