Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prenovljene Finance.si so mrtve, naj živijo Finance.si
sporočil: 13.665
[romanm]Še več. Skoraj padli za svobodo:
Zaposleni na Financah so se torej uprli globalizaciji in naredili vse, da projekt outsourcinga ne uspe. Čestitke sindikatu!
www.google.si/search...80&bih=685
sporočil: 28.206
tukaj je pa video posnetek, kako je gustl razlagal nadzornemu
svetu, da je tanovi super duper sw cisto res v riti: www.youtube.com/watc...pjOSLCR2hE
[crt]Če bi mi to prej poslal, bi tega uporabil :)
tukaj je pa video posnetek, kako je gustl razlagal nadzornemu svetu, da je tanovi super duper sw cisto res v riti: www.youtube.com/watc...pjOSLCR2hE
Dejansko pa sem začel prezentacijo s tem:
www.youtube.com/watc...AxsAO8Yzf8
In potem pokazal, kako da mi sploh nimamo problema, ker ko pridemo do Googla, kjer seveda nismo na prvi strani, hvala bogu nismo niti na drugi. Ker to bi pa bolelo.
Potem sem klikal do trinajste strani in so bili že pri peti čist živčni in trdili, da razumejo, ampak se nisem dal motit in sem klikal dalje :)
sporočil: 59
Moral boš naštudirat še osnove DNS, caching, TTL itd.
Je pa precej osnovna zadeva, da TTLje kak dan pred selitvijo znižaš, IP je nato povsod zelo hitro osvežen.
Je pa precej osnovna zadeva, da TTLje kak dan pred selitvijo znižaš, IP je nato povsod zelo hitro osvežen.
sporočil: 166
Sam sem finance.si po uveljavitvi novega sistema pogledal nekako do
5X, mobilno aplikacijo pa tudi nekaj takega. Prej sem bil vsak dan
gor po nekajkrat. Stran mi je postala nezanimiva. Prejšnji način
podajanja informacij mi je bil dober (naslov in stavek do dva za
opis vsebine). Na novem sistemu pa so bile informacije po rubrikah,
kar se mi zdi vsiljevanje nekih tem. Poskušal sem z rubriko
"Danes", a mi je bil apreveč nezanimiva - brez slik in opisov
vsebine članka.
Tudi osnovna stran, na katero sem naletel danes, se mi zdi preveč postavljaška. Ne vem, če me boste pridobili nazaj, verjetno sem se za vedno poslovil od vas. Škoda, da eksperimentirate, raje bi ohranili staro in preizkušeno obliko!
Tudi osnovna stran, na katero sem naletel danes, se mi zdi preveč postavljaška. Ne vem, če me boste pridobili nazaj, verjetno sem se za vedno poslovil od vas. Škoda, da eksperimentirate, raje bi ohranili staro in preizkušeno obliko!
sporočil: 48.253
[NemirniTujec]Oba medija sta mightily fucked up, oziroma ju je tja porinila strategija "vsebine zastonj, sluzili bomo z reklamami". Verjetno ima to zelo velik pomen - ne ponavljati njunih napak.
Predpostavljam, da to, kako modeli laufajo za NYT in WSJ za vas sploh nima pomena.
sporočil: 5.835
V shrambi (kot jo imenujete na Financah) pod mojim nickom vidim več
kot 3 leta stare datoteke (slike.jpg), ki sem jih takrat dodal
komentarjem. Imate namen spet vzpostaviti funkcijo dodajanja
datotek?
sporočil: 1.886
šalabajzerji, veleumni nakladači ☻
če kdo, ki dela karkoli z davki zajebe za 0,Jozef --- je odjebal v poslu do konca življenja ☻
a ne znate narediti testnega sistema, vključiti zaposlene, da testirajo od doma --- in se šele potem razkriti svetu??? --- aja, vi hodite v službo ne pa delati ☻
če kdo, ki dela karkoli z davki zajebe za 0,Jozef --- je odjebal v poslu do konca življenja ☻
a ne znate narediti testnega sistema, vključiti zaposlene, da testirajo od doma --- in se šele potem razkriti svetu??? --- aja, vi hodite v službo ne pa delati ☻
sporočil: 48.253
[bpmsi2]jebenti no, a si sploh prebral clanek? slovensko urednistvo s prenovo ni imelo prakticno nic, to je bila komanda od zgoraj.
sporočil: 1
Ce bi v okviru DNS zapisov ustrezno zmanjsali TTL npr. na 10 minut
bi prehod trajal 10 minut in ne do 24 ur ter v odvisnosti od
ponudnika internet storitev.
Lahko bi še napisali, kdo je bil zunanji partner, in s tem pomagali
še komu, da se ne ujame v isto zanko.
fantje, dajte no razumet, da je ekipa ze kdaj videla od blizu
racunalnik. dns ne urejamo sami in (tudi) na tej liniji so nastali
razni tragikomicni zapleti.
splosno v tejle celi epizodi staro-novo-staro zelo pride do izraza meni tudi sicer ljubo nacelo "ce hoces, da bo narejeno dobro, potem naredi sam". zal pa je bilo bistvo storije ravno v tem, da je bil v zadnjih mesecih delokrog lokalcev radikalno spremenjen in zmanjsan, ker so se lastniki odlocili poskusiti nekaj novega.
kar je seveda njihova pravica, mi pa smo skupaj z njimi veseli, da so ugotovili, da jim nese postrani in pustili, da se stvar vrne v delujoce okvire.
splosno v tejle celi epizodi staro-novo-staro zelo pride do izraza meni tudi sicer ljubo nacelo "ce hoces, da bo narejeno dobro, potem naredi sam". zal pa je bilo bistvo storije ravno v tem, da je bil v zadnjih mesecih delokrog lokalcev radikalno spremenjen in zmanjsan, ker so se lastniki odlocili poskusiti nekaj novega.
kar je seveda njihova pravica, mi pa smo skupaj z njimi veseli, da so ugotovili, da jim nese postrani in pustili, da se stvar vrne v delujoce okvire.
sporočil: 32.775
[crt]
fantje, dajte no razumet, da je ekipa ze kdaj videla od blizu racunalnik. dns ne urejamo sami in (tudi) na tej liniji so nastali razni tragikomicni zapleti.
... evo, jaz imam en vprašanje in eno željo, in sicer je vprašanje, ali se moram v vsakem primeru na novo odjavit in prijavit z novim geslom, čeprav mi komentiranje dela ... khmm, oziroma ali je tole
function validatePwd() { var invalid = " "; var minLength = 6; var pw1 = document.passCheck.cpass.value; var pw2 = document.passCheck.ccpass.value; var email = document.passCheck.email.value; var passtest = /[a-zA-Z0-9]+/; var emailtest = /@/; if (pw1 == '' || pw2 == '') { alert('Izbrano geslo morate vpisati v obe polji.'); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } if (!passtest.test(pw1)){ alert('Geslo lahko vsebuje samo črke in številke.'); return false; } if (document.passCheck.cpass.value.length < minLength) { alert('Geslo mora vsebovati najmanj ' + minLength + ' znake. Vpišite ponovno.'); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } if (document.passCheck.cpass.value.indexOf(invalid) > -1) { alert("Presledki v geslu niso dovoljeni."); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } if (!emailtest.test(email)){ alert('Vpisali ste napačen elektronski naslov.'); return false; } else { if (pw1 != pw2) { alert ("Vpisani gesli nista identični. Vpišite ju ponovno."); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } else {y return true; } } }
na vrhu vsakega članku povezano s tem, da (še) nisem na novo prijavljen ...
... no, želja pa je, če lahko linke obarvaš nekoliko drugače kot preostali tekst, ker je zdaj celoten tekst v komentarjih enake črno-bele barve in tisti linki nekoliko čudno delujejo, ker namreč zgledajo, kot da so del teksta komentarja ...
... hvala za pomoč in lep pozdrav ...
[najobj]ce ti dela, potem tudi ni potrebe, da bi se na novo od/prijavljal.
... evo, jaz imam en vprašanje in eno željo, in sicer je vprašanje, ali se moram v vsakem primeru na novo odjavit in prijavit z novim geslom, čeprav mi komentiranje dela
identični. Vpišite ju ponovno."); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } else {y return true; } } }that's a bug, not a feature :) pogledam.
na vrhu vsakega članku povezano s tem, da (še) nisem na novo prijavljen ...
... no, želja pa je, če lahko linke obarvaš nekoliko drugače kot preostali tekst, ker je zdaj celoten tekst v komentarjih enake črno-bele barve in tisti linki nekoliko čudno delujejo, ker namreč zgledajo, kot da so del teksta komentarja ...linki v forumu dejansko so druge barve kot tekst (nekako oranz-rjavi recimo). pri tebi niso? v katerem forumskem postu na primer? poslji kaksen posnetek zaslona na admin@finance.si.
sporočil: 4
In jaz sem mislil, da je z mojim računalnikom nekaj narobe. Če bo
delalo tako kot prej vam je vse odpuščeno.
sporočil: 50
>identični. Vpišite ju ponovno."); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } else {y return true; } } }it is i crt, moogie je moje ne-adminsko testno ime.
> na vrhu vsakega članku povezano s tem, da (še) nisem na novo prijavljen ...
that's a bug, not a feature :) pogledam.
najobj, daj pls poglej, ali se vedno vidis solato pri clankih. reload parkrat.
sporočil: 50
se je javil kolega s podobno situacijo, da je zadeva glede solate
zdaj ok.
komur se vedno tezi, pls osvezite stran parkrat ali kot zadnjo instanco pobrisite cache (temporary files v IE), kar pa naj ne bi bilo potrebno (vendar IE je pac cupav i dlakav...)
komur se vedno tezi, pls osvezite stran parkrat ali kot zadnjo instanco pobrisite cache (temporary files v IE), kar pa naj ne bi bilo potrebno (vendar IE je pac cupav i dlakav...)
[menim]Najbrz ne.
V shrambi (kot jo imenujete na Financah) pod mojim nickom vidim več kot 3 leta stare datoteke (slike.jpg), ki sem jih takrat dodal komentarjem. Imate namen spet vzpostaviti funkcijo dodajanja datotek?
[bpmsi2]Tudi mi te imamo radi.
[crt]Tekst v komentarjih je skoraj enake barve kot linki, ker imam nastavljen monitor tako, da ne kaže presvetle slike, ker takšna slika preveč utruja oči. Kdor pa ima nastavljeno presvetlo sliko na monitorju, pa seveda vidi razliko v barvi.
linki v forumu dejansko so druge barve kot tekst (nekako oranz-rjavi recimo). pri tebi niso?
sporočil: 36
A je slucajno nov sistem slucajno tekel na windowsih? Me sam zanima
iz cistega firbca :)
[Inside]Res bi bilo bolje, da username ni na naslovnici. Kogar zanima, pod katerim nickom je prijavljen, naj klikne PROFIL in bo tam izvedel.
Edino kar mi se ne dopade je da pise username na naslovnici, ko mi sef rece naj preberem clanek od crta bo takoj videl moje ime v kot zgoraj.
sporočil: 31
Pametne poteze ne komentiram, samo pohvalim.
Zdaj pa brcnite v rit še genialnega oblikovalca, ki stran sabotira s svetlimi napisi na malo manj svetli podlagi (na primer naslov rubrike "Nasvesti"). Napenjanje oči povzroča izgubo časa. Posredovanje informacije naj bo čim lažje, ne pa podvrženo osebnemu (ne)okusu afektiranega "oblikovanja".
Želim vam vse dobro in še mnogo uspeha vnaprej!
Zdaj pa brcnite v rit še genialnega oblikovalca, ki stran sabotira s svetlimi napisi na malo manj svetli podlagi (na primer naslov rubrike "Nasvesti"). Napenjanje oči povzroča izgubo časa. Posredovanje informacije naj bo čim lažje, ne pa podvrženo osebnemu (ne)okusu afektiranega "oblikovanja".
Želim vam vse dobro in še mnogo uspeha vnaprej!
Zadnja sprememba: crt 02.11.2012 13:18
[menim]sogovornik za oblikovalske zadeve je gustl.
Tekst v komentarjih je skoraj enake barve kot linki, ker imam nastavljen monitor tako, da ne kaže presvetle slike, ker takšna slika preveč utruja oči. Kdor pa ima nastavljeno presvetlo sliko na monitorju, pa seveda vidi razliko v barvi.
(jaz kot jaz se zelo strinjam s tem, da je prvi cilj uporabnost in naj se lepota podreja njej, ne pa obratno)
Zadnja sprememba: crt 02.11.2012 13:16
[Inside]verjetno je odvisno od tega, ali imas username sefjebutl :)
Edino kar mi se ne dopade je da pise username na naslovnici, ko mi sef rece naj preberem clanek od crta bo takoj videl moje ime v kot zgoraj. Ali bom odpuscen ali nagrajen?
username je v okviru strani (zdaj tu zdaj tam) bil mislim da vse od zagona leta 2000 pa do treh mesecev nazaj in je zdaj znova.
lahko pa prepricas gustla, naj ga ne bo in bo tako narejeno.
sporočil: 5.963
Zadnja sprememba: anon-245582 02.11.2012 13:51
Najprej hvala admin P. K. za vašo skrb. Trenutno mi deluje odlično,
hitreje, pregledno.Nekaj časa sem imel tudi tole
-----------------------
function validatePwd() { var invalid = " "; var minLength = 6; var pw1 = document.passCheck.cpass.value; var pw2 = document.passCheck.ccpass.value; var email = document.passCheck.email.value; var passtest = /[a-zA-Z0-9]+/; var emailtest = /@/; if (pw1 == '' || pw2 == '') { alert('Izbrano geslo morate vpisati v obe polji.'); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } if (!passtest.test(pw1)){ alert('Geslo lahko vsebuje samo črke in številke.'); return false; } if (document.passCheck.cpass.value.length < minLength) { alert('Geslo mora vsebovati najmanj ' + minLength + ' znake. Vpišite ponovno.'); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } if (document.passCheck.cpass.value.indexOf(invalid) > -1) { alert("Presledki v geslu niso dovoljeni."); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } if (!emailtest.test(email)){ alert('Vpisali ste napačen elektronski naslov.'); return false; } else { if (pw1 != pw2) { alert ("Vpisani gesli nista identični. Vpišite ju ponovno."); document.passCheck.cpass.value = ""; document.passCheck.ccpass.value = ""; return false; } else {y return true; } } }
------------------------
pa se je lepo očistilo. Hkrati se je uredila barva tako, da so članki in forum čitljivi. Hvala. Lp
P. S. Upam,da ne bo narobe, ker sem se zahvalil preko foruma. Outlook mi nagaja, ni povezano z vami. Vdori, itd. Dopade se mi poln ekran. Vsaj zame je zaradi .... tako boljše.
sporočil: 45
Globalizacija in zunanji partnerji. Ni vse dobro kar je tuje. Tudi
doma imamo dobre glavce.
V svoji karieri sem prosostoval dvema precej neuspešnima prehodoma
na nov informacijski sistem, pri katerem je imela IT služba bolj
malo besede.
Moja izkušnja je takšna,da slovenski IT-jevci preveč pišemo zadeve na kožo uporabnikov (beri user friendly). Potem pa poizkušamo na svojo kožo prirediti velike "povampirjene" aplikacije, ki so narejene za tisoče in tisoče uporabnikov, pri nas pa imamo komaj še kakšno podjetje, ki ima 1000 zaposlenih. Rezultat je seveda zafrustirani uporabniki in IT-jevci, ki izgubljajo službe v imenu napredka, ki seveda to ni.
Pri vsem tem je samo za čestitati vašemu vodstvu, ki je očitno uspelo prepričati lastnike, da se zadeva ne obnese.
Pa srečno do naslednje "prenove".
TheR
Moja izkušnja je takšna,da slovenski IT-jevci preveč pišemo zadeve na kožo uporabnikov (beri user friendly). Potem pa poizkušamo na svojo kožo prirediti velike "povampirjene" aplikacije, ki so narejene za tisoče in tisoče uporabnikov, pri nas pa imamo komaj še kakšno podjetje, ki ima 1000 zaposlenih. Rezultat je seveda zafrustirani uporabniki in IT-jevci, ki izgubljajo službe v imenu napredka, ki seveda to ni.
Pri vsem tem je samo za čestitati vašemu vodstvu, ki je očitno uspelo prepričati lastnike, da se zadeva ne obnese.
Pa srečno do naslednje "prenove".
TheR
sporočil: 3.152
Zadnja sprememba: Skippy 02.11.2012 17:19
[asdf147]Zadnje tedne, ko reform kar ni ali pa so preoblečene stare rešitve, in neskončna višanja davkov, so prinesla na forume celi kup ljudi, ki v komentarjih pod vsemi članki pišejo eno in isto v podporo tej vladi in običajno nima niti najmanjše veze s člankom. Na forum sem prihajal zaradi dokaj kvalitetne diskusije za slovenski medijski prostor, ki je pa zadnje tedne kar ni več, ampak je še samo:
Ko sem pa ravno že pri, upam da konstruktuvni, kiritiki, pa še ena stvar, ki ni vezana na IT. In sicer, Finance ste praktično idini poslovni časopis v državi. Splošna raven diskusije v Sloveniji o ekonomsko poslovnih temah je zaskrbjujoče nizka zato posledično javno mnenje zlahka naseda populistom in demagogom, kar je zelo slabo.
1) kar sprejme moja ekipa, je dobro;
2) kar sprejme druga ekipa, je za kurac.
Kot ovce v čredi ...