Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek V Kijevu odjeknile silovite eksplozije
Strani: 1 2
sporočil: 33.061
Zadnja sprememba: najobj 11.10.2022 11:57
[MarijanMacek]
> [0531Zavar]
> Vrhunec cinizma je predvsem Putina izjava, da je napad na most teroristični napad na civilno infrstrukturo Rusije.
Še večji pa je, da se proglaša napad na ukrajinsko civilno infrastrukturo, TE-TO, trafo postaje kot zločinsko dejanja, napad na most ki povezuje Rusijo in Krim (pustimo v ozadju čigav je) je pa bojda bogu všečno dejanje pakta NATO. Oboje je legalni cilj v vojni in oboje je nekoč v naši ne tako oddaljeni soseščini rušil napadalni atlantski pakt z dodatkom TV stolpov in studiov, ko je ugotovil, da je letalstvo proti srbskim vojaškim enotam dokaj nemočno. In njihova preciznost je bila eklakantna, namesto General štaba so podrli s svojimi na dm natančnimi raketami nekaj 100 m oddaljeno kitajsko veleposlaništvo, da ne omenimo krnika v predmestju Sofije.... čuj, ker tudi meni - jezen sem namerno vulgaren - grejo na kurac "demokratična" dvojna merila, mi naredi uslugo in Črtu nalimaj toti moj post ... khmm, ker namreč Črt ne prenese argumentirano mnenje, ki je drugačno od njegovega in me je že pred leti našutiral na ignore - na drugem browserju lahko berem vse - tako da ga ne morem spomnit, da je on pozabil - forumskega pravičnika čudijo reakcije Slovencev na pozabljeno podobno zgodbo "vsi srbi v eni drzavi" - na Rusom v Ukrajini podobno zgodbo iz ne tako davne slovenske zgodovine v času italijanskega fašizma in na naše Primorce - za razliko od partizanov upor TIGR-a brez razlike slavimo vsi Slovenci - ki so jih italijanski fašisti pred s pomočjo slovenskega "starejšega brata" jugoslovanskih partizanov z vojno(!) spremenjeno mejo upload.wikimedia.org..._meja1.JPG z nasilnim poitalijančenjem hoteli izbrisati z obličja Zemlje povsem enako kot ukrajinski nacifašisti Rusom s prepovedanim ruskim jezikom, s prepovedanimi ruskimi šolami, s prepovedano rusko kulturo in s prepovedanimi ruskimi mediji en.wikipedia.org/wik...ucation%22 v njihovem rojstnem kraju prepovedali biti Rus ...
Definitivno pa ni bil cilj ruskega bombardiranja civilno prebivalstvo (Ukrajinci sami trde, da je bila cilj infrastruktura), saj so po CNN poročili z 84 raketami ubili ducat civilistov, večina je bila verjetno žrtev sestreljenih raket ali kakšne odpovedi....
P.S.: ker je "demokratično" iztrebljenje več kot 8 milijonov Rusov v Ukrajini primerjal z jugoslovansko zgodbo "vsi srbi v eni drzavi" je Črt zelo priročno "pozabil", da v Jugoslaviji za razliko kot zdaj nacifašistični glumac iz Kijeva hoče z Rusi izrazito večinsko poseljeno ozemlje upload.wikimedia.org...ussian.svg in Rusiji upload.wikimedia.org...%85-en.png izrazito večinsko naklonjenim prebivalstvom, takrat leta 1991 Milošević nas Slovence ni hotel - strašna vojna z JNA www.youtube.com/watc...G4tmYFjET8 je trajala 10 dni - na silo zadržati v njegovi Srboslaviji ...
sporočil: 4.311
naš najbolj objektiven forumaš me je prosil za uslugo, da te
seznanim z njegovim objektivnim pisanjem.
[najobj]
> [MarijanMacek]
> > [0531Zavar]
> > Vrhunec cinizma je predvsem Putina izjava, da je napad na most teroristični napad na civilno infrstrukturo Rusije.
> Še večji pa je, da se proglaša napad na ukrajinsko civilno infrastrukturo, TE-TO, trafo postaje kot zločinsko dejanja, napad na most ki povezuje Rusijo in Krim (pustimo v ozadju čigav je) je pa bojda bogu všečno dejanje pakta NATO. Oboje je legalni cilj v vojni in oboje je nekoč v naši ne tako oddaljeni soseščini rušil napadalni atlantski pakt z dodatkom TV stolpov in studiov, ko je ugotovil, da je letalstvo proti srbskim vojaškim enotam dokaj nemočno. In njihova preciznost je bila eklakantna, namesto General štaba so podrli s svojimi na dm natančnimi raketami nekaj 100 m oddaljeno kitajsko veleposlaništvo, da ne omenimo krnika v predmestju Sofije.
> Definitivno pa ni bil cilj ruskega bombardiranja civilno prebivalstvo (Ukrajinci sami trde, da je bila cilj infrastruktura), saj so po CNN poročili z 84 raketami ubili ducat civilistov, večina je bila verjetno žrtev sestreljenih raket ali kakšne odpovedi....
... čuj, ker tudi meni - jezen sem namerno vulgaren - grejo na kurac "demokratična" dvojna merila, mi naredi uslugo in Črtu nalimaj toti moj post ... khmm, ker namreč Črt ne prenese argumentirano mnenje, ki je drugačno od njegovega in me je že pred leti našutiral na ignore - na drugem browserju lahko berem vse - tako da ga ne morem spomnit, da je on pozabil - forumskega pravičnika čudijo reakcije Slovencev na pozabljeno podobno zgodbo "vsi srbi v eni drzavi" - na Rusom v Ukrajini podobno zgodbo iz ne tako davne slovenske zgodovine v času italijanskega fašizma in na naše Primorce - za razliko od partizanov upor TIGR-a brez razlike slavimo vsi Slovenci - ki so jih italijanski fašisti pred s pomočjo slovenskega "starejšega brata" jugoslovanskih partizanov z vojno(!) spremenjeno mejo upload.wikimedia.org..._meja1.JPG podobno kot ukrajinski nacifašisti Rusom s prepovedanim ruskim jezikom, s prepovedanimi ruskimi šolami, s prepovedano rusko kulturo in s prepovedanimi ruskimi mediji en.wikipedia.org/wik...ucation%22 v njihovem rojstnem kraju prepovedali biti Rus ...
P.S.: ker je "demokratično" iztrebljenje več kot 8 milijonov Rusov v Ukrajini primerjal z jugoslovansko zgodbo "vsi srbi v eni drzavi" je Črt zelo priročno "pozabil", da v Jugoslaviji za razliko kot zdaj nacifašistični glumac iz Kijeva hoče z Rusi izrazito večinsko poseljeno ozemlje upload.wikimedia.org...ussian.svg in Rusiji upload.wikimedia.org...%85-en.png izrazito večinsko naklonjenim prebivalstvom, takrat leta 1991 Milošević nas Slovence ni hotel - strašna vojna z JNA www.youtube.com/watc...G4tmYFjET8 je trajala 10 dni - na silo zadržati v njegovi Srboslaviji ...
Zadnja sprememba: najobj 11.10.2022 12:09
... OK, ker enoglasna glasnost "demokratične" propagande preglasi
novice.svet24.si/cla...n-zelenski celo najbogatejšega človeka
na svetu Elona Muska, rahlo dvomim, da bo moje "Audiatur et
altera pars" kaj pomagalo, pa vendar ... najlepša hvala ...
sporočil: 28.553
to, da ljudje, ki imajo fiksne ideje in obsesije, te vidijo kot
objektivne, umestitev na ignore v izogib dolgocasenju pa kot
izogibanje silni intelektualni ostrini, je v forumu (in sicersnjem
zivljenju) zal pogost pojav.
tolko od mene, za kaj vec je tu strokovna pomoc primerne stroke.
[MarijanMacek]... OK, da ne bo pomote - prebral sem Črtov komentar in to moram pojasnit - tota "objektivnost" ni zrasla na mojem zelniku, ampak me je - če se prav spomim - pred davnimi leti kot "tovariš najobjestnejši" poimenoval nekdanji forumaš purinoli, ko so me domobrancoljubci na totem forumu - takrat so bili partizani in domobranci podobno aktualni kot električni avtomobili danes - zaradi moje neuklonljive naklonjenosti partizanom - brez partizanov bi to upload.wikimedia.org..._meja1.JPG še vedno bila meja z Italijo - zmerjali s "tovarišem" - mene je zelo zabavalo - in ker purinoli ni vedel, kaj bi naj moj nick "najobj" pomenil, je v jezi zaradi moje svojeglave "objestnosti" k "najobj" nalimal nadaljevanje "estnejši", potem pa so nekateri drugi nakdanji forumaši namesto "tovariš najobjestnejši" moj nick - kdo ve zakaj - začeli pisat "tovariš najobjektivnejši" ...
naš najbolj objektiven forumaš me je prosil za uslugo, da te seznanim z njegovim objektivnim pisanjem.
P.S.: ker se njegov post najbolje komentira kar sam, Črtovega posta ne bom komentiral, sploh ker me Črt namesto k psihiatru z argumentom moči komot pošlje v forumsko čakalnico, da potem brez cenzure ne morem več neposredno pisat na toti forum, jaz pa imam še za par mesecev vnaprej plačano naročnino, ki jo v veliki meri plačujem - "odvisnik" sem mogoče res zrel za psihiatra - glih zaradi svobodnega komentiranja na totem forumu ... no, bi pa bilo za obujanje spominov zanimivo, če bi v forumskem arhivu poiskal in nalimal - se mi ne ljubi - številne njegove poste ali zasebna sporočila, ko sva do spora zaradi butaste preventivne (WTF?) forumske čakalnice za nove naročnike zaradi večinoma podobnega razmišljanja na totem forumu s Črtom bila še forumska "prijatelja" in ko jaz kot danes zaradi "ki imajo fiksne ideje in obsesije, te vidijo kot objektivne" še nisem bil primeren za "strokovna pomoc primerne stroke" ...
sporočil: 2.444
[MarijanMacek]Osnovna razlika je v kredibilnosti, ki jo je Putin že zdavnaj izgubil, z zločini storjenimi proti civilnemu prebivalstvu, ki so že bili razkriti (spomni se pobojev po Buchi, Kharkivu, flat bombardiranje Mariupola ipd).
> [0531Zavar]
> Vrhunec cinizma je predvsem Putina izjava, da je napad na most teroristični napad na civilno infrstrukturo Rusije.
Še večji pa je, da se proglaša napad na ukrajinsko civilno infrastrukturo, TE-TO, trafo postaje kot zločinsko dejanja, napad na most ki povezuje Rusijo in Krim (pustimo v ozadju čigav je) je pa bojda bogu všečno dejanje pakta NATO. Oboje je legalni cilj v vojni in oboje je nekoč v naši ne tako oddaljeni soseščini rušil napadalni atlantski pakt z dodatkom TV stolpov in studiov, ko je ugotovil, da je letalstvo proti srbskim vojaškim enotam dokaj nemočno. In njihova preciznost je bila eklakantna, namesto General štaba so podrli s svojimi na dm natančnimi raketami nekaj 100 m oddaljeno kitajsko veleposlaništvo, da ne omenimo krnika v predmestju Sofije.
Definitivno pa ni bil cilj ruskega bombardiranja civilno prebivalstvo (Ukrajinci sami trde, da je bila cilj infrastruktura), saj so po CNN poročili z 84 raketami ubili ducat civilistov, večina je bila verjetno žrtev sestreljenih raket ali kakšne odpovedi....
Četudi bi zadnje napade in žrtve, ki so ob tem nastale še morda lahko kdo označil kot kolateralno škodo ob uničevanju (delno) vojaških ciljev, pa je ta moment kredibilnosti za Rusijo izgubljen. Putin preprosto ni več zaupanja vreden sogovornik za zahod in vsaka civilna žrtev, do katere bo še prišlo v tej vojni, bo za zahod teroristično dejanje.
[0531Zavar]In katera velesila (razen Kitajske) je potemtakem kredibilna. Vsem vodilnim članicam Severno Atlantske Teroristične organizacije lahko pripišeš takšna dejanja. Po drugi strani je pa vprašanje d temi tvojimi poboji. Recimo Ukrajinci so prišli v Bučo in je bilo vse v redu, po prihodu specialnih enot se pa začno odkrivati trupla, zanimivo v rokah so imela ruske zavoje s hrano. Ali pri Bakhmutu, odkrilo se je množično grobišče na katerem so vsi grobovi bili označeni, imeli so pravoslavni križ,etc... (Torej sklepam, da so tudi Žale množično grobišče). In prva poročila so govorila, da ima večina pokojnih rane of artilerije in večina je bila vojakov uniformah. Kar na enkrat pa pride na dan, da so pokojni bili mučeni ustreljeni etc....), In seveda zadeve so raziskovali sami nevtralci.
> [MarijanMacek]
Osnovna razlika je v kredibilnosti, ki jo je Putin že zdavnaj izgubil, z zločini storjenimi proti civilnemu prebivalstvu, ki so že bili razkriti (spomni se pobojev po Buchi, Kharkivu, flat bombardiranje Mariupola ipd).
Četudi bi zadnje napade in žrtve, ki so ob tem nastale še morda lahko kdo označil kot kolateralno škodo ob uničevanju (delno) vojaških ciljev, pa je ta moment kredibilnosti za Rusijo izgubljen. Putin preprosto ni več zaupanja vreden sogovornik za zahod in vsaka civilna žrtev, do katere bo še prišlo v tej vojni, bo za zahod teroristično dejanje.Za zahod je že vsaka poteza Rusije teroristično dejanje. Recimo da to sprejmemo, pa te ni strah, da se ta ista percepcija vojnih dogodkov lahko obrne tudi pri NA Terorist Organisation. Saj menda ne misliš, da so v Iraku, Siriji, Libiji, Srbiji sadili rožice. Lepo je, če se uporablja enaka merila za vse strani v konfliktu!
Zadnja sprememba: najobj 11.10.2022 19:10
[MarijanMacek]... evo, zdaj si me spomnil na post forum.finance.si/?m=...587&single , ki sem ga ves začuden napisal takrat in ko do danes - zaradi glasnosti enoglasne "demokratične" propagande jim očitno ni treba - še noben v Ukrajini ni pobrisal ali vsaj malo "priredil" niti tega www.ukrinform.net/ru...staff.html niti tega www.ukrinform.net/ru...mayor.html , kjer na edinem na nivoju države poenotenem spletnem portalu UKRINFORM ob vkorakanju ukrajinske vojske v Bučo noben ne piše - zgrožen bi jaz to najprej napisal - da so ukrajinski vojaki tisti dan ob prihodu v Bučo na ulicah dobesedno hodili po razmetanih truplih zvezanih, mučenih in v tilnik ustreljenih civilistov - mučenja zvezanih ljudi na sredi ulic glih niso običajna - na kar se je kljub grozljivosti zločina ukrajinska vojska verjetno na namig bolj izkušenih "demokratičnih" propagandistov spomnila šele dva dni kasneje ...
> [0531Zavar]
> > [MarijanMacek]
>
> Osnovna razlika je v kredibilnosti, ki jo je Putin že zdavnaj izgubil, z zločini storjenimi proti civilnemu prebivalstvu, ki so že bili razkriti (spomni se pobojev po Buchi, Kharkivu, flat bombardiranje Mariupola ipd).
In katera velesila (razen Kitajske) je potemtakem kredibilna. Vsem vodilnim članicam Severno Atlantske Teroristične organizacije lahko pripišeš takšna dejanja. Po drugi strani je pa vprašanje d temi tvojimi poboji. Recimo Ukrajinci so prišli v Bučo in je bilo vse v redu, po prihodu specialnih enot se pa začno odkrivati trupla, zanimivo v rokah so imela ruske zavoje s hrano. Ali pri Bakhmutu, odkrilo se je množično grobišče na katerem so vsi grobovi bili označeni, imeli so pravoslavni križ,etc... (Torej sklepam, da so tudi Žale množično grobišče). In prva poročila so govorila, da ima večina pokojnih rane of artilerije in večina je bila vojakov uniformah. Kar na enkrat pa pride na dan, da so pokojni bili mučeni ustreljeni etc....), In seveda zadeve so raziskovali sami nevtralci.
> Četudi bi zadnje napade in žrtve, ki so ob tem nastale še morda lahko kdo označil kot kolateralno škodo ob uničevanju (delno) vojaških ciljev, pa je ta moment kredibilnosti za Rusijo izgubljen. Putin preprosto ni več zaupanja vreden sogovornik za zahod in vsaka civilna žrtev, do katere bo še prišlo v tej vojni, bo za zahod teroristično dejanje.
Za zahod je že vsaka poteza Rusije teroristično dejanje. Recimo da to sprejmemo, pa te ni strah, da se ta ista percepcija vojnih dogodkov lahko obrne tudi pri NA Terorist Organisation. Saj menda ne misliš, da so v Iraku, Siriji, Libiji, Srbiji sadili rožice. Lepo je, če se uporablja enaka merila za vse strani v konfliktu!
[MarijanMacek]Preden mečeš vse v isti koš si preberi malo o vojnah, o katerih govoriš, saj je vse lepo dokumentirano. Tako o žrtvah med vojaki, kot tudi med civilisti. Od Afganistana do Čečenije se je ruska vojska izkazala z brutalnostjo brez primere.
> [0531Zavar]
> > [MarijanMacek]
>
> Osnovna razlika je v kredibilnosti, ki jo je Putin že zdavnaj izgubil, z zločini storjenimi proti civilnemu prebivalstvu, ki so že bili razkriti (spomni se pobojev po Buchi, Kharkivu, flat bombardiranje Mariupola ipd).
In katera velesila (razen Kitajske) je potemtakem kredibilna. Vsem vodilnim članicam Severno Atlantske Teroristične organizacije lahko pripišeš takšna dejanja. Po drugi strani je pa vprašanje d temi tvojimi poboji. Recimo Ukrajinci so prišli v Bučo in je bilo vse v redu, po prihodu specialnih enot se pa začno odkrivati trupla, zanimivo v rokah so imela ruske zavoje s hrano. Ali pri Bakhmutu, odkrilo se je množično grobišče na katerem so vsi grobovi bili označeni, imeli so pravoslavni križ,etc... (Torej sklepam, da so tudi Žale množično grobišče). In prva poročila so govorila, da ima večina pokojnih rane of artilerije in večina je bila vojakov uniformah. Kar na enkrat pa pride na dan, da so pokojni bili mučeni ustreljeni etc....), In seveda zadeve so raziskovali sami nevtralci.
> Četudi bi zadnje napade in žrtve, ki so ob tem nastale še morda lahko kdo označil kot kolateralno škodo ob uničevanju (delno) vojaških ciljev, pa je ta moment kredibilnosti za Rusijo izgubljen. Putin preprosto ni več zaupanja vreden sogovornik za zahod in vsaka civilna žrtev, do katere bo še prišlo v tej vojni, bo za zahod teroristično dejanje.
Za zahod je že vsaka poteza Rusije teroristično dejanje. Recimo da to sprejmemo, pa te ni strah, da se ta ista percepcija vojnih dogodkov lahko obrne tudi pri NA Terorist Organisation. Saj menda ne misliš, da so v Iraku, Siriji, Libiji, Srbiji sadili rožice. Lepo je, če se uporablja enaka merila za vse strani v konfliktu!
No, pa saj to dokazuje tudi strah pred Rusi v vzhodno-evropskih in nekaterih azijskih državah... ali pa tudi to pripisuješ zgolj zahodni propagandi ?
Slovenija je članica NATO-a in če to organizacijo imenuješ za teroristično, se moraš vprašati tudi ali živimo v teroristični državi ? Jaz npr. v terioristični državi vsekakor ne bi hotel živeti.
[0531Zavar]Ameriška vojska je pa sadila rožice v Afganistanu, se bojim da so to bili lepi rdeči cvetovi, upam da veš na kaj merim. Koliko so jih pa pobili v Siriji, da ne omenjam malce bolj oddaljene vojne v Vietnamu, kjer se je mrtve štelo prev v miljonih kot tisočih. In so lepo bombardirali v preprogah, zraven pa uporabljali še strupene kemikalije, ki sedaj kaznujejo njihove veterane.
Preden mečeš vse v isti koš si preberi malo o vojnah, o katerih govoriš, saj je vse lepo dokumentirano. Tako o žrtvah med vojaki, kot tudi med civilisti. Od Afganistana do Čečenije se je ruska vojska izkazala z brutalnostjo brez primere.
Da končam, nobena vojna ni sajenje rožic kot domnevaš ampak velja kruto načelo, Več ko jih pobiješ, bolj te bo imel bog rad. (se pravio da boš zmagal z božjo pomočjo). Če tega krvavega dejstvane sprejmeš pojdi med mirovnike!
No, pa saj to dokazuje tudi strah pred Rusi v vzhodno-evropskih in nekaterih azijskih državah... ali pa tudi to pripisuješ zgolj zahodni propagandi ?NATO je po imenu obrambna organizacija, pa se še nikoli ni branil, ampak je raje nekritično udaril, recimo na Irak na podlagi izmišljeni zgodb o kemijskem orožju, kaj pa brani v Siriji, kdo ga je tja povabil? Zato lahko mirne duše napišemo, da gre za teroristično organitacijo, še zlasti če se smatra Rusijo za teroristično.
Slovenija je članica NATO-a in če to organizacijo imenuješ za teroristično, se moraš vprašati tudi ali živimo v teroristični državi ? Jaz npr. v terioristični državi vsekakor ne bi hotel živeti.
vsekakor pa vodje pakta NATO niso politično podkovani ljudje. Skozi vso zgodovino zadnjih stoletij je v politiki veljalo načelo, da se mir lahko vzdržuje le tako, da si dva nasprotnika ne stojita v direktnem stiku. Zato so se izumljale tamponske države (prva je menda bila Belgija), po 1. SV so vse nanovo nastale države iz AO dobile vlogo tamponskih držav proti SZ. In jih o tem ni nihče vprašal, tako pač je. Le ta naša napadalna organizacija je pozabila na vse preventivne ukrepe, na katere so jih opozarjali strai mački zunanje politike, Kissinger, Brzezinski, če hočemo v Evropi mir po razpadu V. bloka, morajo obstajati tamponske države. In največja od nji je bila Ukrajina. Na žalost je prevladala miselnost, da lahko vsakdo dela kar hoče in sedaj pač žanjemo rezultate. Ubogi Ukrajinci katere pa se bolj malo povpraša, še zlasti tistih 40% katerih stranke so prepovedali, pa doma čepijo v temi in v hladu in ni videti nekih obetov. Če so pametni bodo odšli na zahod in pustili deželo kakršna je bila včasih, nenaseljena stepa, kjer se bo potepalo nekaj desperadosov! Tako pač je. če slepo zaupaš neki organizaciji z zloveščim imenom OTAN/NATO, ki se ga da impretirati tudi malce bolj smiselno od uradnega imena
sporočil: 5.463
Od Afganistana do Čečenije se je ruska vojska izkazala z brutalnostjo brez primere.
Hmmmmmm, kako je že bilo v Vietnamu ?
Aja, kavboji so ubogim Vietnamcem delili čokolado.
[]Nisem ravno mnenja, da naš objektivni forumaš potrebuje strokovno pomoč. Sam se marsikdaj z njim ne strinjam, so pa njegovi posti dokaj zanimivo/zabavni. In roko na srce, večinoma zadene bistvo stvari! Ignoriranje nekoga, s katerim se ne strinjaš pa ni najbolj primerno ravnanje, nisem zasledil da bi te žalil "ad personam", je pa stalno zanimivo vedeti kaj menijo oni, s katerim ne deim istega mnenja. Zapiranje v "mehurček" je pa smrt za objektivno dojemanje okolice!
to, da ljudje, ki imajo fiksne ideje in obsesije, te vidijo kot objektivne, umestitev na ignore v izogib dolgocasenju pa kot izogibanje silni intelektualni ostrini, je v forumu (in sicersnjem zivljenju) zal pogost pojav.
svet je hvalabogu precej vecji od foruma financ - zato je v celoti
ok igonrirati mnenje kogarkoli v forumu, za kogar si imel
priloznost oceniti (moj staz tukaj je precej dolg), da je lajna z
omejenim naborom melodij.
da je doticni pri tem preprican, da to pocnes zato, ker se ne strinjas z njim ali ker da je tako hud v argumentiranju, je seveda clovesko normalno - kdo bo pa sam zase najprej pomislil, da ga drugi ignorira zato, ker mu je dolgocasen. kje pa, ziher je zato, ker se z njim ne strinja, ne prenese moci njegovega kriticnega misljenja, etc.
da se potem to se stopnjuje v nagovarjanje drugih, naj pa vendarle tistemu, ki te ignorira, nekaj nesejo pred nos, je samo naslednja stopnja egotripa in obsesije. zal.
zelo dalec je od tega, da bi bila to prva taka situacija. bolj gre, kot sem ti ze napisal, za ponavljajoc vzorec. do te mere, da je dolgocasen tudi vzorec sam.
kakor cas tece, se vedno bolj zavedas (okej, al pa ne, kakor kdo), da je cas edini res absolutno omejeni resurs. zato svoje forumske vaje skusam omejiti na to, da prinesem kaj takega, kar bi lahko bilo se komu zanimivo (skavtsko dobro delo za tekoci dan :) , ce pa se s kom pogovarjam, je to ponavadi le v primeru, da racunam, da ima to kaksen smisel - da je sogovornik zmozen in zeljan tudi branja, ne samo pisanja, in da lahko dejansko kam prideva.
uporaba ignora je nekaj, kar je na voljo vsem uporabnikom tako, da si lahko forumsko okolje prikrojijo malo po svojem okusu. prosim te, da to spostujes in kadar imas vzgib, da bi naredil danes nekaj dobrega, raje prinesi kaksno zanimivost, kot da "resujes" situacije tipa "joj un me ne bere, obvezno bi me moral brati, na pomoc". hvala & zelim ti lep dan.
da je doticni pri tem preprican, da to pocnes zato, ker se ne strinjas z njim ali ker da je tako hud v argumentiranju, je seveda clovesko normalno - kdo bo pa sam zase najprej pomislil, da ga drugi ignorira zato, ker mu je dolgocasen. kje pa, ziher je zato, ker se z njim ne strinja, ne prenese moci njegovega kriticnega misljenja, etc.
da se potem to se stopnjuje v nagovarjanje drugih, naj pa vendarle tistemu, ki te ignorira, nekaj nesejo pred nos, je samo naslednja stopnja egotripa in obsesije. zal.
zelo dalec je od tega, da bi bila to prva taka situacija. bolj gre, kot sem ti ze napisal, za ponavljajoc vzorec. do te mere, da je dolgocasen tudi vzorec sam.
kakor cas tece, se vedno bolj zavedas (okej, al pa ne, kakor kdo), da je cas edini res absolutno omejeni resurs. zato svoje forumske vaje skusam omejiti na to, da prinesem kaj takega, kar bi lahko bilo se komu zanimivo (skavtsko dobro delo za tekoci dan :) , ce pa se s kom pogovarjam, je to ponavadi le v primeru, da racunam, da ima to kaksen smisel - da je sogovornik zmozen in zeljan tudi branja, ne samo pisanja, in da lahko dejansko kam prideva.
uporaba ignora je nekaj, kar je na voljo vsem uporabnikom tako, da si lahko forumsko okolje prikrojijo malo po svojem okusu. prosim te, da to spostujes in kadar imas vzgib, da bi naredil danes nekaj dobrega, raje prinesi kaksno zanimivost, kot da "resujes" situacije tipa "joj un me ne bere, obvezno bi me moral brati, na pomoc". hvala & zelim ti lep dan.
Če te je moje posredovanje odgovora motilo se ti opravičujem,
vseeno pa ne sprejmem tvojih trditev glede uporabe "ignor". Recimo,
da se jo uporabi le v primeru osebnega napdanja!
saj ni treba, da ti sprejemas nacin, kako jaz uporabljam ignore. ti
ga pac uporabljaj po svoje ali pa sploh ne. no problem.
Seveda je izbira povsem tvoja, mene načelno kaj dosti ne moti, meče
pa dokaj čudno luč na tvoje sprejemanje mnej drugače mislečih, kar
je sicer temeljni postulat demokratične razprave. Torej uživaj v
svojem mehurčku!
vidim, da ne spadas med tiste, ki poleg pisanja tudi berejo. ok,
bom uposteval v prihodnje. lepo se imej.
Zadnja sprememba: najobj 12.10.2022 16:02
[MarijanMacek]... čuj, se opravičujem, ker te spet (mogoče zadnjič) gnjavim - zaradi mene si zgleda tudi ti odletel na ignore - in zdaj verjetno riskiram, da me zaradi njegovega "argumenta moči" kljub plačani naročnini in spoštovanju forumskega "zakonika" ne bo več na totem forumu ... no, ampak preprosto ne morem ostati tiho, ker mi - jezen sem namerno vulgaren - gre neizmerno na kurac sprenevedanje in ko se iz mene - predolgo sem že na svetu in v realnem življenju tega pač nisem navajen - nekdo dela norca v smislu, da od forumskega pomembneža jaz forumski anonimnež iščem pozornost (WTF?) na anonimnem forumu in da me dolgočasnega on zato ignorira, namesto da bi v svoji pokroviteljski vzvišenosti vsaj probal komentirati argumente, ki sem mu jih s Slovenci v fašistični Italiji porinil pod nos in ki so vsebinsko - sicer malo manjša in časovno malo oddaljena - čista kopija boja ukrajinskih Rusov, da na svojem domu ostanejo Rusi ...
Seveda je izbira povsem tvoja, mene načelno kaj dosti ne moti, meče pa dokaj čudno luč na tvoje sprejemanje mnej drugače mislečih, kar je sicer temeljni postulat demokratične razprave. Torej uživaj v svojem mehurčku!
P.S.: da ne bo pomote, meni se sladko jebe za njega in vseh trenutno 179 komadov, ki me zaradi moje svojeglavosti ignorirajo - cifra je še iz divjih partizansko/domobranskih časov, ker po "čiščenju" na totem forumu vseh skupaj ni 179 aktivnih forumašev - definitivno pa mi izrazito grejo na kurac skrivalnice z otročjim, blesavim in bednim ignoriranjem skupaj z istočasnim branjem (WTF?) teh istih ignoriranih, ki se ga grejo na totem forumu ... aja, če koga od zdolgočasenih mimoidočih forumašev slučajno zanima - v dolgih letih se je med nama nabralo kar precej - kdo je kdo v moji "zgodbi" s Črtom, naj v forumski iskalnik - njegova zasebna sporočila meni naj ostanejo zasebna - v polje Avtor objave vtipka "crt" in v polje Poišči besedilo vtipka "najobj", pa prešteje odgovore, lahko pa tudi pogleda, kdaj in zakaj - nisem ga "potrepljal po ramenih" in sem postal dolgočasen - se je dolgoletna komunikacija prekinila ... khmm, ker me je vzvišeni s ponovnim povzdigovanjem samega sebe in poniževanjem mene spet povlekel za jezik in kot sem že na začetku povedal, preprosto ne morem ostati tiho ...
Kaj hočemo, nekateri se previsoko cenijo, vsekakor pa pisanje v
stilu
PS.: Pravzaprav bi bil pa počaščen, če bi me tak samovšečnež dal na ignor, bom vsaj vedel kje mi jke mesto. Problem je le, da me Finace cuzajo za lepe €, kar ni najbolj fer.
svet je hvalabogu precej vecji od foruma financ - zato je v celoti ok igonrirati mnenje kogarkoli v forumu, za kogar si imel priloznost oceniti (moj staz tukaj je precej dolg), da je lajna z omejenim naborom melodij......ni neko izbirno pisanje. Naj mi bo oproščeno, takšne solate, ki jo tudi po trikratnem prebiranju še vedno ne razumem, v svoji dokaj racionalni podobi tehnika naravaslovca pač ne prenesem in ker ne razumem klobasarij nič čudnega, da mi pripisuje, da raje pišem kakor berem (klobasarije, op MM).
PS.: Pravzaprav bi bil pa počaščen, če bi me tak samovšečnež dal na ignor, bom vsaj vedel kje mi jke mesto. Problem je le, da me Finace cuzajo za lepe €, kar ni najbolj fer.
[MarijanMacek]rad ustrezem.
ni neko izbirno pisanje. Naj mi bo oproščeno, takšne solate, ki jo tudi po trikratnem prebiranju še vedno ne razumem, v svoji dokaj racionalni podobi tehnika naravaslovca pač ne prenesem in ker ne razumem klobasarij nič čudnega, da mi pripisuje, da raje pišem kakor berem (klobasarije, op MM).
ce te moti, da si se odlocil biti narocnik in to placevati, se lahko odlocis drugace - vsekakor je to bolj smiselno kot pa toziti, da baje ni fer.
lep pozdrav racionalnemu tehniku naravoslovcu od matematika racunalnicarja.
sporočil: 1.924
[MarijanMacek]Imam račun Finance iz leta 2021 in je za celo leto naročnina 142,98 €, kar se mi ne zdi veliko. To je komaj 12 € na mesec.
... me Finace cuzajo za lepe € ...
[aimon]Moj je preko 200€ letno, očevidno imava različne naročnine. Tako, da moja trditev, da me cuzajo za lepe € verjetno ni tako za lase privlečena. Kot vedno, vprašanje je ali je strošek upravičen in vsak naročnik verjetno ve kaj storiti tem primeru.
> [MarijanMacek]
> ... me Finace cuzajo za lepe € ...
Imam račun Finance iz leta 2021 in je za celo leto naročnina 142,98 €, kar se mi ne zdi veliko. To je komaj 12 € na mesec.
[]Ravno v tem je keč, da se je vojna v Vietnamu končala pred cca 50 leti in od takrat se je marsikaj spremenilo. Zahod enostavno ni več pripravljen sprejemat takšnih totalnih vojn, ki bi zahtevale tolikšno število žrtev, tako med svojimi vojaki, kot tudi med civilisti, ki so vpleteni v spopade. Rusi do tega spoznanja enostavno še niso prišli, ker nimajo delujoče civilne družbe.
> Od Afganistana do Čečenije se je ruska vojska izkazala z brutalnostjo brez primere.
Hmmmmmm, kako je že bilo v Vietnamu ?
Aja, kavboji so ubogim Vietnamcem delili čokolado.
Po nekih ocenah jih samo 25% aktivno podpira to vojno, 25% jih je proti, ostalih 50% pa tiho soglašajo. To je tipično za takšne avtokratske družbe. V Čečeniji npr, kjer čivi manj kot 1,5 miljona ljudi je bilo samo v II. čečenski vojni pobitih 150.000 Čečencev, kar pomeni 10% prebivalstva. Nobena zahodna sila si danes ne bi mogla dovoliti takšnega masakra. Ne zato ker je NATO bolj human od Rdeče armade, ampak enostavno zato, ker na zahodu obstaja več vladnih in nevladnih organizacij, ter politično-pravnih in civilnih mehanizmov, ki nečesa takšnega enostavno ne bi več dovolili. Ravno zato je ameriška hegemonija zame bolj humana od ruske, ki kamor pridejo, prinašajo samo uničenje in revščino.
Na Quori je bilo vprašanje:
V: Zakaj lahko ZDA začnejo vojno, Rusija pa ne?
O: Amerika začenja vojne s fašističnimi diktatorji, rasističnimi imperiji, verskimi navdušenci, komunističnimi revolucionarnimi uzurpatorji ... Ne morem se spomniti ene miroljubne demokracije, ki bi jo napadle ZDA.
Irak je bil diktatura z zgodovino ubijanja civilistov s plinom, umorov politikov ...
Afganistan je nadzorovala milica verskih skrajnežev, ki je svoje preživetje dolgovala ZDA, ki so jih v bistvu opremile za boj proti Rusom. Kljub temu so se za to oddolžili z zaščito terorista, ki je pobil na tisoče.
Grenada je padla zaradi vojaškega udara lokalne hunte. Ubili so izvoljenega voditelja. ZDA so vdrle na prošnjo lokalnih držav. Odšli so, ko je bila svoboda ponovno vzpostavljena.
Južni Vietnam je zaprosil ZDA za pomoč in vojake, da bi odvrnili komunistično invazijo.
ZDA dobro izbira svoje cilje. Države z nasilnimi režimi. Zakaj? Ker si nihče ne želi, da zmaga neki zlobni psiho.
V: Zakaj lahko ZDA začnejo vojno, Rusija pa ne?
O: Amerika začenja vojne s fašističnimi diktatorji, rasističnimi imperiji, verskimi navdušenci, komunističnimi revolucionarnimi uzurpatorji ... Ne morem se spomniti ene miroljubne demokracije, ki bi jo napadle ZDA.
Irak je bil diktatura z zgodovino ubijanja civilistov s plinom, umorov politikov ...
Afganistan je nadzorovala milica verskih skrajnežev, ki je svoje preživetje dolgovala ZDA, ki so jih v bistvu opremile za boj proti Rusom. Kljub temu so se za to oddolžili z zaščito terorista, ki je pobil na tisoče.
Grenada je padla zaradi vojaškega udara lokalne hunte. Ubili so izvoljenega voditelja. ZDA so vdrle na prošnjo lokalnih držav. Odšli so, ko je bila svoboda ponovno vzpostavljena.
Južni Vietnam je zaprosil ZDA za pomoč in vojake, da bi odvrnili komunistično invazijo.
ZDA dobro izbira svoje cilje. Države z nasilnimi režimi. Zakaj? Ker si nihče ne želi, da zmaga neki zlobni psiho.
Na Quori je bilo vprašanje:
V: Kako naj Zahod ravna z Rusijo, če se ta umakne na predfebruarske meje, a noče odstopiti Krima, v Ukrajini pa se ponovno vzpostavi mir?
O: Mislim, da je to odvisno od tega, kaj želi Ukrajina.
Ne morem si predstavljati, zakaj katera koli sodobna vojska misli, da bo napad na izključno civilne cilje naredil kaj strateško produktivnega. Bombardiranje civilistov nikoli ne deluje. Če so bili civilisti pred vojno ambivalentni, morda so se bili pripravljeni odpovedati nekaterim koncesijam, po bombardiranju civilisti še zdaleč niso prestrašeni. Če kaj, zdaj hočejo kri sovražnika. Zdaj si ne želijo nič drugega kot glavo sovražnikovega voditelja na pladnju. Morda bo Ukrajina pripravljena ponuditi koncesijo, kot je Krim. Vendar je malo verjetno, po vojnih zločinih, ki jih je Rusija zagrešila v Buči, Irpinu in neštetih drugih mestih. Kaj si lahko Ukrajinci mislijo, da se bo zgodilo z Ukrajinci, ki so še vedno na Krimu? Bi bilo kot prizor iz Dantejevega pekla? Zakaj bi Ukrajina sploh zaupala varnost svojih sodržavljanov Rusiji?
V: Kako naj Zahod ravna z Rusijo, če se ta umakne na predfebruarske meje, a noče odstopiti Krima, v Ukrajini pa se ponovno vzpostavi mir?
O: Mislim, da je to odvisno od tega, kaj želi Ukrajina.
Ne morem si predstavljati, zakaj katera koli sodobna vojska misli, da bo napad na izključno civilne cilje naredil kaj strateško produktivnega. Bombardiranje civilistov nikoli ne deluje. Če so bili civilisti pred vojno ambivalentni, morda so se bili pripravljeni odpovedati nekaterim koncesijam, po bombardiranju civilisti še zdaleč niso prestrašeni. Če kaj, zdaj hočejo kri sovražnika. Zdaj si ne želijo nič drugega kot glavo sovražnikovega voditelja na pladnju. Morda bo Ukrajina pripravljena ponuditi koncesijo, kot je Krim. Vendar je malo verjetno, po vojnih zločinih, ki jih je Rusija zagrešila v Buči, Irpinu in neštetih drugih mestih. Kaj si lahko Ukrajinci mislijo, da se bo zgodilo z Ukrajinci, ki so še vedno na Krimu? Bi bilo kot prizor iz Dantejevega pekla? Zakaj bi Ukrajina sploh zaupala varnost svojih sodržavljanov Rusiji?
Zadnja sprememba: najobj 13.10.2022 13:17
[MarijanMacek]... eh, ko sem pred davnimi 14 leti začel pisati na toti forum, sem mislil, da je forum sl.wikipedia.org/wiki/Forum javni prostor, na katerem se med različnimi ljudmi dogajajo različne stvari, očitno pa sem forum na Financah razumel narobe, ker so si ga avtorji zamislili kot zaprti prostor enako mislečih za "trpljanje po ramenih", češ poglejte, kako smo mi pametni, vsi drugače misleči pa so neumni in jih je zato treba ignorirati ...
Kaj hočemo, nekateri se previsoko cenijo, vsekakor pa pisanje v stilu
>svet je hvalabogu precej vecji od foruma financ - zato je v celoti ok igonrirati mnenje kogarkoli v forumu, za kogar si imel priloznost oceniti (moj staz tukaj je precej dolg), da je lajna z omejenim naborom melodij......
ni neko izbirno pisanje. Naj mi bo oproščeno, takšne solate, ki jo tudi po trikratnem prebiranju še vedno ne razumem, v svoji dokaj racionalni podobi tehnika naravaslovca pač ne prenesem in ker ne razumem klobasarij nič čudnega, da mi pripisuje, da raje pišem kakor berem (klobasarije, op MM).
P.S.: vedno mi bo ostala uganka - očitno sem preveč neumen - kako lahko pametni sploh vejo, da so oni pametni, če pa se razen sami med sabo ne primerjajo z nikomer, ker vse druge ignorirajo ...
Predvsem zato, ker mi replicirajo razni Mački najobj, in podobni
zaslepljenci.
Še vedno sem bil in sem še zdaj na stališču, da je Slovenija prišla preveč poceni do svoje samostojnosti.
Ne bi o implikacijah, ampak najbrž bi to pomagalo, da bi folk spoznal.. :)
Še vedno sem bil in sem še zdaj na stališču, da je Slovenija prišla preveč poceni do svoje samostojnosti.
Ne bi o implikacijah, ampak najbrž bi to pomagalo, da bi folk spoznal.. :)
Strani: 1 2