Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Smo elita in lahko nategujemo državo
sporočil: 17.846
[alfa55]Če ti niso oblastniki všeč si na volitvah izberi druge. Če ti ni všeč ponudba na volitvah se aktiviraj sam. Če misliš, da znaš bolje pa sploh.
> [0219K21]
> Neumno se mi zdi sploh ukvarjati s Simono Dimic. Če je kdo sumi kakršnega koli kaznivega dejanja je edino prav, da sume razišče policija, ter sume ovrže ali potrdi in nadaljuje postopek pred pravosodnimi organi.
>
> Neumno se mi zdi, da se pol Slovenije ukvarja s to osebo.
Se strinjam, a nisem prepričan da sva enakega mnenja:
Neumno se mi zdi da se ukvarjamo s Simono Dimic. In neumnost je da se ukvarjamo s tem kaj počnejo Janković ali njegova sinova. In neumnost je da se ukvarjamo s tem kaj je počel ali še počne Golobič, Bavčar, ali Šrot ali kateri koli drug parvenij, ki je s pomočjo politike na hitro obogatel na nepošten ali nemoralen način. Nemoralen pišem zato, ker je bilo v 20 letih sprejetih mnogo zakonov pisanih "na kožo" in pogosto nima smisla govoriti o poštenosti. A vseeno, v normalni državi bi se s tistimi ki kršijo zakon res ukvarjali organi pregona in sodstva.
Ampak hkrati ugotavljamo da nismo normalna država, da vodi organe pregona in sodstva skupina ljudi, s katerimi se prav tako "ukvarjamo". In da stoji za "polovico" nečednih stvari ki jih omenjamo nekaj znanih odvetnikov s katerimi se tudi "ukvarjamo". In vidimo da večina sodnih primerov v katerih so udeleženi ti ljudje po "skrajno nenavadnih naključjih" zastara v predalih odročnih sodišč. Bojim se da se bo vse skupaj z novim vrhovnim sodnikom le še stopnjevalo saj z njim prav tako po neumnem "ukvarjamo".
Namesto, da bi se ukvarjali s čim drugim, pametnim.
Resnično sem prepričan, da je nujno, da se ljudje bolj množično aktivirajo politično, ter tako znotraj lastnih strank dobijo vpogled v politična razmerja in način(e) kako se dela politika.
Preprosto, že od antične Grčije je človek tudi "zoon politikon", in to dejstvo se vedno znova potrjuje z vsakim prispevkom na forumu, še posebej, če ga napiše nekdo, ki politično baje ni profiliran. Pa vendar je, le tega sebi noče priznati.
sporočil: 13.675
[komunike]Po Google Analytics smo nekje na 55.000 različnih na dan, tiskana naročnina pa nam rase in je manj kot 10% pod vrhom, ki je bil tik pred krizo (jesen 2008). Baje je samo ene 5 plačljivih časopisov v Evropi, ki imajo letos rast naročnin. (ako su lagali mene, ja lažem vas, ampak s takimi ciframi Vikingi opletajo)
- Finance imajo vse več spletnih bralcev (menda cca 85.000/dnevno, naj me Gustl popravi, če sem v zmoti)
sporočil: 1.216
"OSVOBOJENA" Slovenija...je postala
leglo...vojaško...politično...tajkunsko... menedžerskih BOTROV...in
KLIK...ki delujejo kot mafija na VSEH področjih...parazitsko so
prisesani...na telo Slovencev...ŽAL...že od osamosvojitve naprej...
sporočil: 8.998
[Gustl]
> [komunike]
> - Finance imajo vse več spletnih bralcev (menda cca 85.000/dnevno, naj me Gustl popravi, če sem v zmoti)
Po Google Analytics smo nekje na 55.000 različnih na dan, tiskana naročnina pa nam rase in je manj kot 10% pod vrhom, ki je bil tik pred krizo (jesen 2008). Baje je samo ene 5 plačljivih časopisov v Evropi, ki imajo letos rast naročnin. (ako su lagali mene, ja lažem vas, ampak s takimi ciframi Vikingi opletajo)
Hvala. Vem, da sem enkrat zasledil, da ste imeli spletni ogled okoli 86.000, vendar je šlo tu očitno za vrh ob kakšni večji aferi ali članku.
sporočil: 13.675
[komunike]
> [Gustl]
> > [komunike]
> > - Finance imajo vse več spletnih bralcev (menda cca 85.000/dnevno, naj me Gustl popravi, če sem v zmoti)
>
> Po Google Analytics smo nekje na 55.000 različnih na dan, tiskana naročnina pa nam rase in je manj kot 10% pod vrhom, ki je bil tik pred krizo (jesen 2008). Baje je samo ene 5 plačljivih časopisov v Evropi, ki imajo letos rast naročnin. (ako su lagali mene, ja lažem vas, ampak s takimi ciframi Vikingi opletajo)
Hvala. Vem, da sem enkrat zasledil, da ste imeli spletni ogled okoli 86.000, vendar je šlo tu očitno za vrh ob kakšni večji aferi ali članku.
Ne, nismo še imeli tolikšnega obiska v enem dnevu. Morda gre za kakšno staro tedensko številko. Sedaj smo na teden pri cca. 170K (po GA).
sporočil: 6.899
[Gustl]To je zaradi vašega specifičnega položaja v Sloveniji. V evropi so dobri časopisi že prej bili razumljeni kot dobri, vas pa se zdaj morda nekoliko na sveže prijemlje avra politične neodvisnosti, kar bralcem do pred kratkim ni bilo pomembno, ali pa se jim celo ni zdelo sploh možno.
> [komunike]
> - Finance imajo vse več spletnih bralcev (menda cca 85.000/dnevno, naj me Gustl popravi, če sem v zmoti)
Po Google Analytics smo nekje na 55.000 različnih na dan, tiskana naročnina pa nam rase in je manj kot 10% pod vrhom, ki je bil tik pred krizo (jesen 2008). Baje je samo ene 5 plačljivih časopisov v Evropi, ki imajo letos rast naročnin. (ako su lagali mene, ja lažem vas, ampak s takimi ciframi Vikingi opletajo)
Sedaj, ko je na oblasti všečna vlada, časopisi pišejo, da je vse super, in da skupaj zmagujemo v krizi, obenem pa je de facto občutno slabše, si več ljudi želi prebrati nedirigirane novice, ker so rahlo zmedeni... ne vedo, kaj se dogaja okoli njih, in na rtvslo in delu tega ne zvedo.
Bravo.
[slana]www.youtube.com/watc...1KvgtEnABY
"OSVOBOJENA" Slovenija...je postala leglo...vojaško...politično...tajkunsko... menedžerskih BOTROV...in KLIK...ki delujejo kot mafija na VSEH področjih...parazitsko so prisesani...na telo Slovencev...ŽAL...že od osamosvojitve naprej...
sporočil: 1.159
Jure mora še vse pokazati. Do sedaj ni še nič, razen posmeha pravni
državi in legitimnim institucijam dražave in nas ljudi, kar
parlamentarna komisija prav gotovo je.
sporočil: 8.998
[NemirniTujec]***** *****
> [Gustl]
> > [komunike]
> > - Finance imajo vse več spletnih bralcev (menda cca 85.000/dnevno, naj me Gustl popravi, če sem v zmoti)
>
> Po Google Analytics smo nekje na 55.000 različnih na dan, tiskana naročnina pa nam rase in je manj kot 10% pod vrhom, ki je bil tik pred krizo (jesen 2008). Baje je samo ene 5 plačljivih časopisov v Evropi, ki imajo letos rast naročnin. (ako su lagali mene, ja lažem vas, ampak s takimi ciframi Vikingi opletajo)
To je zaradi vašega specifičnega položaja v Sloveniji. V evropi so dobri časopisi že prej bili razumljeni kot dobri, vas pa se zdaj morda nekoliko na sveže prijemlje avra politične neodvisnosti, kar bralcem do pred kratkim ni bilo pomembno, ali pa se jim celo ni zdelo sploh možno.
Sedaj, ko je na oblasti všečna vlada, časopisi pišejo, da je vse super, in da skupaj zmagujemo v krizi, obenem pa je de facto občutno slabše, si več ljudi želi prebrati nedirigirane novice, ker so rahlo zmedeni... ne vedo, kaj se dogaja okoli njih, in na rtvslo in delu tega ne zvedo.
Bravo.
[velikidrobizek]Natanko tako, zame case closed (razen, če bi se izkazalo, da obstaja utemeljen sum, da je storjeno kaznivo dejanje in bi morebitni kazenski postopek zopet zastaral, kot v primeru SATEX).
> [0219K21]
> Ampak?! Je gledamo kako kupuje in prenavlja lastno hišo. Kje je razlika, povej.
Kako to počne, smo zvedeli, mar ne.
Sedaj je teža, se ve na katerih institucijah, da jo mal' sprašajo o tem in sprašijo hlačke, če je treba.
sporočil: 5.640
[petdan]napaka "balkan" republik !
"Smo elita in lahko nategujemo državo".
Celotna politična srenja misli, da so oni država, na drugi strani pa je "raja".
Tipično za "banana republike".
V banana republik te seštihajo takoj za tako zajebancijo !
sporočil: 3.368
Glede sodišč in pravosodja spodaj kopiram en post v posmeh
nekaterim plačanim komentatorskim ovcam, ki brez sramu
zavajajo.
/////Ukinjaj o porodnišnice in policijske uprave, namesto da bi ukinjali sodišča///////
Slovenija ima daleč največ sodnikov na prebivalca.
Njen pravosodni sistem je namerno narejen tako, da se namesto par razprav do zaključka najbolj preprostih civilnopravnih primerov, kot je to v EU, zgodi deset, dvajset in več razprav!
Vi ste tisti, ki posledično preplačate odvetniku udeležbo na tolikih povsem nepotrebnih razpravah, da ne govorimo koliko požrejo sodne takse za toliko nepotrebnih razprav!
Namesto, da bi plačali normalnih par sto EUR taks in stroškov odvetnika, kot bi v sosednji Avstriji, Nemčiji in je potem primer, normalno, zaključen(v Franciji traja še manj!)plačujete in krmite z nekaj 1000 in celo desetisočimi Evri, pogoltno, 10X predimenzionirano sodno mrcino, zaprt sistem zaslužkarjev in izkoriščevalcev, kjer vsi služijo s tem, da samo pripravljajo vaš primer, za naslednjo stopnjo, ki jo boste, seveda, mastno plačali vi in nato boste plačevali še za vse naslednje in to je avtomatizem, saj za to znanja ne rabiš!
A res moramo metat svoj denar čez okno v njihove malhe, za nič?
Ste opazili, da je že po parih razpravah vaš primer izmaličen, da se bistvene vsebine izgubijo in da halje samo mehanično govorijo v tri dni, ker pač vedo, da so tam, da bodo naredile še en "podaljšek", da vas še bolj izžamejo?
Tako sodstvo je naredil nekdanji Pravosodni minister Miha Kozinc z svojo "reformo" in isti Miha je sedaj že dolga leta predsednik odvetniške zbornice!
Naključje?
EU nam je v devedestih na pomoč poslala za tri leta nemškega sodnika Normana Doukoffa in ravno Zalar, Kozinc in co so ga opljuvali, da bi pozornost skrenili z njegovih odličnih analiz in nasvetov kako to legalno množično krajo skozi sodni sistem sanirat in dobiti postopke, ki bodo kratki, učinkoviti in državljanov ne bodo namenoma neusmiljeno izžemali in jih spravljali na boben, samo da se lahko nepotrebna armada odvetnikov in sodnikov lahko bogato pase.
Mladina
Nemški sodnik Norman Doukoff je zadnja tri leta in pol živel in delal v Sloveniji kot predpristopni svetovalec slovenskega pravosodnega ministrstva. Preden je končal svoj mandat, je na novinarski konferenci ugotovil, da ni bilo nikakršne spremembe pri mentaliteti slovenskih sodnikov. Ocenil je, da se sodniki pri nas ukvarjajo s ščitenjem svojih privilegijev in plačil. Reakcija sodnikov - na čelu s predsednikom slovenskega sodniškega društva, Alešem Zalarjem - je bila ostra: Doukoffu so očitali izmišljene, neargumentirane in žaljive ugotovitve, vložili pa so tudi proteste pri nemškem veleposlaništvu ter pri vodji evropske delegacije pri nas.
Čudi, da niti ena politična stranka še nikoli ni vložila predloga zakona, da bi postopke v civilnopravnih zadevah poenostavili na normalen nivo, vsaj Nemčije ali Avstrije, če ne raje kar Francije, saj bi s tem tudi gospodarstvo bilo deležno razsodb v realnem času in bi bilo dosti konkurenčnejše!
Do kdaj še nereformirano, 10X preveliko nekonkurenčno sodstvo in odvetništvo in noro dolgi postopki, ki crknejo zaradi kupa napak v teh nesmiselnih sodnih maratonih, kjer že na sredini postopka vsi na pol spijo in se luftajo, pri sebi računajo koliko so tokrat zaslužili in samo čakajo, da gredo v nadaljevanje, oderuškega postopka?
Tako, zveriženo, oslepljeno sodstvo, je navadna slepa Jara kača in konstantna državna kraja velikega formata.
In kršitev ustavne pravice do pravičnega sojenja v razumnem roku in predvsem v človeškem, ne povampirjenem dobičkarskemu postopku!
Še več Doukoffovih ugotovitev je naGooglu..
/////Ukinjaj o porodnišnice in policijske uprave, namesto da bi ukinjali sodišča///////
Njen pravosodni sistem je namerno narejen tako, da se namesto par razprav do zaključka najbolj preprostih civilnopravnih primerov, kot je to v EU, zgodi deset, dvajset in več razprav!
Vi ste tisti, ki posledično preplačate odvetniku udeležbo na tolikih povsem nepotrebnih razpravah, da ne govorimo koliko požrejo sodne takse za toliko nepotrebnih razprav!
Namesto, da bi plačali normalnih par sto EUR taks in stroškov odvetnika, kot bi v sosednji Avstriji, Nemčiji in je potem primer, normalno, zaključen(v Franciji traja še manj!)plačujete in krmite z nekaj 1000 in celo desetisočimi Evri, pogoltno, 10X predimenzionirano sodno mrcino, zaprt sistem zaslužkarjev in izkoriščevalcev, kjer vsi služijo s tem, da samo pripravljajo vaš primer, za naslednjo stopnjo, ki jo boste, seveda, mastno plačali vi in nato boste plačevali še za vse naslednje in to je avtomatizem, saj za to znanja ne rabiš!
Ste opazili, da je že po parih razpravah vaš primer izmaličen, da se bistvene vsebine izgubijo in da halje samo mehanično govorijo v tri dni, ker pač vedo, da so tam, da bodo naredile še en "podaljšek", da vas še bolj izžamejo?
Tako sodstvo je naredil nekdanji Pravosodni minister Miha Kozinc z svojo "reformo" in isti Miha je sedaj že dolga leta predsednik odvetniške zbornice!
Naključje?
EU nam je v devedestih na pomoč poslala za tri leta nemškega sodnika Normana Doukoffa in ravno Zalar, Kozinc in co so ga opljuvali, da bi pozornost skrenili z njegovih odličnih analiz in nasvetov kako to legalno množično krajo skozi sodni sistem sanirat in dobiti postopke, ki bodo kratki, učinkoviti in državljanov ne bodo namenoma neusmiljeno izžemali in jih spravljali na boben, samo da se lahko nepotrebna armada odvetnikov in sodnikov lahko bogato pase.
Mladina
Nemški sodnik Norman Doukoff je zadnja tri leta in pol živel in delal v Sloveniji kot predpristopni svetovalec slovenskega pravosodnega ministrstva. Preden je končal svoj mandat, je na novinarski konferenci ugotovil, da ni bilo nikakršne spremembe pri mentaliteti slovenskih sodnikov. Ocenil je, da se sodniki pri nas ukvarjajo s ščitenjem svojih privilegijev in plačil. Reakcija sodnikov - na čelu s predsednikom slovenskega sodniškega društva, Alešem Zalarjem - je bila ostra: Doukoffu so očitali izmišljene, neargumentirane in žaljive ugotovitve, vložili pa so tudi proteste pri nemškem veleposlaništvu ter pri vodji evropske delegacije pri nas.
Čudi, da niti ena politična stranka še nikoli ni vložila predloga zakona, da bi postopke v civilnopravnih zadevah poenostavili na normalen nivo, vsaj Nemčije ali Avstrije, če ne raje kar Francije, saj bi s tem tudi gospodarstvo bilo deležno razsodb v realnem času in bi bilo dosti konkurenčnejše!
Do kdaj še nereformirano, 10X preveliko nekonkurenčno sodstvo in odvetništvo in noro dolgi postopki, ki crknejo zaradi kupa napak v teh nesmiselnih sodnih maratonih, kjer že na sredini postopka vsi na pol spijo in se luftajo, pri sebi računajo koliko so tokrat zaslužili in samo čakajo, da gredo v nadaljevanje, oderuškega postopka?
Tako, zveriženo, oslepljeno sodstvo, je navadna slepa Jara kača in konstantna državna kraja velikega formata.
In kršitev ustavne pravice do pravičnega sojenja v razumnem roku in predvsem v človeškem, ne povampirjenem dobičkarskemu postopku!
sporočil: 13.643
[1014JeLov]*****
Glede sodišč in pravosodja spodaj kopiram en post v posmeh nekaterim plačanim komentatorskim ovcam, ki brez sramu zavajajo.
/////Ukinjajo porodnišnice in policijske uprave, namesto da bi ukinjali sodišča///////
Naključje?
Mladina
[ostroge]
glej, stvar je takšna, stoji pa takole: saj tudi nihče ne pričakuje, da bi imeli sodniki iz RS opravljene izpite iz sodne medicine, in tako dalje _ _ _ _ _ _
vendar - a se ti ne zdi, milo rečeno sramota, da je šla t.im. sodnica del. sodišča sama ter samoiniciativno ( se pravi, na lastno roko v svojem pisnem sodnem izdelku v imenu ljudstva ) postavljati konkretno medicinsko diagnozo , zaradi česar sem jaz od pravosodnega ministrstva zahteval pisno pojasnilo, na kateri MF je gospa diplomirala medicino, nakar so jo odstranili iz mojega sodnega postopka ( da bi jo, kmalu zatem pa nagradili in "povišali" v predsednico t.im. del.sodišča v kopru, namesto jo sterali na zavod za zaposlovanje ), in tako dalje, in tako naprej - hočem reči oziroma povedati, da sploh ni bila edina v tem sodnem postopku v RS, in ki sedaj traja že "FANTAZMAGORIČNIH" 15 let, ki se je na takšen in/ali drugačen način ( pisno in v svoji sodbi ) NEPOOBLAŠČENO IN NEPRISTOJNO ( to je, brez ustreznih sodnih izvedencev ) spuščala v NAPAČNE in NESTROKOVNE sentence, in ki nikakor ne morejo ustrezati njenemu/njihovim strokovnim profilom in strokovni izobrazbi;
kajti: kolikor je meni znano, noben sodnik in nobena sodnica v RS nima poleg pravne fakultete zraven opravljene še medicinske fakultete: in zato se NE MORE in NE SME nihče od njih, pa četudi je magister pravnih ved ali pa doktor znanosti, BREZ ustreznih in pooblaščenih specifičnih sodnih izvedencev o medicinskih materijah izrekati oziroma samovoljno, nekompetentno in potom prekoračitve svojih pooblastil pisati sodbe ter sodne "zaključke", ki se tičejo: KIRURŠKE stroke ( med.smer: vaskularna kirurgija, ortopedija ), MEDICINSKE stroke ( med.smer: interna medicina, medicina dela ), ali pa, kakor se mi je kronološko gledano v teh 15-ih letih celo nazadnje "dogodilo", nič več in nič manj kakor same SODNOMEDICINSKE stroke ( med.smer: sodna medicina ! )
sem (bil) sedaj dovolj jasen ?
pazi - in to so bile sodniške "napake" v tem mojem primeru samo kar se tiče strikno medicine, in kje so šele vse njihove druge krivosodne manipulacije, sabotaže, kriminalne opustitve ( kakor npr. dejstvo, da že celih 15 let KRIMINALNO, SISTEMATIČNO IN SISTEMSKO, IGNORIRAJO sam 9.člen Kolektivne pogodbe za zdravnike, in ki bi moral že sam po sebi ( BREZ VSEGA OSTALEGA !! ) zadostovati, da bi mi morali na del. sodišču v kopru predmetno NEZAKONITO in NEUPRAVIČENO odločbo o prenehanju delovnega razmerja zaradi mobbinga iz leta 1996 že takoj, leta 1997, na prvi sodni obravnavi PRAVILNO in POŠTENO razveljaviti !!... tako pa - sedaj teče že leto 2010 in "zadeva" je ševe dno na VS !_ _ _ ) ,Uzurpacije njihovih pravosodnih pooblastil v RS, in tako dalje, in tako naprej !!! _ _ _ _ _ _
sporočil: 36
V 3.členu ustave piše: V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Lepo vas
prosim,oblast ima peščica politikov,odvetnikov,tajkunov,ki se od
osamosvojitve menjujejo v vladi.V naši politiki ni pozicije in
opozicije,mislim,da se kartelno dogovarjajo kdo bo vladal naslednja
štiri leta ( demokratične volitve,ha ha ha ha .... kaj je že
to...).V enem izmed člankov je nekdo napisal (kam sem dal
koso...)upam,da jo čimprej najde.
sporočil: 2.569
[DrStrangelove]Tudi ne nategujejo države. Je že zdavnaj po(na)tegnjena.
Novinarji Financ spet nimajo pojma. Oni ne nategujejo drzave, oni le spodbujajo socialni dialog.
sporočil: 51
Naše pravosodje bi bilo potrebno dati pod iransko ali pa kitajsko
oblast; potem bi pa kri scali tile barabini.
Kurjega tatu bodo pa vklenjenega peljali na sodišče kot nedavno delavca AMZS tehnične baze Lesce, ki se je okoristil za nekaj sto €. Kurc pa taka pravica.
Kurjega tatu bodo pa vklenjenega peljali na sodišče kot nedavno delavca AMZS tehnične baze Lesce, ki se je okoristil za nekaj sto €. Kurc pa taka pravica.
[denac]Ne, forumski pisci ne, temveč novinarka in novinarji, ki so napisali originalni tekst, ki sem ga komentiral.
> [0219K21]
>
>
> S svojim tekstom delate neizmerno škodo vladavini prava v Sloveniji.
>
>
Da še sam pristavim piskrček. Kdo dela škodo "vladavini prava v Sloveniji"? Kdo? Kdo? Mi, državljani, ki tule pišemo? Mi? Mi?
Škodo "vladavini prava v Sloveniji" dela vsakokratna oblast, ne pa mi!!!!
[denac]Moj komentar se nanaša izključno na podtikanje avtorjev omenjega članka.
> [0219K21]
> > [denac]
> > > [0219K21]
> > >
> > >
> > > S svojim tekstom delate neizmerno škodo vladavini prava v Sloveniji.
> > >
> > >
> >
> >
> > Da še sam pristavim piskrček. Kdo dela škodo "vladavini prava v Sloveniji"? Kdo? Kdo? Mi, državljani, ki tule pišemo? Mi? Mi?
> >
> > Škodo "vladavini prava v Sloveniji" dela vsakokratna oblast, ne pa mi!!!!
>
> Ne, forumski pisci ne, temveč novinarka in novinarji, ki so napisali originalni tekst, ki sem ga komentiral.
Ni nobene razlike. Dolžnost novinarjev je, da opozarjajo na nepravilnosti. Dolžnost organov pregona je, da bi takoj na začetku priprli Hildo Tovšak, ne pa da so ji omogočili uničevanje dokumentacije in krajo žigov. Dolžnost Simone Dimic je, da ne izkorišča privilegijev, ampak se obnaša pošteno. Žrtve mafijskih kraj in ropov državnega premoženja smo mi, ne pa tisti, ki to delajo. Žrtev je vedno na slabšem kot storilec in storilca se ščiti, žrtev pa mora poniževana prenašati "vladavino prava". Dejte nehat s takim!
Zidarju, Tovšakovi, Dimicevi morajo najprej dokazati nepravilnosti, šele takrat bodo spoznani za krive? Do zadnjega človeka v državi pa vsi vemo, da so oni počenjali kriminal in o tem počenjanju se ne bi smelo nič pisati? Oni lahko mirno pobegnejo iz države in so še vedno nedolžni in novinarji o tem ne bi smeli pisati? Storilce je treba stigmatizirati, ne pa žrtve!
Pravna država in vladavina prava pa se bo na koncu manifestirala tako, da bodo vsi ti kriminalci spoznani za nedolžne in nihče ne bo sedel! Mi, žrtve, pa bomo kot davkoplačevalci plačevali tisto, kar so pokradli. Čudovito!
Podtikanje pa je v tem, da se posameznikom (Zidar, Jankovič, Dimic) očita uveljavljanje njihovih pravic, ki so zagotovljene z zakoni in Ustavo.
sporočil: 810
Na tem mestu ne smem pozivati na revolucijo, ker mi lahko ukinejo
možnosti komentiranja, dajem pa to v razmislek.
sporočil: 2.730
[0219K21]Tvoj odgovor je logični sklep ob nezadovoljstvu in slabem funkcioniranju države ali odsotnosti njenega pravočasnega ukrepanja. Ampak stvari niso tako enostavne. Ali si kdaj razmišljal, kaj se sploh spremeni ob zamenjavi garniture na oblasti. Do katerega nivoja v javni upravi, na ministrstvih, in tako naprej se "šefi" z nastopom nove vlade sploh zamenjajo? Poenostavljeno, spremeni se zelo malo. In v pravosodju praktično nič. In prav v tem je bistvo "vsegliharstva" ki ga tako sovražijo zvesti pripadniki vseh strank. Izvesti bi bilo potrebno globlje spremembe v funkcioniranju države. Na tem forumu sem že nekajkrat omenil da bi bilo treba začeti s projektom DRŽAVA 2.0, v katerem bi znova pregledali način funkcioniranja vseh funkcij ki jih za državljane opravlja država. In kolikor je le mogoče poenostaviti njihovo delovanje, predvsem pa bistveno zmanjšati obseg zaposlenih v javnih službah. In ugotoviti katere službe sploh potrebujemo in katere so le požiralniki denarja. Našega denarja. Zakaj rabimo množico 160.000 ali več ljudi, ki jih plačuje država, če bi tri četrt (tole številko sem si izmislil) stvari lahko funkcioniralo na trgu.
Če ti niso oblastniki všeč si na volitvah izberi druge. Če ti ni všeč ponudba na volitvah se aktiviraj sam. Če misliš, da znaš bolje pa sploh.
Resnično sem prepričan, da je nujno, da se ljudje bolj množično aktivirajo politično, ter tako znotraj lastnih strank dobijo vpogled v politična razmerja in način(e) kako se dela politika.
Preprosto, že od antične Grčije je človek tudi "zoon politikon", in to dejstvo se vedno znova potrjuje z vsakim prispevkom na forumu, še posebej, če ga napiše nekdo, ki politično baje ni profiliran. Pa vendar je, le tega sebi noče priznati.
Če bi imel močno željo po političnem udejstvovanju bi se že vključil. A kot rečeno obstoječe stranke imajo tako ali drugače za svoj default zmago na volitvah ali vsaj čim večje število poslancev v parlamentu. In to je to. In ko dosežejo ta osnovni cilj je naslednja naloga razporejanje svojih ljudi na ključna mesta v državni upravi in gospodarstvu, ter potem z njihovo pomočjo priprave na naslednje volitve. Vse temelji v glavnem na inerciji obstoječega stanja. In v tako politično življenje se ne mislim vključiti, ker še naprej preveč spominja na samoupravni delegatski sistem. Očitno obstoječim parlamentarnim strankam to stanje odlično ustreza, zato kakšnih drugih ciljev niti ne načrtujejo.
sporočil: 31
Komaj čakam ko se bo spet enmu vrtgalo in bo kakšnega zidara ali
dimicevo počakal s pištolco ali bombo za kakšnim vogalom BUM!
:)...
Ne bo dolgo trajalo ko bo opeharjen narod stopil skupaj in se maščeval... Samo pogum rabijo (pogum=boj za preživetje)
lp vsem bralcem
Ne bo dolgo trajalo ko bo opeharjen narod stopil skupaj in se maščeval... Samo pogum rabijo (pogum=boj za preživetje)
lp vsem bralcem
sporočil: 12
Ujeti smo v neko čudno spiralo! Revolucija nebi spremenila
nič...mentaliteta bi ostala...taka je pač človeška narava! Človek
vse prehitro pozablja...
Če bi bilo po moje, bi imel strelski vod precej dela...in v tovarni streliva bi bilo vsaj 50 novih delovnih mest...
lp
Če bi bilo po moje, bi imel strelski vod precej dela...in v tovarni streliva bi bilo vsaj 50 novih delovnih mest...
lp
sporočil: 6.934
[0219K21]Bravo, bravo. Sem enakega mnenja. Veliko aktivnosti SDS kaže na to, da se IJJ pripravlja na sojenje. Ena je prav gotovo poskus razvrednostenja, sodstva, Masleše in Šorlija.
Z neverjetno lahkoto se lotevate teme, ne da bi predhodno preverili, da v slovenski ustavi obstaja zapisana civilizacijska pridobitev po kateri se osebi ni treba samoobtoževati. Ni se ji treba zagovarjati, nima te dolžnosti in mu je ni nikakor mogoče naprtiti.
S svojim tekstom delate neizmerno škodo vladavini prava v Sloveniji.
Zgolj pripravljate teren za nastop Ivana Janše pred sodišče, da bo lahko suvereno (češ, po vzoru na predhodnike) izdeklamiral stavek, da ne priznava slovenskega sodišča.
Zadnjič so v Financah pisali izjavo IJJ, da bodo "čistke v SV", nakar so res odstavlili Gutmana. Pripravljajo se vsi na ta veliki pok, dogodek, ko bo IJJ stopil pred Hrastarjevo. Menim da bo zelo, zeloooo vroče.
Čestitam za rekord. Tooliko minusov mi še nikdar ni uspelo zbrati. Ti si najboljši. Malo ti zavidam.
Namreč, število minusov kaže, kako dobro si zadel resnico, ki jih najbolj boli.
Ne bi bil presenečen, da SDS spet uporablja računalniško tehnologijo za goljufanje po forumu Financ.
Beda od stranke, bedna dejanja.