Strani: 1 2

Muki sporočil: 1.185
[#3023076] 04.07.23 12:18
Odgovori   +    12
Ne, ne bi. Ker še vseeno se enim ne bi dalo delati. Komunizem je utopija in to UI ne bo spremenila.
hostamox sporočil: 8.460
[#3023080] 04.07.23 12:43 · odgovor na: Muki (#3023076)
Odgovori   +    4
Danes se večini ne ljubi delat ne le enim:).
V kapitalizmu je nadzor prek kapitala, v komunizmu prek ovaduhov.
Čez palec z ui bi komunizem lazje deloval, koliko bo uspesen pa bo pokazal čas.
Kitajska bo tako verjetno delovala še kar nekaj časa.
Froc sporočil: 2.033
[#3023081] 04.07.23 12:44
Odgovori   +    12
Komunitem ki deluje je oksimoron. Je le umetno izmišljen v nekem trenutku in neki situaciji. To je bila umetna inteligenca, tudi sedanja tega ne more spremeniti. Ljudje še nismo umetni. Glede na nekatere trende globalizacije pod WEFom pa so taka razmišljanja hudo nevarna. Prej kot umetno inteligenco bi jim priporočal zdravo naravno pamet.
murje sporočil: 5.120
[#3023083] 04.07.23 13:25
Odgovori   +    8
Mak, mak, mak sredi polja kima,
mak, mak, mak rdečo kapo ima.
Oton Žipančič: Mak
lojze1 sporočil: 921
[#3023091] 04.07.23 14:32 · odgovor na: Muki (#3023076)
Odgovori   +    2
To, da je utopija je zgodovinski, prvotni materialistični komunizem. V razvoju se je preoblikoval v religijo. Stalin jE ugotovil, da so nasprotniki tisti, ki so izgubili vero v komunizem. Takih je bilo v letih 1932 do 1937 kar nekaj milijonov. Dočakali so holodomor ali Jagodine in Ježove mučilnice in skupne, neoznačene grobove.
FjodorKirilovic sporočil: 1.202
[#3023095] 04.07.23 15:15 · odgovor na: hostamox (#3023080)
Odgovori   +    3
[hostamox]
Kitajska bo tako verjetno delovala še kar nekaj časa.
Najbrž res. Ampak sistem, ki ga tam furajo, je zadnjih 20 let bliže nacionalnemu socializmu kot komunizmu.
[#3023097] 04.07.23 15:28 · odgovor na: FjodorKirilovic (#3023095)
Odgovori   +    0
Maček je lahko bel, crn, rdeč.
Nacional socializem ali pa komunizem si nista daleč vsak sebi, oba izhajata iz delavskih vrst in se načeloma razumeta, npr molotov-ribentrop pakt, podobno kot se razumeta fevdalizem in kapitalizem. Vse pa je z namenom obvladovanja množic, ljudi. Je pa čisto odvisno od ljudi na vrhu in časovne premice, ker maček bolje lovi miši in je manj agresiven navznoter.
najobj sporočil: 32.531
[#3023106] 04.07.23 16:04 · odgovor na: Muki (#3023076)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 04.07.2023 16:07
[Muki]
Ne, ne bi. Ker še vseeno se enim ne bi dalo delati. Komunizem je utopija in to UI ne bo spremenila.
... čuj, kaj to pomeni, da kljub nakladanju velikega osamosvojitelja Janšata in njegovih vernikov v Jugi niti slučajno nismo imeli komunizma, ker čisto vse v samostojno Slovenijo - kaj bi sicer prihvatizirali - kot nebeška mana leta 1991 menda res ni padlo z neba ... khmm, samo vprašam ...
lojze1 sporočil: 921
[#3023107] 04.07.23 17:37 · odgovor na: najobj (#3023106)
Odgovori   +    6
Tvoje razmišljanje pomeni, da smo mi, ki smo se rodili v Jugoslaviji, lahko hvaležni Titu in komunistom, ker smo preživeli.
[#3023117] 04.07.23 19:43 · odgovor na: lojze1 (#3023107)
Odgovori   +    1
Cuj ti neavem, kako v mb ampak komiji so bili tudi prihvatizatorji, če se ne motim je bil npr tam nasledek ene nemške motorne firme.
[#3023118] 04.07.23 20:12 · odgovor na: lojze1 (#3023107)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 04.07.2023 20:15
[lojze1]
Tvoje razmišljanje pomeni, da smo mi, ki smo se rodili v Jugoslaviji, lahko hvaležni Titu in komunistom, ker smo preživeli.
... OK, ker tega niti slučajno nisem hotel napisat, moj zgornji post citiraj in boldaj tisti del, na osnovi katerega si zgruntal, da smo mi, ki smo se rodili v Jugoslaviji, lahko hvaležni Titu in komunistom, ker smo preživeli ...

P.S.: če mogoče ne veš, kako bi moj post citiral in del besedila še boldal, najprej ob postu klikni na "Odgovori", potem klikni na "citiraj" in ko se ti pojavi slika mojega posta

[najobj]
> [Muki]
> Ne, ne bi. Ker še vseeno se enim ne bi dalo delati. Komunizem je utopija in to UI ne bo spremenila.

... čuj, kaj to pomeni, da kljub nakladanju velikega osamosvojitelja Janšata in njegovih vernikov v Jugi niti slučajno nismo imeli komunizma, ker čisto vse v samostojno Slovenijo - kaj bi sicer prihvatizirali - kot nebeška mana leta 1991 menda res ni padlo z neba ... khmm, samo vprašam ...
potem z znaki [ b] na začetku in [ /b] na koncu označiš tisti del besedila, ki ga hočeš boldat in če pred objavo hočeš pogledat, kaj ti je/ni ratalo, klikni na PREDOGLED, če pa nočeš, pa kar takoj klikni na OBJAVI ... aja, za oklepajem pred b in pred /b ne sme biti presledka, za tole pomoč pa se mi ni treba zahvalit ...
[#3023120] 04.07.23 20:16 · odgovor na: hostamox (#3023117)
Odgovori   +    0
To je bilo namenjeno najobjestnesemu, sory lojze :).
[#3023121] 04.07.23 20:17 · odgovor na: hostamox (#3023117)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 04.07.2023 20:20
[hostamox]
Cuj ti neavem, kako v mb ampak komiji so bili tudi prihvatizatorji, če se ne motim je bil npr tam nasledek ene nemške motorne firme.
... čuj, kwa ? ...

P.S.: po vojni je tam bilo malo več kot TAM, na katerega namiguješ, še več pa je tam bilo od zaveznikov zbombardiranega, tako da kaj dosti po vojni tam ni bilo za prihvatizirat, dosti več pa je tam bilo na novo za zgradit ...
murje sporočil: 5.120
[#3027842] 25.09.23 15:27
Odgovori   +    0
»Socializem ni nikoli zares odšel«

IZJAVA DNEVA

"To je sistem, ki smo ga v osnovi podedovali iz prejšnjih časov, ga za silo obranili in bolj ali manj uspešno negovali, znotraj Evropske unije pa v določeni meri celo nadgradili, a ga ne znamo ceniti. Najbrž zato, ker se zanj nismo zavestno odločili, saj nikoli ni bil zares stvar izbire. Socializem je prišel, videl, zmagal in izgubil, a nikoli zares odšel, ne v dobrem ne v slabem, to pa predvsem zato, ker je večina ljudi tudi po prehodu v demokracijo in kapitalizem ohranila vero v dobrobit socialne države in javno dobro ali pa je, kar je še bolj verjetno, pri ljudeh prevladal strah pred spremembami in so se pač oklenili znanega in preverjenega. Kakor koli že, imamo sistem, v katerem se lahko leta 2023 še vedno pogovarjamo o usodi javnega zdravstva in javnega šolstva, oziroma imamo sistem, v katerem je lahko, vsaj teoretično, srečnih zelo veliko ljudi. Ker podatek, da je za srečo v Sloveniji dovolj devetindvajset tisoč evrov na leto, pomeni tudi to, da je sreča dostopna dokaj širokemu krogu ljudi in ne zgolj redkim izbrancem."

(Pisatelj, režiser in kolumnist Goran Vojnović o tem, da imamo poceni javne vrtce in brezplačno javno šolstvo, v katerem je celo študij brezplačen, ter seveda javno zdravstvo, vsaj za zdaj ali vsaj na papirju; via Dnevnikov Objektiv)
www.mladina.si/22762...res-odsel/
0531Zavar sporočil: 1.860
[#3027851] 25.09.23 18:43
Odgovori   +    0
Fun fact - tovrstna ideja ni nova. V SZ so začeli s projektom centralnega planiranja, zasnovanega na računalniškem mrežnem sistemu:
en.wikipedia.org/wiki/OGAS
Projekt sicer ni bil izpeljan, ker je zmanjkalo sredstev, morda tudi zato ker sistem še takrat ni bil dovolj zmogljiv in tudi ni imel zadostne politične podpore.
Danes bi bilo tehnološko gotovo bolj verjetno, da bi izpeljali kaj takšnega, še vedno pa ni verjetno, da bi takšen sistem v resnici uspešno izpeljali in da bi tudi deloval.
crt sporočil: 27.995
[#3027852] 25.09.23 18:44 · odgovor na: 0531Zavar (#3027851)
Odgovori   +    0
tudi v cilu, pa so bili *khm* prekinjeni.
[#3027854] 25.09.23 19:14
Odgovori   +    6
Komunizem ne bi deloval v smislu ekonomskega sistema, vendar bi mu AI prišla prav za vzdrževanje oblasti.
AI lahko obdela ogromne količine podatkov (kamere, komunikacijski kanali, zgodovina obiskanih internetnih strani).
Sistemu poveš za 1000 sovražnikov ljudstva, potem pa na podlagi vzorca in podatkov odkrije še milijone ostalih.

Spremljajte Kitajsko.
0531Zavar sporočil: 1.860
[#3027855] 25.09.23 19:38 · odgovor na: crt (#3027852)
Odgovori   +    0
[]
tudi v cilu, pa so bili *khm* prekinjeni.
Meni se ideja ne zdi izvedljiva, oziroma bi bila lahko izvedljiva samo v omejenem obsegu. Vhodnih spremenljivk v takšen sistem je enostavno preveč, da bi bile napovedi lahko zanesljive. Razen če se ne bi zadovoljili z neko kratkoročno napovedjo (npr. podobno kot vremenska napoved), ki že čez par dni lahko da ne velja več. Kolikor vem so tudi borzni napovedni modeli, ki se že aktivno uporabljajo, bolj kot ne nezanesljivi.
primvla sporočil: 958
[#3027869] 26.09.23 07:51 · odgovor na: 0531Zavar (#3027855)
Odgovori   +    1
problem komunizma ni sistem, ampak clovek.
[#3027901] 26.09.23 12:36 · odgovor na: primvla (#3027869)
Odgovori   +    0
[primvla]
... čuj, brez človeka bi bil raj na zemlji, ampak zdaj pač je, kar je, jebiga ...
[#3027906] 26.09.23 13:35 · odgovor na: najobj (#3027901)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [primvla]
> problem komunizma ni sistem, ampak clovek.

... čuj, brez človeka bi bil raj na zemlji, ampak zdaj pač je, kar je, jebiga ...
Pa je raj brez človeka mogoč?
Raj je nekje biblicna, verska kategorija...
bigl sporočil: 18.363
[#3027912] 26.09.23 15:09
Odgovori   +    1
V komunizmi bi bila umetna inteligenca razredni sovražnik z visoko številko na spisku za likvidacijo. Ko je B. Kidrič sestavljal seznam za likvidacijo so bili na njem intelektualci zajeti v celoti kot kategorija poleg ostalih za likvidacijo. Njegovemu spomeniku se ponosni nasledniki še sedaj klanjajo, namesto da bi ga v demokratični državi morali takoj odstraniti in stopiti. Lep dan.
P.S.: Komunizem in inteligenca ne gredo skupaj. Kar imajo kitajci je lažni komunizem...
[#3027915] 26.09.23 15:31 · odgovor na: hostamox (#3027906)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 26.09.2023 15:34
[hostamox]
> [najobj]
> > [primvla]
> > problem komunizma ni sistem, ampak clovek.
> ... čuj, brez človeka bi bil raj na zemlji, ampak zdaj pač je, kar je, jebiga ...
Pa je raj brez človeka mogoč?
Raj je nekje biblicna, verska kategorija...
... OK, sicer je moja poanta drugje, če pa prebereš začetek www.biblija.net/bibl...set=2&l=sl , boš videl, da po šestih dneh neumornega dela ob Njegovem počitku sedmi dan na zemlji ni bilo nobenih problemov, ki so nastali šele kasneje www.biblija.net/bibl...set=2&l=sl , ko je prišla kača - nekdo mora biti kriv, sploh če se mutast ne more branit - in je s tisto jabolko zajebala celo stvar ...

P.S.: za mene je vera osebna stvar in nima kaj dosti zveze s Cerkvijo kot institucijo - papež Frančišek je eden redkih dobrih ljudi - zaradi splošne izobrazbe pa sem Sveto pismo - za razumet kar težko branje nekatere dele večkrat - prebral že dolgo nazaj in se nekaj malega še vedno spomnim, tako da tudi vem, od kod izvira nešteto pregovorov in ljudskih modrosti ...
[#3027917] 26.09.23 15:37 · odgovor na: bigl (#3027912)
Odgovori   +    1
[bigl]
V komunizmi bi bila umetna inteligenca razredni sovražnik z visoko številko na spisku za likvidacijo. Ko je B. Kidrič sestavljal seznam za likvidacijo so bili na njem intelektualci zajeti v celoti kot kategorija poleg ostalih za likvidacijo. Njegovemu spomeniku se ponosni nasledniki še sedaj klanjajo, namesto da bi ga v demokratični državi morali takoj odstraniti in stopiti. Lep dan.
P.S.: Komunizem in inteligenca ne gredo skupaj. Kar imajo kitajci je lažni komunizem...
... čuj, če bi ti malo manj bral in gledal Nora24TV, ne bi bilo nobene škode, če mene kaj vprašaš ...
[#3027921] 26.09.23 15:57 · odgovor na: najobj (#3027915)
Odgovori   +    0
Ja sam človek je bil del tega raja, šesti dan, kača ni zajebala temveč človek, ki je hotel bit popoln. Podobni je vse tole iskanje popolnega sistema, to ne bo nikdar, oz bo le brez človeka ali pa bo človeštvo takšno, da sistema ne bi rabilo....
bigl sporočil: 18.363
[#3027923] 26.09.23 16:14 · odgovor na: najobj (#3027917)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: bigl 26.09.2023 16:15
[najobj]
> [bigl]
> V komunizmi bi bila umetna inteligenca razredni sovražnik z visoko številko na spisku za likvidacijo. Ko je B. Kidrič sestavljal seznam za likvidacijo so bili na njem intelektualci zajeti v celoti kot kategorija poleg ostalih za likvidacijo. Njegovemu spomeniku se ponosni nasledniki še sedaj klanjajo, namesto da bi ga v demokratični državi morali takoj odstraniti in stopiti. Lep dan.
> P.S.: Komunizem in inteligenca ne gredo skupaj. Kar imajo kitajci je lažni komunizem...

... čuj, če bi ti malo manj bral in gledal Nora24TV, ne bi bilo nobene škode, če mene kaj vprašaš ...
Zelo zelo redko jo pogledam, še manj pa berem. Ampak sedaj jo bom pogosteje, ker je RTV postala totalno radikalno levosučna, kar je omogičil pravni varuhustave. Rade volje raje plačam recimo Planet TV ali Nova TV, kot pa to enoumje. Mimogrede RTV Slo redko, Delo in Mladino sploh ne, meni zadošča Twitter in tuji mediji, kjer zvem kar pri nas zagotovo ne bi. Potem pa klik klak se sestavijo informacije, ki jih pri nas ni ali pa so redke. Pa še te skušajo utišati, mislim glasnike. K sreči omenjenih virov ne morejo omejevati. V diktaturi komunizma pa verjemite nihče od nas, ki tukaj debatiramo ne bi užival razen njihovi. Lep dan.
[#3027925] 26.09.23 16:33 · odgovor na: primvla (#3027869)
Odgovori   +    3
[primvla]
Tako je. Na luni ni ljudi, zato tam komunizem odlično deluje.
primvla sporočil: 958
[#3027930] 26.09.23 18:45 · odgovor na: FjodorKirilovic (#3027925)
Odgovori   +    1
cloveska druzba je, ce se omejimo samo na to dimenzijo, ki je sicer dovolj siroka, rezultanta sebicnosti (frajerji) in nesebicnosti (budale), in potem vse vmes. vsi drzimo druzbo pokonci. komunizem pade, ker v dizajnu zanemarja sebicnost, ki je neodtujljiva clovekova lastnost. relativno veliko osebkom te vrste se komunizem gravza do sovrastva, zaradi cesar so pribijali ljudi tudi na krize (jezus - komunajzar par excellence). vprasanje, ce sistem, ki prav temelji na sebicnosti (pohlepu), pelje druzbo v lepse case, saj do resursov dela kot svinja z mehom. jaz mislim, da bi se vseeno splacalo malo potrudit okrog tega.
[#3027934] 26.09.23 19:40 · odgovor na: bigl (#3027923)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 26.09.2023 19:55
[bigl]
> [najobj]
> > [bigl]
> > V komunizmi bi bila umetna inteligenca razredni sovražnik z visoko številko na spisku za likvidacijo. Ko je B. Kidrič sestavljal seznam za likvidacijo so bili na njem intelektualci zajeti v celoti kot kategorija poleg ostalih za likvidacijo. Njegovemu spomeniku se ponosni nasledniki še sedaj klanjajo, namesto da bi ga v demokratični državi morali takoj odstraniti in stopiti. Lep dan.
> > P.S.: Komunizem in inteligenca ne gredo skupaj. Kar imajo kitajci je lažni komunizem...
> ... čuj, če bi ti malo manj bral in gledal Nora24TV, ne bi bilo nobene škode, če mene kaj vprašaš ...
Zelo zelo redko jo pogledam, še manj pa berem. Ampak sedaj jo bom pogosteje, ker je RTV postala totalno radikalno levosučna, kar je omogičil pravni varuhustave. Rade volje raje plačam recimo Planet TV ali Nova TV, kot pa to enoumje. Mimogrede RTV Slo redko, Delo in Mladino sploh ne, meni zadošča Twitter in tuji mediji, kjer zvem kar pri nas zagotovo ne bi. Potem pa klik klak se sestavijo informacije, ki jih pri nas ni ali pa so redke. Pa še te skušajo utišati, mislim glasnike. K sreči omenjenih virov ne morejo omejevati. V diktaturi komunizma pa verjemite nihče od nas, ki tukaj debatiramo ne bi užival razen njihovi. Lep dan.
... čuj, kaj lahko ugibam, koga na tviterju najraje bereš ? ...

P.S.: če pozabim na današnji članek v zdaj totalno radikalno levosučni RTV Slovenija www.rtvslo.si/gospod...ene/682727 , ki levosučne vedno ščiti, o desnih pa itak samo laže in verjamem Janšatovim neozgodovinarjem, sem jaz pred svobodo - ne to Golobovo iz leta 2022, ampak ono Janšatovo iz leta 1991 - kar nekaj časa brez težav preživel v diktaturi komunizma, res pa je, da takrat pri nas še ni bilo interneta, kaj šele totega foruma ... aja, in da ne bo pomote, za razliko od Janšatovih spreobrnjencev v danes antikomunistični SDS mi sicer takrat še študentu nikoli na kraj pameti ni padlo, da bi - OK, v pionirčke in v ZSMS so me "vstopili" brez vprašanja - v diktaturi komunizma slučajno vstopil v partijo in me resnici na ljubo noben v partijo niti ni silil ...
[#3027936] 26.09.23 19:53 · odgovor na: hostamox (#3027921)
Odgovori   +    0
[hostamox]
Ja sam človek je bil del tega raja, šesti dan, kača ni zajebala temveč človek, ki je hotel bit popoln. Podobni je vse tole iskanje popolnega sistema, to ne bo nikdar, oz bo le brez človeka ali pa bo človeštvo takšno, da sistema ne bi rabilo....
... eh, saj malo višje zgoraj sem jaz v hecu isto povedal, da bi bilo brez človeka vse lažje ...

P.S.: če prav vidim www.biblija.net/bibl...set=2&l=sl , če ne bi bilo kače, bi jabolko ostalo na drevesu, kako pa bi bilo potem, pa ne mene vprašat, ker o tem v Svetem pismu nič ne piše ... aja, pa ne zdaj čisto vsega resno jemat, just making conversation ...

Strani: 1 2