Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zanimanja za NKBM še ni
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Borza (9)
Strani: 1
sporočil: 2.478
Bank po svetu cenejših kot je KBMR je koliko hočeš,pa ne
potrebuješ nobenega IPO-ja.Jaz sem svoje že zdavnaj
prodal.Zopet bi kupil,če bi bila cena cca 10 eur.Za kaj več ,me pa
ne gane,pa tudi druge ljudi ne bo,da bi reševali njihovo
likvidnost,zaradi nevračanja kreditov,mogoče tajkunov oz. kvazi
managerjev???? Bo spet drugi rekel,ja na dolgi rok je pa dobra
naložba,ja, na dolgi rok tudi kateri škripne..............
sporočil: 702
Ob ceni 23 evrov za delnico je Jurgetz s sredinimi nakupi delnic
prihranil okrog 513 evrov.
To ste napisali 19.9.2008!!
Danes je cena 19,50!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IZGUBIL JE!!!!!!!
To ste napisali 19.9.2008!!
Danes je cena 19,50!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IZGUBIL JE!!!!!!!
sporočil: 1.149
1202DLXCo je napisal(a):
Lahovnik ali je cena prava?
Pozabil si še na Cvikla? tandem, ki bo haral v naslednjem mandatu, mislim da predvsem s svojo neumnostjo!
sporočil: 594
Trenty je napisal(a):
Pozabil si še na Cvikla? tandem, ki bo haral v naslednjem mandatu, mislim da predvsem s svojo neumnostjo!
To je bilo njegovo pumpanje!. Verjetno je svoje delnice potem nekje na vrhu vrednosti prodal in si mislil: "Kekeci, hvala za sodelovanje; pa še kdaj!" lp
sporočil: 14.712
amigos974 je napisal(a):Saj to je največji problem, ker človek ne more enostavno pogledati ali Cvikl in Lahovnik še vztrajata z delnicami in s tem vzpodbujata nacionalni interes po domačem lastništvu bank ali samo eno govorita, drugo pa delata?
To je bilo njegovo pumpanje!. Verjetno je svoje delnice potem nekje na vrhu vrednosti prodal in si mislil: "Kekeci, hvala za sodelovanje; pa še kdaj!" lp
dalex je napisal(a):Takrat je bil čas za slavje ne za ne vem kako resne debate.
Maj, si to omenil Potrcu na Tromostovju?
Jih bom pa prav gotovo zasul s predlogi ko enkrat končno prevzamejo vlado.
Pri borzi, če si res želimo pregleden trg je vsekakor prva stvar brezplačen vpogled preko interneta v javne delniške knjige.
sporočil: 3.125
Maj je napisal(a):
Saj to je največji problem, ker človek ne more enostavno pogledati ali Cvikl in Lahovnik še vztrajata z delnicami in s tem vzpodbujata nacionalni interes po domačem lastništvu bank ali samo eno govorita, drugo pa delata?
Že to, da se da proti plačilu vpogledati v delniško knjigo je po svoje enako, kot če bi lahko pogledal na tvoj denarni račun v banki... Pa se prvo da. Ampak - aja, saj res, govorim z majem - stane... ;-)
sporočil: 12.861
Kje je Cvikl, da bo protestiral nad prenizko prodajno ceno, kot je
pri prvi prodaji za 27 EUR?
0117Pl1 je napisal(a):Saj tudi vsebino računa nekateri lahko vidijo, sicer me pa to sploh ne moti, saj kdor želi vidi tudi mojo hišo, avto,....
Že to, da se da proti plačilu vpogledati v delniško knjigo je po svoje enako, kot če bi lahko pogledal na tvoj denarni račun v banki...
Imejmo pregleden trg, kjer ima vsak(tudi morebiten kupec ene same delnice) dostop do vseh javnih informacij ali pa vse skupaj naredimo tajno in ukinimo še KDD, ki je sedaj za male delničarje povsem nekoristna-kasira jim pa enako kot velikim, ki imajo dostop do njenih podatkov.
sporočil: 4.031
Maj je napisal(a):Če omenjena tovariša še vedno držita delnice NKBM, jih morebiti (moraš razumeti, da na zadevo gledam iz svojega ozkega kapitalistično-pridobitniškega zornega kota) zato, ker nočeta popušit tistih -35% na nakupno ceno. "Nacionalni interes" pa je seveda za (pre)mnoga slovenska ušesa lepa skovanka in če kaj vem o novi vladi, nam bodo v prihodnosti z njo še velikodušno in obilno postregli.
Saj to je največji problem, ker človek ne more enostavno pogledati ali Cvikl in Lahovnik še vztrajata z delnicami in s tem vzpodbujata nacionalni interes po domačem lastništvu bank ali samo eno govorita, drugo pa delata ?
In Maj, če si ti tipičen predstavnik levega volivca, potem razumem, kako je lahko Pahor zmagal na volitvah. Vaša idealistična naivnost je sicer simpatična, venda se bo - bojim se - v teh čudnih časih izkazala za nekako neuporabno.
Miran77 je napisal(a):A naj raje volim še enkrat tiste, ki so se v preteklih štirih let res lepo izkazali, uvedli so celo 40% davek-kar bi bilo celo ok, če bi hkrati sprejeli tudi zakon, ki bi nam v primeru izgube tudi 40% vrnili;)
Vaša idealistična naivnost je sicer simpatična, venda se bo - bojim se - v teh čudnih časih izkazala za nekako neuporabno.
sporočil: 6.657
Maj je napisal(a):
A naj raje volim še enkrat tiste, ki so se v preteklih štirih let res lepo izkazali, uvedli so celo 40% davek-kar bi bilo celo ok, če bi hkrati sprejeli tudi zakon, ki bi nam v primeru izgube tudi 40% vrnili;)
Malo sem radoveden, kako konkretno je tebe 40% davek na IFI prizadel? Ne omenjaj mi neurji, Patrij in nespoščenosti nasplošno, zanima me samo konkretno ta davek, katerega velikokrat omenjaš.
Zadnja sprememba: anon-1670 24.09.2008 13:43
Mene je predvsem močno prizadel tisti prvi za kapitalske dobičke,
ki mi je zvišal davek iz 0% na 20% in še kar je najhuje velja še za
vsa leta za nazaj-samo to mi je že požrlo čez pet jurčkov.Še nekajkrat toliko mi je pa požrlo to, da več delnic ravno zaradi davka, ki velja za nazaj, nisem lani prodal-če bi veljal stari zakon, kjer sem bil davka(zaradi več kot triletnega lastništva) v celoti oproščen, bi jih pa zanesljivo.
sporočil: 2.063
če bi dobil 1€ za vsak post, ko pojamraš zaradi davkov, bi bil že
na dobri poti... :)
PS: vem, se opravičujem, ampak sem mogu napisat ;)
PS: vem, se opravičujem, ampak sem mogu napisat ;)
castro je napisal(a):Evo, to bi bilo pa delo kot naročeno zame;)
če bi dobil 1€ za vsak post
Žal se pri nas ne da na internetu na tak način zaslužiti prav nič, pa četudi se še tako trudiš s pisanjem ali pa s kakšnim blogom,...
sporočil: 6.657
Maj je napisal(a):
Mene je predvsem močno prizadel tisti prvi za kapitalske dobičke, ki mi je zvišal davek iz 0% na 20% in še kar je najhuje velja še za vsa leta za nazaj-samo to mi je že požrlo čez pet jurčkov.
Še nekajkrat toliko mi je pa požrlo to, da več delnic ravno zaradi davka, ki velja za nazaj, nisem lani prodal-če bi veljal stari zakon, kjer sem bil davka(zaradi več kot triletnega lastništva) v celoti oproščen, bi jih pa zanesljivo.
Moram ponoviti vprašanje?
Sem rekel, da me vreme na Tasmaniji ne zanima, prav tako ne kamenodobne čačke po stenah. Vprašanje se je nanašalo konkretno na tvoje jamranje, sedaj pa si mi lepo odgovoril z drugimi čačkami.
Torej povej, da te čevelj žuli, ne pa da jamraš glede zobobola. Če pa povzamem te tvoje tegobe - 20% davek na kapitalski dobiček - višina bi se morala poenotiti glede na osebni dohodek. Ker davek je nujno zlo, ni pa potrebe po pretiravanju, bi 16% bilo čisto primerno.
Maj, zdaj pa še eno vprašanje: Kakšno spodbudno besedo boš našel za Pahorja, ko bo uveden davek na nepremičnine? Boš potem čez 4 leta besno tipkal, da je JJ najboljša izbira ;) (uvedbo 0,5% davka podpiram ob hkratni davčni razbremenitvi osebnih dohodkov).
sporočil: 1.009
Maj je napisal(a):
Evo, to bi bilo pa delo kot naročeno zame;)
Žal se pri nas ne da na internetu na tak način zaslužiti prav nič, pa četudi se še tako trudiš s pisanjem ali pa s kakšnim blogom,...
Zacni svoje poste reklamirati kot odvajalo.
Strani: 1