Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Radgonske gorice: novi letnik penine po sto evrov za steklenico, po kateri so planili Američani
Strani: 1
sporočil: 961
Čestitke, smo ljubitelji srebrne penine, ne mine vikend brez
mehurčkov, tako da nam popestri kakšen dogodek.
sporočil: 288
Genialna ideja za pridobivanje butastih malih snobov v obeh
najbogatejših državah. Veliki in ustrezno premožnejši itak pijejo
Kruge, Armand de Brignac, Cristal in Dom Perignon. Na zakotnem
Slovenskem pa poznavanje in okus 90% populacije ne gre prek Srebrne
penine, ostali pa nismo nori, da bi namesto kvalitetnega letniškega
šampanjca za tak denar pili marketinško zgodbo.
sporočil: 30.415
Zadnja sprememba: anon-317028 02.11.2021 10:27
[FIN-547190]Eni penine sploh ne maramo, raje si privoščimo kakšen deci domačega Belega pinota iz soda ali črnega Regenta prav tako iz soda.
Genialna ideja za pridobivanje butastih malih snobov v obeh najbogatejših državah. Veliki in ustrezno premožnejši itak pijejo Kruge, Armand de Brignac, Cristal in Dom Perignon. Na zakotnem Slovenskem pa poznavanje in okus 90% populacije ne gre prek Srebrne penine, ostali pa nismo nori, da bi namesto kvalitetnega letniškega šampanjca za tak denar pili marketinško zgodbo.
sporočil: 3.548
No, že davno, ko sem še bil majhen in v bivši državi sem slišal
pregovor: "Ko imajo norci denar, pametni služijo".
Eni imajo denarja preveč in se pač preseravajo z nakupom nekih predragih stvari, da bi še bolj izstopali.
Sicer pa je zelo veliko ljudi, ki sploh ne marajo penine.
In odlična vina se dobijo pri raznih manjših vinogradnikih po zelo ugodnih cenah.
Pač ne plačaš imena ampak plačaš dobro vino !!!
Eni imajo denarja preveč in se pač preseravajo z nakupom nekih predragih stvari, da bi še bolj izstopali.
Sicer pa je zelo veliko ljudi, ki sploh ne marajo penine.
In odlična vina se dobijo pri raznih manjših vinogradnikih po zelo ugodnih cenah.
Pač ne plačaš imena ampak plačaš dobro vino !!!
sporočil: 1.301
jaz pojma nimam, ker alkohola že dolgo ne pijem več... bi me pa
vseeno znimalo a ta radgonska penina (še zmerej) ni bog ve kaj od
"šampanjca" oziroma, a s kvaliteto niso prav nič in nikamor
napredovali in to zgornji komentatorji vejo iz lastne izkušnje, al
gre bolj za negacijo iz izražanja osebnega okusa.
kakor bi tudi rad vedel ali svetloba res tako bistveno vpliva na kemijo grozdja (že od trenutka odtrganja), fermentacije in arome vina, da je treba že grozdje, ki je par ur prej bilo "veselo obsijano s soncem", trgat z "nočnimi očali", in ali so ta tekmovanja, na katerih pobira medalje kakor tudi "sodelujoči francoski enolog" kej relevantnega v vinskem svetu, al gre "kr za tam nekej"... šele pol bi sodu prek lastnega okusa. ampak, ker sem v teh stvareh "amater in analfabet" samo o "všečnosti", ne o dejanski kvaliteti...
jim pa dejansko čestitam za zelo dobro "marketinško domislico" in oblikovanje.... in če je vseskupaj predvsem na tem, tudi... ker, kot pravijo amerikanci "there's a sucker born every minute" in če je pripravljen plačat, zakaj ne!
kakor bi tudi rad vedel ali svetloba res tako bistveno vpliva na kemijo grozdja (že od trenutka odtrganja), fermentacije in arome vina, da je treba že grozdje, ki je par ur prej bilo "veselo obsijano s soncem", trgat z "nočnimi očali", in ali so ta tekmovanja, na katerih pobira medalje kakor tudi "sodelujoči francoski enolog" kej relevantnega v vinskem svetu, al gre "kr za tam nekej"... šele pol bi sodu prek lastnega okusa. ampak, ker sem v teh stvareh "amater in analfabet" samo o "všečnosti", ne o dejanski kvaliteti...
jim pa dejansko čestitam za zelo dobro "marketinško domislico" in oblikovanje.... in če je vseskupaj predvsem na tem, tudi... ker, kot pravijo amerikanci "there's a sucker born every minute" in če je pripravljen plačat, zakaj ne!
Strani: 1