Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Delo, neuradno: E. Leclerc išče kupce za trgovska centra v Ljubljani in Mariboru
Strani: 1 2
sporočil: 2.327
Ko so prihajali, jim ni odhajalo. Naši so jih namreč vprašali,
zakaj prihajajo in odgovorili so, da zato, ker vidijo velik
potencial.
Uriah Heep.
Uriah Heep.
sporočil: 6.715
Aj aj aj, sam še diskontarji in Špar, Mercator.. katastrofa za
ljubitelje dobre hrane...
sporočil: 1.203
E. Leclerc je dober samo za nakupovanje alkohola. Vse ostalo je
tako anti, da brezveze izgubljat čas.
sporočil: 5.993
Folk je čist poneumljen od polnih vozičkov cenene robe ...tole ni
dober znak pomeni da se dolgoročno nekaj dogaja
sporočil: 30.415
[jezdec666]Leclerca bi pogrešal, je pač posebna trgovina s ponudbo, ki je drugod ni. Sicer v nemških trgovinah me začela motiti poljska zelenjava brez okusa kot, da bi bila iz stiroporja. Če vidim pridelano na Poljskem niti zastonj ne vzamem.
Po mojem je vse večji problem formata takšne trgovine. Zdi se mi recimo pri Hoferju, da so z enormno ekspanzijo v zidovju presegli svoj domet in zato slabšajo ponudbo in višajo cene, izdelki pa ostajajo. Lidl je precej bolj racionalen pri širitvi. Leclerc kot center je verjetno prevelik in najemnine prenizke, ker je takšnih centrov že preveč pri nas.
sporočil: 11.127
Francoski siri in pastete, gosja/racja jetra, slovenska ovcetinain
kozlicek. Lepa ribarnica.
sporočil: 3.087
[kren]Pa generacijske in demografske spremembe tudi delajo svoje.
> [slovenecnb1]
> Folk je čist poneumljen od polnih vozičkov cenene robe ...tole ni dober znak pomeni da se dolgoročno nekaj dogaja
Pomeni, da ima večina Slovencev dovolj denarja, ampak so škrti in ga večinoma trošijo samo za stvari, ki se jim zdijo dovolj poceni.
Vse več folka je penzićev, pa stare baby boom povojne generacije odhajajo na oblak špilat harfo, mladi so pa v upadanju.
sporočil: 1.005
Zadnja sprememba: FIN-527377 19.07.2019 10:51
Kje sem se tu izgubil? Leclerc franšizo za Slovenijo je nekoč
dobilo podjetje Rudnidis, ki sta ga ustanovila dva podjetna in sila
stiskaška Francoza (citiram takratne medijske objave), zemljo in
ostalo pa naj bi jima zrihtal Valas - prvotno je bil v špilu
Litostroj, nato je vstopil Rudnik. Aktualna slika kaže razpršeno
lastništvo podjetja. Kaj in kdaj se je dogajalo?
sporočil: 9.333
Dolgo so rabili in se končno odločili,
kupca bodo, če sploh, težko dobili; ko je
česa preveč, mora biti nekaj pač odveč ?
Sodražan
kupca bodo, če sploh, težko dobili; ko je
česa preveč, mora biti nekaj pač odveč ?
Sodražan
sporočil: 8.271
[slovenecnb1]Da, nekaj se dogaja! Brez dvoma!! :)) Nekaj se bo zgodilo in prizadelo poneumljen folk!
Folk je čist poneumljen od polnih vozičkov cenene robe ...tole ni dober znak pomeni da se dolgoročno nekaj dogaja
Ali se bo takrat, ko bo morda že skoraj prepozno, folk vendarle spametoval, ali se bo sploh lahko izognil posledicam, to je pa vprašanje za .....
sporočil: 1.582
Mladi imajo velike potrebe, veliko šole in majhne dohodke. če so
perspektivni odidejo v tujimo. Z minimalcem pa hrane zelo dobrega
okusa ni. Upokojenci so prevarani in imajo nizke pokojnine. Z
premoženjem, ki so ga ustvarili se mastijo tisti, ki niti za svoje
pokojnine ne skrbijo. Boddo imeli pokojnine blizu socialnim
pomočem. Ko bodo odplačali kredit za stanovanje bodo blizu
pokojnin. Takrat se bodo malo zadožili, stanoavnja jim bodo
zarubili, ker ne bodo imeli za davke in položnice in bodo plačvali
najemnino ali ih bodo vrgli na cesto. Stanovali bodo v socialnih
stanovanjih, ki jih sedaj gradijo. Pod mostom. Amerika zdaj. Koliko
upokojencv ima zadosti dohodkov za dom upokojencev, danes, kaj šele
čez 20 let?
sporočil: 13.528
[kren]Hrana pač ni v fokusu Slovencev (samo da je poceni in da se dobro nažreš :)
> [slovenecnb1]
> Folk je čist poneumljen od polnih vozičkov cenene robe ...tole ni dober znak pomeni da se dolgoročno nekaj dogaja
Pomeni, da ima večina Slovencev dovolj denarja, ampak so škrti in ga večinoma trošijo samo za stvari, ki se jim zdijo dovolj poceni.
Sicer pa povprečni Slovenc najrajše troši za trajnejšo robo - hardware vseh sort (housing, avto, apple računalnik). Manj pa se mu zdi vredno trošit za tisto kar se porabi hitreje; npr. potovanja, hrana in obleka (slednje ne velja za ženske :)..
sporočil: 11.127
Ce se ne motim, ima Rival ribe na glavni trznici pod Tromostovjem.
Lepa in kvalitetna izbira. Ni pa poceni.
sporočil: 7.327
Najcenejša trgovina v Sloveniji (primerjava identičnih izdelkov, ne
nekih cenenih trgovskih blag. znamk*) z izjemno izbiro. Sicer živim
50+ km od obeh Leclercov, a bi ga močno pogrešal. Jogurtov, da dol
padeš. Celo portovca imajo enih 5-6 vrst, v vseh drugih štacunah
skupaj 1. Vrst piva, da ne veš, kam bi se obrnil. Res pa je, da
potrebuješ min. 1 uro, da kupiš karkoli, zato tam nikoli ne nakupim
robe pod 200 EUR..
* Primerjave v časopisju so čista natega, saj nikoli ne primerjajo običajnih blagovnih znamk (beri: alpsko mleko, nutella, Pampers plenice, čokolešnik ipd.), temveč šrot od šrota, ki pa ga Leclerc nima oz. v zelo specifičnem asortimanu, zato vedno pade ven (primerjaj ti sedaj čokolešnik z lumpi lokočešnikom).
* Primerjave v časopisju so čista natega, saj nikoli ne primerjajo običajnih blagovnih znamk (beri: alpsko mleko, nutella, Pampers plenice, čokolešnik ipd.), temveč šrot od šrota, ki pa ga Leclerc nima oz. v zelo specifičnem asortimanu, zato vedno pade ven (primerjaj ti sedaj čokolešnik z lumpi lokočešnikom).
sporočil: 970
[FIN-527377]No ja, prav zelo razpršeno lastništvo spet ni 99,9% imata g. in ga. Higonet. Ostali imajo pa nek drobiž.
Kje sem se tu izgubil? Leclerc franšizo za Slovenijo je nekoč dobilo podjetje Rudnidis, ki sta ga ustanovila dva podjetna in sila stiskaška Francoza (citiram takratne medijske objave), zemljo in ostalo pa naj bi jima zrihtal Valas - prvotno je bil v špilu Litostroj, nato je vstopil Rudnik. Aktualna slika kaže razpršeno lastništvo podjetja. Kaj in kdaj se je dogajalo?
sporočil: 1.582
Na Portugalskem še nisem bil. Naša prehrana je drugačna od
francoske. Se pa spreminja. Ni vse zdravo in zlato kar je tuje pa
četudi je okusno. Imamo oromno doma pridelane zelenjave in mesnih
dobrot. Še pred nekj destletji je bil kruh in hrana iz moke osnova
naše prehrane. Kalorična, mastna, beljakovinska hrana je bila za
mladino in fizično aktivne prebivalce zakon. Sedaj pride po otroke
kombi, avtobus pred vrati, fizično zelo naporna dela v manjšini ...
Klobasa je pri nas za enkrat narezat in mora bit cena nizka. če bi
bila sam za okus in okras je lahko tudi dražja. Jaz sem starejši in
se vračam na žlico. Kruha ne jem, ker razen tega, da je preveč
kaloičen tudi ne zasluži imena kruh. Sem ga v živjenju ogromno
pojedel in vem kaj je kruh. Že od moke naprej nekaj ni v redu. Ni
pečen, zavre preden se ne posuši, kemikalije in občutek, da grizem
surov gres. No francoske iz E. Leclerc so dobre pa še te nihajo v
kvaliteti in se posušijo, kot Kruh. Gosp v razvitem svetu nimajo
časa kuhat in je tudi prehrana drugačna. Instant, zmrznjena, iz
vrečke, predpripravljena. je se v šoli (tudi veliko te katgorije),
V službi oziroma v odmoru za kosilo, na ulici ... Na kmetih je
drugače a jih je vse manj.
sporočil: 934
čas vnosa: 19.07.19 11:33
[marbr]ja ker spar pa niso smeti ampak muell, to je pa čisto nekaj drugega.
Se pravi ostane samo še Spar in pa "smeće".
sporočil: 13.528
[kren]Ja, delno tudi zato, seveda..
Hrane in potovanj sosedje ne vidijo (in zavidajo), avto in hišo pa ;)
Je pa povprečni Slovenc tudi eno dokaj prestrašeno, ziheraško in (zapečkarsko) bitje.
Vlaga dosti raje v trdne vrednote, kot so grunt in bajta, saj jih bodo nekoč pojerbali otroci, sploh pa takšne stvari prav pridejo, če pride bolezen, vojna, lakota ali kakšna druga večja katasrtofa v vas ;)
Če pa združi oba cilja, torej varnost in da sosedje vidijo kaj vse ima in kako je vse lepo urejeno in travca lepo pokošena, pa je to sploh čista zmaga. Tudi če zato nikamor ne gre, v lonec pa mu tudi nihče ne gleda :))
sporočil: 961
ko bi vedeli kolikokrat ponovno zapakirajo zamrznjene izdelke, ko
jim je potekel 2 letni rok uporabe....
sporočil: 47
Prevelika trgovina, škoda časa. Raje kupim lokalno pri kmetu in
prisparam na času, zdravju in denarju. Kaj bi želel boljšega?
sporočil: 6.715
[DanijelAncimer]Izbiro?
Prevelika trgovina, škoda časa. Raje kupim lokalno pri kmetu in prisparam na času, zdravju in denarju. Kaj bi želel boljšega?
sporočil: 6.899
[philips]Ne podcenjuj kmetov... ko sem se bil v jagodicju in zelenjavi smo s kombiji ob petih zjutraj obleteli "lokalne kmete" in jih zalozili z vsem kar ponuja madzarska trznica.
> [DanijelAncimer]
> Prevelika trgovina, škoda časa. Raje kupim lokalno pri kmetu in prisparam na času, zdravju in denarju. Kaj bi želel boljšega?
Izbiro?
Tako lahko potem fina gospoda od lokalnih kmetov kupi pristno in svezo zelenjavo vseh vrst, in za obcutek narodnega ponosa placa zgolj 50% vec kot bi v leclercu.
Povprasevanje vedno najde ponudbo :-)
sporočil: 1.005
[bacco979]My point exactly. Po kakšni logiki torej francosko podjetje/kooperativa E.Leclerc išče kupca za centre, katerim je zgolj in izključno posodilo ime? Slovensko podjetje v lasti Higonetov (Rudnidis) je očitno tisti, ki je obupal. Verjetno predvsem zaradi neuspešnega Maribora, pa tudi neskončno šuftovskih Slovencev, idealnega naroda za diskonte. In prekleto škoda je. Za poznavalce & ljubitelje daleč najvišja raven ponudbe hrane v Sloveniji ob zmernih cenah.
> [FIN-527377]
> Kje sem se tu izgubil? Leclerc franšizo za Slovenijo je nekoč dobilo podjetje Rudnidis, ki sta ga ustanovila dva podjetna in sila stiskaška Francoza (citiram takratne medijske objave), zemljo in ostalo pa naj bi jima zrihtal Valas - prvotno je bil v špilu Litostroj, nato je vstopil Rudnik. Aktualna slika kaže razpršeno lastništvo podjetja. Kaj in kdaj se je dogajalo?
No ja, prav zelo razpršeno lastništvo spet ni 99,9% imata g. in ga. Higonet. Ostali imajo pa nek drobiž.
sporočil: 1.005
[kren]Tri leta bode, kar sem se na Malti v turističnem poldirkalnem gliserju skupinsko vozil iz prestolnice na otoček Comino. Tam kilometer od obale že blizu cilja je naenkrat nagravžno zasmrdelo tako, da mi je (verjetno ne le meni) šlo dobesedno na bruhanje. Voznik izstrelka je pokazal še kakih dvesto metrov dlje od obale in pojasnil, da je tam največje malteško gojišče rib in da jih pravkar hranijo.
> [abohte]
> Ne vem, če ti hočeš vedeti, kaj negojene ribe vse pojedo. Ciplji niso gojeni...
Pusti ciplje. Ciplji se zadržujejo v lukah in žrejo drek. Zato so pa zanič. Ribe, ki se zadržujejo v lukah imajo ponavadi slabši okus od iste vrste rib, ki plavajo na odprtem morju. Ni vseeno, kaj ribe jedo.
Zato če se le da, kupujem izključno divjake pri prodajalcu, ki mu zaupam. Zanesljivo to ni Rival trade, kjer sem kupoval pred leti. Vinkova Ribica v ljubljanski tržnici me še ni izneverila v zadnjih desetih letih.
sporočil: 1.005
[kren]Imaš seveda povsem prav. A na začetku službene poti sem dobil nalogo pripraviti informacijsko študijo o antibiotikih salinomicinu in monensinu za uporabo pri - govedu... In kvalificiranih referenc je bilo na tone. Tako da - japonski wagyu je čist, v avstralskega in zdaj že urugvajskega pa nimam kaj prida zaupanja. Ampak jebi ga, jesti je treba, in na lastne oči krmljenja te govedi še nisem videl.
Pri gojenih ribah ni samo problem njihova hrana, ampak tudi antibiotiki, ki jim jih dajejo, ker so preveč natlačene v mrežah in ranijo ena drugo, pa kemikalije za preprečevanje nabiranja alg na mrežah (redke ribogojnice čistijo mreže ročno, ker je to preveč zamudno in predrago).
Se pa na daleč izogibam poljskemu mesu. Sem kar nekaj prepotoval po tej meni politično ljubi državi...
sporočil: 934
[kren]gojene orade in brancine se dobi že od 7-8 eur/kg naprej (manjše), ravno v leclercu so imeli pred časom divje brancine spodobne velikosti po 20€/kg. to je kadar je veliko robe na trgu, drugače je cena tam cca 30€/kg za divje in 12-18€/kg za (večje) gojene.
> [rename]
> Zadnjic so recimo imeli orade, za katere sem po izgledu mislil, da so lovljene....pa mi je povedal, da niso
Gojeni brancini in orade so bili včasih manjši od divjih, pa vsi so bili približno enake velikosti (recimo porcijski) in si takoj vedel, da so gojeni. Danes so pa tudi gojeni lahko težji od kile, ali celo več in jih težko ločiš od divjih. Še najbolj se razlikujejo po ceni... če stanejo okoli 20€/kg, so najbrž gojeni.
sporočil: 11.127
Ne sprasuj prodajalca.Vprasaj ribo: od kod si doma? Kje so te
ujeli? Ona pa bo tiho kot riba. Tega preprosto ni mogoce iz/vedeti.
Kupis, kar ti prodajo.
sporočil: 934
[kren]ja lej pisalo je na deklaraciji zraven, da je to ulov in tudi od kod in na kakšen način je bilo lovljeno.(te detajle sem pozabil, na ribolov se kaj dosti ne spoznam in mi način ulova ne pomeni nič, za območje pa če se ne motim je bila francosko morje ob sredozemski obali, nisem ziher) zdaj pa ali je res ali je vse to laž ti pa jaz ne morem garantirat tko kot ne vem če je burek olimpija iz govedine ali iz kosovskih srbov.
> [Maticek]
> ravno v leclercu so imeli pred časom divje brancine spodobne velikosti po 20€/kg.
Pa si prepričan, da so bili divji? Ali ti je samo prodajalec tako rekel?
Strani: 1 2