Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Navzgor vse razen Krke in Cinkarne Celje
Strani: 1
sporočil: 1.588
Še vedno bralci zelo pogrešamo informacije o Cinkarni Celje. Zakaj
tako zelo pada iz dneva v dan?
sporočil: 891
[GV-1113]Zakaj pada? Mogoce je pred tem prevec zrasla? Ce pogledam Cinkarno, je imela v prvem cetrtletju okoli 6,3 M EUR dobicka. Leta 2025 bo imela okoli 25 M EUR dobicka, kar pomeni, 3,2 EUR dobicka na delnico. Trenutna cena je okoli 32 EUR, kar pomeni, P/E okoli 10. Postena cena za to branzo.
Še vedno bralci zelo pogrešamo informacije o Cinkarni Celje. Zakaj tako zelo pada iz dneva v dan?
Desclimer:
Sem dolgoleten in zadovoljen delnicar CICG
sporočil: 90
Navijajo cene Slo delnic pod predostavko, da je samo nebo meja, ko
se bodo odpirali INR računi. Seveda niso izostali propagandni
članki borznih komentatorjev, celo sam Štemberger je napisal članek
za Delo. Res ne razumem zakaj drugačni davčni tretma za 8 delnic
kolikor jih premore naš trg, posledica bo, da bodo cene slednjih
bolj navite in manj uravnoteženi portfelji?
sporočil: 891
[BigBrother13]Daj no. Slo delnice niso drage. Dalec od tega. Niso pa vec tako poceni, kot so bile 2 leti nazaj. Kar je tudi prav. CICG ima P/E okoli 10, KRKG okoli 12, ... pac. posteno vrednoteno. Dividendni donos je se vedno visji kot vezava na banki. Posteno
Navijajo cene Slo delnic pod predostavko, da je samo nebo meja, ko se bodo odpirali INR računi. Res ne razumem zakaj drugačni davčni tretma za 8 delnic kolikor jih premore naš trg, posledica bo, da bodo cene slednjih bolj navite in manj uravnoteženi portfelji?
sporočil: 1.588
To vse razumem. Ampak pogrešam tekoče poročanje o poslovanju CC, ki
je v panogi, kjer se hitro menjata dež in sonce.
Sploh pa je vse skupaj en geo-politični oder. Kakor sem razumel, gre CC v zadnjem obdobju spet boljše izključno zaradi evropskih carin na kitajski titanov dioksid.
In tu se mi postavlja vprašanje, če so torej v resnici globalno nekonkurenčni. Sploh ker so se v zadnjem obdobju zaprli številni podobni obrati v Franciji in Nemčiji. Ker menda v EU ni več prihodnosti za tovrstno proizvodnjo.
Tudi sam imam delnice CICG, a se mi ravno glede njih postavlja vprašanje, če jih (kot edinih slovenskih) ne bi rajši kar prodal. Zlasti ker je ravno ob maksimalnem tečaju večino svojih delnic prodal njihov šef.
A komuniciranje uprave CC z javnostjo je vedno bilo manipulativno. Zato kot delničar pogrešam tekoče in realno poročanje o njihovih tekočih rezultatih.
Sploh pa je vse skupaj en geo-politični oder. Kakor sem razumel, gre CC v zadnjem obdobju spet boljše izključno zaradi evropskih carin na kitajski titanov dioksid.
In tu se mi postavlja vprašanje, če so torej v resnici globalno nekonkurenčni. Sploh ker so se v zadnjem obdobju zaprli številni podobni obrati v Franciji in Nemčiji. Ker menda v EU ni več prihodnosti za tovrstno proizvodnjo.
Tudi sam imam delnice CICG, a se mi ravno glede njih postavlja vprašanje, če jih (kot edinih slovenskih) ne bi rajši kar prodal. Zlasti ker je ravno ob maksimalnem tečaju večino svojih delnic prodal njihov šef.
A komuniciranje uprave CC z javnostjo je vedno bilo manipulativno. Zato kot delničar pogrešam tekoče in realno poročanje o njihovih tekočih rezultatih.
Strani: 1