Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kaj so pokazali podatki, ki so razkačili Trumpa in povzročili upade na borzah?
Strani: 1
sporočil: 28.206
Po poročanju FT je na družbenih omrežjih zapisal: »Podatki so prirejeni, zato, da bi jaz in republikanci izgledali slabo!«se bo treba odllocit ane... a mora gospodarstvo zgledati mocno, ker je to potem ziva hvalnica cesarju - ali mora zgledati slabo, da potem fed spusti om, kar cesar tako zelo zeli.
ne mores pa vsak dan se prsit glejte, kako vse cveti - in se hkrati usajat, da bi om morale bit nizje... mislim ja, ocitno se lahko :) samo smisla nima.
(konec koncev, zakaj bi pa ravno to imelo smisel glede na vse ostalo, kar ne :)
sporočil: 2.670
[]
> Po poročanju FT je na družbenih omrežjih zapisal: »Podatki so prirejeni, zato, da bi jaz in republikanci izgledali slabo!«
se bo treba odllocit ane... a mora gospodarstvo zgledati mocno, ker je to potem ziva hvalnica cesarju - ali mora zgledati slabo, da potem fed spusti om, kar cesar tako zelo zeli.
ne mores pa vsak dan se prsit glejte, kako vse cveti - in se hkrati usajat, da bi om morale bit nizje... mislim ja, ocitno se lahko :) samo smisla nima.
(konec koncev, zakaj bi pa ravno to imelo smisel glede na vse ostalo, kar ne :)
Če se zmotis za desetkratnik, se je vprašat po zdravju in verodostojnosti in tokrat ne Trumpa;)
sporočil: 28.206
Zadnja sprememba: crt 02.08.2025 16:57
[odvisnik]- sine je visok 150 cm, nazadnje sta merila prejsnji mesec in zeli, da spet
Če se zmotis za desetkratnik, se je vprašat po zdravju in verodostojnosti in tokrat ne Trumpa;)
- nameris 151
- aja ne, 150.1, napaka je 151 vs. 150.1
- ne, napaka je 1 cm vs 0.1 cm, zmotil si se za 10 kratnik, kaksen kreten
sicer tu vsekakor nastopajo neke stopnje mehkobe - razni ekonomski podatki v usa (in verjetno se kje) se merijo tako, da se ne nujno sploh merijo, ker ni receno, da dolocen vhodni podatek na celotnem vzorcu res obstaja in kadar ne, se ga doflika "z modelom": www.bls.gov/opub/hom...tation.htm
tako da *mozno* vsekakor je masirati podatke, zdej a se je to ziher dogajalo, in povrhu a se po imenovanju trumpu ljubse osebe pa ziher ne bo (ali pa je morda ravno to zagotovilo, da se bo), je bolj mnenjska zadeva... meni pa je zanimivo (ker je zanimivo cisto s stalisca ekonomije in trga) tisto ze omenjeno - da trump hkrati pritiska, da mora biti podoba gospodarstva vse max ter da morajo biti om cim nizje. temu bi lahko v grobem rekli turska sola makroekonomije. ali pa usodnost poroke s slovenko :))
zdaj ce bi moral ravno staviti (seveda s cistim ugibanjem), kaj se je dogajalo, bi pa to slo tako:
- bessent kot ena manj fuknjenih oseb na tem dvoru je videl, da ne more sam sofirati zahtevanega donosa obveznic
- in da fedu ni do nizanja
- in da bolj kot trump nadira powella, kakor se pac predsolski otroci pogovarjajo, slabse so sanse (cloveku tkoaltko cez 9 mesecev potece mandat in lahko poceni pridobi blagovno znamko politicne neuklonljivosti, ki mu jo trump brezplacno izdeluje)
- zato je nakuril bls, da bi bilo bolj v smeri dlake prikazati nizje cifre in s tem fedu dati strokovni alibi za nizanje
- bls je ubogal
- nakar je trump cist ven padel, kako da pod njegovo visokostjo pa ze ne more biti svoh gospodarstvo in da je to zarota
- kar je tudi bila, vendar nameravana njemu v korist
- bessent: fml
- sefica bls: fml
- powell: fml
- trump: so much winning!!!!!
next:
- trump razglasi, da itak je pa powella imenoval biden
(v slogu njegovega javnega pridusanja, le kateri kreten je podpisal trgovinski sporazum s kanado)
sporočil: 2.670
." Namesto prvotnih 144 tisoč novih služb v maju, jih je zdaj
naštel 19 tisoč, namesto 147 v juniju pa je zdaj uraden podatek 14
tisoč novih delovnih mest. Skupaj so"
Sam sem komentiral tole...
In sine ki je bil še prejšnji mesec visok 150, je sedaj naenkrat 20cm.
Sam sem komentiral tole...
In sine ki je bil še prejšnji mesec visok 150, je sedaj naenkrat 20cm.
Strani: 1