Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: Vprašanje - glede nakupa nepremičnin
Strani: 1
sporočil: 296
Zdravo,
tokrat sem se odločil povprašati ljudi na forumu glede sledečega vprašanja ...
Kje in kako priti do podatka, katere nepremičnine se prodajajo od podjetij, ki so v stečajnem postopku ali pa so v likvidaciji?
Namreč danes sem zvedel, da je Gorica, splošni gradbeno podjetje d.d. v likvidaciji, ker sem delal nek kredit. Pa se mi je zdela cena relativno nizka za Trnovo, 68 m2 stanovanja.
lpg
Kje in kako priti do podatka, katere nepremičnine se prodajajo od podjetij, ki so v stečajnem postopku ali pa so v likvidaciji?
Namreč danes sem zvedel, da je Gorica, splošni gradbeno podjetje d.d. v likvidaciji, ker sem delal nek kredit. Pa se mi je zdela cena relativno nizka za Trnovo, 68 m2 stanovanja.
lpg
sporočil: 3.738
AJPES za stečaje in prisilne likvidacije
za prostovoljne se obrni na likvidacijskega upravitelja (po vezah prodano)
sporočil: 1.102
Če so v stečaju ali prisilni poravnavi: http://www.ajpes.si/...t.asp?s=51< /a>
(objave v postopkih likvidacije niso predpisane!)
(Glede družbe, ki jo omenjaš pazi, ker imajo nekaj objave glede morebitnega stečajnega postopka)
V likvidacijah pa lahko kontaktiraš direktno likvidacijske upravitelje - velikokrat se da zmeniti direktno z njimi. Za pregled nad tem kdo vse je v likvidaciji, moraš sem http://www.ajpes.si/prs/ vpisati "- v likvidaciji" in išči.
Ostalo oglaševanje v postopkih likvidacije gre po običajni poti.
(Glede družbe, ki jo omenjaš pazi, ker imajo nekaj objave glede morebitnega stečajnega postopka)
V likvidacijah pa lahko kontaktiraš direktno likvidacijske upravitelje - velikokrat se da zmeniti direktno z njimi. Za pregled nad tem kdo vse je v likvidaciji, moraš sem http://www.ajpes.si/prs/ vpisati "- v likvidaciji" in išči.
Ostalo oglaševanje v postopkih likvidacije gre po običajni poti.
Zadnja sprememba: anon-169928 10.09.2009 15:36
sjeraj je napisal(a):
AJPES za stečaje in prisilne likvidacije
Torej predlagaš, da bi bilo najbolje kontaktirati steč. upravitelja, ga povprašati o obstoječih ponudbah, ter se potem če ti kaj ustreza cenkati za ceno?
U bistvu se mi zdi to najbolj logična poteza :)
EDIT: Hvala obema za info.
lpg
sporočil: 1.102
Glede tistega stanovanja v Trnovem, pa mislim, da je bil oglas v
salomonu. Res zanimivo, da so tudi na "dobrih" lokacijah cene že
padle krepko pod 3000EUR/m2.
Glede Trnovega - če kupuješ zase pazi, da dobiš garažo! Drugače ti ne uidejo 20 in več minutna iskanja parkplacov!
Glede Trnovega - če kupuješ zase pazi, da dobiš garažo! Drugače ti ne uidejo 20 in več minutna iskanja parkplacov!
sporočil: 2.080
JanezNovak131 je napisal(a):optimist :)
Glede tistega stanovanja v Trnovem, pa mislim, da je bil oglas v salomonu. Res zanimivo, da so tudi na "dobrih" lokacijah cene že padle krepko pod 3000EUR/m2.
sporočil: 48.253
VilfanG je napisal(a):www.ajpes.si/eobjave...t.asp?s=51
Zdravo,
JanezNovak131 je napisal(a):
Glede tistega stanovanja v Trnovem, pa mislim, da je bil oglas v salomonu. Res zanimivo, da so tudi na "dobrih" lokacijah cene že padle krepko pod 3000EUR/m2.
Glede garaže mi je pa jasno, mam kolega ki je tam v najemu, katastrofa, ko pridem na obisk dejansko iščem parkplac min 15 min - potem mi "dopiz..." in pustim parkiran avto kar na pločniku (in upam da v tisti uri ali dveh ne dobim kazni).
Strani: 1