Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek Intervju: V primerjavi s konkurenco vsaj 15 odstotkov cenejši
sporočil: 48.253
vrocpes je napisal(a):Zakaj pa mislis, da jokajo delodajalci, da je premalo tehnicnih in naravoslovnih kadrov? Zato ker so place mizerne. Za zneske, ki si jih omenjal ti, prakticno diplomirani kadri ne delajo vec svojega strokovnega dela, taksno placo dobis v gospodarstvu vecinoma samo ce si na nekem nivoju menedzmenta (zato pa bezijo ljudje tja, posledicno pa delodajalci jamrajo, da nimajo strokovne delovne sile).
Hja, če gledaš dno, vidiš dno in se strinjam s tabo. Če pa nekdo z diplomo in strokovnim delom prejema le 1000€/mesec neto (za vsaj 40ur tedenskega dela, ne hoje v službo in piljenje nohtov), pa očitno ni sposoben in se sptrašujem od kje mu diploma pa tudi čemu mu diploma.
Izjema v visokih placah, ki opravljajo strokovno delo (torej si na nek nacin "umazejo roke") so sposobni sistemski administratorji, specializirani programerji, potem pa se ze po malem neha.
sporočil: 1.269
Zadnja sprememba: anon-197949 11.09.2009 13:22
VilfanG je napisal(a):
Delam na banki kjer odobravam kredite fizičnim osebam, dnevno vidim vpogled v prihodke/odhodke nekje 30-50 oseb ... in tile podatki bc123a-ja so točni.
Samo potem pa ne razumem iz kje ljudje vlečejo sredstva, da so npr. počitnice (Grčija, Turčija, Tunizija, Egipt, ...) razprodane že marca in to 2009. Pa cel kontingent SUV-jev z rahlo znižano ceno prodan v pol dneva. Saj to ni kruh, ki ga nujno rabiš. Na dopustu si lahko tudi doma. Po cestah se lahko voziš tudi z navadnim avtom. Res mi ni jasno, da se vse to financira iz 600€ mesečno in to v času finančne in gospodarske krize. Nikakor mi ne gre skupaj.
sporočil: 9.214
Zadnja sprememba: anon-119197 11.09.2009 13:48
V Sloveniji je 900.000 delovno aktivnih in samozaposlenih ljudi;
SUVjev in pocitniskih aranzmajev pa je pac precej manj.PS: Pocitnice zunaj Slovenije in Hrvaske so cenejse, vec dobis za njih, lepse te postrezejo, imas all inclusive, pa se avion imas placan spotoma. Ljudje, ki hodijo drugam na pocitnicne so dejansko tisti, ki varcujejo. Nasproti bogatim lokalpatriotskim turistom :)
vrocpes je napisal(a):Zakaj bi naj to bil nek hud luksuz? Saj so te pocitnice cenejse, kot na hrvaskem. Teden v grciji, all inclusive, z avionom vred, 600 EUR/osebo. Ne rabis nic vec, vse je krito. Dva tedna v tropih, hotel 5*, z letalom, 1600 EUR na osebo.
Samo potem pa ne razumem iz kje ljudje vlečejo sredstva, da so npr. počitnice (Grčija, Turčija, Tunizija, Egipt, ...) razprodane že marca in to 2009. Pa cel kontingent SUV-jev z rahlo znižano ceno prodan v pol dneva.
Tole je recimo bilo na voljo konec avgusta z odhodnom sredi septembra (9 dni, avion iz Munchna)
huahin.anantara.com/ (deluxe 5*)
Ugani ceno? 885 EUR na osebo, letalo + NZ + transferji.
Se ena znacilnost: slovenci mislijo, da so eksoticne pocitnice drage v primerjavi s Hrvasko, potem pa mislijo, da so ljudje, ki si jih privoscijo nevemkaksni bogatasi.
Ravno letos sem slisal za ljudi ki so po desetletjih prvic sli na dopust nekam drugam, in prisegajo da na hrvasko ne stopijo vec, ko so videli cene in storitve drugje.
dalex je napisal(a):Tako je. Jaz sem zacel - po tistem, ko so me lokalpatrioti zaceli sumnicavo gledati, od kje mi denar - s prakso, da vedno, ce je pogovor nanesel na dopust povem tocno koliko sem placal zanj.
Ljudje, ki hodijo drugam na pocitnicne so dejansko tisti, ki varcujejo
Ljudje so neverjetni, clovek porabi 2x vec na hrvaskem kot ti na drugem koncu sveta, pa te postrani gleda, od kje ti denar :)
sporočil: 296
vrocpes je napisal(a):
Samo potem pa ne razumem iz kje ljudje vlečejo sredstva, da so npr. počitnice (Grčija, Turčija, Tunizija, Egipt, ...) razprodane že marca in to 2009. Pa cel kontingent SUV-jev z rahlo znižano ceno prodan v pol dneva. Saj to ni kruh, ki ga nujno rabiš. Na dopustu si lahko tudi doma. Po cestah se lahko voziš tudi z navadnim avtom. Res mi ni jasno, da se vse to financira iz 600€ mesečno in to v času finančne in gospodarske krize. Nikakor mi ne gre skupaj.
Hja na tole vprašanje ti res ne znam odgovort, res je da so cene letovanj hudo padle, js recimo letim naslednji teden na zaključne žure na Ibizo, za 5 dni Ibize, celo 2 dnevni žur VKLJUČEN v ceno (žuri tam stanejo nekje 50 EUR), prenočišče + trajekt iz Barcelone, let iz Benetk v Barco za vsega skupaj 70 (karta benetke- barca)+ 90 (karta barca - benetke)+ 125 (2 x vstopnina na žur + 3 dni prenočišča v BORA BORA apartmaju + trajekt) --> skupaj slabih 300 EUR! (Bom pa tam še svojih 500 zapravil po vsej verjetnosti :D).
Ampak resnično, neto plače ki jih je bca navedel so točne.
lpg
sporočil: 8.460
Zadnja sprememba: hostamox 12.09.2009 18:30
tycoon2 je napisal(a):
Večinoma pametujejo... Bob in bc123a sta pa svetovna prvaka v tem in to je (poleg žaljivega tona do vsakega s katerim se ne strinjata) tudi eden od razlogov zakaj ju imam na Ignore.
Če si pred določenim problemom zatisneš oči in ušesa, še ne pomeni da ga ni.
Pomaga sicer res, a le dokler te ne butne(problem) v glavo.:)
sporočil: 1.350
Ne moti me to, da se ne strinjamo... pač drugače razmišljamo
in s tem ni nič narobe... na forumu je precej takšnih s
katerimi se ne strinjam, pa jih zaradi tega nisem dal na
ignore... pri zgoraj omenjenima me moti predvsem žaljiv,
pogosto prav zaničevalen odnos do vseh, ki jima nasprotujejo...
fanta imata očitno problem s strpnostjo do drugače mislečih in ker
se mi z nestrpneži, ki so prepričani da imajo vedno samo oni
prav ne da ukvarjat, je funkcija Ignore kar koristna ;)
sporočil: 678
Zadnja sprememba: trance0 13.09.2009 07:13
No, nestrpnost je problem marsikoga tu. Vendar mnogi, če že ne
skoraj vsakdo tu, znajo pri drugih uporabnikih foruma občasno
povzročiti občutek, da jih na fin način z.a.j.e... in to smart ass
zajebavanje je dostikrat še bolj žaljivo od očitnega žaljenja inu
zaničevanja, četudi je morda izraženo kot odziv na provokacijo. Še
vedno gre za stopnjevanje razgretih čustev. ;) Kar se pa tiče tega
članka, gre za očitno reklamo firme, ki že z lastnimi izjavami kaže
na to, da je nepremičninska kriza v polnem razmahu.
Nepremičninarji, ki imajo dovolj posla z oddajanjem
stanovanj/poslovnih prostorov, so lahko veseli, da jim to laufa.
Neumnejši, ki niso poskrbeli za likvidnost v času krize, naj pa kar
propadejo. Če je neumnih preveč, naj propade pa še celo
gospodarstvo z njimi, glup narod mora plačati ceno za svojo
neumnost. ;) Tu imate zdaj eno provokacijo.
sporočil: 1.269
dalex je napisal(a):Khm, a večina Slovencev letuje na Hrvaškem. Torej, lahko zaključimo, da Slovenci sploh ne varčujemo, temveč po nepotrebnem razmetavamo z denarjem iz mizernih plač.
...
PS: Pocitnice zunaj Slovenije in Hrvaske so cenejse, ...