Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek Po dnu še poletno zatišje
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (6)
sporočil: 9.214
E, vidis, tega pa jaz nikakor ne upam napovedati, lahko pa samo
primerjam, kje je Slovenija.
Zadnja sprememba: anon-119197 03.06.2009 16:06
Je bilo tudi za LJSE zelo podobno in, ja, so zelo hitro potihnili
:) Da, je kletvica, ce so cene na enem trgu pretirane glede na cene
po drugih trgih, Tycoon2 :) A mislis, da ni? Zdaj je samo
vprasanje, kaj je zate dolgorocno na delniskem trgu in kaj na
nepremicninskem ;)
sporočil: 214
Fora je v tem da se stanovanja kupujejo v veliki večini na hipoteko
na 20 let... ta stanovanja se ne bodo prodajala naslednjih 20 let,
s tem se posledično zmanjšuje tudi ponudba stanovanj za daljše
obdobje.... po drugi strani pa ti kupci ki sedaj kupujejo
stanovanja čakajo na padec cen in s tem čakajo v stanovanjih kot
najemniki, posledično dvigovanje cen najemnin (vsaj v LJ -
Garsonjera 400€ + stroški -- odderuško če mene vprašate ampak tako
je na tem trgu - Take it or leave it!
Hudo je gledat ljudi ki pričakujejo padec novih stanovanj na ceno 2000€/m2; po tej logiki bi bila 30-40 let stara stanovanja po 1000€/m2; pa dvomim da kdaj bodo....
Pričakuje se kvečjemu padec cen starih stanovanj - samo ta pa prinašajo stroške obnove
Nova stanovanja pa se bodo morda malo pocenila...
Hudo je gledat ljudi ki pričakujejo padec novih stanovanj na ceno 2000€/m2; po tej logiki bi bila 30-40 let stara stanovanja po 1000€/m2; pa dvomim da kdaj bodo....
Pričakuje se kvečjemu padec cen starih stanovanj - samo ta pa prinašajo stroške obnove
sporočil: 365
Če bi ti vedel, koliko nelogičnosti trosiš na forumu, bi vzel
papirnato vrečko in si jo poveznil čez glavo ter je ne bi snel
naslednjih 1000 let. Tvoji argumeti so tako sfuzlani, kot da bi
bral sanje. Kr nekaj.... Vzemi si ne vem...., Štoparski vodnik in
ga beri..... Enostavno ne znaš razmišljati, logika ti dela takšne
težave, da je groza...., pa nima to nobene veze z nepremičninami,
enostavno kvasiš neumnosti!!!!
firduzi je napisal(a):
Če bi ti vedel, koliko nelogičnosti trosiš na forumu, bi vzel papirnato vrečko in si jo poveznil čez glavo ter je ne bi snel naslednjih 1000 let. Tvoji argumeti so tako sfuzlani, kot da bi bral sanje. Kr nekaj.... Vzemi si ne vem...., Štoparski vodnik in ga beri..... Enostavno ne znaš razmišljati, logika ti dela takšne težave, da je groza...., pa nima to nobene veze z nepremičninami, enostavno kvasiš neumnosti!!!!
Ti pa ne boš kupil stanovanja za 500€/m2
sporočil: 3.738
Kjera budala bo v današnjih razmerah vzela garsonjero za 400 evrov
plus stroške v najem?? Dej ti se malo zresni fant, če imaš ti polno
rit vsega, ne pomeni, da je tako tudi z večino ostalih potencialnih
povpraševalcev po nepremičninah. Si upaš it stavit za jurčka
evrčkov, da cene ne bodo padle za vsaj 30% do novega leta?? Saj te
razumem, opravičuješ svojo slabo odločitev ampak hej, saj je le
posel... boš že preživel, saj imaš dve diplomi.
sporočil: 1.350
sjeraj je napisal(a):Glede na to, da se najemnina za večino garsonjer v Ljubljani giblje med 350 in 400€ (http://www.nepremicn...;m2=;agenc< /a> =) se očitno najde kjera budala ;)
Kjera budala bo v današnjih razmerah vzela garsonjero za 400 evrov plus stroške v najem??
sporočil: 48.253
Mucek28 je napisal(a):
Če bi poznal sistem in razliko hiptekarnih kreditov v EU in ZDA bi razumel.... tako pa ne razumeš situacije....
No, in nagradno vprasanje: zakaj se to ni zgodilo?
odgovor: zato ker v EU imaš samo eno hipoteko na nepremičnino, v ZDA pa je možna večkratna hipoteka. Do zloma je prišlo, ker so na eno nepremičnino vzeli več kreditov in hipotek, ki jih sedaj ne morejo plačevati.
Verjemi, poznam ameriski sistem bolje od tebe, pa nima casa da bi ti razlagal, kaj je to HELOC, piggyback krediti, in tako naprej.
V ZDA se te zadeve malo drugace imenujejo, vzroki in koncepti pa so podobni. V ZDA so dajale banke kredite kreditno nesposobnim imigrantom in samohranilkam, pri nas pa se je vrtela reklama, v kateri Fati pomagajo odplacevati kredit ata, pa mama, pa babica....
Ravno en mesec nazaj je bil primer v Tedniku, ko je kazalo eno samohranilko, ki je leto ali dve nazaj kupila UVKjevo stanovanje, sedaj je izgubila sluzbo v UVK in ne more odplacevati kredita.
Zato pa sevečina teh oglašuje že več mesecev ane?? Ker noben ni
pripravljen dat toliko:P
Zadnja sprememba: anon-119197 03.06.2009 19:26
Heh, tudi prav, tudi s 1500€/m2 bo verjetno cisto
zadovoljen, s 3000€/m2 pa najbrz ne :) Ampak raje vprasaj
njega :)Ti Mucek, zdaj pa se blagovolji razloziti, sem pravkar pogledal tvojo zgodovino sporocil, da si naredil dva faksa hkrati delal ob studiju, kupil 3 sobno stanovanje na cash, ampak prides vceraj komentirat iz 0 in naenkrat ugotovis, da si najvecji Jack na slovenskem nepremicninskem trgu in da preprosto vidis v prihodnost :)
Pa BTK za vse skupaj, jao, ne pa, da se kregas tu z nami, sirotinjo, ki za burek nimamo :)
sporočil: 48.253
Mucek28 je napisal(a):Ne vem o cem govoris, a najemnine so ze padle za 10%, ker je
NIŽJA NAJEMNINA?
Pozabljaš včerajšni podatek... 70% večje povpraševanje po najemniških stanovanjih sklada kot lani .... jojoj osnove ekonomije...
a) stanovanj ogromno, ker ljudje ne morejo prodati, oddajajo
b) ker je recesija tudi za najemnine ni toliko denarja, da bi ljudje placali karkoli
Torej, ce si kupil stanovanje pred enim letom, si zajebal, sprijazni se. Letos bi dobil vecje stanovanje, cez leto ali dve pa morda ze hiso ali penthouse.
bc123a je napisal(a):UVK?? Urad za varstvo konkurence? ;-)
Ravno en mesec nazaj je bil primer v Tedniku, ko je kazalo eno samohranilko, ki je leto ali dve nazaj kupila UVKjevo stanovanje, sedaj je izgubila sluzbo v UVK in ne more odplacevati kredita.
sporočil: 504
Morda je fenomen v tem, da špekulanti čepijo doma in drkajo, zato
ne zaznavajo kaj se dogaja z gospodarstvom .......
sporočil: 3.507
Mucek28 je napisal(a):
Fora je v tem da se stanovanja kupujejo v veliki večini na hipoteko na 20 let... ta stanovanja se ne bodo prodajala naslednjih 20 let, s tem se posledično zmanjšuje tudi ponudba stanovanj za daljše obdobje.... po drugi strani pa ti kupci ki sedaj kupujejo stanovanja čakajo na padec cen in s tem čakajo v stanovanjih kot najemniki, posledično dvigovanje cen najemnin (vsaj v LJ - Garsonjera 400€ + stroški -- odderuško če mene vprašate ampak tako je na tem trgu - Take it or leave it!
Buče, buče, buče, buče..... Samo en novejši primer: Stanovanjski sklad - Brdo - cena okrog 2K....
dalex je napisal(a):
Heh, tudi prav, tudi s 1500€/m2 bo verjetno cisto zadovoljen, s 3000€/m2 pa najbrz ne :) Ampak raje vprasaj njega :)
Ti Mucek, zdaj pa se blagovolji razloziti, sem pravkar pogledal tvojo zgodovino sporocil, da si naredil dva faksa hkrati delal ob studiju, kupil 3 sobno stanovanje na cash, ampak prides vceraj komentirat iz 0 in naenkrat ugotovis, da si najvecji Jack na slovenskem nepremicninskem trgu in da preprosto vidis v prihodnost :)
Pa BTK za vse skupaj, jao, ne pa, da se kregas tu z nami, sirotinjo, ki za burek nimamo :)
Enkrat moraš začeti... :) Zgodba o Jacku je pa sam tvoja teza in je ne bi komentiral...
bc123a je napisal(a):
Ne vem o cem govoris, a najemnine so ze padle za 10%, ker je
a) stanovanj ogromno, ker ljudje ne morejo prodati, oddajajo
b) ker je recesija tudi za najemnine ni toliko denarja, da bi ljudje placali karkoli
Torej, ce si kupil stanovanje pred enim letom, si zajebal, sprijazni se. Letos bi dobil vecje stanovanje, cez leto ali dve pa morda ze hiso ali penthouse.
Ja mogoče bi res lahko kupil večje.... ampak ne sanjam o stvareh ki jih ne morem kupiti.... BTW hiše ne bi kupil ker je to prevelik strošek pa ne da se mi non-stop letat okol hiše in kosit travo - grem raj vsak vikend kam drugam na izlet in nisem suženj hiše...
fastriff je napisal(a):
Buče, buče, buče, buče..... Samo en novejši primer: Stanovanjski sklad - Brdo - cena okrog 2K....
Ja + DDV... pa lahko kupiš tako stanovanje? si bil na Novih poljanah kdaj? vse odpada... zamaka... notri pa živijo sami doktorji pa pravniki.... ki so po normativih reveži?....
sporočil: 10.178
Mucek28 je napisal(a):
Ja mogoče bi res lahko kupil večje.... ampak ne sanjam o stvareh ki jih ne morem kupiti.... BTW hiše ne bi kupil ker je to prevelik strošek pa ne da se mi non-stop letat okol hiše in kosit travo - grem raj vsak vikend kam drugam na izlet in nisem suženj hiše...
travo je prav fino kositi, za ostalo pa obstaja vrtnar, če človek ravno nima te žilice. sicer ima hiša tudi kakšno prednost ali dve. še posebno za otroke je v časih, ko se pred bloke več ne hodi, hiša ogromna prednost.
bc123a je napisal(a):
Ah... IUV, se opravicujem :)
Lepo, da se znaš kdaj tudi opravičit... pri tebi smo bolj navajeni na zmerjanje ;)
Mucek28 je napisal(a):
Ja + DDV... pa lahko kupiš tako stanovanje? si bil na Novih poljanah kdaj? vse odpada... zamaka... notri pa živijo sami doktorji pa pravniki.... ki so po normativih reveži?....
Nope, brez DDV je napovedana cena krepko pod 2K :) Kar se pa tiče gradnje mam kolega ki je v skladovem stanovanju in je zadovoljen :).
sporočil: 69
fastriff je napisal(a):
Nope, brez DDV je napovedana cena krepko pod 2K :) Kar se pa tiče gradnje mam kolega ki je v skladovem stanovanju in je zadovoljen :).
Tudi jaz imam znance v skladovih stanovanjih in so vsi zadovoljni. Negativne informacije pa sem dobival predvsem od nepremičninskih posrednikov. Ugibate lahko komu boj verjamem...;-))))
veseljak je napisal(a):
Tudi jaz imam znance v skladovih stanovanjih in so vsi zadovoljni. Negativne informacije pa sem dobival predvsem od nepremičninskih posrednikov. Ugibate lahko komu boj verjamem...;-))))
Ja OK verjameš lahko komur želiš, to je tvoja pravica.
Jaz pa sem posredno udeležen pri teh stvareh in poznam kar nekaj gradbincev, ki delajo kot eni peti podizvajalci v vrsti in ti lahko povem, da bi ti glede na njihovo pripovedovanje kaj vse se vgrajuje v nove objekte kar slabo ratal....
Mucek28 je napisal(a):
Ja OK verjameš lahko komur želiš, to je tvoja pravica.
Jaz pa sem posredno udeležen pri teh stvareh in poznam kar nekaj gradbincev, ki delajo kot eni peti podizvajalci v vrsti in ti lahko povem, da bi ti glede na njihovo pripovedovanje kaj vse se vgrajuje v nove objekte kar slabo ratal....
A pa to samo pri skladovih stanovanjih ?
sporočil: 69
Mucek28 je napisal(a):
Vseh
torje je razlika med skladovimi stanovanji in stanovanji drugih investitorjev samo cena?
Mucek28 je napisal(a):No jst sm bil že v skoraj vseh soseskah kjer je sklad kaj imel, od teh ki jih omenjaš do vižmarij in celo v Mariboru sem si uspel ogledat. Kar se mene tiče je kvaliteta taka kot večina ostalih, posebno nedeljskih investitorjev. Pomoje pa tudi v raznih soseskah zgrajenih pred 20, 30 leti je kdaj kaj odpadalo, pa ti si bil takrat še spremij in verjetno tega ne moreš vedeti, tvoji tastari, ki so to morda doživeli pa se v spominu na dobre stare čase in Titeja tak ne spomijo več takih neprijetnih podrobnosti, kot je odstopanje škart ploščic v kopalnici.
Zadnja sprememba: anon-130825 04.06.2009 13:03
veseljak je napisal(a):
torje je razlika med skladovimi stanovanji in stanovanji drugih investitorjev samo cena?
Ja normalno... ampak je problem v tem da pri skladovih stanovanjih je problem v tem da ga ne more kupiti vsak a ne...