Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Kam trenutno z denarjem?
Strani: 1
sporočil: 2
Pozdrav!
Malo sem prelistal forum in kakšne novejše novice o tem nisem našel.
Zanima me, kam se trenutno najbolj splača z 10.000€ ?
Ogledoval sem si nekako depozite.
obrestna mera se giblje nekako pri 4-5% letno pri naših bankah.
So trenutno depoziti pametna odločitev?
Kako je z depoziti v tujini?
Kako je glede obveznic, skladov in delnic? se splača 10k vložit v ene izmed teh metod ?
Rad bi nekaj vaših mnenj, da bi si potem lahko bolje ustvaril svoje mennje.
Hvala za odgovore!
Ogledoval sem si nekako depozite.
obrestna mera se giblje nekako pri 4-5% letno pri naših bankah.
So trenutno depoziti pametna odločitev?
Kako je z depoziti v tujini?
Kako je glede obveznic, skladov in delnic? se splača 10k vložit v ene izmed teh metod ?
Rad bi nekaj vaših mnenj, da bi si potem lahko bolje ustvaril svoje mennje.
Hvala za odgovore!
sporočil: 5.496
[wingy]Trenutno je bolj kot donosnost vprašanje varnost.
Pozdrav!
Morda bančni sef v Avstriji.
M
[prizma]Kje pa pravim, da eur :)
Kaj boš z evri v sefu, ko jih bodo zamenjevali 10:1 za novi EURO ?
M
[prizma]To je v tem trenutku vprašanje za milijon eur.
Torej glede varnosti, kaj bi dal v bančni trezor?
Mogoče mix različnih stvari.
M
sporočil: 3.523
[pcs]Varnosti premoženja ne dosežeš s sefom ampak zgolj z diverzifikacijo (različni naložbeni razredi, geografsko, materialna/nematerialna oblika).
> [wingy]
> Pozdrav!
>
> Malo sem prelistal forum in kakšne novejše novice o tem nisem našel.
> Zanima me, kam se trenutno najbolj splača z 10.000€ ?
Trenutno je bolj kot donosnost vprašanje varnost.
Morda bančni sef v Avstriji.
M
sporočil: 1.470
Moja 2 centa:
kaj pa CHF? V primeru, da se nič ne zgodi (beri, Evropa nadaljuje), nisi nič izgubil, v primeru da pa pride do izstopa Grčije, ki ga najverjetneje spremlja obsežna aktivnost ECB pa Švicar verjetno ne bo več ohranil pega, kar pomeni, da imaš fantastičen risk-reward. Če bi zadel jackpot... :):)
kaj pa CHF? V primeru, da se nič ne zgodi (beri, Evropa nadaljuje), nisi nič izgubil, v primeru da pa pride do izstopa Grčije, ki ga najverjetneje spremlja obsežna aktivnost ECB pa Švicar verjetno ne bo več ohranil pega, kar pomeni, da imaš fantastičen risk-reward. Če bi zadel jackpot... :):)
sporočil: 124
V kolikor razpršiš , dosegaš cca donos rasti BDP, kar je manj od
realne inflacije.
V kolikor pravilno oceniš kam vložiti denar in potem je potrebno seliti iz ene oblike v drugo, pa lahko pričakuješ ohranjanje realne vrednosti.
V kolikor pravilno oceniš kam vložiti denar in potem je potrebno seliti iz ene oblike v drugo, pa lahko pričakuješ ohranjanje realne vrednosti.
sporočil: 3.523
[wingy]Če ne veš kam, potem daj v bančno vezavo, mogoče z avtomatskim podaljševanjem na tri mesece (da nisi zavezan par let). Ko boš vedel kam, pa ne boš več spraševal drugih - zapomni pa si tole: no risk, no reward.
še vedno nisem dobil kakšnega konkretnega predloga ali ideje, kam z denarjem.
Jaz vlagam v lasten posel.
sporočil: 124
Najboljša naložba je naložba v lasten posel, če si sposoben.
Če ne je potrebno vložit v posel, ki ga vodijo drugi - delnice ( večji rizik).
Če se vse sesuje proizvodnja hrane in zdravil bo morala delati in v boljših časih spet ohranjati realno vrednost. Če danes vložiš v delnice recimo 50 povprečnih plač jih boš čez 20-30 let pri prodaji zopet dobil nazaj. Na banki pa jih zagotovo ne boš dobil. Vse ostalo zlato, srebro .... je špekulacija, lahko dobiš 1000% ,lahko izgubiš prav toliko.
Sicer tudi pri delnicah imaš stroške prinakupu, prodaji, ležarina vsako leto, tako da ti tudi tukaj stroški odžirajo glavnico.
Če ne je potrebno vložit v posel, ki ga vodijo drugi - delnice ( večji rizik).
Če se vse sesuje proizvodnja hrane in zdravil bo morala delati in v boljših časih spet ohranjati realno vrednost. Če danes vložiš v delnice recimo 50 povprečnih plač jih boš čez 20-30 let pri prodaji zopet dobil nazaj. Na banki pa jih zagotovo ne boš dobil. Vse ostalo zlato, srebro .... je špekulacija, lahko dobiš 1000% ,lahko izgubiš prav toliko.
Sicer tudi pri delnicah imaš stroške prinakupu, prodaji, ležarina vsako leto, tako da ti tudi tukaj stroški odžirajo glavnico.
[prizma]Khm, kako pa izgleda izguba 1000%?
Vse ostalo zlato, srebro .... je špekulacija, lahko dobiš 1000% ,lahko izgubiš prav toliko.
M
[milena1234]A mi lahko pokažeš formulo mogoče? :)
Tako, da ti od 1000 eur ostane samo 1eur, lahko pa tudi nič, pa si izračunaj izgubo.
M
Strani: 1