Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pameten avto, neumen voznik
Strani: 1
sporočil: 1.324
En sistem pogrešam v vseh novih avtomobilih in sicer Sistem
prepoznave zelenih luči na semaforjih. Namesto piska, bi lahko
voznika, ki bulji v telefon udarilo kladivo po glavi.
Sicer pa ja, koristen predlog bi bil tudi teden dni počitnic z rent a car-je, v deželi, ki vozi po levi. Z ročnim menjalnikom in "analognim" avtomobilom. Zadeva deluje, preizkušeno :)
Sicer pa ja, koristen predlog bi bil tudi teden dni počitnic z rent a car-je, v deželi, ki vozi po levi. Z ročnim menjalnikom in "analognim" avtomobilom. Zadeva deluje, preizkušeno :)
sporočil: 41
Se povsem strinjam, sem tak dopust izvedel pred dvema mesecema.
Takrat pa mora biti voznik 100-odstotno skoncentriran na vožnjo
sporočil: 674
Sigurno je voznja s kopico pripomocki bolj varna in manj
utrujajoca. Nikakor pa se ne strinjam, da zaradi tega postajamo
vozniki bolj "neumni".
Sam se vsakih 14 dni vsedem v starega BMW "roadsterja", ki sem ga kupil kot student. Zadeva je zabavna. Zadeva je cool. In ce sem posten, pri njem pogresam kar nekaj sodobnih voznih pripomockov. In ne bi zamenjal novega avtomobila za oldtimerja, da bi se z njim vozil vsak dan...
Pa sem navdusen voznik. Ampak, mislim, da smo slabsi vozniki zaradi STAROSTI, in ne zaradi asistencnih sistemov, ki nam olajsajo voznjo in marsikdaj preprecijo nesreco.
Sam se vsakih 14 dni vsedem v starega BMW "roadsterja", ki sem ga kupil kot student. Zadeva je zabavna. Zadeva je cool. In ce sem posten, pri njem pogresam kar nekaj sodobnih voznih pripomockov. In ne bi zamenjal novega avtomobila za oldtimerja, da bi se z njim vozil vsak dan...
Pa sem navdusen voznik. Ampak, mislim, da smo slabsi vozniki zaradi STAROSTI, in ne zaradi asistencnih sistemov, ki nam olajsajo voznjo in marsikdaj preprecijo nesreco.
sporočil: 1.944
Zadnja sprememba: 0430ABAKU 05.11.2024 10:37
Meni še kar ni jasno, ko vedno trobijo, da kljub asistenčnim
sistemom je za vse kriv voznik.Kaj sploh lahko naredim, ko se mi avto sredi avtoceste na prehitevalnem pasu iz ljubega miru z vso silo usede na bremzo?
Do zdaj se mi je zgodilo dvakrat. Enkrat dejansko na AC in drugič v Ljubljani na Celovški. Na srečo nikoli ni počilo.
Res, kaj za vraga lahko pri tem sploh naredim?
Drug neumen primer sem do zdaj lahko vedno rešil.
Radarski tempomat lepo sledi vozilu spredaj. Potem se pa naenkrat odloči, da vozilo spredaj sploh ne obstaja in pritisne po gasu, čez sekundo pa začne avto besno piskati, da se bom zaletel v oviro spredaj. Seveda hitro zavrem. Ampak, kaj avto piska meni? Naj raje sebi, saj on vozi :-)
sporočil: 1.345
Menjaš komponente, ker očitno ne delajo.
Ravno zaradi takih popravil zna bit avtonomna vožnja precej draga.
Ko sem enkrat bral bi morali že airbage in varnostne pasove po enih 7do 10 letih menjat.
Elektronske komponente verjetno se prej.
Ravno zaradi takih popravil zna bit avtonomna vožnja precej draga.
Ko sem enkrat bral bi morali že airbage in varnostne pasove po enih 7do 10 letih menjat.
Elektronske komponente verjetno se prej.
sporočil: 32.296
Zadnja sprememba: najobj 05.11.2024 13:28
[0430ABAKU]... khmm, mogoče bi probal izklopit asistenčni sistem ? ...
Meni še kar ni jasno, ko vedno trobijo, da kljub asistenčnim sistemom je za vse kriv voznik.
Kaj sploh lahko naredim, ko se mi avto sredi avtoceste na prehitevalnem pasu iz ljubega miru z vso silo usede na bremzo?
Do zdaj se mi je zgodilo dvakrat. Enkrat dejansko na AC in drugič v Ljubljani na Celovški. Na srečo nikoli ni počilo.
Res, kaj za vraga lahko pri tem sploh naredim?
Drug neumen primer sem do zdaj lahko vedno rešil.
Radarski tempomat lepo sledi vozilu spredaj. Potem se pa naenkrat odloči, da vozilo spredaj sploh ne obstaja in pritisne po gasu, čez sekundo pa začne avto besno piskati, da se bom zaletel v oviro spredaj. Seveda hitro zavrem. Ampak, kaj avto piska meni? Naj raje sebi, saj on vozi :-)
P.S.: pri zadnjih dveh avtomobilih v 12 letih tempomata nisem vklopil še nikoli, ker preprosto rad kontroliram samega sebe in svojo vožnjo, pri kateri mi je v istem obdobju ABS asistiral dvakrat, ko je pri ravnokar vklopljeni rumeni luči budalo pred mano z vso silo pohodil bremzo, čeprav je zelo jasno pravilo, da je pri rumeni luči vožnja skozi križišče dovoljena (= pravzaprav je obvezna), če svojega avtomobila ne moreš varno ustaviti, kar seveda vključuje - budale za volanom tega ne razumejo - tudi varno ustavljanje voznika za tabo, ki niti slučajno ne pričakuje, da boš pri dovoljeni hitrosti in jasnemu pravilu kar naenkrat zabremzal ... aja, v svojem avtu imam ziljon asistenčnih sistemov in vsaj za polovico od njih nimam pojma in me v resnici niti ne zanima, kako delujejo, ker zbran za volanom tudi brez njih - OK, avtomatski vklop/izklop dolgih luči je OK, ker dolge luči samo za svojo polovico ceste ročno ne morem uporabiti - vozim brez problemov, kar pa seveda ne pomeni - do zdaj mi je hvalabogu ratalo - da sem zaradi številnih budal na cesti res varen ...
sporočil: 674
[0430ABAKU]
Radarski tempomat lepo sledi vozilu spredaj. Potem se pa naenkrat odloči, da vozilo spredaj sploh ne obstaja in pritisne po gasu, čez sekundo pa začne avto besno piskati, da se bom zaletel v oviro spredaj. Seveda hitro zavrem. Ampak, kaj avto piska meni? Naj raje sebi, saj on vozi :-)Na tvojem mestu bizamenjal avto. Taksnemu avtomobilu ne bi mogel zaupati. Sedanji avto sem kupil pred 14 leti. Ima aktivni tempomat, ki ga redno uporabljam. Super stvar. Do sedaj me se ni pustil na cedilu. Dela BP
Strani: 1