Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Električno ogrevanje hiše – kdaj in kako ga smemo uporabljati
Strani: 1
sporočil: 3.557
Bla, bla, bla, bla !!!
Ni žive sile, ki bi meni zapovedal s čim se bom grel !!!!
No, itak je elektrika za tak namen predraga.
Ampak nihče in res nihče ne bo meni prenašal norosti iz Bruslja in mi nekaj zapovedoval !
Vem pa zelo dobro, da imajo pa ljudje tisoče in tisoče kaloriferjev ali električnih grel z ventilatorjem, ki jih uporabljajo občasno po potrebi.
Še mimogrede.
Nikjer ne zasledim, da bi se propagiralo ogrevanje s pomočjo cevnih vakumskih sončnih kolektorjev.
Očitno država noče, da bi kdo res bil samooskrben in neodvisen od vsega.
Poznam hišo, kjer ogrevajo izključno na cevne kolektorje.
Za vsak slučaj je zraven peč na drva, če bi bila huda zima ali okvara.
Ni žive sile, ki bi meni zapovedal s čim se bom grel !!!!
No, itak je elektrika za tak namen predraga.
Ampak nihče in res nihče ne bo meni prenašal norosti iz Bruslja in mi nekaj zapovedoval !
Vem pa zelo dobro, da imajo pa ljudje tisoče in tisoče kaloriferjev ali električnih grel z ventilatorjem, ki jih uporabljajo občasno po potrebi.
Še mimogrede.
Nikjer ne zasledim, da bi se propagiralo ogrevanje s pomočjo cevnih vakumskih sončnih kolektorjev.
Očitno država noče, da bi kdo res bil samooskrben in neodvisen od vsega.
Poznam hišo, kjer ogrevajo izključno na cevne kolektorje.
sporočil: 69
Ker pa je ena kilovatna ura električne energije občutno dražja od drugih energentov, je precej dražje tudi tovrstno ogrevanje.Ni res, UNP (propan) je dražji od elektrike!
Poglej cene energentov: www2.arnes.si/~mlice...entov.html
sporočil: 674
[]
Bla, bla, bla, bla !!!
Poznam hišo, kjer ogrevajo izključno na cevne kolektorje.V katerem vzporednemvesolju pa zivis? Da poznas hiso, kjer se ogrevajo izkljucno na cevne kolektorje??? Aloo.
Sam sem 15 let nazaj zmontiral vec kot 10 taksnih sistemov, za podjetje, ki je uvazalo cevne vakumske solarne kolektorje. In rezultat je bil porazen. Stranke so v najboljsem primeru prepolovile racun za energent. Ce so prej porabili 2.500 lit olja, so s pomocjo vakumskih kolektorjev porabili "SAMO" 1.300 lit olja. Glede na visoko investicijo, to ni bil nek dosezek. Na zalost
sporočil: 1.345
Se pravi prihranek cca 6 litrov po m2, če računs 200m2 hiša.
Oz 12oookwh oz 4000kwh stroma pri toplotni cop 1 proti3.
Mogoče le hiše niso bile dovolj izolirane?
Oz 12oookwh oz 4000kwh stroma pri toplotni cop 1 proti3.
Mogoče le hiše niso bile dovolj izolirane?
sporočil: 1.944
Kako se lahko torej ogreva družina na Primorskem v stanovanju v 5.
nadstropju?
Blok nima centralne ali skupinskega ogrevanja, saj so na Primorskem in gretje rabijo samo občasno.
Če že nekako montirajo klimo na fasado 5. nadstropja in jo uporabijo tudi ali predvsem za ogrevanje, kako naj pogrejejo vodo? Na (plinskem) štedilniku?
Blok nima centralne ali skupinskega ogrevanja, saj so na Primorskem in gretje rabijo samo občasno.
Če že nekako montirajo klimo na fasado 5. nadstropja in jo uporabijo tudi ali predvsem za ogrevanje, kako naj pogrejejo vodo? Na (plinskem) štedilniku?
sporočil: 1.621
[0313EKINX]Prihranek sicer ni majhen (v %), ampak je odvisno od investiceijskega vložka (ROI v letih). Če je 10 let je super, če je 20 let je sprejemljivo, če je 30+ let je investicija neuspešna.
> []
> Bla, bla, bla, bla !!!
> Poznam hišo, kjer ogrevajo izključno na cevne kolektorje.
>
> Za vsak slučaj je zraven peč na drva, če bi bila huda zima ali okvara.
V katerem vzporednemvesolju pa zivis? Da poznas hiso, kjer se ogrevajo izkljucno na cevne kolektorje??? Aloo.
Sam sem 15 let nazaj zmontiral vec kot 10 taksnih sistemov, za podjetje, ki je uvazalo cevne vakumske solarne kolektorje. In rezultat je bil porazen. Stranke so v najboljsem primeru prepolovile racun za energent. Ce so prej porabili 2.500 lit olja, so s pomocjo vakumskih kolektorjev porabili "SAMO" 1.300 lit olja. Glede na visoko investicijo, to ni bil nek dosezek. Na zalost
Strani: 1