Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg
Strani: 1 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 115
[tilenrexi]Vsaj nekaj :) tnx
www.bbc.com/news/ele...0-53657174
twitter.com/dailydir...51393?s=20
[pirdih]
Meni je pa tale všeč :)
twitter.com/dailydir...51393?s=20
Predsedniške volitve bodo potekale v torek. Istega dne bodo prav tako kongresne volitve v senat in predstavniški dom. Obstaja resnična zaskrbljenost, da bi lahko zapozneli izidi v prihodnjem tednu privedel do obdobja negotovosti in pretresov tako za trge kot za gospodarstvo.
Če Biden zmaga, kot kažejo ankete, bi se lahko tehnološka podjetja soočila z višjimi davčnimi stopnjami in davčno motivirano prodajo ter večjo regulacijo. Potencialno višji davki pod Bidenovo administracijo so še ena skrb. Biden bo predlagal povišanje stopnje davka od dohodkov pravnih oseb na z 21% na 28%, kar bi lahko vplivalo na dobiček podjetij. Sledil bi tudi predlog za obdavčitev kapitalskih dobičkov in dividend kar bi lahko nekatere vlagatelje spodbudil k prodaji.
Kakor kaže bodo sledili padci.
S&P 500 ima podporo pri 3209 točk, ki bo kmalu prekinjena od tam naprej pa se odprira pot do močnejše prodaje
Nasdaqova podpora pa je bila na 11200 točk zato se pričakuje tudi medvedji cilj, ki je na 10656 točk kje naj bi bila močna podpora, vprašanje pa ali bo zdržala.
V dobrem ali slabem se je Trump odločil, da bo njegova trgovinska vojna s Kitajsko osrednji del njegove administracije. Trump je od uvedbe carin na kitajski uvoz do groženj z odstranitvijo kitajskih zalog in do morebitnega uvrščanja Ant Financial na črni seznam, ustvaril kaos za kitajske delniške vlagatelje. Tako se Bidenu ni treba privoščiti predsednika Xija ali celo odpraviti tarif, ki jih je Trump že uvedel. Vse, kar mora storiti, je zmagati na volitvah, da odpravi velik glavobol za delniške vlagatelje Alibabe. Malo reklame za ljubitelje kitajskih delnic.
The U.S. investment bank said it expects the euro area’s real gross domestic product (GDP) to shrink 2.3% in the fourth quarter, a sharp reversal from its earlier projection of 2.2% growth.
“Looking ahead, we assume that the new restrictions will last for three months before they are gradually rolled back starting in February,” Goldman Sachs economists wrote in a note to clients.
www.statnews.com/202...-indicate/
Covid-19 vaccine from Pfizer and BioNTech is strongly effective, early data from large trial indicate
Človek bi pomislu, da je Tramp zmagal
:)
[Rokc5]Če pa smo vsi vedeli, da bo cepivo na voljo takoj po volitvah!?
Ahjaj mi je že žal ker nisem vstopil na trg... zamudil... Pfizer pokvaril moje plane....
www.nbcwashington.co...y/2470115/
Bomo vidli, kako bo kaj na LJSE v prihodnjih dneh, če dans še bolj zategnejo lockdown ...
Ovu će zimu trebat izdržati...
[ljsefan]Včeraj in predvčerajšnjim večino prodal.
> [jani1974]
> > [ljsefan]
> > Dans pa kar konkretno trese v tujini. DAX trenutno 3.10 % v rdečem.
>
> Jaz sem nekaj kupil. In ko nekaj kupim, gre hitro spet vse navzdol.
> Bom naslednjič javil, da boste šortali, tisti ki to znate, kako se naredi :-)
A si spet kupval dans, da se spet vse trese? :D
Toliko v info, če bi kdo kaj kupoval, ima še en razlog več :-)
In kar pomenljivo tudi glede stagnacije tečaja delnice. Sploh če nekdo pomisli, da so prvi v razvitem svetu naznanili, da bi znali imeti čarobno palčko :)
črpal pa mi nč ni jasno
Kaj pravi podzemlje - je vlak za EM in posebej za dezelo Sambe odpeljal, al je se kej lufta navzgor za nadebudnega malega vlagatelja, da si prisluzi bozicnico?
:-)
LpA
Ko boš šel not pa le napiš.
Zadnjič je en napisal, da je prodal.
Bil je dober timing za long, ko gledam za nazaj.
Drugače pa sell 3700 tp 3500- samo ideja.
Jaz sprasujem za emerging markets, se posebej Brasil...
Sem pa vzel neki malga Petrobras. Pa razmisljam, da bi se en etf (4BRZ), ker mi bas niso poznana neka spodobna brazilska podjetja...
LpA
Mislim, da je bilo govora o braziliji, da so letos celo uvozili nekaj soje.
Pa tudi vreme za trenutno setev jim ne gre prevec na roko.
Če slučajno investiras na podlagi visokih cen kmetijskih surovin.
LpA
Še vedno se lahko hitro obrne na dol.
Sam ne bi kupoval, če res ne poznam trga do potakonsti.
Oz bi bil catious buy.
Sam nisem neki extra "pohlepen" :-) ce bi se 5$ slo gor bi bil cisto zadovoljen . Pa kaze se, da bi lahko, majo neke rekordne inflow v brasil delnice, baje bezijo iz padajocega $. Nisem ziher, cist sveze v tej igri, morda rajsi vseeno poiscem se kaj zanimivega na vecletnih min. v EU, da se izognem pretiranemu tveganju padca $.
Hvala za mnenje. Bom imel v mislih. :-)
LpA
Ima Lyn na Seeking Alpha en epohalen text na temo svetovnega monetarnega sistema na podlagi petrodolarja - bi bil vesel, ce bi Biden oziroma njegovi puppet masterji raje delali na iskanju novega sistema, kot Lyn navaja moznosti - nova vojna samo podaljsa probleme, ki jih US imajo s tem da je $ rezervna valuta.
seekingalpha.com/art...-over-time
LpA
Ce kupujes v uptrendu te lahko korekcija prestrasi, da prodas prehitro.
Kar se tiče dolarja ta nima nekih omejitev nad 1,2 ali 1,3.
Sam tezko verjamem, da gre kam dlje od 1,25 ne bom pa sel shortat. Cilj na gor je vsaj 1,4 pa vse do 1,9.
LpA
p.s.: se spomnim cajta ~2005 je bil 1€~1.5$ buh nam pumahi ce se vrnemo v tiste case :-)
Strani: 1 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 115