Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek Gurs: V Ljubljani spet rast cen stanovanj
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (36)
Strani: 1 2
P.S. kako je kaj s ponderji?
imam dva dvoma oz. domnevi:
- je na nakupni strani (bila) relevantno prisotna država?
- se mogoče dogaja, da si nekateri nepremičninarji prodajajo stanovanja med sabo brez dejanskega toka denarja (predvsem za LJ in obalo to velja, op. p.)?
še ena poddomneva:
-kaj pa je s kompenzacijami: jih tudi beleži gurs?
cenzus je napisal(a):...in lepo dajo državi 2% davka na promet z neprem. ???
- se mogoče dogaja, da si nekateri nepremičninarji prodajajo stanovanja med sabo brez dejanskega toka denarja (predvsem za LJ in obalo to velja, op. p.)?
Še dobro, da imamo toooooliko javnih uslužbencev, ki ne vedo kam z denarjem.
Vsaj za nekaj je pa glomazno velika javna uprava le dobra;)
cenzus je napisal(a):Aplikacije so znana stvar na borzi pri oblikovanju - friziranju cen delnic. Vsaj nekoč so bile. Kompenzacije za opravljene posle pa se ponavadi opravljajo po višjih cenah od tržne, se ve zakaj. Te prodaje bi moral evidentirati tudi GURS. Vprašanje so tudi davčne tabele.... Kakorkoli, za mene so cene še vedno previsoke. Lep dan.
zanimivo bi bilo pogledati strukturo in značilnosti "novih ponosnih lastnikov stanovanj". imam dva dvoma oz. domnevi: - je na nakupni strani (bila) relevantno prisotna država? - se mogoče dogaja, da si nekateri nepremičninarji prodajajo stanovanja med sabo brez dejanskega toka denarja (predvsem za LJ in obalo to velja, op. p.)? še ena poddomneva: -kaj pa je s kompenzacijami: jih tudi beleži gurs?
@Pasant : verjetno ni malo primerov, ko prodajalci obupajo ko ne dobijo željeni znesek in gredo nazaj v oddajo. Koliko je bilo dejansko prodanega, pove GURS. :)
Garsonjerco za 100+ čukov v LJ naj kupujejo ljubitelji bivanja v škatlicah. Važno, da je dovolj izbire.
AmadejSI je napisal(a):Ko pridejo na trg grda stanovanja, bo cena spet v ravnotežju.
No, gre za statistične podatke. Tako kot ni nikoli veljalo, da so se vsa stanovanja v zadnjem letu pocenila za 10% (nekatere več, nekatera manj), tako tudi sedaj še velja, da je to le povprečna prodajna cena vseh poslov, kar lahko pomeni tudi, da so se prodala zgolj lepša stanovanja, ki so posledično bolj trdno držala ceno.
sreckonapecko je napisal(a):Hiše za 800 po kvadrat pa naj kupujejo ljubitelji vonja po kravjaku (hlevski gnoj)....
Garsonjerco za 100+ čukov v LJ naj kupujejo ljubitelji bivanja v škatlicah. Važno, da je dovolj izbire.
lecner je napisal(a):
Hiše za 800 po kvadrat pa naj kupujejo ljubitelji vonja po kravjaku (hlevski gnoj)....
Ja, mene ruralna scena res ne moti. Dobro da smo različni. Iščem razgled, naravo, veliko prostora, svojo zelenico... 15 minut vožnje iz LJ je tega na kupe.
lecner je napisal(a):
Ko pridejo na trg grda stanovanja, bo cena spet v ravnotežju.
Lepša/grša, kvalitetnejša/manjkvalitetnejša. Tudi tovrstna se poizkušajo prodati, oglasov je polno, samo da se ne prodajo in posledično niso v statističnih podatkih. Je pa hitro razvidno, da je tudi takšnih polno - to so običajno tista, katerih sklicne cene so že sedaj pod 2000€/m2. Če bi se samo to prodalo, bi danes brali o strmoglavljenju cen.
sreckonapecko je napisal(a):Najbolj zanimivo je tam proti Črni vasi in še malo naprej. Ko sem tam vozim, se mi zmeraj zdi, kot da bi se vozil po Srbiji ali Kosovu. :)
Ja, mene ruralna scena res ne moti. Dobro da smo različni. Iščem razgled, naravo, veliko prostora, svojo zelenico... 15 minut vožnje iz LJ je tega na kupe.
cenzus je napisal(a):
zanimivo bi bilo pogledati strukturo in značilnosti "novih ponosnih lastnikov stanovanj". imam dva dvoma oz. domnevi: - je na nakupni strani (bila) relevantno prisotna država? - se mogoče dogaja, da si nekateri nepremičninarji prodajajo stanovanja med sabo brez dejanskega toka denarja (predvsem za LJ in obalo to velja, op. p.)? še ena poddomneva: -kaj pa je s kompenzacijami: jih tudi beleži gurs?
Za takle dvig v Lj zadošča fiktivna prodaja 16 povprečnih stanovanj:-). Osebno verjamem da teh ni bilo. Lep dan.
P.S. kaj pa se dogaja z insajderji in kombinacijami najemi, povratni najemi, miš maš, pa navadni državljani ne moremo vedet...
Vinci je napisal(a):
Najbolj zanimivo je tam proti Črni vasi in še malo naprej. Ko sem tam vozim, se mi zmeraj zdi, kot da bi se vozil po Srbiji ali Kosovu. :)
Če greš še 10 minut naprej ali proti vzhodu pa dobiš občutek, da si že v Albaniji ali Moldaviji.
sreckonapecko je napisal(a):
Glede na to, da prideš v 15 minutah iz centra do btc-ja, včasih pa samo do žal.... res ne vem kaj imaš ti v mislih - 15 minut vožnje od dolgega mosta... takorekoč do unca?
lecner je napisal(a):
Glede na to, da prideš v 15 minutah iz centra do btc-ja, včasih pa samo do žal.... res ne vem kaj imaš ti v mislih - 15 minut vožnje od dolgega mosta... takorekoč do unca?
14 dni nazaj: center LJ - bežigrad Mercator = 45 minut (16:00 -16:45)
Saj je cenitev edina logika, če pa je že skoraj pol Slovenije na psu!Reveži, brezposelni, bodoči brezposelni in na minimalni plači + upokojenci.
Torej, prihaja ugodno leto 2010, še 25% agentov bo brez službe, oz. jih agencije odpuščajo in jim ponudijo sodelovanje preko s.p. - ja.Če pa še za prispevke ne bo:)))hahaha
lecner je napisal(a):
Ja v 15 minutah se po AC daleč pride. Čas je važen in ne kilometri. Če pa imaš v bližini kak večji kraj za nakupe, si na dobri lokaciji. Pomembno se je izogibati AC iz smeri MB, ker je vsako jutro zabasana proti LJ.
bondy je napisal(a):
Sedaj bodo v primeru Lavrica prodajalec lahko tožil kupce, ker se je situacija na trgu spremenila.
Tam bodo kupci kmalu lahko uveljavljali pogodbene penale, ker prodajalec še ni dokončal vsega.
lulo9002 je napisal(a):Ampak pri 1000X manjšem prometu, se je tudi v prejšnjem kvartalu pocenilo samo eno stanovanje ali dve?
JA, promet je pa še vedno 1000x manjši kot leta 2007:)) tega pa ne omenjajo.Torej če se proda kako stanovanje 2% dražje še ne pomeni da se stanovanja dražijo, ampak da se je ENO ali DVE stanovanji prodalo dražje.
Ja, kot ljubljančan se lahko pohvalim, da večna Ljubljane (razen starega centra) izgleda kot Tirana, Priština ali Sofija...
Vinci je napisal(a):
Najbolj zanimivo je tam proti Črni vasi in še malo naprej. Ko sem tam vozim, se mi zmeraj zdi, kot da bi se vozil po Srbiji ali Kosovu. :)
sreckonapecko je napisal(a):
Če greš še 10 minut naprej ali proti vzhodu pa dobiš občutek, da si že v Albaniji ali Moldaviji.
Strani: 1 2