Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek EU spreminja javna naročila: konec prevlade cene, prihaja enotna platforma
Strani: 1
sporočil: 8.164
Zadnja sprememba: 1357 09.09.2026 18:32
Tole bo pa še pestro. Če bo direktiva ostala vsaj približno takšna
kakor je napisana potem bo padel marsikateri lokalni monopol.
sporočil: 6.982
Marsikje se gre tik pod mejno vrednost.
In se izbere točno določen izvajalec.
Večkrat se pa tako napiše sam razpis, da se lahko prijavi samo en.
Tisti, ki so v tem, preveč dobro vedo, kako se temu streže.
In se izbere točno določen izvajalec.
Večkrat se pa tako napiše sam razpis, da se lahko prijavi samo en.
Tisti, ki so v tem, preveč dobro vedo, kako se temu streže.
sporočil: 868
2 leti sem vodil javna naročila za javno ustanovo. Na začetku sem
zahteval kvaliteto in ceno vse v matematični formuli.
Kvaliteta je kriterij okoli katerega se lahko prepiramo mesece, so razlog za pritožbe in zahteve za utemeljitev, ki vse upočasni. Pri dobavi pa vsi prikrivajo bližnjice, kako so varčevali in hote ali nevedi goljufali.Po 6 mesecih sem zelo poenostavil in sem zahteval samo ceno in jamstvo za delovanje z bančno garancijo vnovčljivo na poziv, saj sicer ne prideš nikamor.
Kvaliteta je kriterij okoli katerega se lahko prepiramo mesece, so razlog za pritožbe in zahteve za utemeljitev, ki vse upočasni. Pri dobavi pa vsi prikrivajo bližnjice, kako so varčevali in hote ali nevedi goljufali.Po 6 mesecih sem zelo poenostavil in sem zahteval samo ceno in jamstvo za delovanje z bančno garancijo vnovčljivo na poziv, saj sicer ne prideš nikamor.
sporočil: 244
[stutek]Ko kopuješ preprosto primerljivo stvari ni težko (avti, strežniki,..), ko pa kupuješ storitev (recimo nek specifičen informacijski sistem, ki ga je treba šele zgraditi) kjer še sam točno ne veš kaj rabiš je tole misija nemogoče, ker moraš vse vnaprej definirati. V bistvu imaš 70% opcij odstranjenih.
2 leti sem vodil javna naročila za javno ustanovo. Na začetku sem zahteval kvaliteto in ceno vse v matematični formuli.
sporočil: 8.164
Namen te direktive je predvsem spodbujanje "nakupov na ključ" tudi
v sektorju storitev ali kompleksnih nakupov. Takšne zadeva pa na
ključ lahko pri storitvah ali kompleksnih nakupih izvedejo edino
"veliki", veliki v smislu tako obsega poslovanja kot finančno. Ta
direktiva omogoča direkten vstop multinacionalkam direkten dostop
do javnih naročil tudi nižje vrednosti, ki so bila do sedaj v
najboljšem primeru delo za lokalne distributerje posameznega blaga
in storitev. Zato sem v prvem komentarju na tej temi napisal da
bodo padali lokalni monopoli.
sporočil: 868
[AlojzFerluga]Še vedno lahko zahtevaš bančno garancijo za delovanje.
> [stutek]
> 2 leti sem vodil javna naročila za javno ustanovo. Na začetku sem zahteval kvaliteto in ceno vse v matematični formuli.
>
> Kvaliteta je kriterij okoli katerega se lahko prepiramo mesece, so razlog za pritožbe in zahteve za utemeljitev, ki vse upočasni. Pri dobavi pa vsi prikrivajo bližnjice, kako so varčevali in hote ali nevedi goljufali.Po 6 mesecih sem zelo poenostavil in sem zahteval samo ceno in jamstvo za delovanje z bančno garancijo vnovčljivo na poziv, saj sicer ne prideš nikamor.
Ko kopuješ preprosto primerljivo stvari ni težko (avti, strežniki,..), ko pa kupuješ storitev (recimo nek specifičen informacijski sistem, ki ga je treba šele zgraditi) kjer še sam točno ne veš kaj rabiš je tole misija nemogoče, ker moraš vse vnaprej definirati. V bistvu imaš 70% opcij odstranjenih.
Strani: 1