Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek Anketa: Cene bodo še kar nekaj časa šle navzdol, saj bo nepremičninski trg okreval zadnji
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (6)
Strani: 1
Normalno je, da v času krize firme neidoče proizvode prodajajo ne samo po lastni ceni ampak tudi pod njo, da pridejo do likvidnih sredstev, ki omogočijo nov zagon. Povsod v gospodarstvu je tako in tudi pri čez glavo zadolženih nepremičninarjih je samo vprašanje časa.
V kolikor bi banke vseeno poskušale vnovčiti hipoteke in začele z množično razprodajo na trgu, bi ogrozile ne le sebe temveč tudi vlado. Množična odpuščanja v gradbeništvu in tistih ki od njega posredno živijo so velika socijalna bomba, ki bi odpihnila vsako vlado.
Pravo vprasanje je, za koliko bi prodajalci znizali cene (10%. 50%, 90%) ? :))
GIGI je napisal(a):In svoje obveznosti pa poravnavajo kako?
Novogradnje se financirajo preko bank. Koliko bank je pripravljenih sprožiti plaz izvršilnih postopkov? Mislim, da nobena, ker je to pripelje do popravkov vrednosti v bilancah. Raje "trpijo" in čakajo na izboljšanje.
Glih kar grem jest po ene pol milijona kredita, sej mi ga ne bo nikol treba odplačat:P
sjeraj je napisal(a):
Z zbiranjem depozitov in obrestovanjem 4%+, pa z državnimi dokapitalizacijam?
Glih kar grem jest po ene pol milijona kredita, sej mi ga ne bo nikol treba odplačat:P
Kredita ne mores odplacati z novim kreditom. Banka posluje tako, da si od A izposodi denar in ga da B, ter sluzi na razliki v obrestni meri. Ce B ne vrne kredita, niti ne placuje obresti (iz cesa pa naj, ce noce prodajati stanovanj "pod ceno"), kaj pomaga banki reprogram? Sposoja si denar, za njega krvavo placa, sama pa ne pobere od dolznika nicesar? :)
Nepremičninski trg umira .... crkuje in se zavrača na tla mrtev .... !
Smrt pa je ireverzibilen proces :))
Sabina Gregorin je napisal(a):
Se pridružujem mnenju Edvarda Ovna.
Lepo lepo ... .
Zakaj pa ? Rad bi slišal argumente nepremičninarke zakaj se pridružuje menju Ovna ?
Nantl je napisal(a):
Kako lahko nekaj kar je na smrt bolano okreva ? Nepremičninski trg umira .... crkuje in se zavrača na tla mrtev .... ! Smrt pa je ireverzibilen proces :))
***** Carsko :))
in kam vlagati? ja , v aktivno upravljanje ki je delalo strankam ( eden srecnes sem tudi jaz ) +15% namesto da sem v skladih izgubil tudi do 60% ali koliko je ze bilo
seveda to upravljanje nisem dal v upravljanje nekje v Sloveniji........................
se vprasanja;)*?
latino05 je napisal(a):
danes vemo da se ne splaca kupovati stanovanje na kredit, ker so stroski enormni, ki se ga normalna placa ne more na dolgorocno privosciti ampak raj v najem ter se dodtano vlagati
in kam vlagati? ja , v aktivno upravljanje ki je delalo strankam ( eden srecnes sem tudi jaz ) +15% namesto da sem v skladih izgubil tudi do 60% ali koliko je ze bilo
seveda to upravljanje nisem dal v upravljanje nekje v Sloveniji........................
se vprasanja;)*?
+15% - kje pa je to blo? Mislm domenvam da ni skrivnost, saj se tudi tuje inštitucije ne bi ravno branile strank...
Strani: 1