Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 188
+ koliko so res potrošniki privarčevali (ker letos se investira veliko v kakšne stvari, ki se drugače ne-bi.. domače savne, jacuzziji ipd.)
Slo je mikro trg & opažanja ne moreš uporabiti za oceno potrošnje na drugih trgih.
Če bo zagon "infrastrukturnih / gradbenih del" močan, ne bo panike.
Glede tujine.. mislim, da je precej vračunano v sedanjih tečajih že "poslovanje" v letu 2022. ps. prodal nekaj KRO pod 10$ (nisem pričakoval, da bo šlo še toliko gor).
Kdo bo ostal brez stanovanja (nekoč kmetije), katera razpadla država bo naslednja, zaradi prezadolženosti, kdo in čigav bo hlapec na svoji zemlji, stanovanju, domovini? Cinkarna je za vzor kako je treba voditi gospodarstvo. Meni ni všeč, da ima veliko premoženja v obliki denarja. Kupiti surovine ali kar kak rudnik, tovarno za posodobit. Tako, kjer ne znajo okolju prijazno proizvajat TIO2. Brez kreditov. Lahko na obroke. Lahko v obliki večinskega solastništva. Le kreditov nikar.
[jezdec666]Pri nas naj bi se razpravljalo o tej opciji: necenzurirano.si/cla...vic-834496
Če bo stalo 14 dni ok, to ni panike. Ampak alek14 namiguje, da bodo lockdown podaljšali po EU večinoma čez januar ali februar.
"Zapisniki razkrivajo, da strokovna skupina nikoli ni razpravljala o popolnem zaprtju javnega življenja takoj po božiču, o čemer se v zadnjih dneh špekulira v javnosti. V resnici je bilo novo popolno zaprtje države predvideno po 4. januarju, je razvidno."
Koliko od tega se bo dejansko udejanjilo, pa pač verjetno odvisno predvsem od ravni prazničnega razvrata in posledičnih covid cifer.
[abohte]Katera vlada pa deluje po 'smernicah'? Nemška? Švedska? Nizozemska? Hrvaška?
Strokovne skupine ni več.
Ta vlada ne deluje po nobenih smernicah. Kr neki...
Vse se pač prilagajajo situaciji. Drugače ne gre.
Imamo pa na tem forumu en kup pametnih, ki bi za tren oka rešili svet. Lahko je biti pameten dokler nimaš nobene odgovornosti. Ko si enkrat na oblasti, si pa nihče ne upa iti v smeri, ki pomeni katastrofo z veliko verjetnostjo. Lahko gremo sicer tudi počasi v katastrofo...
Vse za opojno oblast.
Pri nas so pokojnine so 57% namesto 80% od osnove, minimalec ne omogoča preživetje družine pri dveh otrocih. Pesek v oči.
[ty]Lahko gremo tudi počas v katastrofo, če te to bolj pomirja....
> [abohte]
> Strokovne skupine ni več.
> Ta vlada ne deluje po nobenih smernicah. Kr neki...
Katera vlada pa deluje po 'smernicah'? Nemška? Švedska? Nizozemska? Hrvaška?
Vse se pač prilagajajo situaciji. Drugače ne gre.
Imamo pa na tem forumu en kup pametnih, ki bi za tren oka rešili svet. Lahko je biti pameten dokler nimaš nobene odgovornosti. Ko si enkrat na oblasti, si pa nihče ne upa iti v smeri, ki pomeni katastrofo z veliko verjetnostjo. Lahko gremo sicer tudi počasi v katastrofo...
Smernice so to, da se prilagajaš sodobnim tredom in jih upoštevaš, se jim prilagajaš, na vseh nivojih!
Če seveda to ZNAŠ in RAZUMEŠ!!
Če ne, potem lahko vlagaš tudi v kupe betona do onemoglosti... Me prav zanima, kakšna bo nova železniška in avtobusna postaja v najlepšem mestu na svetu!? Kakor sem videl načrte po pomoti v oddaji Preberjeno na popTV, bo to na stopnji nekeda gradbenega dosežka mesarskega mostu! :)
Malce se pa tudi moraš spoznati na sodobne svetovne trende in prizadevanja, če hočeš videti in razumeti smernice! :)
www.sunsirs.com/uk/p...l-645.html
1. Naš trg poznam
2. Na slovenskem trgu dosegam nadpovprečne donose (glede povprečje tujih borz)
Zanima me skupen donos mojega portfelja. Če je zaradi dividende ali rasti delnic, mi je vseeno.
Dokler mi taktika premikanja med slovenskimi delnicami deluje, ne vidim razloga, da bi kaj delal drugače. Gre za predvidljivo zadevo, kjer se fokusiram na teh 8 firm in med njimi premetavam denar glede na to kdaj mislim, da je kaj podcenjeno/precenjeno.
Ali ostali vidite CICG v prihodnosti kot kandidata za prodajo, kjer bi prevzemnik ponudil konkretno višjo ceno ali vas skrbi mešetarjenje DUTB-ja v firmi/z firmo?
[karlovacko]Zakaj se ti zdi da bo tako?
Čas je za nakupe, kdor misli kupit CICG naj to stori zdaj, kajti vlak 180€ bo odpeljal danes.
Se zanašaš na občutek ali kaj drugega?
Pozicija: še nimam, ampak dolgoročno bi rad vključil v portfelj (manjši delež)
P.S. Saj veš kako pravijo: 'Žuja je zakon!' ;) ;)
Strani: 1 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 188