Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 ... 188
Poročilo pripravljeno na podlagi 9mes rezultatov???; nikjer upoštevano koliko je dejansko Q4 boljši. (samo tekst izven pdf poročila na seonet linku omenja dobro poslovanje). Boljše, da ne objavijo takšnega pdf-a.
Mam čudn občutek glede mutenja (in DUBT deleža). Kroži kakšen jastreb in bi ponudil tako kot znajo naši posvečeni najraje sprejeti?
Ne razumem, da ne more "nihče" objaviti, da so dobili za delež XY ponudb; ali je cicg tudi kaj ponudila itd.
Obenem pa (po mojem v primerjavi z dosedaj vedno slabšo konkurenco) "pesimistične napovedi".... mislim, da pozicija "cikla" malo drugje.
[mare80]Ja, močno povpraševanje pri 180... nekaj glede prodaje deleža DUTB je ven prišlo, IMHO
Pot do 200 je odprta.
[abec]Bomo videli kmalu. Kolikor vem pa se lastih delnic ne sme kar tako kupiti. Ne sme se "gor jemat" ampak čakat da ti jih prodajo (čakati na nakupni strani). Ravno tako so omejeni z deležem prometa.. in še kaj (saj tako je včasih bilo)
Ali nisi pomislil, da je konec tihega obdobja in da Cinkarna nadaljuje z nakupi lastnih delnic?
[Dynisco]Kupovati, ne da bi dvigoval vrednost, oziroma višal tečaj delnice.
Kako je to mišljeno "gor jemat"?! Pač, kupiš jih, kot vse ostale delnice, le, da kupiš svoje. Ali kako??
Drugače pa ja, imaš popolnoma prav. Tole sem res kupil čisto v tri krasne. Če ne drugega, so dividende vedno nadpovprečne, tako, da prav nek kapitalni zajeb po moje le ni.
Tole par € gor dol je brez veze. Mene bolj zanima koliko je CICG vredna, če bi se to merilo z enakimi vatli in primerjalo s primerljivimi delnicami. Tržne cene so pri nas, še vedno planske, kakor včasih. Če ne bi bilo dividend bi CICG bila v podnu, saj se je ne bi splačalo imet. Kapital (delnice, denar) mora nositi profit. Tržne cene naših delnic so odraz naših predpisov in kuture revščine. Ko se nekdo "obogati" se izumi klasični način, da se mu vzame. Zato gre kapital ven in postajamo kolonija, kjer reveži delajo za preživetje in se profit prikazuje v bolj prijaznih državicah. A so že koga pri nas kaznovali zaradi takega početja? Če sem zadovoljen z 4% neto dividendo je zame CICG vredna, pri 10€ neto dividende, vsaj 250€. Brez upoštevanja možnega čudeža - kapitalske rasti.A tega ne bo, kot ne bo internetne prodaje Cinkarne Celje (CICG) Velikim špekulantom pa bi se jim jo (nabolj) splačalo uničit (likvidirat) zadolžit z državnimi garancijami, pomočmi, spodbudami in poslat v stečaj. Mali špekulanti pa lovijo droptinice in capljajo na mestu. Kriv je bil, je in bo seveda navaden človek - narod.
In investiranje zahteva intelektualni napor, prizadevanje, spremljanje situacije, tudi dolgotrajno,.... in še marsikaj drugega.... Malce zdrave kmečke pameti in Pogum!
Razni naivneži, sanjači, bleferji in bluzerji so hitro na tankem ledu! :)
odlično da Cinkarna nadaljuje odkupe lastnih delnic
v planu za 2021 se po moje skriva dodatnih do 2 mio EUR profita. Razkorak med EBITDA in čistim dobičkom je nesorazmerno prevelik, napram preteklim letom. Razlog nesorazmerja tiči po mojem mnenju v nerealnih postavkah odpisi, drugi odhodki ter višina davka.
cena tio2 raste - upam da s tem tudi nabavno/prodajne škarje
Strani: 1 ... 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 ... 188