Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: delnice BIH
Strani: 1
sporočil: 1
kaj je ugodneje: kupovati delnice iz BIH preko BPD ali odpreti
račun direktno v BIH? ima kdo izkusnje s tem?
sporočil: 13.641
Ugodneje je seveda direkt, vprašanje pa je, kolk se ti da zajebavat
s tem.
Jaz sem naredil tako, da so mi GBD asistiral pri odprtju pri RAjfajzen Sarajevo in sem potem delal direktno s Sarajevom. Vse je šlo gladko, Rajfajznu še prek online obrazca dajaš naročila.
Skratka...zadovoljen.
Jaz sem naredil tako, da so mi GBD asistiral pri odprtju pri RAjfajzen Sarajevo in sem potem delal direktno s Sarajevom. Vse je šlo gladko, Rajfajznu še prek online obrazca dajaš naročila.
Skratka...zadovoljen.
sporočil: 181
A gre tu za on-line trgovalno platformo?
Ali gre le za dajanje nalogov preko standardizranega obrazca?
Ali gre le za dajanje nalogov preko standardizranega obrazca?
sporočil: 15
ali lahko kdo pove kaki so stroški posredovanja pri nakupu in
prodaji delnic, in ali so delnice likvidne?
sporočil: 13.641
toniab je napisal(a):
ali lahko kdo pove kaki so stroški posredovanja pri nakupu in prodaji delnic, in ali so delnice likvidne?
Kje? Katere delnice?
Se opravičujem, ko nisem že prej napisal.
Trgovanje prek sarajevske borze, preko borzih hiš, kaki so stroški (posredovaja, nakupa, borzni).
Zanima me še npr. delnice podjetja RMU Kamenograd so trenutno vredna na borzi 30-34 KM, ali se jih jih da dejansko kupit za tako ceno (prometa je zelo malo), ali je treba zanjo ponuditi več (ne prek borze).
Trgovanje prek sarajevske borze, preko borzih hiš, kaki so stroški (posredovaja, nakupa, borzni).
Zanima me še npr. delnice podjetja RMU Kamenograd so trenutno vredna na borzi 30-34 KM, ali se jih jih da dejansko kupit za tako ceno (prometa je zelo malo), ali je treba zanjo ponuditi več (ne prek borze).
sporočil: 3.465
Ali morda kdo ve kaj se dogaja s komercialno banko skopje. Vem da
ni bila prodana po 9000 den strateskemu partnerju. Ali je sedaj
priloznost za nakup?
sporočil: 924
Stroški so okrog 1,4% (za manjše zneske več ker imajo vsi večinoma
minimalne provizije). v zadnjih treh dneh skupaj je bilo s tem
papirjem za okrog 2 mio sit prometa :) Današnje stanje
je pa tako (na prodaji)
32,5000 | 10 h |
33,8900 | 247 |
33,9000 | 120 |
34,0000 | 970 |
49,9900 | 252 |
49,9900 | 1000 |
50,0000 | 178 |
60,0000 | 400 |
hvala za odgovor!
kje je pa možno videt trenutno stanje na borzi?
Po končanem trgovalnem je na sase trgovanje.
kje je pa možno videt trenutno stanje na borzi?
Po končanem trgovalnem je na sase trgovanje.
sporočil: 60
toniab je napisal(a):
Se opravičujem, ko nisem že prej napisal.
s tem zadnjim skokom je precej špekulantov prilezlo na prodajno stran, tako da bi lahko dobil.
Delnica je na fixingu iki se zgodi od 11,30 do 11,35 in obvelja cena po kateri bo največji obseg.
mislim da trenutno več panikamanov ker je danes bilo danes na povpraševanju 110 lot po 36 KM, posel pa je bil po 33,80
BTW: a so kakšne (dobre) informacije o RMUKR da te zanima ta delnica?
sporočil: 12
Ja iz RH trgujem na SASE,preko dvije brkerske kuće
-VGT-Visoko,jedini imaju on-line trgovanje,korektni su,provizija 1% i kod kupnje i kod prodaje bez obzira na količinu dionica.
-FIMA-Sarajevo ,korektni može e-mail om provizija kako se dogovorite.
-VGT-Visoko,jedini imaju on-line trgovanje,korektni su,provizija 1% i kod kupnje i kod prodaje bez obzira na količinu dionica.
-FIMA-Sarajevo ,korektni može e-mail om provizija kako se dogovorite.
Strani: 1