Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek To določa Golobova verzija predloga zakona o božičnici
Strani: 1
sporočil: 28.423
pravico do zimskega prejemka bodo imeli tudi funkcionarjiv zameno za to, da se bodo morali stempljat, ali te pravicnost velja samo za prijetne stvari :)
sporočil: 1.492
Jaz pa mislim, da je model zrel ta tožbo, pa magari zasebno. Bom
resno razmislil ali se grem sodno driblati s kreteni.
V bistvu je država v insolvenčnem postopku. 2 mrd minusa in tip še naprej sprejema obveznosti.
Ni isto, če ti sprejmeš obveznost, ko to še ne veš. Tip ve, da je državo poslal v pizdo materino, pa to v seeno počne.
Modela in njegove pajace je potrebno ovaditi in sprocesirati. Žalostno je le, da je "osvobodil" tudi sodstvo.
Če bi se sam enako obnašal v firmi, bi me spakirali in obsodili. A njega in kamarilo pa ne?!
V bistvu je država v insolvenčnem postopku. 2 mrd minusa in tip še naprej sprejema obveznosti.
Ni isto, če ti sprejmeš obveznost, ko to še ne veš. Tip ve, da je državo poslal v pizdo materino, pa to v seeno počne.
Modela in njegove pajace je potrebno ovaditi in sprocesirati. Žalostno je le, da je "osvobodil" tudi sodstvo.
Če bi se sam enako obnašal v firmi, bi me spakirali in obsodili. A njega in kamarilo pa ne?!
sporočil: 3.191
[velikipok]
Jaz pa mislim, da je model zrel ta tožbo, pa magari zasebno. Bom resno razmislil ali se grem sodno driblati s kreteni.
youtube.com/shorts/o...MA9eKLC-i8
sporočil: 5.211
Danijel Lamperger iz OZS pravi:... "Če bi bili Nemčija, bi se pogovarjali o uvedbi česa podobnega za leto 2027, na primer."Itak !
Kapitalisti in industrijalci bi se pogovarjali mogoče za leto 2050 ali pozneje !!!
Kot sem že omenil je božičnica glede na število delovnih dni, cca 3 everčke dnevno.
Seveda je za skopuhe in pohlepneže vsak cent preveč.
Še dobro, da je minimalec uzakonjen, ker eni bi dali še bistveno manj.
Vsa čas in spoštovanje izjemam, ki delavca pošteno plačajo.
sporočil: 8.933
Zakaj po tvojem mnenju samo izjeme (od podjetij) pošteno plačujejo
svoje delavce in kaj ima to zvezo z božičnico?
Res zelo čudne izjave podajaš. A ti misliš, da trg delavcev (in fluktuacija delavcev) ne obstaja? Misliš, da je 95% deodajalcev krivičnih do svojih delavcev?
Se ne strinjam. Delam s precej podjetji in malokje jamrajo na podlagi upravičenih argumentov. Božicnica tle ne igra vloge. Marsikje so jo doslej izplačevali in še bodo, ampak še zdaleč ni to jeziček na tehtnici v odnosu delodajalec - delavec.
Zakaj meniš, da pa davčna oprostitev božičnice do višine npr. 800 eur ne bi doslegla svojega namena?
Zakaj meniš, da si penzionist s penzijo nad 1,5 k mesečno sploh "zasluži" božinico? Ni logike.
Zakaj nezaposleni na Zavodu - ki je tam ne po svoji krivdi - si ne zasluži božicnice?
Res zelo čudne izjave podajaš. A ti misliš, da trg delavcev (in fluktuacija delavcev) ne obstaja? Misliš, da je 95% deodajalcev krivičnih do svojih delavcev?
Se ne strinjam. Delam s precej podjetji in malokje jamrajo na podlagi upravičenih argumentov. Božicnica tle ne igra vloge. Marsikje so jo doslej izplačevali in še bodo, ampak še zdaleč ni to jeziček na tehtnici v odnosu delodajalec - delavec.
Zakaj meniš, da pa davčna oprostitev božičnice do višine npr. 800 eur ne bi doslegla svojega namena?
Zakaj meniš, da si penzionist s penzijo nad 1,5 k mesečno sploh "zasluži" božinico? Ni logike.
Zakaj nezaposleni na Zavodu - ki je tam ne po svoji krivdi - si ne zasluži božicnice?
sporočil: 6.425
[]Kmalu se ne bo kaj več pogovarjat k nas bodo Kitajci pojedl v roku 5 let EU bo popolnoma paralizirana za kar koli. Kitajska z robotizacijo in teh napredkom šiša cel svet
> Danijel Lamperger iz OZS pravi:... "Če bi bili Nemčija, bi se pogovarjali o uvedbi česa podobnega za leto 2027, na primer."
Itak !
Kapitalisti in industrijalci bi se pogovarjali mogoče za leto 2050 ali pozneje !!!
Kot sem že omenil je božičnica glede na število delovnih dni, cca 3 everčke dnevno.
Seveda je za skopuhe in pohlepneže vsak cent preveč.
Še dobro, da je minimalec uzakonjen, ker eni bi dali še bistveno manj.
Vsa čas in spoštovanje izjemam, ki delavca pošteno plačajo.
sporočil: 926
Evo dvojnega standarda:
za letos velja še ena izjema: do 18. decembra bodo podjetja v težavah lahko izplačala božičnico v višini 160 evrov na zaposlenega, razen če je letos oziroma bo do 31. marca 2026 prišlo do izplačila dobička, nakupov lastnih delnic ali deležev, izplačil nagrad poslovodstvu ali kakšnih drugih nagrad, denimo opcij; ta možnost ne velja v javnem sektorju;
Država ima izgubo, okrog 2 mrd evrov, državni uslužbenci, kot priviligrani sloj, bodo dobili polno božičnico. Bravo, diktator
za letos velja še ena izjema: do 18. decembra bodo podjetja v težavah lahko izplačala božičnico v višini 160 evrov na zaposlenega, razen če je letos oziroma bo do 31. marca 2026 prišlo do izplačila dobička, nakupov lastnih delnic ali deležev, izplačil nagrad poslovodstvu ali kakšnih drugih nagrad, denimo opcij; ta možnost ne velja v javnem sektorju;
Država ima izgubo, okrog 2 mrd evrov, državni uslužbenci, kot priviligrani sloj, bodo dobili polno božičnico. Bravo, diktator
sporočil: 2.153
Kako? Jaz sem pričakoval, da bodo državni uslužbenci tudi dobili po
160€. Saj delajo v ustanovi, ki je v finačnih težavah.
Strani: 1