5 min
Huda malomarnost, ki je ustavila tri slovenska podjetja (Oglas)
7 min
Borze: azijske večinoma v rdečem zaradi skrbi glede vrednotenja tehnoloških podjetij
14 min
Trump bi kontrolorje letenja nadomestil s 'pravimi patrioti'
41 min
SoftBank prodal 5,8-milijardni delež v Nvidii
1 ura
Češka nepremičninska skupina Fidurock v Slovenskih Konjicah gradi evropsko zgodbo (Oglas)
1 ura
Od stadiona Santiago Bernabéu do Kitajske, Indije in ZDA. Od domačega znanja in izkušenj do prebojnih tehnologij in prevzemov. Kaj vse prinaša 27. PKP?
1 ura
FT: Danski grozi ogromen račun za sodne stroške po tožbi zaradi davčne prevare.
1 ura
Od danes psi ne smejo biti več na verigah. Takšne so kazni 3
1 ura
Kako štejejo pri Golobu: ali lahko pobuda za referendum ustavi božičnico 6
2 uri
Senat potrdil financiranje vlade ZDA. Kaj to pomeni?
4 ure
ELES in italijanska Terna v največji skupni naložbi doslej: 250 milijonov evrov
6 ur
Primož Dolenc: zakaj digitalni evro in ali bodo zaradi njega banke trpele
6 ur
Bi nas iz blata potegnila rdeče-črna koalicija? 1
6 ur
Ali je denar res edini problem, da slovenske inovacije ostajajo v laboratorijih?
6 ur
Kako vlagati globalno, če se bojimo UI-balona?
6 ur
Golobova spomenika: podrtija Litijska in zapor na črno. Kje smo zdaj? 1
6 ur
Preveč cest, premalo železnic, izbire pa ... nič
13 ur
Najbolj brani članki danes
14 ur
Bloomberg: Švica blizu dogovora z ZDA o 15-odstotnih carinah
14 ur
Upanje na konec zaprtja ameriške vlade: po Evropi in Aziji zrasle tudi delnice v ZDA

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek VW california: vikend na štirih kolesih

Strani: 1

GV-1113 sporočil: 2.018
[#3071993] 06.11.25 20:47
Odgovori   +    9
Skoraj 100.000 EUR za en predelan kombi! Pa veste koliko hotelskih nočitev je to?

Pa tudi sicer morajo kupci tega avta plačevati še avtokamp, divje kampiranje je zdaj že povsod prepovedano. Mogoče še samo kje v Skandinaviji ni.
GV-1113 sporočil: 2.018
[#3072005] 06.11.25 22:32
Odgovori   +    1
Zanimiv bi bil podatek, koliko stane tak kombi brez predelave.

Ker sem v Decathlonu videl, da se da za drobiž kupiti ležišče za taka vozila + montažno raztegljivo posteljo za na streho.
FIN-572153 sporočil: 16
[#3072042] 07.11.25 12:21
Odgovori   +    1
Predraga, nekvalitetna in cenena karjola
FIN-379669 sporočil: 8.996
[#3072150] 10.11.25 07:13
Odgovori   +    1
S ceno 59k bi še-še nekako (ekonomsko) razumel celoten koncept rabe takega vozila, 89k pa je odbito mnogo in nima nobene ekonomske logike.

A kaže, da je na trgu dovolj posebnih ljudi, ki si pač želijo tak kombi in so zanj pripravljeni plačati zahtevano ceno. Tudi prav in naj bo tako. Smo si različni.
odvisnik sporočil: 3.376
[#3072154] 10.11.25 08:24 · odgovor na: FIN-379669 (#3072150)
Odgovori   +    0
[]
S ceno 59k bi še-še nekako (ekonomsko) razumel celoten koncept rabe takega vozila, 89k pa je odbito mnogo in nima nobene ekonomske logike.

A kaže, da je na trgu dovolj posebnih ljudi, ki si pač želijo tak kombi in so zanj pripravljeni plačati zahtevano ceno. Tudi prav in naj bo tako. Smo si različni.
Nima to veze ekonomija, prvo je to avto za prosti cas, drugo marsikaj ali najvec se kupuje s custvi.

Ekonomsko gledano, bi se vsi vozili z daciami in pegeuoti.
Mislim da ima tudi dacia neko alternativo za kampiranje ;).

Ena taka podobna kategorija so druzne zivali.
0313EKINX sporočil: 954
[#3072189] 10.11.25 13:58 · odgovor na: odvisnik (#3072154)
Odgovori   +    3
[odvisnik]
Nima to veze ekonomija, prvo je to avto za prosti cas,
Ekonomsko gledano, bi se vsi vozili z daciami in pegeuoti.
Tocno tako. Obicajno pljuvajo po zadevi, tisti, ki si zadevo ne morejo privosciti. Ali pa bi v primeru nakupa delali kot crnci, saj bi se za nakup zapufali.

Meni je od dalec zadeva izredno cool. No, sam bi si kupil Grand California, saj ima stojno visino. Moram priznati, da sem do sedaj samo nekajkrat kampiral. Obicajno, ko grem plezat v hribe, ali kaksno ekspedicijo v J Ameriko ali Himalajo. Na 7.000 m in visje, pac ne mores pricakovati hotela.

Ze nekaj let samnjam, da bom kupil kamper in prezivljal prosti cas ... letel z jadralnim padalom, jadral z jadrnico, plezal v dolomitih, Savojskih alpah, hiking na Skotskem ali v Turciji ...
No, vse to pocnem ze danes,
Ampak, letos sem si vzel samo 3 dni dopusta. Delal sem vse sobote ... Niti ene sobote nisem bil prost.
Ampak, nedelje sem pa izkoristil za jadralno letenje. No, ce le nisem delal :). Vceraj je bila taksna nedelja. Fantasticno letenje na Kriski.

Mogoce, si bom kupil camper. Se 3 leta delam, do 60-tega leta, potem pa "dopust". Definitivno bi bilo ceneje, ce si omislim 5* hotele, namesto kamperja. Ampak. Nimam pojma. Gotovo ima kampiranje svoj car. Definitivno ni ekonomično. Ampak, kaj vse ni ekonomicno?
=bi ga

Strani: 1