Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek O petih odstotkih BDP za obrambo malo drugače
Strani: 1
sporočil: 28.102
Zadnja sprememba: crt 04.07.2025 09:02
V vladi so obljubili, da obrambnih izdatkov ne bodo večali »na račun rezanja dosedanjih zatečenih pravic katerekoli skupine, še najmanj pa najranljivejših oziroma socialnih transferjev«ok, torej bodo izdatki vecani
- na racun manjsih drzavnih investicij, in/ali
- na racun upnikov drzavnega dolga (yeah right) in/ali
- na racun tistih drzavljanov, ki imajo nadpovprecne prejemke in/ali premozenje in se jih zato ne steje kot ljudi
Zabeljeno z dobrikanjem generalnega sekretarja Nata Marka Rutteja, ki je bilo očitno v njegovem sporočilu ameriškemu predsedniku Trumpu, še bolj pa v vzdevku, ki ga je Trumpu pripel Rutte, ko ga je imenoval »očka«rutte je demonstriral, da se zna pogovarjati s psiholoskim stiriletnikom tako, da je ta zadovoljen, kar je glede na stanje v svetu zelo koristna vescina.
nad tem se da zgrazati ali pa ploskati. kdor se zgraza, namesto da bi razumel prakticni pristop, naj razmisli o tem, ali je njegov plan za naslednjih 10 let se zapiti ali se obesiti, ker bosta stevilo striletnikov na oblasti in domet njihov zelja samo narascala. ne zato, ker bi jih nekdo z marsa vsilil, temvec zato, ker je zal taksen trend cloveskega materiala.
(kdor meni, da je resitev diktatura, pa mu morda niti ne bo treba cakati 10 let)
sporočil: 1.028
Zadnja sprememba: primvla 04.07.2025 09:51
evo, koncno priloznost: dejte snezicu za narest kreativno
racunovodstvo, da bo slo BDP polovico manjsi, pa stvar resena. pa
tut, ce ni racunov, zneski ne grejo v BDP. ustni dogovor, pa roka.
interno poslovanje, izplacila plac, pokojnin, itd. z gotovino.
izvozno uvozno razmerje tut ne strli nevemkok v pozitivo, tko da
tam in pa v turizmu loh ostane po reglcih. konc koncov mamo mandat,
sej smo na balkanu. snezica na UMAR!!!
sporočil: 2.540
[]
> V vladi so obljubili, da obrambnih izdatkov ne bodo večali »na račun rezanja dosedanjih zatečenih pravic katerekoli skupine, še najmanj pa najranljivejših oziroma socialnih transferjev«
ok,
nad tem se da zgrazati ali pa ploskati. kdor se zgraza, namesto da bi razumel prakticni pristop, naj razmisli o tem, ali je njegov plan za naslednjih 10 let se zapiti ali se obesiti, ker bosta stevilo striletnikov na oblasti in domet njihov zelja samo narascala. ne zato, ker bi jih nekdo z marsa vsilil, temvec zato, ker je zal taksen trend cloveskega materiala.
(kdor meni, da je resitev diktatura, pa mu morda niti ne bo treba cakati 10 let)
Ne rečem, da ne bo.
A v tej smeri govoriš že deset bolj verjetno pa celo dve desetletji.
Vprašanje je ali je taka tudi realnost ali pa je to le tvoj pogled, ki je spet stvar starajocega se človeškega materiala in s tem povezanimi kognicijskimi in fizičnimi spremembami.
Priporočam pristop kaj če je svet od nekdaj tak bil, le moj pogled je bil drugačen?
[odvisnik]res je, in rezultat je, da stevilo stiriletnikov res narasca in da je res vedno vec fosiranja, kaj vse da je prepovedano ali ukazano.
Ne rečem, da ne bo.
Vprašanje je ali je taka tudi realnost ali pa je to le tvoj pogled, ki je spet stvar starajocega se človeškega materiala in s tem povezanimi kognicijskimi in fizičnimi spremembami.tezko mi predlagas tolko relativnosti, kot si jo ze sam dajem, preden napisem. moje ogledalo ni tipa "povej, kdo ima najvecjega v dezeli tej" :)
Priporočam pristop kaj če je svet od nekdaj tak bil, le moj pogled je bil drugačen?
problem sedanjega casa je ravno njegova velika podobnost preteklim ciklusom. skozi katere je cloveski material seveda bolj kot ne vedno enak, spreminja pa se situacija, v katero je postavljen in to dvoje tako skupaj daje precej raznolike rezultate. celotni nabor njih smo skozi cas ze videli, kar pa seveda nikakor ni razlog, da ne bi bili danes zaskrbljeni. ("od zunaj gledano je vse ok. ampak, tovarisi, mi nismo zunaj. mi smo znotraj. in to do vratu." - dusko radovic tam nekje 1984)
[]Torej si si sam odgovoril, da ni nič novega.
> [odvisnik]
> Ne rečem, da ne bo.
> A v tej smeri govoriš že deset bolj verjetno pa celo dve desetletji.
res je, in rezultat je, da stevilo stiriletnikov res narasca in da je res vedno vec fosiranja, kaj vse da je prepovedano ali ukazano.
> Vprašanje je ali je taka tudi realnost ali pa je to le tvoj pogled, ki je spet stvar starajocega se človeškega materiala in s tem povezanimi kognicijskimi in fizičnimi spremembami.
> Priporočam pristop kaj če je svet od nekdaj tak bil, le moj pogled je bil drugačen?
tezko mi predlagas tolko relativnosti, kot si jo ze sam dajem, preden napisem. moje ogledalo ni tipa "povej, kdo ima najvecjega v dezeli tej" :)
problem sedanjega casa je ravno njegova velika podobnost preteklim ciklusom. skozi katere je cloveski material seveda bolj kot ne vedno enak, spreminja pa se situacija, v katero je postavljen in to dvoje tako skupaj daje precej raznolike rezultate. celotni nabor njih smo skozi cas ze videli, kar pa seveda nikakor ni razlog, da ne bi bili danes zaskrbljeni. ("od zunaj gledano je vse ok. ampak, tovarisi, mi nismo zunaj. mi smo znotraj. in to do vratu." - dusko radovic tam nekje 1984)
Nekaterim stvarem pač ne moreš ubežati oz se te spreminjajo sila počasi od npr geoloških dejstev, do dejstva nadzorovanja rojstev, ki ga komot udejanis v parih desetletjih.
I človeški material je pač zadeva, ki se spreminja počasi, vsaj iz gledišča življenja posameznika.
Tako da ne jebat družbe, če si bil ti rojen prezgodaj, če karikiram;).
V takem primeru ti lahko dam spet kot vzor Jezusa, ali pa verjetno še kakega podobnega rojenega pred n stoletji.
Tako da vojna verjetno bo, sedaj kje kako itn. Nimam pojma.
Ali se splača folk prepričevati v drugačno razmišljanje, se.
Ampak kot to ni uspelo filozofom,mislecem pred nami, tudi nam verjetno ne bo.
Zadnja sprememba: crt 04.07.2025 10:25
[odvisnik]ja, prav za to gre. vzorci so precej trajni, samo da ni vseeno, v katerem delu ciklusa si ravno ti na vrsti za zivet. ce nisi tega vesel, potem pac to poves. ker ce ne bos, kdo bo. ce se od tega 5 min malo boljse pocutis, je to ze neto zmaga :)
Tako da ne jebat družbe, če si bil ti rojen prezgodaj, če karikiram;).
seveda obstajajo tudi bolj produktivne stvari, ni pa to ali ali...
(vceraj pozeli piro in krmni grah, pozel je kombajn, jaz sem zraven stal, modro kimal in potem skladal s prikolice)
[]
> [odvisnik]
> Tako da ne jebat družbe, če si bil ti rojen prezgodaj, če karikiram;).
(vceraj pozeli piro in krmni grah, pozel je kombajn, jaz sem zraven stal, modro kimal in potem skladal s prikolice)Odlično.
A to si imel skup posajeno)?
Če ja.
Kako je šlo žeti s kombajnom in ali je kombajnist kaj pizdil.
Problem so lahko nastavitve.
Kako si bil zadovoljen z rezultatom?
To boš sedaj verjetno ločil s pajtlom ali imate take kombajne, da to dela že sproti ?
ne, loceno, samo tako je naneslo, da je bil ravno pravi cas po
zrelosti, po napovedih vremena in po urniku kombajnista, da se
naredi oboje.
ceprav kakor je izpadlo, bi naceloma res lahko tudi skupaj ... nakar bi se pojavilo zanimivo vprasanje locevanja, kot pravis. najbrz bi se dalo razpihati, ker ima pira veliko plevo in je s tem relativno lahka.
pira je prisla ekvivalent 2,5 tone na hektar brez gnojenja in po pretezno susnem maju in juniju, tako da sem zadovoljen. grah je bil tko tko, ampak ajd vec kot pa ga je slo not :) pire bomo nekaj prodali kot kaso, pa bo bilanca zaprta in race site.
ceprav kakor je izpadlo, bi naceloma res lahko tudi skupaj ... nakar bi se pojavilo zanimivo vprasanje locevanja, kot pravis. najbrz bi se dalo razpihati, ker ima pira veliko plevo in je s tem relativno lahka.
pira je prisla ekvivalent 2,5 tone na hektar brez gnojenja in po pretezno susnem maju in juniju, tako da sem zadovoljen. grah je bil tko tko, ampak ajd vec kot pa ga je slo not :) pire bomo nekaj prodali kot kaso, pa bo bilanca zaprta in race site.
Daj še napis katero sorto seješ.
Sam sem čedalje manj zadovoljen s pomursko belo, sorta od semenarne.
Pa ti je grah ostal pokonci in brez plevela?
Sam sem ga opustil, težko dobit kombajn.
Maš pa časa mogoče en teden predn pade dol, ko je dovolj zrel.
Sam sem čedalje manj zadovoljen s pomursko belo, sorta od semenarne.
Pa ti je grah ostal pokonci in brez plevela?
Sam sem ga opustil, težko dobit kombajn.
Maš pa časa mogoče en teden predn pade dol, ko je dovolj zrel.
pira je bila murska bela, ampak je to edina, s katero imam zaenkrat
izkusnje, tako da nimam prakticne primerjave.
grah je bil eso, stal pokonci je v redu, zrnje se je tudi dobro drzalo. edino kar je, vse je tako suho, da ko ga je kombajn grabil, smo zraven dobili brezplacno se nekaj zemlje v kosckih, verjetno pod firmo glina je fajn za regulacijo vlage :)
grah je bil eso, stal pokonci je v redu, zrnje se je tudi dobro drzalo. edino kar je, vse je tako suho, da ko ga je kombajn grabil, smo zraven dobili brezplacno se nekaj zemlje v kosckih, verjetno pod firmo glina je fajn za regulacijo vlage :)
sporočil: 32.734
Zadnja sprememba: najobj 04.07.2025 13:27
[odvisnik]
> []
> > V vladi so obljubili, da obrambnih izdatkov ne bodo večali »na račun rezanja dosedanjih zatečenih pravic katerekoli skupine, še najmanj pa najranljivejših oziroma socialnih transferjev«
>
> ok,
> nad tem se da zgrazati ali pa ploskati. kdor se zgraza, namesto da bi razumel prakticni pristop, naj razmisli o tem, ali je njegov plan za naslednjih 10 let se zapiti ali se obesiti, ker bosta stevilo striletnikov na oblasti in domet njihov zelja samo narascala. ne zato, ker bi jih nekdo z marsa vsilil, temvec zato, ker je zal taksen trend cloveskega materiala.
>
> (kdor meni, da je resitev diktatura, pa mu morda niti ne bo treba cakati 10 let)
Ne rečem, da ne bo.... čuj, ker se žaba kuha počasi, ne morem reči, kdaj točno se je v EU diktatura začela - ne šele 24.februarja 2022, ampak vsaj že 11. marca 2020 - kdor pa do danes še ni opazil, da v EU že zelo dolgo živimo v diktaturi - razen o novih pločnikih niti Golob niti Janša ne odločata nič - je milo rečeno slep, gluh in še malo glup za povrhu ...
Vprašanje je ali je taka tudi realnost ali pa je to le tvoj pogled, ki je spet stvar starajocega se človeškega materiala in s tem povezanimi kognicijskimi in fizičnimi spremembami.
P.S.: ne morem reči, kdaj se bo diktatura v EU končala, vsekakor pa ne prej kot z "Endlösung der Rusenfrage" in samo molimo lahko - zadnje cajte v molitev vedno manj verjamem - da se bo diktatura v EU končala v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini, ker 5% davka na BDP za neomejeno podporo as long as it takes vse bolj kaže, da se bo "Endlösung der Rusenfrage" z atomskim armagedonom končal - vrstni red ni pomemben - v Berlinu, Londonu ali Parizu ... aja, ker MSM na "demokratičnem" zahodu - švedski cajtng v slovenskem jeziku Finance ne more biti izjema - ves čas ponavljajo, da NATO zahteva to in NATO zahteva ono, jaz pa nimam pojma, kdo je NATO, me zanima, če mogoče ti veš, kdo je NATO ... khmm, ker je namreč isto govoril že oni Stoltenberg, tako da teflonski lizun Rutte - ker mu je "očka" tako rekel, je dvignil cifro na 5% - s ponavljanjem istih jajc po mojem pač ni NATO ...
Strani: 1