Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenci bi kupovali nove avte, pogosteje bi jih plačevali z gotovino
Strani: 1
sporočil: 4.976
Itak prava realna slika.
Še 10 odstotkov za električne je veliko.
Verjetno je vmes precej podjetij.
Ogromno si ga ne more polniti četudi ga dobi zastonj.
Dve tretjini za bencin.
Večina je res pripravljena plačati dobrih 20 jurjev.
Vse ostalo je preveč za pločevinasto škatlo, ki je itak en sam strošek.
Z lizingom se tudi nočejo več ukvarjati in še dražje je.
Gotovina in je mir.
Če kaj še manjka se počaka še kak mesec in še božičnica bo in bo letnik 2026 v garaži.
No, eni pa imamo s prihodki drugačne načrte in bo stari avto še en čas služil svojemu namenu.
Še 10 odstotkov za električne je veliko.
Verjetno je vmes precej podjetij.
Ogromno si ga ne more polniti četudi ga dobi zastonj.
Dve tretjini za bencin.
Večina je res pripravljena plačati dobrih 20 jurjev.
Vse ostalo je preveč za pločevinasto škatlo, ki je itak en sam strošek.
Z lizingom se tudi nočejo več ukvarjati in še dražje je.
Gotovina in je mir.
Če kaj še manjka se počaka še kak mesec in še božičnica bo in bo letnik 2026 v garaži.
No, eni pa imamo s prihodki drugačne načrte in bo stari avto še en čas služil svojemu namenu.
sporočil: 2.135
Mene je nazadnje vrglo na rit, ko so mi avto s financiranjem
ponujali ceneje kot za takojšnje plačilo. sem pač vzel z najkrajšim
možnim financiranjem.
sporočil: 99
To niti ni tako nenavadno. Zastopniki namreč pogosto ponujajo
dodatne popuste v primeru financiranja in če se odločite za takšno
obliko financiranja, pri tem pa izberete plačilo čim večjega
plačila glavnice in čim krajšo dobo odplačevanja, je takšen pojav
zelo pogost, saj bodo obresti, ki jih boste plačali pač nižje od
popusta zaradi financiranja.
sporočil: 32.859
[0430ABAKU]... čuj, iz članka ni glih najbolj jasno, kaj v primeru nakupa avtomobila beseda "financiranje" pomeni v pravnem smislu, ker namreč pred mnogimi leti sem jaz svoj avto s "financiranjem" kupil za 10% ceneje - tri jurje takrat ni bilo malo - kot za gotovino, ki sem jo na TRR imel pripravljeno za nakup ... khmm, le da se je takrat tistemu financiranju reklo leasing - menda so prodajalci od proizvajalcev avtomobile dobili ceneje, če so jih "prodali" na leasing - in sem potem komaj dočakal, da se je izteklo tisto leto (= najkrajši možni čas leasinga), ko je potem z novim prometnim dovoljenjem na moje ime prej eno leto "moj" avto postal tudi dejansko moja last, ne pa ne glede na število odplačanih obrokov last prodajalca oziroma financerja ...
Mene je nazadnje vrglo na rit, ko so mi avto s financiranjem ponujali ceneje kot za takojšnje plačilo. sem pač vzel z najkrajšim možnim financiranjem.
P.S.: da bo bolj jasno, zakaj zgoraj govorim o pravnem pomenu besede "financiranje", je v času mojega "nakupa" še cvetoča firma samo nekaj let kasneje šla v stečaj in v stečajno maso - če sem prav razumel ogorčene članke v Večeru - skupaj z njo tudi vsi "prodani" avtomobili ne glede na število odplačanih obrokov nič hudega slutečih "lastnikov" avtomobilov ...
Strani: 1