Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek \'\'Dedek mraz bo prinesel cenejša stanovanja\'\'
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (18)
Strani: 1 2
V Januaru lahko pričakujete strmo pad cena nepremičnin.
V Ljubljani ih boste lahko in za 1500,00 EUR/m2 kupili.
Janković ne spušća cene on ih diže kjer zelo dobro ve kaj bo v letu 2010!!!
lovac je napisal(a):Točno to je bila tudi moja prva misel. Zakaj se je tako obesil na teh € 2000/m2 če pa bo cena padla še globje.
Gradbena podjetja bojo v kratkem pojedle obresti in banke.Bake imajo stotine miliona EUR-a blokiranih v številne gradbene projekte-neprodana in nekončana stanovanja so rak rana! V Januaru lahko pričakujete strmo pad cena nepremičnin. V Ljubljani ih boste lahko in za 1500,00 EUR/m2 kupili. Janković ne spušća cene on ih diže kjer zelo dobro ve kaj bo v letu 2010!!!
Dejansko Jankovič ceno dviguje - gradbinci si bodo čez mesec ali dva še želeli prodati po € 2.000.
maricko je napisal(a):
potem pa bo tebi prodajalec placal da vzames stanovanje,kreten.Ne bo slo za male pare
lol...
ah saj 1200 eur/m2 je po moje se nekako sprejemljivo, da das za stanovanje v sloveniji in sicer na področju ki je malo bolj bogato s službami in ostalimi zadevami, ki naj bi višale cene stanovanj..Govorim za rabljena stanovanja..
To se mi načeloma niti ne zdijo male pare, seveda pa je odvisno kakšno je stanovanje..Če so 1.200 za m2 male pare, potem moras biti kar bogat clovek da tako mislis..morava se predpostavljati stanje v ekonomiji in ozemlje kjer stanovanje leži..in to je slovenija.
To kaksna bo cena v LJ v prihodnosti ne komentiram in se mi sanja ne, ampak pravim kje bi jaz nehal razmisljati o nakupu kurnika.. Recimo da mi je LJ vredna enkrat vec kot neki bolj zabaceni kraji, ampak tudi v letu 2004 bi se mi cena okrog 1.300 za kvadrat nehala.. Govorim o povprečnih nepremičninah...
maricko je napisal(a):Maricko a zate je 1000 evrov male pare? Potem pa ti lahko čestitamo...ker u Postojni se že ponujajo luknje za ta dnar.
potem pa bo tebi prodajalec placal da vzames stanovanje,kreten.Ne bo slo za male pare
maricko je napisal(a):
saj fora je da so ljubljancani dvignili cene do nebes,kar meni ugaja drugim pac ne tako je.Kar se tice zabacenega kraja da ti povem ampak res po resnici nikoli ne bi menjal zivljenje tu ali v ljubljani.Tu mas tak mir da ni res,povsod si za 30 min se pravi v ljubljani,reki,kopru ali sezana italija.Nevem ce je lih zabaceno
no ja v bistvu si cez celo slovenijo zelo hitro na drugem koncu..
naceloma niti ne vem tocno v katerem kraju zivis ali imas stanovanja in s tem nisem ciljal nate, ampak hocem povedati da sem jaz ko sem kupoval kupil v zabacenem kraju, ker se mi je LJ zdela predraga in sem lahko drugje za taksen denar pokasiral vec najemnin..
sjeraj je napisal(a):
Maricko a zate je 1000 evrov male pare? Potem pa ti lahko čestitamo...ker u Postojni se že ponujajo luknje za ta dnar.
ce gledava povprecno stanovanje v sloveniji, to mislim, na stara okna, streho, staro fasado, malo parkingov, zastarelo-potrebno obnove v notranjosti, so to kar velike pare...
da obnovis potem, te pride kaksnih 60m2 kar 80k, odvisno seveda kaj obnavljas in kako...to je pa ze kar veliko za stanovanje.
Ce pa gledava tista stara stanovanja ki so se v LJ prodajala baje visje, potem je pa to ogromno denarja za stanovanje..Moras res ceniti, da vrzes v luknjo lep del denarja, sploh ce gledam na to, da moras to stanovanje se odplacevati s povprecnimi placami.
Ti obnavljas 60m2 za 80.000€? Menda nisi mislil 60k za nakup in 20k za obnovo? :))
Pa Marickotu se razlozi, da nisi ravno povprecen Slovenec, kar se tice materialne kredibilnosti ;)
maricko je napisal(a):ampak po tvoji matematiki, ki si jo navajal v preteklosti, je bila enačba nekako takole:
pametna poteza,koncno eden ki misli z glavo ne pa sam jamra drago ovo drago ono jebiga itak je vse drago treba se znajt.Sicer pa mam 3 stanovanja v postojni tako da sem zadovoljen, malo kapne od najemnin malo sluzba in gre .
anuiteta ≤ 3 x najemnina + plača; in to pri sedanjem euriborju, ni kaj, pot k uspehu je zagotovljena :)
PS v svoje predpostavke dveh matematičnih simbolov (=,≥) v zgornji enačbi nisi predpostavil, se motim?
maricko je napisal(a):
nevem kaj hoces povedat glede euriborja,kar se tice najemnin jaz sem zadovoljen,za metat nimam,ampak je dovolj
po moje se čudi poslovnemu modelu, ki 30 let prinaša negativni finančni tok.;)
so pa taki frajerji, kot je maricko, če seveda ne bo ustrezno repliciral izvrstno poosebljeni v 15 % nepremičninskih agencij, ki je v zadnjem času zaprlo vrata. Če se pravilno spomnim, je sedaj odprtih še cca 700 takih frajerjev, okoli 150 pa je že poiskalo drugo dejavnost. ko vsak frajer misli, da je pa to najbolj đabe, takrat beware...in zopet se v out sliši đingl there is no free lunch...
ta ta
poopmezajebava je napisal(a):--narobe razmisljas. ce jih je 150 propadlo, se je odprl prostor za nove frajerje, ki jim je od vedno jasno, da nepremicnine samo rastejo. zda nimajo veze, ker so na drugem kontinentu. spanci so itak cudni, ker tekajo pred biki. kaksne bolj primerljive drzave tudi ni za primerjat, ker so specifike najjace drzave na svetu z novo razvojno paradigmo, s kupno mocjo prebivalstva ki ji ni para, s poznavanjem ekonomskih zakonitosti ki presegajo vsa svetovna dognanja nad vsem. pot v financno svobodo je torej vsem prebivalcem ze tlakovana :)
Če se pravilno spomnim, je sedaj odprtih še cca 700 takih frajerjev, okoli 150 pa je že poiskalo drugo dejavnost. ko vsak frajer misli, da je pa to najbolj đabe, takrat beware...
poopmezajebava je napisal(a):jaz se pogovarjam o maričkovem poslovnem modelu, ki naj bi 30 let prinašal izgubo, na to je fant celo ponosen. nato bo pa imel 3 stara stanovanja v hudi vokojebini, kakor sedaj stvari demografsko in gospodarsko izgledajo, v bloku kjer bo cca. 30% stanovanj praznih.
Ampak, a smo se sploh zmenili o čem se pogovarjamo? Bolj točno, kaj je naš proxy. Ker iz debate je moč videti mešanje jabolk in hrušk (od starih do novih do lukenj in malo višjega cenovnega razreda od vukojebine do centa Lj od delno renoviranih do takih, kjer napeljava ne bo zdržala še ene olimpijade). skratka svega i svašta, sam da se kregamo in dokazujemo kdo ima bolj prav. Jaz sem v tem kontekstu vajenec, a nekoga, ki bi operiral z dejstvi, v tem threadu ni. tako da zna biti, da imate vsi prav, ker se vsak pogovarja o svojem segmentu nepremičnin...ka te pa jast vem? :)
če pa že hočeš na splošno, vrhunskih stanovanj in lokacij v sloveniji praktično ni. vse ostalo je obsojeno na umiranje na obroke.
Strani: 1 2