Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Mercator holding Hram odrešil nasedle naložbe
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Borza (1)
Strani: 1
No ja... mogoče pa ti niso dovolili ker bi ugotovil da je bila firma En plus ustanovljena leta 2000 (med ustanovitelji kasneje tudi ULTRA 70%) od leta 2005 jo je zatopal Janez Kopač sedaj pa nasedlo investicijo rešuje trenutno še zmeraj pretežno v državni lasti in politično kontroliran najboljši sosed.
hmmm... a ni tukaj malo preveč naključjij?
Naslov članka bi lahko bil tudi FRIENDS WILL BE FRIENDS.
[vrac]Predgrad pri Kočevju ustreza temu opisu
Imeti na 18 bencinskih črpalkah samo 10 milijonov EUR-ov prometa letno, za to moraš imeti v vodstvu vsaj 2 MBA-jovca in istočasno člana združenja Yes namesto enega. Ali so pa lokacije ob makadamskih cestah, pa še tam bi nek spreten privatnik naredil več.
zdaj pa me dajte raztrgat, ker tako mislim.
[peroksidx]se strinjam, zemlje ni treba plačat, dela avtomatsko, sinergije s štacunami....
obstoječe lokacije so kakršne so, poslovni model self servisa pa je povsem dober in smiseln, če se ga pametno vkomponira v celotno trgovsko dejavnost mercatorja.
zdaj pa me dajte raztrgat, ker tako mislim.
ampak tehnologija taka je na trgu po evropi praktično kjer češ
Sej če je bla cena primerna, potem je vse OK - če bo Mercator samo svoje potrebe zadovoljeval pri sebi in če bi še svoje zaposlene prelil k sebi, je lep dobiček zagotovljen.
[toka]Jaz bi to poimenoval "Evolucija pri plenjenju iz skupne vreče"
Nakup teh črpalk je reševanje njihovega političnega kolega Golobiča, to je vse zaradi česar je ta posel nastal. To se plačuje z davkoplačevalskim denarjem. Kako ? tako, da bo dobiček Mercatorja manjši in bo manj priteklo v proračun. ta posel je glede na vključene akterje korupcija.
Prej so počakali, da denar iz državnih podjetji pride v državno blagajno in so ga od tukaj počrpali.
Sedaj pa se priklopijo direk na vir in ga kar od tam črpajo, tako da sploh ne pride do državne blagajne.
Če pa bi Mercator kupil samo tehnologijo iz tujine pa bi danes brali komentarje v stilu zakaj pa ni kupil doma, saj imamo znanje in zakaj ne podpira domačega znanja. Ker pa je tukaj še Ultra pa je tako ali tako razumno vse dvomljivo.
Če imaš idejo in nekaj postaviš še ne pomeni, da bo samo po sebi prodajno uspešno. Samo pomislite koliko dobrih projektov je propadlo ali so ostali podpovreščni ker po domače povedano niso znali prodajat.
Samo treba je narediti računico do katere točke bom delal zavestno minimalno izgubo ali nulo, samo da ljudi navadim na neke nove procese (beri bodo toliko večji popusti posredno na gorivu&nakupu hrane).
[ghgh555]A na Petrolu pa to ni možno?
Meni je super, da sam v miru natankm in se ne rabim s kom ukvarjat, le zanesljive bi lahko bile bolj. Recimo sprejemale bi lahko gotovino in ne le kartice (pa ne vem, ali zaradi okvar, ali namenoma).
Sam pridem ob treh ponoči, natočim, plačam z Moneto in grem.
Pa še novi sto oktanski bencin je končno res dober.
Edino kar me moti je to, da mi ob plačilu z Moneto ne povečajo točk na Petrol klub kartici.
Strani: 1