Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Ali se splača kupiti eikg?
Strani: 1
sporočil: 11
Ali se bi morda izplačalo kupiti delnice IEKG in kakšna je možnost
stečaja Interevrope?
sporočil: 48
[podizvajalec]Še ne tako dolgo jih je priporočal forumaš TadejK. Kako je sedaj z njimi ti ne bi vedel povedati.
Ali se bi morda izplačalo kupiti delnice IEKG in kakšna je možnost stečaja Interevrope?
sporočil: 124
Moje mnenje je, da se splača. Prvo trimesečje 2011 so poslovali
prvič v krizi z dobičkom. Rusija se je začela počasi odpirati.
Knjigovodska vrednost delnice je cca 10 €, tako da je ob tej smešno
nizki vrednosti delnice danes na borzi, po mojem mišljenju to dober
nakup. V stečaj pa IEKG ne bo šla.
Lp
Lp
sporočil: 9
se strinjam. Podjetje zagotovo ne bo šlo v stečaj. Intereuropa
zaposluje cca 2000 ljudi. Za gospodarstvo bi bilo to katastrofa.
Polega tega je Luka Koper velik lastnik IE. V interesu države je,
da se obe podjetji ohranita. Če bi šla IE v stečaj, bi to kritično
omajalo Luko Koper. Delnice bodo v roku 3 let zrasle sigurno za 100
% in več.
Poleg tega so lastniki Luke tudi avstrijci, ki imajo v najemu nekaj terminalov. Ti posamezniki so dovolj močni, d az lobiranjem preprečijo razna trenja.
Od prijatleja, ki dela kot broker v eni večji BPS sem izvedel, da nekateri sedja kar načrtno prodajajo delnice omenjenih podjetij, da bi jih lahko čez nekaj mesec ali leto pokupili z velikimi dobički.
Ljudje božji, Luka Koper je imela lani 15 Mio EUR dobička. Napovedi so celo za več kot 15 % povečanje prometa in prihodkov. Dajte, dajte, kdo bi šel prodajati take dlenice???
Če ma kdo kako vpr, naj mi piše.
lp
Poleg tega so lastniki Luke tudi avstrijci, ki imajo v najemu nekaj terminalov. Ti posamezniki so dovolj močni, d az lobiranjem preprečijo razna trenja.
Od prijatleja, ki dela kot broker v eni večji BPS sem izvedel, da nekateri sedja kar načrtno prodajajo delnice omenjenih podjetij, da bi jih lahko čez nekaj mesec ali leto pokupili z velikimi dobički.
Ljudje božji, Luka Koper je imela lani 15 Mio EUR dobička. Napovedi so celo za več kot 15 % povečanje prometa in prihodkov. Dajte, dajte, kdo bi šel prodajati take dlenice???
lp
sporočil: 4.441
Kaj zaj, delaš v luki al ne kot si napisal u drugem postu? Tko luka
kot interevropa sta dolgoročno precej zapufani.
sporočil: 1.470
Haha, opalil sem ti plus za ta tvoj vpis, ker si mi dobro nasmejal.
Nadaljuj, verjetno veliko škode od tebe ne bo, taka popestritev pa
tudi nekaj vredna :)
sporočil: 196
[alfarok]Za začetek nam lahko razložiš, kje si dobil podatek o 15 mio € dobička?
lp
sporočil: 2.154
[alfarok]
lpin kako to zgleda v praksi, sedaj prodaja in kasneje nakup z dobičkom? Imam nekaj taužent €, za vsak slučaj :)
lp
sporočil: 1.025
boski,
tudi sam ga ne razumem. No, mislim, da tudi sam sebe popolnoma ne razume. Ima pa luka ze okoli pol milijarde kredita.Za drzavo je Luka "strateska" nalozba, tako da na prevzem ne moremo racunati.
Torej?
Sam se je izogibam
tudi sam ga ne razumem. No, mislim, da tudi sam sebe popolnoma ne razume. Ima pa luka ze okoli pol milijarde kredita.Za drzavo je Luka "strateska" nalozba, tako da na prevzem ne moremo racunati.
Torej?
Sam se je izogibam
sporočil: 1.048
res je da ima Lkpg veliko dolgov , vendar pomemben je neto dolg,
ravno tako pri IEKG-ju kjer je slika malo drugačna vseeno pa imajo
na aktivi premoženje ki je vnovčljivo
Strani: 1