Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Celoletne pnevmatike so končno postale primerljive z letnimi in zimskimi
Strani: 1
sporočil: 741
Celoletne so zakon. Tudi zato, ker prihraniš 2x letno nevšečnosti
in stroške z vulkanizerji.
Michelinov crossclimate se pelje fantastično tako poleti kot pozimi. Občutek mehak, vodljivost super. Res pa so jo nazadnje grdo podražili.
Je pa na razpolago tudi celoletna Michelinove druge znamke, to je Kleber. A žal ni isti feeling.
Michelinov crossclimate se pelje fantastično tako poleti kot pozimi. Občutek mehak, vodljivost super. Res pa so jo nazadnje grdo podražili.
Je pa na razpolago tudi celoletna Michelinove druge znamke, to je Kleber. A žal ni isti feeling.
sporočil: 179
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 02.07.2024 07:12
Druga po vrsti je po moje zmagovalka saj je veliko boljša na suhi
in tudi na mokri cesti. V drugem delu tabele so nepomembni
parametri za tiste, ki delajo povprečno število km.Vsi glavni parametri so pri Pirellijevi gumi boljši.
Pirelli je dobila zelo slabo oceno za težo pnevmatike a na koncu je poraba goriva enaka.
Pa seveda slabšo oceno za trajnost, lol!
Najbolje, da me s trajnostno pnevmatiko vrže iz ovinka, kot da ima boljše vozne lastnosti.
#Oslički
sporočil: 741
Trajnost je dejansko trajanje. Je razlika ali lahko narediš z gumo
80.000 km ali pa samo 40.000 km.
sporočil: 179
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 02.07.2024 07:57
Ne, to je življenjska doba. Dobra trajanja in trajnost sta dva
različna parametra.Trajnost je ta nova ESG blesarija.
sporočil: 1
Čudi me, da so na testu izpustili proizvajalca Continental. Imajo
namreč nove celoletne pnevmatike Allseasoncontact 2, ki je ena
boljših celoletnih (vir spodaj). Sam sem jih letos nabavil za SUV
vozilo in popolnoma zadovoljen.
Vir:
www.amzs.si/motorevi...-contact-2
Vir:
www.amzs.si/motorevi...-contact-2
sporočil: 2.442
ZIMSKO & LETNE
Kar nekaj voznikov, ki sicer menjuje ob predpisanih datumih, tako zimske kot letne pnevmatike, je v navadi ob izteku obrabe ali uporabe zimskih, da se jih montira še za uporabo poleti, kar je zelo vprašljivo glede stabilnosti in voznih lastnosti v dežju...
Kar nekaj voznikov, ki sicer menjuje ob predpisanih datumih, tako zimske kot letne pnevmatike, je v navadi ob izteku obrabe ali uporabe zimskih, da se jih montira še za uporabo poleti, kar je zelo vprašljivo glede stabilnosti in voznih lastnosti v dežju...
sporočil: 66
[GV-1113]Moja izkušnja je enaka pozitivna. Michelin Crossclimate so bile na novem avtu, sam jih verjetno ne bi nikoli kupil. Super gume.
Celoletne so zakon. Tudi zato, ker prihraniš 2x letno nevšečnosti in stroške z vulkanizerji.
sporočil: 1.653
Tudi sam sem se odločil za celoletne pnevmatike, res pa je, da jih
na pravem snegu še nsem imel prilike preizkusiti. Kot kaže bo
pravih zim čedalje manj in tudi zato so takšne gume pomoje dobra
izbira.
Strani: 1