Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Težave že na začetku: davkarije EU ne zmorejo učinkovito pošiljati podatkov o trgovanju prek spletnih platform
Strani: 1
[FIN-467473]Kupiš letalsko karto, in greš. Le Urogvaj prej na karti najdi
Zanima me,koliko minut potrebujem,da se izpišem ,kot davčni resident Republike Slovenije,1 ali dve ?gREM PAČ V Urogvaj-ceneje .si.
[Endimion]Na žalost se to že dogaja Filipnec je odšel na hrvaško ker več zasluži ker je vse ceneje.. tko da smo zlo blizu odhodov ker bomo primorani mesečniki pa sukiči naj pa gradijo sam ne na naš račun ende..
> [FIN-467473]
> Zanima me,koliko minut potrebujem,da se izpišem ,kot davčni resident Republike Slovenije,1 ali dve ?gREM PAČ V Urogvaj-ceneje .si.
Kupiš letalsko karto, in greš. Le Urogvaj prej na karti najdi
[slovenecnb1]Filipinec je šel na pozno pomlad, ker imajo na Hrvaškem turistično sezono in jim blazno manjka kadra. Po nekih ocenah jim fali 150.000 ljudi. In ker je to zelo sezonsko, je tudi bolje plačano.
> [Endimion]
> > [FIN-467473]
> > Zanima me,koliko minut potrebujem,da se izpišem ,kot davčni resident Republike Slovenije,1 ali dve ?gREM PAČ V Urogvaj-ceneje .si.
>
> Kupiš letalsko karto, in greš. Le Urogvaj prej na karti najdi
Na žalost se to že dogaja Filipnec je odšel na hrvaško ker več zasluži ker je vse ceneje.. tko da smo zlo blizu odhodov ker bomo primorani mesečniki pa sukiči naj pa gradijo sam ne na naš račun ende..
Hrvaška je nekoliko specifična. Njim turizem nese 20% BDP ja, nam pa nekih 3 do 4%. Hrvaška brez turizma je Kosovo (tako pravi Dežulović).
Dodatno imajo zaradi nižje kupne moči problem z javnimi storitvami. V Osijeku jim avtobuse vozijo nepalci. Niti Hrvat za te mizerne plače več noče delat. V Rijeku so zaradi pomanjkanja voznikov avtobusov začasno ukinili nekaj linij. Sredi poletja. Hrvaška pošta je objavila razpis za poštarje. Netto plača? 600€. Smešna številka.
Iz Hrvaške se je od vstopa v EU odselilo 250.000 ljudi.
Zagrebški ZET (njihova analogija ljubljanskega LPP) je lani kupil 20 let stare rabljene tramvaje. Ni denarja za nove. Pol so letos dali ven razpis, da za 5 mio € kupujejo 40 rabljenih avtobusov. En šaljivec je na spletu napisal, da komaj čaka, da Zagreb ustanovi družbo za zbiranje in predelavo sekundarnih surovin.
V Rijeki sem lani jeseni zagledal Tamov avtobus z Avtomontažino karoserijo. Avtobus star 30 let. Leta 2023 se prebivalci Rijeke prevažajo okoli v neklimatiziranih trolah. Poleti je to zanimivo doživetje.
Medtem v Ljubljani za 8 mio kupujemo 8 novih avtobusov na vodik.
Strani: 1