Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Šefi manjkrat delajo od doma kot zaposleni

Strani: 1

0531Zavar sporočil: 1.739
[#3053532] 22.12.24 16:26
Odgovori   +    0
Moja izkušnja: Šefi so bili sprva totalno panični, ko se je to delo od doma pojavilo (ob izbruhu Covida).
Namreč večina njih funkcionira še vedno na fizično prisotnost (so pač starejši ljudje v 40-50 letih, težko sprejemajo spremembe, treba jih je razumet :)
XDONA1 sporočil: 1.372
[#3053534] 22.12.24 17:08 · odgovor na: 0531Zavar (#3053532)
Odgovori   +    3
[0531Zavar]
Moja izkušnja: Šefi so bili sprva totalno panični, ko se je to delo od doma pojavilo (ob izbruhu Covida).
Namreč večina njih funkcionira še vedno na fizično prisotnost (so pač starejši ljudje v 40-50 letih, težko sprejemajo spremembe, treba jih je razumet :)
Moja izkušnja: predvsem je delo od doma aktualno ob petkih. le zakaj, se človek vpraša :)
leben1 sporočil: 48
[#3053538] 22.12.24 18:19
Odgovori   +    3
Seveda šefi delajo manj od doma, saj imajo odgovornost da neka stvar gre skozi do rokov in se ne ustavi. Ker razen izjem v manjšini, ki so do sebe dovolj odgovorni in disciplinirani, da jim je imperativ dobro oprevljeno delo v službi, vsi ostali ostajajo doma vedno bolj, ker imajo potem vedno dovolj drugih obveznih opravkov, ki jih v službi ne bi mogli opraviti, se doma na računalnikih ukvarjajo s stvarmi, ki jih v službi nikoli ne bi upali imeti na ekranu, niso na tekočem z dogodki in medosebnimi odnosi z ostalimi sodelavci, zato vedno bolj zaostajajo v primerjavi z onimi, ki so pogosteje na delovnem mestu. Če lastnik tega ne opazi, mu to samo dodaja balast in ga na dolgi rok potaplja. Privatni lastnik je dovolj v samem sprotnem poslu, da te zadeve lahko takoj opazi in po potrebi prilagodi, sicer pa če tako oceni lahko vsi delajo od doma. Nasprotno pa jih v JU to v resnici niti ne zanima, pomembneje je kdo s kom drži, se druži in podpira.
luk33 sporočil: 161
[#3053551] 23.12.24 08:07 · odgovor na: leben1 (#3053538)
Odgovori   +    0
šteje le opravljeno delo. Kje si in koliko časa za to porabiš, je sekundarnega pomena. Pri intelektualnem delu ne pomaga, če je človek v pisarni, če ni produktiven.
leben1 sporočil: 48
[#3053552] 23.12.24 08:17 · odgovor na: luk33 (#3053551)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: leben1 23.12.2024 08:20
Ne drži pri Meščevi JU. In pri nas se misli predvsem na ta del. Sicer pa ja, kot sem napisal. Gospodarstvo je pri nas glede tega dokaj samostojno in neovirano. Še. Ker so že neke firme v lasti tujih, Ameriških na primer, korporacij, ki zahtevajo prisotnost, hkrati pa še režejo število, skladno z njihovim trenutnim trendom.
0531Zavar sporočil: 1.739
[#3053740] 25.12.24 15:17 · odgovor na: XDONA1 (#3053534)
Odgovori   +    0
[XDONA1]
> [0531Zavar]
> Moja izkušnja: Šefi so bili sprva totalno panični, ko se je to delo od doma pojavilo (ob izbruhu Covida).
> Namreč večina njih funkcionira še vedno na fizično prisotnost (so pač starejši ljudje v 40-50 letih, težko sprejemajo spremembe, treba jih je razumet :)

Moja izkušnja: predvsem je delo od doma aktualno ob petkih. le zakaj, se človek vpraša :)
Predvasem zato ker to pomeni, da šef nima pojma kaj mu delavci delajo :)
(in zato se bo dober lastnik čimprej znebil takšnega šefa)

Če sumiš da se remote delavci v petek sončijo na plaži ali smučajo na Krvavcu, potem skliči par sestankov s poudarkom na rezultate preteklega tedna in s planom za naslednji teden.
Ta princip zelo deluje, petek poleg ponedeljka lahko postane zelo najbolj busy dan v tednu :)

Strani: 1