Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: vrednost slovenskih delnic
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 24
sporočil: 1.203
PETG, ZVTG, TSLG, KRKG. Vržeš denar v to in čez 10 let pogledaš.
Težko boš v desetih letih dobil manj kot na banki.
sporočil: 244
[Nikec3]V tem vrstnem redu? Tudi meni Gorenje ni preveč blizu... Ima prehudo konkurenco...
PETG, ZVTG, TSLG, KRKG. Vržeš denar v to in čez 10 let pogledaš.
Jaz mislim da je trenutno kar dobra nakupna priložnost. Glede na
to, da so svetovne borze napihnjene do konca, na svetu vlada
Bitcoin manija, nepremičnine v Sloveniji gredo spet v balon... Za
nekoga, ki ne ve kam bi z denarjem je portfelj iz Slovenskih delnic
trenutno zelo ziheraška izbira. P/E vrednosti so več kot
privlačne.
Zakaj pada? Hmmm, govorim na pamet in naivno? A je kaj povezano z Agrokorjem in Hrvaškimi skladi? Ali pa mali delničarji prodajajo slovenske delnice in kupujejo kriptovalute? :D
Zakaj pada? Hmmm, govorim na pamet in naivno? A je kaj povezano z Agrokorjem in Hrvaškimi skladi? Ali pa mali delničarji prodajajo slovenske delnice in kupujejo kriptovalute? :D
Torej, za nekoga ki ne bi rad tvegal in se veliko ukvarjal z borzo,
ostajam pri PETG, ZVTG, KRKG, TLSG. Zaradi ugodne cene, lepe rasti
letos in manj nejasnosti glede II. tira dodajam še LKPG. V razmerja
med temi investicijami se ne bi spuščal.
Trenutno se mi resnično večina slovenskih blue chipov zdi primerna za nakup.
Trenutno se mi resnično večina slovenskih blue chipov zdi primerna za nakup.
sporočil: 558
Kako to mislis, kdo prodaja? Saj pa dnevni promet, redko preseze
100.000 EUR.
Glede na ne najboljse objavljene rezultate, bi rekel, da vsi pametni. :)
Glede na ne najboljse objavljene rezultate, bi rekel, da vsi pametni. :)
Danes na rtvslo:
"Če razviti delniški trgi nezadržno postavljajo rekorde, pa se na Ljubljanski borzi indeks SBITOP že dolgo vrti okrog 800 točk. "Hrvaški pokojninski skladi, ki so bili generator povpraševanja v zadnjih 10 letih, kupujejo manj, ker se doma ukvarjajo z nasedlimi naložbami, kar je predvsem posledica težav Agrokorja in hčerinskih družb."
"Če razviti delniški trgi nezadržno postavljajo rekorde, pa se na Ljubljanski borzi indeks SBITOP že dolgo vrti okrog 800 točk. "Hrvaški pokojninski skladi, ki so bili generator povpraševanja v zadnjih 10 letih, kupujejo manj, ker se doma ukvarjajo z nasedlimi naložbami, kar je predvsem posledica težav Agrokorja in hčerinskih družb."
sporočil: 638
Zadnja sprememba: Mitjek 08.11.2017 11:19
Tujci nase đamahirije več ne povohajo (komunajzerLand), Naši Domači
ta pametni pa so tudi opazili, da je doma ena sama peščica
pokradenega Gnoja, in da se da zunaj lepo omastit !Da smo zanimivi samo še za Purgerje , (jao, jao) !
Aja, pa za ene Domače, ki leto dni čakajo na dividende ....
Dodatek: zanimivi smo še za Ruse, pa mama Merkl ne da !
Torej, Slovenska borza izgublja že skoraj 4 mesece, na Altini
strani je za vse delnice (z izjemo Interevrope) priporočilo KUPI,
rezultati so v večini primerov precej dobri, slovensko gospodarstvo
lepo raste, prav tako svetovne borze. Kaj je pri nas narobe in kdaj
se bo zgodil preobrat?
Sam menim, da bodo slej kot prej delnice "pošteno" vrednotene, v tem trenutku je potrebno biti potrpežljiv. Družbi, ki sta me sicer z rezultati za Q3 najbolj pozitivno presenetili sta Cinkarna in Luka Koper.
Sam menim, da bodo slej kot prej delnice "pošteno" vrednotene, v tem trenutku je potrebno biti potrpežljiv. Družbi, ki sta me sicer z rezultati za Q3 najbolj pozitivno presenetili sta Cinkarna in Luka Koper.
Predvidevam, da bi se lahko novo obdobje rasti začelo maja 2018. V
kolikor bi se trend višjih prihodkov, dobičkov.... nadaljeval kot v
zadnjih letih.
Očitno so slovenske delnice zanimive samo takrat, ko so podcenjene oz. da vlagatelji zavohajo kakšen hitri zaslužek.
Očitno so slovenske delnice zanimive samo takrat, ko so podcenjene oz. da vlagatelji zavohajo kakšen hitri zaslužek.
sporočil: 924
Glede na datum objave (28.11.) bi pa lahko komentarje novelirali
(vsaj kar se tiče TLSG): "Ob tem velja še omeniti, da se še vedno
pričakuje unovčitev opcije za izstop iz Makedonije, kar bi bila
lahko bolj pomembna informacija kot je bila nedavna objava
rezultatov."
sporočil: 66
Moje upanje za SLO delnice je da bodo naslednje leto do poletja
močno potegnile navzgor, ker drugače te možnosti verjetno ne bodo
dobile. Saj mislim da nas konec leta 2018 ali pa v začetku leta
2019 čaka malo močnejša korekcija. To mišljenje izhaja iz
trenutnega stanja glavnih borznih indeksov, prilagam slike DAX30,
FTSE100 in Dow_na.
gyazo.com/0cd613fdc0...de8276cdbb
gyazo.com/d7fae563fb...dedaaec872
gyazo.com/93966ae762...79de61773f
Razlagal grafov ne bom, lahko pa vsak pogleda in vidi kako je stanje pregreto od krize ki smo jo imeli 2007 - 2009. Eden od iniciatorjev te korekcije BI lahko bil balon kateremu smo priča ravno zdaj
gyazo.com/95d15e1540...8b3a6e6f08
ki bo prej ali slej počil.
gyazo.com/0cd613fdc0...de8276cdbb
gyazo.com/d7fae563fb...dedaaec872
gyazo.com/93966ae762...79de61773f
Razlagal grafov ne bom, lahko pa vsak pogleda in vidi kako je stanje pregreto od krize ki smo jo imeli 2007 - 2009. Eden od iniciatorjev te korekcije BI lahko bil balon kateremu smo priča ravno zdaj
gyazo.com/95d15e1540...8b3a6e6f08
ki bo prej ali slej počil.
sporočil: 66
Če spregledam tvojo sarkastičnost in vzamem samo EU indekse mi
kažejo na korekcijo če prebijejo spodnje podpore,ker pa se to lahko
še zavleče in ker USA indeksi še norijo in ker je to tedenski graf
sem pač napisal da to pričakujem kakor sem pač napisal.
Spodnja novica ni direktno povezana s SLO delnicami, vendar bo
treba spremljati, kako se bo zadeva razpletla.
Po opozorilih s strani Mednarodnega denarnega sklada (IMF) glede nevarne hitre rasti kitajskega dolga v prejšnjem tednu, je v tem tednu tudi Deutsche Bank izdal lastno opozorilo. Nemški bančni orjak pravi, da je verjetnost, da Kitajska doživi finančno krizo v prihodnjih letih, dvakrat večja od katerekoli druge velike ekonomije. Za taka opozorila s strani Zahoda je seveda odgovoren visok nivo dolga na Kitajskem. Verjetnost, da Kitajska v prihodnjih nekaj letih zapade v finančno krizo, je ocenjena na 13 odstotkov. Takšna kriza pa bi seveda imela globalni sistemski vpliv.
Po opozorilih s strani Mednarodnega denarnega sklada (IMF) glede nevarne hitre rasti kitajskega dolga v prejšnjem tednu, je v tem tednu tudi Deutsche Bank izdal lastno opozorilo. Nemški bančni orjak pravi, da je verjetnost, da Kitajska doživi finančno krizo v prihodnjih letih, dvakrat večja od katerekoli druge velike ekonomije. Za taka opozorila s strani Zahoda je seveda odgovoren visok nivo dolga na Kitajskem. Verjetnost, da Kitajska v prihodnjih nekaj letih zapade v finančno krizo, je ocenjena na 13 odstotkov. Takšna kriza pa bi seveda imela globalni sistemski vpliv.
sporočil: 6.775
Zadnja sprememba: tilenrexi 19.12.2017 19:02
Bobijevstvo ni ravno pot k preobratu. New 52W low @ 5 EUR.www.finance.si/88632...ah-Gorenja
www.finance.si/88632...-standardi
Očitno je Panasonic imel dobre razloge, da je spakiral kufre. Edino, kar me moti, je to, da tile, ki so sedaj bobijevstvo razkrinkali, ne pokažejo pravih imen.
Tudi ostali omenjeni v članku, ki so obračali z obrvmi niso bili toliko, da bi rekli, da ga Bobi res biksa s takšno prakso.
Skratka, potuha iz vseh strani in enostavno drugače ne more biti, kot je. Zakaj bi bilo?
Sedaj lahko še kdo drug dobi inspiracijo, da sicer v manjši meri, kot prosto po bobijevo, prav tako prilagodi svoje bilance.
Letošnjega trgovanja na Ljubljanski borzi je konec. Indeks SLOTOP
je pridobil 13,9%, takšni pa so letni donosi posameznih vrednostnih
papirjev:
IEKG: +68,1%
CICG: +31,4%
ZVTG: +24,5%
LKPG: +24,0%
POSR: +18,4%
TSLG: +16,7%
KRKG: +11,6%
PETG: +10,4%
GRVG: -17,8%
IEKG: +68,1%
CICG: +31,4%
ZVTG: +24,5%
LKPG: +24,0%
POSR: +18,4%
TSLG: +16,7%
KRKG: +11,6%
PETG: +10,4%
GRVG: -17,8%
sporočil: 6.775
Zadnja sprememba: tilenrexi 29.12.2017 18:03
Se ti da še dividend excluded? :)Krko so reševali window dresserji. Po novem letu bo smešnica. ;)
Ko bi bilo leto 2018 vsaj pol tolk uspesno kot 2017, bi bilo
super.
Nevem zakaj bi bila Krka pa novem letu smesnica...nihanje tecaja od 5% do 10 %, ni ravno problem.
Ko je Petrol zanihal za 15 %, pa ni bila smesnica?
Nevem zakaj bi bila Krka pa novem letu smesnica...nihanje tecaja od 5% do 10 %, ni ravno problem.
Ko je Petrol zanihal za 15 %, pa ni bila smesnica?