Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 188
sporočil: 154
Danes objavila konkurenta Huntsman & Venator rezultate za Q4 in
leto 2017...
ir.huntsman.com/phoe...rol-irhome
www.venatorcorp.com/...-news/2018
Tudi napoved za naprej je lepa, Hun bo zvišal dividende za 30%, šel v 450 mio odkup delnic itd.
Na hitro, konkurenti so precej večji, vsi delajo tudi v Q4 "mastne" profite. Pri cicg pa je to "običajno" kvartal za skrivanje.
ir.huntsman.com/phoe...rol-irhome
www.venatorcorp.com/...-news/2018
Tudi napoved za naprej je lepa, Hun bo zvišal dividende za 30%, šel v 450 mio odkup delnic itd.
Na hitro, konkurenti so precej večji, vsi delajo tudi v Q4 "mastne" profite. Pri cicg pa je to "običajno" kvartal za skrivanje.
sporočil: 652
Mogoče pa je napočil čas za novo upravo, tako, ki bo razumela, kdo
je lastnik in kdo zaposlen. Mogoče tudi za nov nadzorni svet, če
tudi Jamnik tega ne razume ali pač dela v korist uprave, namesto v
korist lastniškega deleža, ki ga zastopa…
sporočil: 154
Naj uprava, NS kupi par 1000 delnic, da bomo imeli občutek, da jim
ni vseeno:)
Uprava mislim, da ni slaba, samo pri svoji plači, da čisto nič ne tvega, mi je smešno.
Osebno itak mislim, da je napoved tovarne, ocena investicije, vplivanje na nižanje tečaja ipd. igra & bo po skupščini več jasno.
Uprava mislim, da ni slaba, samo pri svoji plači, da čisto nič ne tvega, mi je smešno.
Osebno itak mislim, da je napoved tovarne, ocena investicije, vplivanje na nižanje tečaja ipd. igra & bo po skupščini več jasno.
[bojan]
Naj uprava, NS kupi par 1000 delnic, da bomo imeli občutek, da jim ni vseeno:)
Pa res, če so tako prepričani v investicijo naj to potrdijo točno tako..., drugače je vse s tujim po koprivah...
Mislim pa, da ni nemogoče zamenjat upravo in ns, če se izkaže, da delujejo - recimo temu - v smislu znižanja vrednosti Cinkarne... Stvari je potrebno spremljati in argumentirano preko različnih vzvodov vplivati na preprečitev takih poskusov. Odgovorni se morajo zavedat, da so na očeh in, da morajo ravnat pazljivo z lastnino, ki ni njihova...
sporočil: 6.715
[bojan]Človek bi mislil da jih že kupujejo na kake fiduciarne račune. Lote jim pa večju upravljavci skladov rihtajo
Naj uprava, NS kupi par 1000 delnic, da bomo imeli občutek, da jim ni vseeno:)
[philips]
> [bojan]
> Naj uprava, NS kupi par 1000 delnic, da bomo imeli občutek, da jim ni vseeno:)
> Uprava mislim, da ni slaba, samo pri svoji plači, da čisto nič ne tvega, mi je smešno.
>
> Osebno itak mislim, da je napoved tovarne, ocena investicije, vplivanje na nižanje tečaja ipd. igra & bo po skupščini več jasno.
Človek bi mislil da jih že kupujejo na kake fiduciarne račune. Lote jim pa večju upravljavci skladov rihtajo
Nima pojma o tem, ko bi vsaj☺, bi se dosti bolje počutil, ko bi imeli še svoj keš noter.
Meni se samo včasih zdi, da ti frajerji mislijo, da imajo opravka z samimi malimi lulčki, ki jih pač obračajo kakor se jim zdi…, mogoče imajo sicer prav in so sami mali lulčki na drugi strani, ampak jaz bi se vprašal na njihovem mestu, kaj pa če imam narobe…
sporočil: 626
Sam v praksi imamo možnost samo izredno revizijo zahtevati s 5%. Da
bi vrgli upravo ali nadzorni je nemogoče. Mi predlagamo, Modra
zavrne. Pa ok pritisk izvajamo lahko preko medijev in seveda tega
foruma :)
V tem hipu ja. Ampak, če sprejmejo škodljive odločitve, pa imaš še
cel kup drugih možnosti, včasih traja, samo so tudi posledice lahko
zelo hude.
sporočil: 91
Upam, da ste se prijavili na skupscino. Vec kot nas bo, vecjo
moralno zmago, ce nic drugega, bomo dosegli...
sporočil: 287
Glede na odziv Jamnika in Benčine, bi bil vse razen zavrnitev
predloga zame presenetljiv izzid. Kar je pa tudi verjetno že všteto
v trenutno ceno na borzi.
Noben ni omenil, da bo alternativni predlog predstavljen danes. Na
redni skupščini v juniju so obljubili predstavitev predloga za
tovarno in alternativni predlog za odkup delnic.
sporočil: 669
[jezdec666]:)
Saj ni bil predstavljen. Po moji oceni govorimo o fantomski tovarni. Zdaj pa veselo v dokupe, dokler je še poceni.
Jezdec, nisem preprican, da ne bo se ceneje.
Sam sem danes zjutraj se dokupil. Pa imam obcutek, da bom sedaj lahko ceneje kupoval :(
sporočil: 121
Zadnja sprememba: anon-270246 27.02.2018 20:18
16% ni slabo, kmalu bo 20% ;)Aja, pa a ve kdo kje se da dobit kak pameten kredit za 100k, da bi šel v šoping?
sporočil: 669
MD,
Kar zakreditiraj se. Potem ti bodo pa za 300 milijonckov zgradili tovarno v Srbiji. Ravno ko bo zadeva zgrajena, bo zaradi konkurence padla cena titanijevega dioksida (ce pogledas ceno TiO2, je zelo ciklicna).... se bos lahko le slikal z delnicami Cinkarne.
Banka pa se bo vsedla na tvojo nepremicnino, s katero bos zavaroval kredit.
Na zalost, ni tako "sigurna zadeva".
ps. Ravno sedaj sem na nakupni strani. Vendar, vec kot 10% portfelja v Cinkarno ne bom vlozil.
Kar zakreditiraj se. Potem ti bodo pa za 300 milijonckov zgradili tovarno v Srbiji. Ravno ko bo zadeva zgrajena, bo zaradi konkurence padla cena titanijevega dioksida (ce pogledas ceno TiO2, je zelo ciklicna).... se bos lahko le slikal z delnicami Cinkarne.
Banka pa se bo vsedla na tvojo nepremicnino, s katero bos zavaroval kredit.
Na zalost, ni tako "sigurna zadeva".
ps. Ravno sedaj sem na nakupni strani. Vendar, vec kot 10% portfelja v Cinkarno ne bom vlozil.
sporočil: 310
nisi zdržu ane? Si prec 500 kupu.... :-)
sporočil: 121
Zadnja sprememba: anon-270246 28.02.2018 14:06
To sporočilo je izbrisal avtor (28.02.2018 14:27)
Ne mene gledat, jaz sem zadovoljen. Popravek dobička spet ni bil
tako velik, da bi vplival na odlično dividendo.
Se bo pa verjetno spet kdo pojavil, ki bi rad poceni kupoval in bo rekel, da je po statutu izplačilo dividend omejeno, če že zgodba od 15 € ni bila kupljena. :)
Se bo pa verjetno spet kdo pojavil, ki bi rad poceni kupoval in bo rekel, da je po statutu izplačilo dividend omejeno, če že zgodba od 15 € ni bila kupljena. :)
European TiO2 high season may shorten supply, firm prices
09/03/2018 - News article
...European TiO2 high season may shorten supply, firm prices. Heidi Finch. LONDON (ICIS)--European downstream demand for titanium dioxide (TiO2) is expected to gain momentum in coming weeks, potentially putting a strain on supply and leading to higher prices for the second quarter, sources said on Friday.
...European TiO2 high season may shorten supply, firm prices. Heidi Finch. LONDON (ICIS)--European downstream demand for titanium dioxide (TiO2) is expected to gain momentum in coming weeks, potentially putting a strain on supply and leading to higher prices for the second quarter, sources said on Friday.
Zadnja sprememba: philips 12.03.2018 14:40
[gorans]a zato naši skladi prodajajo....
European TiO2 high season may shorten supply, firm prices 09/03/2018 - News article
[gorans]Upravljavec itak upravlja tuj denar...
Ma ja, jebeš 10 posto dividende, rezultate in perspektivo...
sporočil: 31
[Nikec3]18 eur
Alta je letošnjo dividendo ocenila na 17€ po delnici.
www.alta.si/Data/Doc...e_9M17.pdf