Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 188
V preteklosti smo podjetja prodajali pogosto poceni prav zaradi takih prehitrih ocen. Pogledalo se je multiple in dobilo oceno. Nihce pa ni podrobno pogledal kaj je v omari. V Cinkarni je namrec vsaj 100 eur na delnico. In po vsej verjetnosti tudi zaradi tega bi jo avstrijci na hitro optimizirali tako kot Helios. Kar me spomne na tisti vic, ko pride mojster in za hitro popravilo zaracuna ogromen znesek. Pa se stranka cudi kako, pa ji potem razlozi da 5% je material, 95% je pa znanje/izkusnje kaj tocno mora popraviti.
In potem ko take nizke ocene dajemo v forume/medije...potem tudi strici na pozicijah zacnejo verjeti da je to prava stevilka. Zato bi jaz ze iz pogajalskega izhodisca rekel da cicg je vredna vsaj 400 eur v trenutnem stanju. in to ponavljal dve leti po medijih...da bi vsi zaceli tudi "verjeti"...
In ce bi imeli pri prodajalcih slabe/neuke pogajalce bi samo pokimali z glavo tako pa se je zagovarjalo neko vrednost in na koncu so bili vsi srecni/preseneceni nad dosezeno ceno.
Jah, na koncu bi lahko rekel da je itak vse ena taka zanimiva igra. In tako je treba tudi zivljenje jemati - z nasmehom se zbudis in se odpravis dnevnim dogodivscinam nasproti. Tako kot danasnji sklic skupscine na primer...
[alain]Tu gre za povsem drugo dejavnost, tako da ta večkratnik EBITDA ne pove prav veliko o CICG...
Zelo dobro si tole našel, torej zdaj vemo po koliko bi trg vrednotil prevzem CICG v tem trenutku, 5,2x EBITDA, torej cca 240 eur po delnici. Ker prevzemov v Sloveniji ne bo (ker tako levim kot desnim počasi zmanjkuje firm za lojalne kadre), pač to ostaja le teoretična ocena.
[alain]Ne vem kaj je tukaj sovražnega...Napišeš cifro za katero opozorim, da je brezvezna, ker gre za drugo dejavnost, poleg tega pa po vsej verjetnosti še napačno izračunana. Povprečen forumaš, ki to cifro vidi, jo najbrž vzame za dejstvo in je po mojem prav, da se opozori, kaj je s to cifro....zakaj misliš, da je vsak, ki se ne strinja s tabo, sovražno nastrojen?
A je v članku napisan ev/ebitda ali 5,2 kratnik ebitda? Pač primerjal sem s člankom tisto kar je znano. A ste res vsi tako močno nadrkani zaradi korone ali zaradi vlade ali zaradi česa drugega? Kaj ko se bi nehali spravljati na vsakega na forumu, ki ne tuli v isti rog sovražno? Bi šlo?
Gradbeništvo menda ni med zelo prizadetimi. Tako, da bi poraba TIO2 lahko bila normalna. Padec cen TIO2 je verjetno zaradi nakupa na zalogo in pritiska kitajskih proizvajalcev, ki so pavzirali zaradi koronavirusa.
Sem gledal www.titaniumdioxider...words/tio2
in v Aziji prekupčujejo s TIO2. Kupujejo in prodajajo. Ali gre za predelavo ?
Najboljša obramba pred sovražnim - špekulativnim prevzemom je visoka vrednost delnice. Ta pa je odvisna tudi od višine dividende. Lastniku se ne splača prodat delnice, ki mu prinaša visoke dividende. Konzervativen vlagatelj jih raje kupi. Sploh v času helihopterskega denarja in ko se pričakuje, da bo denar izgubil na vrednosti. Bolj kot je podetje uspešno in višja je dividenda, več je delnica vredna. Želim si visoke vrednosti divdende, tudi na račn zmanšanja kakih rezervacij. Mnenja sem, da je CICG dobra naložba.
[Micare]
Najboljša obramba pred sovražnim - špekulativnim prevzemom je visoka vrednost delnice.
Brez panike. Nihce ti noce "spekulativno" prevzeti Cinkarne. Na zalost :(
Strani: 1 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 188