Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 188
[alain]Nič nisem jezen. V 25 letih borzništva se človek navadi, drugače bi se že ustrelil
In se vedno stari dobri phillips iz katerega vre jeza na sebe, ker me nisi poslusal februarja in dobra stara slovenska zavist, ki je ze pregovorna. Tudi brez korone je cicg bila zgolj in samo dividendna delnica brez drugega kapitalskega donosa. To je dejstvo. Pri moji nakupni ceni 123 eur pa se pogled spremeni, saj v roku pol leta upam na oboje, tako na dividendo kot na nek kapitalski donos.
Dvomim sicer, da navkljub tako plitvemu ribniku kot je LJSE, ta metoda deluje. Mogoče prepriča kakega že prepričanega forumaša, ki potrebuje samo majhno sprožilo ali potrditev lastnih misli.
A vi bi imeli smrtno resen forum?
[Nikec3]hehe, tko so mene včasih na študenta klical, a res mislim, da se ima oddajo o borzi na tak način:)))
Vsako stvar ki jo počnem v življenju počnem za zabavo. Če zraven še kaj zaslužim tudi fajn.
A vi bi imeli smrtno resen forum?
investor.tronox.com/...0386eadfbb
[bojan]Ti pacek ti, da kake laži širiš! Jasno je da gre vse v PM
Tronos sporoča da bo poslovanje v Q1 boljše od pričakovanj (in analitikov)....
investor.tronox.com/...0386eadfbb
[alain]nafta z 20-25 na 40-50 se sicer tudi meni zdi v redu ideja, hkrati se mi pa tudi ne zdi ravno nemogoce, da najprej obisce 15 in se tam zadrzi dolgo. zato sem prej tezil glede tega, kaksna oblika naftne nalozbe ima cim manj vgrajenega odpadka in po moznosti zraven se dolgorocne opcije (recimo target 2 leti).
Krke že zdavnaj nimam več, zdaj je ne bom kupil nazaj, ker je bil padec cene premajhen. Drugih delnic pa ne bom razlagal na forumu. Edino na kar res stavim je postopna vrnitev nafte na stare nivoje, torej tukaj v enem letu pričakujem 100% donos.
cak, kaj vraga CICG ... sorry, samo poiskal sem naft* in tu tukaj odpisal :)
[]enako, samo dve leti je malo veliko za to, ene pol leta je po moje max, če ne gre Rusija, Saudova Arabija, de ne govorim o skrilavcih v zda v čisti rasfuk - oni pa v resnici imajo vse vzvode v svojih rokah, realno, dosti bolj kot denarni bogovi, zato lahko kupiš del že zdaj, tudi etf, pa čeprav ne sledi v nulo, te prav zajebal ne bo. Je pa vse v % portfelja, to zadnje ne zate, pač pa za naključne bralce:)
> [alain]
> Krke že zdavnaj nimam več, zdaj je ne bom kupil nazaj, ker je bil padec cene premajhen. Drugih delnic pa ne bom razlagal na forumu. Edino na kar res stavim je postopna vrnitev nafte na stare nivoje, torej tukaj v enem letu pričakujem 100% donos.
nafta z 20-25 na 40-50 se sicer tudi meni zdi v redu ideja, hkrati se mi pa tudi ne zdi ravno nemogoce, da najprej obisce 15 in se tam zadrzi dolgo. zato sem prej tezil glede tega, kaksna oblika naftne nalozbe ima cim manj vgrajenega odpadka in po moznosti zraven se dolgorocne opcije (recimo target 2 leti).
cak, kaj vraga CICG ... sorry, samo poiskal sem naft* in tu tukaj odpisal :)
jebeš cicg:)))
[alain]Previdno. V primeru izrazitega contanga se ti zgodi tole: sixfigureinvesting.c...vs-USO.jpg
Nafta letos padla 73%, CRUD in USO padla natanko 73%, to je to....
Seveda obstajajo razlicni ETFji z razlicnimi metoda rolloverja, vsak s svojimi prednostmi in slabostmi. Vse je odvisno od tega kaksen term structure oil marketa pricakujes v prihodnje.
V trenutnih razmerah ne bi bil presenecen ce bi v bliznji prihodnosti videli se bolj steep contanga od trenutnega.
[alain]Kaj če bi nadaljevali v kaki drugi temi?
Kot si napisal vse je odvisno od metod rolloverja in pa od tega, kako divje se bo gibala promptna cena nafte v primerjavi s futuresi. No tega kar se je zgodilo 2009 nekako ne pričakujem, saj je takrat nafta poskočila iz 40 na 80$ v dveh mesecih...
[philips]Joj kolk smo občutljivi :), si kliknu, te ne zanima greš naprej pač, sej je podobna tema, ni ravno cicg, je pa tam tam, ni neki čist tretjega kot recimo debata kučan janša:)
> [alain]
> Kot si napisal vse je odvisno od metod rolloverja in pa od tega, kako divje se bo gibala promptna cena nafte v primerjavi s futuresi. No tega kar se je zgodilo 2009 nekako ne pričakujem, saj je takrat nafta poskočila iz 40 na 80$ v dveh mesecih...
Kaj če bi nadaljevali v kaki drugi temi?
[gorans]Ah dej no. A moram jaz odpreti temo USO? Ni treba tule, ane?
> [philips]
> > [alain]
> > Kot si napisal vse je odvisno od metod rolloverja in pa od tega, kako divje se bo gibala promptna cena nafte v primerjavi s futuresi. No tega kar se je zgodilo 2009 nekako ne pričakujem, saj je takrat nafta poskočila iz 40 na 80$ v dveh mesecih...
>
> Kaj če bi nadaljevali v kaki drugi temi?
Joj kolk smo občutljivi :), si kliknu, te ne zanima greš naprej pač, sej je podobna tema, ni ravno cicg, je pa tam tam, ni neki čist tretjega kot recimo debata kučan janša:)
[philips]Pa vidiš, da očitno nekoga rabimo, da odpre, sam dej nafta, k ni sam uso, mal se hecam....
> [gorans]
> > [philips]
> > > [alain]
> > > Kot si napisal vse je odvisno od metod rolloverja in pa od tega, kako divje se bo gibala promptna cena nafte v primerjavi s futuresi. No tega kar se je zgodilo 2009 nekako ne pričakujem, saj je takrat nafta poskočila iz 40 na 80$ v dveh mesecih...
> >
> > Kaj če bi nadaljevali v kaki drugi temi?
>
> Joj kolk smo občutljivi :), si kliknu, te ne zanima greš naprej pač, sej je podobna tema, ni ravno cicg, je pa tam tam, ni neki čist tretjega kot recimo debata kučan janša:)
Ah dej no. A moram jaz odpreti temo USO? Ni treba tule, ane?
[alain]Občutljiv je Goran.. Namesto, da bi rekel "maš prav"...
Se opravicujem gospod obcutljivi in jezen na cel svet philips, nisem jaz zacel z debato o tem na tej temi, sem zgolj odgovoril....
Bo že g. Jakhel povedal in to bo pol držalo
[philips]Lej maš prav, mal sem se hecal, g črt se pa res s tem ne rabi ukvarjat, ma že s čebelam dost dela....:)))
> [alain]
> Se opravicujem gospod obcutljivi in jezen na cel svet philips, nisem jaz zacel z debato o tem na tej temi, sem zgolj odgovoril....
Občutljiv je Goran.. Namesto, da bi rekel "maš prav"...
Bo že g. Jakhel povedal in to bo pol držalo
Strani: 1 ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 188