Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 188
Venator zadnje dni ni občutno padel
Blago pa bo našlo pot. Če ne drugače - šverc komerc. Le plače in dohodki se bodo zmanjšali, ker ni proizvodnje in zato tud potrošnje ne bo.
Posamezne lokacije bodo v karanteni, a bo karanten vedno manj in bodo manjše.
Ukrepanje infekologov in testiranja dajejo rezultat. Zelo majhno povečanje števila okuženih. Procent je vsak dan nižji. Upam, da tako tudi ostane in se začnejo odpuščat ozdravljeni.
[Matejjjj]Mogoče imata prav, toda za malo perspektive, Dow je zfaj tam kot je bil ob Trumpovi prisegi.
Folk ne dojema da bo to en ogromen downfall. Za vse. Huge L. To ne bo minilo v 14 dneh, ne dveh mesecih. Ce hočemo nazaj v zivljenje pa bomo hodili okoli v skafandrih. Dolgovi bodo enormni, in le hiperinlfacija jih lahko izbriše. Ceprav dvomim da bo sistem vrednosti, denarja in vsega sploh preživel to krizo.
Naročil imamo več kot dovolj.
s tem:
Del zaposlenih na dopustu, del jih bo na čakanju
»Del zaposlenih v teh dneh lahko koristi višek ur, na podlagi dogovora, lanskoletni in letošnji dopust, nekateri bodo napoteni na čakanje na delo ali na opravljanje dela na domu. Zdravi zaposleni so naša primarna odgovornost, zato se poslužujemo vseh razpoložljivih oblik, ki jim bodo to omogočile, so še povedali v Cinkarni Celje.
A v normalnih razmerah, jih je tolk preveč, da so tko lepo pripravljeni na korono, kljub naročilom več kot dovolj? mal za hec...
Cena gre lahko seveda dol, ampak ne pricakujem vec toliksnega obsega trgovanja.
V proizvodni firmi pač lahko za kratek čas postrgaš rezerve pri tem, kdo je prisoten, kdo pa dela od doma ali je na čakanju.
Pogled na knjigo naročil trenutno razkriva da ni več tolikšnega prodajnega pritiska (kot je bil v preteklih dveh tednih), kar bi pripisal da je vse več lastnikov, ki nimajo problema prezimiti v tej delnici.
To ni kontra tvoji napovedi. Mogoče edino kontra povsem črnim scenarijem, kjer dobiš občutek da je vse za odpis.
[matejtomazin]Se strinjam Matej, po moje je cinkarna tudi kul, samo nizka likvidnost je pa tudi kurba kot veš in lahko potisne tečaj še zelo dol...
Pri CICG je vse vec stabilnih/dolgorocnih latstnikov - 20 eur dividende (polovicna ebidta) na 130 je 15% donos. V casu pred nami, ko je ekstra printanje denarja dejstvo in v casu ko je na bankah 20 milijard je to ocitno varen pristan seveda s svojimi tveganji.
Cena gre lahko seveda dol, ampak ne pricakujem vec toliksnega obsega trgovanja.
[gorans]prilika za povečevanje pozicij kdor si lahko privošči.
> [matejtomazin]
> Pri CICG je vse vec stabilnih/dolgorocnih latstnikov - 20 eur dividende (polovicna ebidta) na 130 je 15% donos. V casu pred nami, ko je ekstra printanje denarja dejstvo in v casu ko je na bankah 20 milijard je to ocitno varen pristan seveda s svojimi tveganji.
>
> Cena gre lahko seveda dol, ampak ne pricakujem vec toliksnega obsega trgovanja.
Se strinjam Matej, po moje je cinkarna tudi kul, samo nizka likvidnost je pa tudi kurba kot veš in lahko potisne tečaj še zelo dol...
[Maticek]ja tudi lastna likvidnost je še večja kurba lahko:)
> [gorans]
> > [matejtomazin]
> > Pri CICG je vse vec stabilnih/dolgorocnih latstnikov - 20 eur dividende (polovicna ebidta) na 130 je 15% donos. V casu pred nami, ko je ekstra printanje denarja dejstvo in v casu ko je na bankah 20 milijard je to ocitno varen pristan seveda s svojimi tveganji.
> >
> > Cena gre lahko seveda dol, ampak ne pricakujem vec toliksnega obsega trgovanja.
>
> Se strinjam Matej, po moje je cinkarna tudi kul, samo nizka likvidnost je pa tudi kurba kot veš in lahko potisne tečaj še zelo dol...
prilika za povečevanje pozicij kdor si lahko privošči.
[gorans]to me je pa prejšnja kriza naučila. samo denar, ki ga lahko pogrešam neomejeno časa.
> [Maticek]
> > [gorans]
> > > [matejtomazin]
> > > Pri CICG je vse vec stabilnih/dolgorocnih latstnikov - 20 eur dividende (polovicna ebidta) na 130 je 15% donos. V casu pred nami, ko je ekstra printanje denarja dejstvo in v casu ko je na bankah 20 milijard je to ocitno varen pristan seveda s svojimi tveganji.
> > >
> > > Cena gre lahko seveda dol, ampak ne pricakujem vec toliksnega obsega trgovanja.
> >
> > Se strinjam Matej, po moje je cinkarna tudi kul, samo nizka likvidnost je pa tudi kurba kot veš in lahko potisne tečaj še zelo dol...
>
> prilika za povečevanje pozicij kdor si lahko privošči.
ja tudi lastna likvidnost je še večja kurba lahko:)
[alain]Zanimivo in kupil si točno en trgovalni dan po tem, ko si napovedoval nadaljnje hude padce in skoraj konec sveta... :)
Pozdravljeni CICG prijatelji, evo mene nazaj v poziciji, 123 eur je bila dobra vstopna točka:-) Sej sem ves čas govoril, da je CICG najboljša firma na svetu:-))))))
[alain]Zdaj je, ko si spet delničar :)
Pozdravljeni CICG prijatelji, evo mene nazaj v poziciji, 123 eur je bila dobra vstopna točka:-) Sej sem ves čas govoril, da je CICG najboljša firma na svetu:-))))))
[bostjan50]Sofizem. Namerno zavajajoča trditev :)
> [alain]
> Pozdravljeni CICG prijatelji, evo mene nazaj v poziciji, 123 eur je bila dobra vstopna točka:-) Sej sem ves čas govoril, da je CICG najboljša firma na svetu:-))))))
Zanimivo in kupil si točno en trgovalni dan po tem, ko si napovedoval nadaljnje hude padce in skoraj konec sveta...
Strani: 1 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 188