Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 ... 188
Američka naveza zgleda Apollo-NKBM-Jamnik, sve vrti se u krug. Me zanima kako bo reagiral Her Scharez!
[alain]Vsekakro novica v smeri prodaje
Ok, dajmo še enkrat ponoviti vsi državni upravitelji so glasovali enotno, torej Šarec ne bo rekel nič...
tako da sta res glasovala enako?
drugace pa se sem zapisem:
kot smo slisali na skupscini - naslednje leto je spet volilno. (nadzorniki). dividende bodo dobre. obeti so stabilni (25-30 mio ebidte naslednjih nekaj let).brexit pomaga. premik v visje cenovne produkte. nova uprava naj se cimprej najde da je cimdlje uvajanje. lastni nakupi bi sli hitreje sam ne morejo zaradi malega volumna (50% dnevnega volumna drugace atvp klice za manipulacij). bencina ne bo sel v nadzorni ker zeli mal prediha. drugace pa vecji delnicarji bi se moral mal vec med sabo pogovarjat...mali delnicarji so imeli pa na skupscini cez 20%....
[alain]Pri vsej kilometrini, ki jo imaš pa ja veš, kaj pomeni 53,5% od prisotnih...Štejejo samo tisti, ki so prisotni in očitno se je lomilo na par procentih, ne pa velika večina.... :)
Hm o čemu vi to pišetem na skupščini je bilo 61% kapitala, za kandidata je glasovalo 53,5% glasov torej velika večina, več kot očitno sta DUTB in SDH glasovala enako kot Modra.
Upam, da bodo Finance naredile lep interviju z njim. K nobeden nič ne napiše. Nimaš koga vprašat. Ni pri nas gor zrasu.
[matejtomazin]Glede na poreklo verjamem da bo zahteval zvišanje zadolženosti in izredne dividende. Kar zdaj počne CICG je orto konservativno.
Ko je bila prodaja Cinkarne aktualna je on bil kot podizvajalec/svetovalec...tako da izkusenj je dovolj. vprasanje pa je kaj se bo zgodilo.
definitivno ce bo nova uprava bolj razumela koncept wacc stroska potem lahko pricakujemo vsaj ene 30 mio ekstra izplacil.
in ja, njemu je jasno da oportunitetni strosek ni kar tako da gre neopazno mimo.
[alain]
Ok, dajmo še enkrat ponoviti vsi državni upravitelji so glasovali enotno, torej Šarec ne bo rekel nič...
dragi alain, kot sem ti že pred skupščino rekel da so državni lastniki zaradi kandidature bobinca na nasprotnih bregovih, tako je bilo tudi danes. Za gobo je glasovalo cca 53% prisotnih glasov, ostali proti.
bobija ni - kar je dobra novica. Veš, eni samo ropotajo in jamrajo, drugi se borio. a se kje prepoznaš? Kot praviš - trenutek resnice me bo zadel na skupščini, ko bo bobi potrjen in država soglasna.
aja, pa še tole..klasifikacija je politični projekt zelenih v EU, ki v praksi ni izvedljiva drugače, kot z dodatnimi varnostnimi ukrepi, pri ravnanju z tio2, pakiranju..
pa si siguren, da nova direktiva ne bo povzrocila visjih stroskov pri izdelavi Ti02? Ali celo upad narocil?
Kot delnicar sem nekoliko zaskrbljen, in nisem preprican v tvoje trditve.
[0313EKINX]Eto res obsežen odgovor na to temo:
micare,
pa si siguren, da nova direktiva ne bo povzrocila visjih stroskov pri izdelavi Ti02? Ali celo upad narocil?
Kot delnicar sem nekoliko zaskrbljen, in nisem preprican v tvoje trditve.
manager.finance.si/8...-Slovenija
[MAN-354355]Če sprašujete zakaj takšna cena Cinkarne poleg tega da je dobro nezadolženo podjete ? Ta cen počasi že vključuje dividendo zato še malo, max do 210 eur potem pa kdor ne želi presenečenj čimprej ven. Jaz priznam sem šel malo prehitro ven toda z dobrim dobičkom.
članek v Managerju, kjer je pojasnjeno da ni nova klasifikacija noben bav bav. Gremo na 300!
Khmm, jaz pa malo ugibam, da se vseeno pripravlja kakšno drugo - lepo presenečenje za delničarje, ki smo še v poziciji.. ;)
Se najvecja nevarnost je edino kaksno neugodno kadrovanje.
Manj kot 6 mesecev do dividende. Nekdo je namignil, da bi se lahko sprostile rezerve. Obvezna pro - oddaja tudi ni bila preklicana. Prevzem je vedno možen po zakonodaji in protizakonito lobiranje in kupčkanje, parkiranje tudi. Pri tako majhnem prometu je vse brez veze. Ima pa Cinkarna velik potencial za rast. Nekateri so dobili 13 plačo, nagrade ... Verjetno investirajo 5% v rizične investicije - slovenske delnice. Če ne bo krize, razlastitve, blaznih davkov, bi se znalo obrestovati. Je pa res, da ko pridelaš izgubo ni potrebno plačati 40% davka na finančne instrumente.
[alain]In KD (Generali) so spet bili kontraindiator :)
Res je, prodajalci pa Kd skladi in Kunc.
Strani: 1 ... 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 ... 188