Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 ... 188
[alain]Bobiju bo pri prodaji ziher pomagal Voljč, ki bo Rockefeller capital management kot svetovalca za prodajo pripeljal. Isto kot v Gorenje
Po Bobincu v nadzornem svetu bi tole o menjavi uprave lahko kar držalo...očitno politika sega z lovkami tudi po Cinkarni...
[alain]Pa Kuntarič...
Prodaja so bolj pobozne zelje, bolj verjetno je, da se pripelje zasluzne kadre namesto bencine. Prvi ki mi pride na misel je napr. Bobincev prijatelj Ziga Debeljak:-)
Je sanacija radioaktivnih odpadkov koštala 20.000.000€? Če sem tole prav izračunal in je to cena za skladiščenje 30 ton odpadkov oz. 256 sodov. Potem to pride 780.000€ na sod, a se nekdo malo zajebava?
Koliko bi potemtakem morala plačati NEK, za vse svoje sode?
Ni mi pa jasno zakaj niso napisali koliko so bili stroški, če so že omenjali da se bo sprostili 4.000.000€!?
[karlovacko]
seonet.ljse.si/?doc=...c_id=68670
Je sanacija radioaktivnih odpadkov koštala 20.000.000€? Če sem tole prav izračunal in je to cena za skladiščenje 30 ton odpadkov oz. 256 sodov. Potem to pride 780.000€ na sod, a se nekdo malo zajebava?
Koliko bi potemtakem morala plačati NEK, za vse svoje sode?
Pa saj to niso edini odpadki za katere mora poskrbeti cicg in niso celotne rezervacije samo zanje...
[bostjan50]To je res, vseeno pa manjka podatek koliko rezervacij je bilo črpanih oz. novo stanje rezervacij. 4 M gre v dobiček, koliko je pa znašal račun?
> [karlovacko]
> seonet.ljse.si/?doc=...c_id=68670
>
> Je sanacija radioaktivnih odpadkov koštala 20.000.000€? Če sem tole prav izračunal in je to cena za skladiščenje 30 ton odpadkov oz. 256 sodov. Potem to pride 780.000€ na sod, a se nekdo malo zajebava?
>
> Koliko bi potemtakem morala plačati NEK, za vse svoje sode?
Pa saj to niso edini odpadki za katere mora poskrbeti cicg in niso celotne rezervacije samo zanje...
Dobička bo kot kaže, če ne bo novih presenečenj v 2019 cca 24 M. Ni strahu za dividendo.
Nivo 24,7 EUR na delnico dosežemo, če do dneva odločanja o višini dividende Cinkarna odkupi 10 % lastnih delnic.
Toliko na temo pričakovanj. Je pa dodatnih 5 EPS in posledično 3,75 EUR višja dividenda brez dvoma lep uvod v veseli december.
[karlovacko]78.125€ na sod, če 20 mio deliš z 256 sodov
seonet.ljse.si/?doc=...c_id=68670
Je sanacija radioaktivnih odpadkov koštala 20.000.000€? Če sem tole prav izračunal in je to cena za skladiščenje 30 ton odpadkov oz. 256 sodov. Potem to pride 780.000€
[alain]Uprava hkrati s tem sporoča, da bo imel uspešno zaključeni projekt izvoza radioaktivno kontaminiranih odpadkov pozitivni učinek na izkazan poslovni rezultat za leto 2019, in sicer v višini razlike med oblikovanimi rezervacijami in za ta namen dejansko porabljenimi sredstvi. Pozitivni učinek pred davki bo tako znašal dobre 4 milijone evrov.
No zal je se vedno prevec tveganja povezanega s to delnico, ker prihaja Bobinac in ekipa ter odhaja Bencina. Kar pa se tice dodatnega dobicka, ok sprosti se za 4 mio rezervacij, ja koliko je pa strosek odvoza odpadkov? Ce je 4 mio, potem bo to nevtralen vpliv na bilanco.
jest mam v spominu (se mi ne da pogledat v LP) in tudi zdej v prazno tolčem, da je bilo za ta namen 5 mio rezervacij.
Iz letnega poročila 2017:
"...Rezervacije in DPČR tvorijo 12,9 % obveznosti do virov sredstev. Rezervacije za pokojnine in podobne obveznosti so bile oblikovane na dan 1. 1. 2006 (odpravnine in jubilejne nagrade po SRS 10) ter se letno prilagajajo na podlagi aktuarskih izračunov. Druge rezervacije so bile vzpostavljene v postopku lastninjenja iz naslova rezervacij za ekologijo. V zadnjih letih smo dodatno oblikovali sledeče okoljske rezervacije: 5 milijonov evrov v letu 2010 za namen sanacije odlagališča trdnih odpadkov Bukovžlak ter 7 in 5 milijonov evrov v letu 2011 za sanacijo odlagališča Za Travnik in uničenje nizkoradioaktivnih odpadkov. Obseg okoljskih rezervacij se je v obravnavanem obdobju povečal za 21 % oziroma 4,3 mio € in sicer upoštevajoč sledeče: 0,83 mio € porabe omenjenih rezervacij je bilo namenjeno kritju stroškov zgoraj naštetih sanacijskih projektov, 5,5 mio EUR pa je družba dodatno oblikovala rezervacije in sicer za visoko nasuto pregrado Bukovžlak v višini 3 mio EUR in rezervacijo za odpravo tveganj zaradi starih bremen v višini 6,4 mio EUR, za kar je sočasno zaradi preoblikovanja odpravila 3,9 mio € v preteklosti že oblikovanih rezervacij. DPČR so se znižale za 8 % zaradi porabe obračunanih neplačanih obveznosti za ZPIZ in za pokrivanje stroškov amortizacije opreme, namenjene zaposlenim invalidom.
Torej strošek 1M evrovm upam da se še kje kaka rezervacija letos sprosti :)
Različni portali objavijo na tone različnih novic; resničnih (uporabnih) je bolj malo.
Me pa moti, da CICG glede tega ne objavi uradne novice na ljse.
Strani: 1 ... 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 ... 188