Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 ... 188
[Zlatko2020]lepo da opozarjaš. Krke še nisi prodal? vedno malo zadaj... :-)
Saj lepo je, da verjameš v nekaj. Samo opozarjam na previdnost. Meni je vseeno, ker sem v Krki.
Kolikor sem na hitro preletel "konference" od CC in VNTR (ti cca. 50% prodajo v Evropi) ni z besedico omenjena ta problematika....
Mislim, da bo 2020 boljše - obeti so; čeprav Cicg napram konkurentom dela dobro (bomo videli naslednji teden).
+ mislim, da je velik vpliv na rast delnic "psihološki" - umiritev "spora" med ZDA & Kitajsko.
Imajo pa "večina" tio2 delnic precej skoncentrirano lastništvo; s ceno pa se igrajo razni finančni igralci.
[Zlatko2020]Zlatko ..... dividendni donos v letu 2020 za malenkost višji kot v letu 2019 ...delnica stabilna, glede primerjave z CICG pa bo rast Cinkarne Celje precej višja. V letu 2020 bo kriza z Ti02 končana povpraševanje pa precej višje.
Tako je.Varnost kljub nižjemu dividendnemu donosu.Verjamem pa da bo višji kapitalski donos year/year konec naslednjega leta 2020.
To je slovenski Apple.
Na eni strani imam CICG, na drugi bančne depozite. Kaj misliš, da bom izbral? Ko sem delnico kupil je bila cena na podobnih nivojih kot danes, sem pa v letu in pol pokasiral 30% bruto dividendnega donosa. To je veliko več kot so povprečni donosi skladov, indeksov in še česa. Ne smemo bit preveč požrešni.
1. Mislim, da "klasifikacija" ne bo tako lahko sprejeta + bi pomenila velike težave za EU.
2. Kolikor sem na hitro preletel "konference" od CC in VNTR (ti cca. 50% prodajo v Evropi) ni z besedico omenjena ta problematika....
1. Zakaj bi bila to težava za EU? Ali bo več držav imelo težave z javnim dolgom? To je namreč poleg migrantov in tega, da nima lastne vojske ter staranja prebivalstva edini resen problem EU.
2. Če bi ti imel pekarno ali bi govoril o tem, da inšpekcija bo pa morda ocenila, da nimaš primernih higienskih pogojev za pekarno in ti bojo morda pekarno zaprli?
Nič se na splošno ne govori o klasifikacijah Ti02. Kar naenkrat je objava... Popolnoma nepredvidljivo kot strela z jasnega.
Z alainom se pogojno strinjam. Splača se imeti CICG kot dividendno delnico. Ampak samo, če te ne poseka nova sprememba klasifikacije.
[alain]Alain, to kar si pripel, sem jaz bral in se je govorilo že v začetku leta. Nimam tujih delnic TROX, CC, VNTR... Mene trenutno bolj zanima poslovanje Cinkarne zato raje počakam na objava Poročila o poslovanju Cinkarne Celje, d.d. za obdobje januar - september 2019
www.european-coating...owder-form
www.european-coating...t-approach
www.sunsirs.com/uk/p...l-645.html
Vem da si "out" z Cinkarno vsaj tako si pisal, jaz pa mislim da ne bo kakšnega vpliva teh člankov na Tio2 in na samo Cinkarno vsaj še nekaj časa ne. Tale graf: www.sunsirs.com/uk/p...l-645.html pa kot vidiš malo z zamudo ga objavljaš, je res bil padec pred tem pa Avgusta meseca podoben dvig, tako kot pri delnicah, po visoki rasti sledi ponavadi močan padec kdor pa to koristi ima dvojni profit.
[karlovacko]www.cinkarna.si/si/f...202019.pdf
Bravo za rezultate!
[IgorBinder]Pričakovno... tudi bombastični naslov v financah...
> [karlovacko]
> Bravo za rezultate!
www.cinkarna.si/si/f...202019.pdf
[philips]V Q3 1 mio € več kot v 2018, ampak za Finance je to strmoglavljenje :)
> [IgorBinder]
> > [karlovacko]
> > Bravo za rezultate!
>
> www.cinkarna.si/si/f...202019.pdf
Pričakovno... tudi bombastični naslov v financah...
obdobje smo načrtovali 8,3 milijonov € čistega dobička. Čisti
dobiček je ob koncu devetih mesecev leta 2019 dosegel višino 15,9 milijonov €.
Grdi novinarji. Tisti ki prebere zgolj naslov je zaveden. Namerno?
[alain]Računam da bo letni dobiček bližje 20 mio, delajo v resnici super, glavna razlika v primerjavi z lani je samo negativni vpliv vrednosti zalog in nedokončanih proizvodov... Seveda pa vprašanje koliko bo bencina želel prikazati :)
Povsem pričakovani rezultati Q3, katere sem napovedoval že od poletja naprej. Tudi letni bodo na pričakovani ravni cca 18 mio dobička. CICG ostaja stabilna ter zgolj in samo dividendna delnica tako kot že vsa leta dozdaj (kar pa za nekoga, ki je zadovoljen s tem sploh ni slabo). Zaradi teh rezultatov in omejenosti trga ne bo nobenega novega tujega sklada na nakupni strani, domače povpraševanje pa vsi vemo kakšno je. Edini preboj glede tujega povpraševanja tako mogoče, ampak samo mogoče, lahko pričakujemo pri Krki.
[alain]S prvim in zadnjim delom stavka se strinjam, da bi pa bil dobiček q4 enak kot lani se mi zdi pa skoraj nemogoče, saj so razmere povsem drugačne...Lani so pigment težko prodajali, letos s tem nimajo težav, saj so prodali v treh četrtletji celo več kot lani, pa je bila lani prva polovica leta nora, do zaustavitve pa je prišlo šele na koncu leta.....letos ravno obratno....
Tako kot vsak q4 se bo trudil prikazati cim manj, zato dobicka v q4 ne bo nic vec kot v q4 2018. Ampak ok bruto dividenda je lahko med 18-20 eur.
Strani: 1 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 ... 188