Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 188
[IgorBinder]zanimivo pa da se območje ocen popolnoma prekriva s sklepom cinkarne o odkupu lastnih delnic po ceni med 170 in 270. nekaj bo zgleda res na tem. ;-)
Na današnjem dogodku za delničarje slovenskih blue chipov sem pogrešal gospoda Benčino, ker bi ga vprašal kako in kakšen namen ima z delnicami Cinkarne. Žal se je opravičil, ker je službeno v Turčiji. Tako da lahko povem samo to da so Slovenski analitiki ocenili za delnico CICG oceno " DRŽI ". Cene naših analitikov od 170 eur do 270 eur v 12 mesecih. Velik razpon !!!! Toliko o naših stokovnjakih. :)
(sicer ne vidim neke logike, da si pri nakupih sam določiš najnižjo ceno, jaz bi pa o tem vprašal Benčino))
Hvala.
Proizvajalec pigmenta titanovega dioksida je v prvem polletju dosegel 9,7 milijona evrov čistega dobička, v istem obdobju preteklega leta je znašal 22,7 milijona evrov. Čisti dobiček se je glede na leto prej zmanjšal za 57 odstotkov.
Lp, urban
Vendar smo na finančnem forumu o Cinkarni in ne na forumu o etiki, morali ali psihoanalitiki. Cinkarnina tržna cena počasi pada. 57% upad dobička? To nič ne pove o inesticijah in raznoraznih računovodskih pojavih, ki uspešno prikažejo, kar želimo.
Cinkarna je še vedno super. V primerjavi z drugimi v panogi nima dolgov. Tehnološko se sproti posodablja. Zaradi blagovne znamke, znanja in finančnega uspeha je zanimiva za marsikaterega proizvajalca na trgu TIO2.
V kolikor bo dividenda neto 10 € je to okoli 5,5% donos pri trenutni tržni ceni. Mnogo bolje kot negatvna obrestna mera na banki.
Tilenrexi ima dostikrat prav. Vendar njegove napovedi velikokrat zgledajo kot bi bile naročene. Jaz sem z dividendami zadovoljen. Glede na to, da se posodobitve financirajo iz sprotnega poslovanja bi lahko bile tudi višje oziroma bi lahko pridobivanje lastnih delnic bilo hitrejše. Cinkarna še vedno nese zlata jajca.
Vendar smo na finančnem forumu o Cinkarni in ne na forumu o etiki, morali ali psihoanalitiki. Cinkarnina tržna cena počasi pada. 57% upad dobička? To nič ne pove o inesticijah in raznoraznih računovodskih pojavih, ki uspešno prikažejo, kar želimo.Kljub temu, da so se investicije zmanjšale skoraj za 7,5 milijonov EUR, je dobiček upadel za 57%. Dinamika je prav tako v zaostanku, saj je v prvem polletju realiziranih 41,37 % planiranih sredstev, med tem, ko jih je bilo lani ob polletju že 65,4 %. Glavnina investicij v 2019 bo torej v drugem polletju.
V prvem polletju leta 2018 je Cinkarna v investicije namenila 12,1 milijona €
V prvem polletju leta 2019 je Cinkarna v investicije namenila 4,6 milijona €
Je pa dogajanje na trgu TIO2 zanimivo. www.titaniumdioxider...words/tio2
Posamezne države hkrati izvažajo in uvažajo TIO2. To verjetno pomeni, da se da z razlikami v cenah zaslužiti oziroma, da so cene nestabilne. Škoda, da so podrobnejši podatki plačljivi. Tako se ne vidijo globalni kazalci. Države kot so Indija, Indonezija, Mjanmar, Filipini, Malezija in druge države v tropskh krajih ne poznajo zime. Imajo veliko prebivalcev in so velik trg tudi za TIO2. Za enkrat ni videti, da bi se lahko zgodilo, da se pojavijo tržni presežki. Sploh pa gre Cinkarna v kakovost in ne količino. investicije niso šle v luft.
Najprej morate to urediti, potem pa naprej. Naj nekdo pokliče Trumpa, ne vem.
Morda Zlatko?
Rezultati q3 bodo po mojem mnenju pokazali konec padanja kvartalnih dobičkov in stabilno poslovanje tako tekoče kot za bližnjo prihodnost. Letos bo dobička cca 22 eur po delnici, za naslednje leto ni videti kakšnih posebnih sprememb (prej v pozitivno smer, če se bo Trump odločil pred volitvami malce zrahljati svoja stališča). Zdaj ali je to poslovanje in dobičkonosnost poceni ali drago glede na tržno ceno delnice pa seveda prepuščam oceni posameznika.
V kolikor bi pa Trump znižal carine nazaj na nivo, kot je bil pred dvigom na 25%, pa seveda je to pozitiven obet.
Potrebno je poudariti, da so ZDA uvedle dodatne carine na kitajski material, in sicer iz 16 % na 31 %, kar se proti koncu prve polovice letošnjega leta odraža v povečanem pritisku kitajskega materiala v EU in sosednje trge. Posledično se bodo prodajne cene v tretjem kvartalu dodatno znižale.
Tako, da s tujimi vatli, ne gre merit vrednosti slovenskih družb. V Ameriki nekdo twitne pa je par % učinka. Pri nas pa 10% neto dividendni donos nima nikakršnega učinka.
[Zlatko2013]Toliko bi ga moralo biti že po 3 četrtletjih...
Dopuščam možnost presenečenja. Ampak trenutno pričakujem 20 EUR dobička na delnico v letu 2019 in s tem 15 EUR dividende.
[Zlatko2013]Po mojih izračunih projekcije kažejo trenutno na 17,6 miljonov čistega dobička pa vse do 23,7 miljonov in dividenda 15,4 EUR v letu 2019. Danes naredil ponovni nakup.
Dopuščam možnost presenečenja. Ampak trenutno pričakujem 20 EUR dobička na delnico v letu 2019 in s tem 15 EUR dividende.
izpodbojna tožba z eno delnico je usklajena z upravo (in ključnimi igralci), ki ne želi kupovati lastnih. S tem je dobila vzvod, da tega zaradi previdnosti res ne počne, v vmesnem času pa se tečaj spravi pod 170 in po skupščinskem sklepu ne bo smela več kupovati. Zakaj tako? Jaz temu rečem, da se pripravlja teren, ali pa je temu res tako, pa bomo videli.
Strani: 1 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 188