Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Strani: 1 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 ... 188
Ko bo, bova tudi lahko tako primerjala, kot bi si želela. ;)
LJSE je počasna borza. Ko bo CICG ustrezno korigirala, bodo tudi kazalci primerljivi. Zato, ker to še ni storjeno, se direktno ne da primerjati in iz enakega razloga se večini tukaj zdi Cinkarna nenormalno poceni, ker ne znajo vnesti cifer za 2019, da bi videli, da to ni čisto tako.
[alain]Sem ti prilimal plus, občudujem vztrajnost, tole si dolgo zdržal :-)
Vse v redu. Se izključujem iz teme. Lahko nadaljuješ do mile volje s širjenjem svoje teorije. Meni se ne da.
[Nikec3]No no, nekako bolj zgleda, da ga meri le eden ...
Kaj če bi si šla vidva drugam kur*e merit?
Najlažje je kloftati neumnosti, ko je pa treba kaj konkretno, so pa problemi in umiki iz debate.
Sedaj, ko so tudi pri Cinkarni sami objavili to, kar so v tujini že izračunali zdavnaj, sem pa jaz tisti, ki širi krivo vero, ko vas samo želim opozoriti in od padca ali rasti Cinkarne nimam nobene koristi. Tako posredno, kot neposredno.
[alain]Alain, se popolnoma strinjam s tabo, da scale ni primerljiv. Se moraš pa tudi ti strinjati, da pričakovani rezultati za 2019 niso nikjer tako slabi, kot pri Cinkarni, kar pomeni, da se od objave mora Cinkarna največ korigirati (ostali so se že).
Argumenti so podani. Pri delnicah, ki si jih nalimal kot padce letos, so bile prej do 700% rasti, kar seveda ni primerljivo s CICG, logično so tudi padci večji. Drugič konkurenca je zelo zadolžena, CICG nič dolga. Tretjič po kazalcu EV/EBITDA je pri trenutni ceni CICG najcenejša od vse konkurence. Over and out.
To je moje sporočilo.
(Nič dolga ni nujno prednost, prav tako ni prednost prezadolženost).
Nič kritičnega, jasno.
Pa ti?
[alain]Lahko bi se tudi tako reklo, ja.
Torej se strinjava, da je letošnja napoved Benčine preveč pesmistična?
Še nekaj.
Se ti zdi korekcija za 12% primerna ob padcu EBIT za 50%?
Hvala za odgovor.
Najprej enake vatle za vse in ko naredim z ostalimi primerjave na letnem nivoju, bi sedaj ti štel od vrha. :))
Počakajmo torej rezultate Q1 2019, do takrat pa... Lk 23,34.46
[tilenrexi]Vsekakor. In ko zraven dodas se dividendi, v visini 25 in 15 EUR v roku leta in pol.... popolnoma mirno kupim po taksni ceni.
Se ti zdi realno, da sedaj nekdo leto dni objavlja na Seonet in v vseh ostalih medijih, kako mu pada dobiček za 50% in da bi se cena ob tako negativnem sentimentu obdržala na današnjih 177 EUR?
Seveda, raje kupim po nizji ceni. Ce bo Bog dal :)
Strani: 1 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 ... 188