Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: Drugi val?
Strani: 1
sporočil: 577
Jaz bi šel kar stavit, da prihaja še drugi val recesije. Ko gledam
kako se države obotavljajo prenehati s pomočjo oziroma pumpanjem
denarja v obtok, pa gospodarska slika še kar ni lepa, se sprašujem,
kako bo šele ko bodo enkrat morali prenehati, ker proračuni ne bodo
zdržali. Lep primer smo sami. Namesto da bi vlada že v začetku leta
zmanjšala ali vsaj zamrznila javne plače je držala glavo v pesku;
kao, lako čemo. Zdaj pa le zamrzuje plače, ima pa za najbrž vratom
še obresti na najeta posojila, luknjo v proračunu in, kar je
problem, ki ga še nočejo videti, nerealistični proračun za 2010 in
najbrž tudi 2011, ki temelji na predpostavki takšne gospodarske
rasti, ki je z 95% gotovostjo ne bo.
Dovolj mi je, da se ozrem po Japonski, kot glavnem izvozniku, kjer je izvoz glede na leto pred tem padel za 36% pa mi je približno jasno kje smo. Da smo iz krize pravijo poklicni optimisti.
PS. Vidi se kdo ima moč v družbi. Sodniki in zdravniki so si kljub krizi nadebelo omastili brke. Raja plačuj!
Dovolj mi je, da se ozrem po Japonski, kot glavnem izvozniku, kjer je izvoz glede na leto pred tem padel za 36% pa mi je približno jasno kje smo. Da smo iz krize pravijo poklicni optimisti.
PS. Vidi se kdo ima moč v družbi. Sodniki in zdravniki so si kljub krizi nadebelo omastili brke. Raja plačuj!
sporočil: 2.154
bondy je napisal(a):http://www.fed...index.html< /a>
http://www.bloomberg...Zuv2Cj1Dc4< /a>
mislim, da je bil to zadnji vlak, da si ulovil rok. Trenutno se še odločajo ali podaljšati ali ne.
Tudi tax crediti so več ali manj mimo, ....bomo videli.
Pravtako so so iztekle subvencije za avtomobile v Nemčiji, kar se je IMHO zelo poznalo pri njih.
sporočil: 1.583
V USA 20% lastnikov hipotekarnih kreditov(evo končno smo našli
lastnike),predvsem v področjih kjer so nepremičnine najdražje,v
Kaliforniji in na Floridi,ne plačuje več svojih kreditov
bankam.
Neredko gre celo za ljudi iz višjih slojev,ki bi to celo zmogli,ki so pa se ujeli v lastni špekulativni rep.Izhajali bi kakor iz tega ,da so v akutnih težavah(še bolj pa te banke),kakor predvsem,da veliki sloji prebivalstva socialno erodirajo,kar bo naknadno zelo težko ali sploh ne mogoče popraviti.Očitno je družbena kohezija v taki družbi zelo močno načeta in vanjo bi lahko močno dvomili.Sicer pa podobna slika velja še marsikje,seveda nič manj pri nas.
Neredko gre celo za ljudi iz višjih slojev,ki bi to celo zmogli,ki so pa se ujeli v lastni špekulativni rep.Izhajali bi kakor iz tega ,da so v akutnih težavah(še bolj pa te banke),kakor predvsem,da veliki sloji prebivalstva socialno erodirajo,kar bo naknadno zelo težko ali sploh ne mogoče popraviti.Očitno je družbena kohezija v taki družbi zelo močno načeta in vanjo bi lahko močno dvomili.Sicer pa podobna slika velja še marsikje,seveda nič manj pri nas.
Strani: 1