Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek Nepremičnina tedna: Luksuzna hiša v Slovenski Bistrici
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (9)
Strani: 1 2
Me veseli, da nadaljujete s serijo smešnic :-)))
Grohotom dajem 5 zvjezdočk, ker ste našli ta vic.
No lepo saj potem očitno sam živim v nadluksuzni;)
686m2 parcele je pa čista žalost saj imamo mi 4000m2 pa kljub temu ni miru pred sosedi.
Bakla je napisal(a):
Ko sem prebral komentarje v zvezi s hišo, kar nisem mogel verjeti ! Rekel bi, da so jih pisali "veliki" poznavalci nepremičnin ali pa veliki bogataši !? Ko pa se poglobiš v te packarije od pisunov ugovotiš, da so jih pisali zavistneži, ki živijo bogve kje, na teh straneh pa izkazujejo svoj nevoščljivi ego. Sram vas bodi, hiša je lepa, okolica tudi, glede na ceno stanovanj v raznih blokovskih naseljih pa tudi ne pretirano draga!? Pa lep pozdrav, tipični slovenski nevoščljivci.....
Nič nevoščljiv imam hišo ki je po parametrih podobna(imam tudi ribnik) imam tudi take dobrote kot so nadzor nad celo hišo z računalnikom, računalniško omrežje po celi hiši, avtomatski "backup" napajanje z generatorjem, toplotno črpalko, veliko zastekleno teraso, pokriti del dvorišča za tri avtomobile, mirno okolico korak stran(cca 300m) od mestnega središča...pa še kaj bi se našlo. tako da bi o nevoščljivosti težko govoril, ap klub temu mislim da je hiša vredna veliko manj kot cena ki jo zahtevajo za to hišo, pa še nekaj lokacija hiše je bolj spektakularna saj je mesto oddaljeno slabih 30km od Ljubljane. Cene nepremičnin pa so takšne zato ker so nekateri poceni le te odkupovali(Jazbinškov zakon) sedaj pa z njimi hočejo enormno zaslužiti in pa nesposobnost arhitektov, projektantov in izdelovalcev da bi se poglobili in izdelali hišo ali stanovanje z modernimi materiali. S tem se gradnje nebi dražile zaradi slabega projektiranja in zdelave, saj se večina pretirane cene pojavi zaradi predelav in popravljanja napak ki so bile povzročene zaradi slabega projektiranja
Bakla je napisal(a):
Ko sem prebral komentarje v zvezi s hišo, kar nisem mogel verjeti ! Rekel bi, da so jih pisali "veliki" poznavalci nepremičnin ali pa veliki bogataši !? Ko pa se poglobiš v te packarije od pisunov ugovotiš, da so jih pisali zavistneži, ki živijo bogve kje, na teh straneh pa izkazujejo svoj nevoščljivi ego. Sram vas bodi, hiša je lepa, okolica tudi, glede na ceno stanovanj v raznih blokovskih naseljih pa tudi ne pretirano draga!? Pa lep pozdrav, tipični slovenski nevoščljivci.....
mislim, da si lahko takšno hišo (skupaj s parcelo) omisliš za borih 200k €, z malo lastnega angažiranja. Saj hiša niti ni tako slaba, cena je pa totalno neprimerna, zavist gor ali dol.
Hiša na tako majhni parceli v Slovenski Bistrici pač ni toliko vredna pa je lahko še tako lično narejena in okusno opremljena.
Hiša je lepa, okolica tudi. V današnjem času je še to malo preveč. Če hočeš ohranjati tako lepoto kot je na sliki, potrebuješ kar nekaj časa, ki pa ga žal vedno bolj primanjkuje. Kdor pa si želi večjo parcelo, pa naj si kupi kmetijo. Tipični Slovenci, najprej je treba vse dobro popljuvat ( ne glede na to kaj in kdo je ) potem se pa v tišini sekirat, ker tega nimajo doma!!!!
Pa se mi ne zdi slabo urejena. In nisem nevoščljiva - imam enako kvadraturo in pol večjo parcelo v Ljubljani, ne v Slovenski Bistrici. Pa nizkoenergetsko hišo in toplotno črpalko (bistveno večja investicija kot olje).
Tako da se moram vprašati, koliko je potem vredna moja -800.000? 900.000? Dobro veste, da ni tako. Tudi za 600.000 bi šla bolj težko skozi, če bi hotela v normalnem roku prodati. Zato je tale cena blazna, tisti, ki pljuvajo po kritikih cene, pa pišejo kr neki. Verjetno zato, ker prav njih, ne pa kritikov hiše, najbolj razveseljuje udrihanje po drugih.
eurogrand je napisal(a):
Nisem imel namena ponovno debatirati na to temo pa me je kar nekaj komentatorjev spodbudilo k temu. Ne morem verjeti kako so nekateri neznosno nerealni, da ne rečem kaj hujšega. Enostavna matematika pokaže, da je ta hiša realno vredna cca 600k€. Zakaj? Enostavno pomnožite, kvadraturo stanovanjske površine z 2000€/m2. Če lahko blokovska stanovanja stanejo od 1500€ pa tja do 6000€ za m2, potem je vsakemu laiku jasno, da je to realno. Dalje je potrebno prišteti še vrednost parcele, nekje med 50/60€m2(cena v Slo Bistrici) ter garažo in ostalo kar je na parceli in pridemo hitro do cca 600k€. Torej za tiste, ki ne razumete osnov matematike mislim, da bi to moralo zadoščati. Tisti, ki pa ste kadarkoli že kaj prodali pa dobro veste, da so z resnim kupcem vedno pogajanja in če vemo, da se nepremičnine v povprečju realno prodajo za cca 20% nižjo ceno od izklicne potem je jasno kakšna je prodajna cena te hiše. Toliko o realnosti te ponudbe. Tista trditev, da nobena hiša ne more biti luksuzna na takšni parceli pa je še posebej smešna. Po tej logiki nobena vila v mestu ne more biti luksuzna? Tukaj je govora o luksuzni hiši in ne o luksuznem posestvu z hišo. Moja včerajšnja napoved glede kapitalskih trgov pa se že lepo uresničuje, nekateri so samo včeraj na borzi izgubili premoženje v vrednosti, ki presega nekaj takšnih hiš, govorim o Sloveniji, da ne omenjam svetovnih borz. Torej spoštovani vlagatelji na borzah, kar imejte denar na borzah in izgubljajte vsak dan po kakšno tako luksuzno hišo, tisti pa, ki imamo podobne hiše bomo pa kar lepo plemenitili svojo vrednost.
hiša je vredno točno toliko kolikor ti je pripravljen dati najboljši kupec. podobno je pri delnicah. s to razliko, da so delnice bistveno bolj likvidne.
če pa se že gremo oceniti realno vrednost, je to cena za kolikor lahko sam postavi tako hišo. torej parcela+načrti+ prispevki+ cca.800 eurov/m2+ recimo še 10% za porabljen čas. s tem, da si sam narediš hišo po potrebi in željah.
torej več kot 300k zagotovo ne. če je kupec pripravljen plačati več, je to seveda njegov problem.
Res, več kot ene takšne hiše ne moreš izgubiti, če ti cena pade, za razliko od borze :)
0703Boski je napisal(a):
mislim da (njegovih) zadnjih par stavkov pove vse o piscu.
Res, več kot ene takšne hiše ne moreš izgubiti, če ti cena pade, za razliko od borze :)
škoda, da so taki mojstri močni samo na jeziku in ne v denarnici. jaz jim takih hiš postavim kolikor hočejo za 500k, pa še bazen dodam zraven.:)
Bob je napisal(a):
škoda, da so taki mojstri močni samo na jeziku in ne v denarnici. jaz jim takih hiš postavim kolikor hočejo za 500k, pa še bazen dodam zraven.:)
Takoj sem pripravljen oddati konkurenčno ponudbo: poleg bazena, jaz dodam še savno in znižam za 50k ;-).
Bob?
za takšen denar bi si omislil apartma v takšnemu okolju
www.arqchile.cl/san_...lfonso.htm
za 80k$ in odjebal slo za vedno. virtualno bi še posloval s slovenijo to bi pa tudi bilo vse. za delto okoli 450k$ bi pa že še kaj pametnega našel.
naslednja alternativa, kanarski otoki. tam bi hodil na počitnice v lastni apartma 2x/leto po 6 mesecev,
luksuz, to je vse v naših glavah.
0816Odvet je napisal(a):Ljudje božji ne gledat samo na ceno hiše.
No pol še dam raje nekaj čukov zraven, pa mam tole:
http://www.nepremicn...il=1024507< /a>
Treba je pomisliti, da so s hišo tudi ogromni stroški recimo samo menjava strehe je potrebna vsakih 20let in stane pri takšni hiši okrog 20 jurčkov, potem imaš pa še malo morje drugih stroškov.....
Pa tudi za urejanje okolice hiše gre nekaj denarja predvsem pa ogromno časa.
0816Odvet je napisal(a):
No pol še dam raje nekaj čukov zraven, pa mam tole:
http://www.nepremicn...il=1024507< /a>
Zelo lepa hiša primerna tudi za rezidenco, zasebno zdravniško prakso ali tuje predstavništvo
V VOJNIKU? Za koga? Vojniskega grofa? :))
A ti nepremicninarji se niso slisali za tri najpomembnejse stvari pri nepremicninah?
Mislim, eno tele zgradi predimenzioniran grad v vojniku (da je zadeva se bolj zabavna, taksnih predimenzioniranih kolosov je tam cel kup) in ne glede na lokacijo gor upici ceno 730.000 EUR.
Bolnik.
shevchenko je napisal(a):
medtem ko si bo lahko vukojebinar pridelal lastno hrano, boš ti gnil v ljubljani, od vukojebinarja pa boš lahko kupil 10 kil moke, 10 klobas in 10 litrov mleka na mesec
Od vukojenbinarja, ki bo placal 700K eur za hiso v vojniku bom kvecjemu kupil/najel hcerko vsak teden po diskontni ceni, da bo on lahko odplaceval bizarno hipoteko za tako bizaren nakup kot je tale bajta.
Sicer pa si ravno predstavljam, bazen, jacuzzi, stilno pohistvo... in solata okrog hise :))) po moznosti s kaksno grdo vrtno lopo za orodje v stilu ljubljanskih vrtickarjev.
Strani: 1 2